Hemskt, hemskt, hemskt

En fd. jobbarkompis dotter har begått självmord. Det är så hemskt att jag bara vill gråta!

Min sambo och jag har just haft en diskussion om självmord. Vi har väldigt olika åsikter i ämnet. Jag tycker hans åsikter inte är kloka, och vice versa.

Hur som helst är det så oerhört tragiskt och hemskt när någon tar sitt liv.

Kommentarer
Postat av: Emma

Gud så fruktansvärt! Stackars de anhöriga. Självmord är så fruktansvärt - eller rättare sagt det är fruktansvärt att någon kan vara så olycklig att man vill ta sitt liv. Även om det är varje människas rättighet att leva och också att dö som hon vill - så kan jag tycka att det borde verkligen vara varje människas rättighet att få det hon behöver för att slippa bli så olycklig att självmord känns som enda utvägen. Självmord är ju också ofta en impulshandling - inte alltid naturligtvis - men då och då finns de de som i "stundens hetta" tar livet av sig - och lyckas. Det känns så otroligt onödigt, tycker jag. Förstår att du är ledsen.

Postat av: JoVi

Åh vad sorgligt, och läskigt, och onödigt :(

2007-05-12 @ 08:32:15
URL: http://joviskarameller.blogg.se
Postat av: Charlotte

Det är så oerhört svårt att veta vad man skall tycka om självmord så jag förstår att det blir olika hemma hos er.

Viktigast är väl hur jobbigt det blir för alla som lämnas kvar (och det är såååå många - med alla förgreningar till bekanta och bekantas kompisar och fd klasskompisar och allt möjligt!) och hur man skall hjälpa varandra igenom det. Det är inte så lätt.

2007-05-12 @ 19:39:37
URL: http://www.ansgarssyskon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback