Hardrock halleluja quiz

Men fy vad jag blir nostaglisk.. De här tre låtarna har jag lyssnat på nyss. Känner någon igen dem??

"Ride the tiger you can see his stripes but you know he's clean oh don't you see what I mean Gotta get away"

"He had no money, oooh no good at home.
He walked the streets a soldier and he fought the world alone"

"First were gonna kiss
Then were gonna say
Dirty little words
Only lovers say
Rockin through the night
Rollin on the floor
When they hear us screamin
Theyll be breakin down the door"

Råkk on! :)

Hissa och dissa!

I dag hissar jag:

*Karin Mannerståldslöjv ä! I like!!

* Adventstid!

* Mina sköna strumpor, köpta på Dollar store! *haha*

* L:s och O:s (och M:s på den tiden det begav sej..) fantastiska lekförmåga och fantasi. Jag är så lycklig att jag har barn som kan leka!

* Pepparkakor! Så gott! Längtar tills vi ska baka egna, med former
härifrån.

I dag dissar jag:

* Psykvården (både landsting och kommun) och soc. här i stan. Har haft massor av kontakt med dem genom jobbet, och blir lika förvånad varje gång. Snacka om inkompetenta! Och att prioriterar fel saker. Man blir galen och frustrerad. Tyvärr tror jag inte det bara är så i den här sta´n.

* Att jag inte har körkort. Jävla loser!!

* En på mitt jobb.. En annan än de två som jag skrivit om tidigare.

* En mamma till ett av barnen på barnens dagis. Hon träter på sitt barn konstant! Han får absolut inte göra nånting, och gör han ingenting är det fel också. Jag får ont i magen varje gång jag träffar henne!!

*All röra här hemma. Tycker inte jag göra annat än att plocka, och ändå är det rörigt jämt.

Adventstid

I dag är jag ledig. L. har varit på dagisgympan, och O. och jag var och fikade under tiden. Det vill alltid O. göra. Då ska han ha en "Stoj bulle med kjäm på". Det är så mysigt att göra något med bara O. någongång. I dag hade de julpyntat på fiket, bla. med en stor tomte. O. gick fram till tomten och sa att han önskade sej en lastbil i julklapp. *Sötis*

Sen hämtade vi L. vid dagisgympan. Så lekte barnen lite i en lekpark. Sen var det bara att gå hem och tvätta. Tänk att det ska vara GEGGIT när det snart är december?? Helt sjukt!

I går slog jag och M. in alla paketen till adeventskalendrarna. Det blev en hög! L, O och M (som ska ha en kalender, fastän hon är nybliven tonåring.. ;)) får ju 23 paket var ( På julafton får de annat på morgonen) och sambons dotter får 14 st (Hon är här varannan vecka), så det var några att slå in. Sen kollade jag över min presentkartong och inser att jag faktiskt hunnit långt med julklapparna, utan att anstränga mej. Jag har köpt på mej lite saker under flera månaders tid. Skönt!

På lördag jobbar jag delad tur. I pausen mitt på dagen ska nog sambon och jag åka till grannsta´n och handla några julklappar, alldeles själva. Det är lätträknade gånger vi gör någonting utan att ha barnen med oss. Sist var nog i juli. Men jag har inget behov att göra massa saker på tu man hand. Jag tycker att vi har mysigt på kvällarna när barnen har lagt sej, det räcker för oss. ;) Jag är nog mer en barnmänniska, än en sambomänniska.. *haha*

Jag längtar till första advent. Jag tycker nästan att det är mysigare än själva julen på någotvis.

I dag fyller min pappa år. Inte för att han läser här, men Grattis världens bästa pappa!! *kram*


Bonde söker fru

Måste bara skriva lite om det. För det första tycker jag inte att det är lika bra som jag trodde att det skulle vara. Det är för segt. Sen tycker jag att de bönder som jag gillade bäst i början (Per-Martin och Marcus) är de minst trevliga nu.

Jag får ren allergi av Marcus. Och jag tycker så synd om hans småflickor på nåt vis. De är så unga och känns så naiva. Det är väl rätt uppenbart att han kommer att välja Magda. Den där Sophia är ju en plåga att se på, antar att hon tycker det är en plåga att vara där också. 

Per-Martin känns inte alls så behaglig som i början. Antar att många med mej föll för hans utseende, men blev besvikna på innehållet. Besviken kommer jag bli om han väljer  den mörka tjejen (Maggi?). Tycker hon känns mest som en golddigger, som ska öppna spa och krukmakerier på hans gård.. *haha*

Micke är den kille jag gillar bäst. Och jag antar att han kommer att välja Marita. Hon verkar ju vara kär som en klockarkatt. :)

Andreas är ju...Andreas, helt enkelt.. :) Jag gillar egentligen ingen av hans damer så mycket. Fast det vore roligt om han valde Helen. Men hur stor chans är det egentligen?

God morgon!

Hoppas alla får en bra dag idag! Själv ska jag arbeta till 13.30. Gårdagens blev precis så rosa, glittrig och mysig som jag kunde ana. 4-åringen själv var ett solsken hela dagen. Mys! :)

Kram!


Hejhopp

jhumj

I morgon fyller min lilla prinsessa år. Fyra år. :) Sen när födelsedagen är avklarad kanske jag kan börja blogga som vanligt. Men så länge får ni nöja er med en fin bild. Iallafall tycker man det om man fyller fyra år i morgon.

Grattis älsklingungen!! :)

Pysseldags

Snart ska vi gå till dagis och julpyssla. Någon vidare julstämning har jag väl inte. Det tokblåser ute och är +9 grader. Men det regnar inte. :) Just nu iaf..

Sambo-M är på kryssning med sitt jobb, så dotter-M ska följa med och pyssla. Hoppas på en mysig eftermiddag. Sen är det julskyltning idag. I nio graders värme. Det är ju något som är FEL! När jag var liten var det alltid kallt och snö på julskyltningen. Men det var ju längesedan.. *haha*

Till min vän i Solsta´n. ;)

Klicka här.. Andra får också titta såklart!

Jag säger bara KÄRLEK!!! :)


Snart födelsedag igen.

L. fyller 4 år på tisdag. Hennes presenter kan sammanfattas med tre ord: Glitter, rosa och prinsess. :) Hon älskar glitter och fina saker. Hon har även beställt guldpapper på paketen. Och fina snören. Och glitterpapper. Egentligen är jag ganska allergisk mot glitter och glamour, men det är självklart att hon ska få det när hon fyller år. Man måste frångå sina principer i bland. :)

Annars skulle man nog kunna ge L. vad som helst i present, och hon skulle vara nöjd med det. I går fick hon en skokartong av sin pappa som hon blev överlycklig över. Hon sa till mej på kvällen "Tänk vilken fin skokartong jag fick av pappa" :)

Tänk för fyra år sedan, då var jag tjock och go´. Det är jag visserligen fortfarande, men betydligt degigare nu.. *haha*Vilken drömfinal!!

43589-24

Det var världens gladaste tjejer här i går kväll! Vilken bra Idol-final det kommer att bli! Marcus som alltid är så jkla bra, och Erik som bara blir bättre och bättre. Dessutom är de ju så himla goa och enkla killar på nåt vis. Hoppas att de fortsätter att vara det! Jag kommer hålla på  Markus mest, men blir inte ledsen om Erik vinner.

It´s a dirty job

It´s a dirty job
..but someones got to do it! ;) Byggare-O. i farten. Sötunge!

Antingen-eller-människan

Thats me! Idag känns livet mycket lättare. Jag känner mej nöjd och glad och inte alls stressad. Men det är jag i ett nötskal. Svart eller vitt, dur eller moll, dag eller natt. Men hellre det än att livet är bara lagomt! :)

Go´natt!

Suck!!

Åh, jag är så trött. Både fysiskt och psykiskt. Jag har alldeles för mycket att göra. Det känns som om allting hänger på mej, just nu. I bland kommer jag in i någon "duktighet-period" som nästan tar knäcken på mej. Jag är ju envis som en gammal get och ska klara allting själv. Dessutom tar jag på mej alldeles för mycket också. Tex. ska föräldrarna ordna fika till pysselkvällen på dagis. Tror ni jag kunde ta med mej en flaska saft då liksom? Nänä, jag ska förståss baka. Nog för att jag älskar att baka och tycker det är rofyllt, men just nu skulle jag bara vilja ligga på soffan hela dagarna. Jag är slut!

Skulle så gärna vilja ta en veckas semester nu. Men det finns absolut inga vikarier på jobbet. Hur kul känns det då?

Dessutom är jag så trött på att en människa från det förflutna ( vissa fattar nog vem..) kan styra vårat liv så otroligt mycket. Jag blir så trööööööött!

Sen är det så mörkt hela dagarna. Jag vill ha lite ljus!!

Gnäll-vm från mej idag. Förlåt!

Men annars är allt bra! :)

God morgon!

Så var helgen till ända. Jag är redan uppe. L. vaknade och skulle på toa, så jag tyckte inte det var någon idé att lägga sej igen, skulle ändå gå upp om en halvtimme. Hoppas det inte regnar idag. Tycker vädret nu är helt värdelöst. Regn och +10 grader i november. Annat var det för tretton år sedan, då var det riktig vinter. När vi kom hem med M. från bb blev vi isolerade ett tag, det var så kallt ute så vi inte vågade gå ut.

Har iaf. kommit över min lilla livskris som jag hade när M. fyllde. Tycker fortfarande att det är helt otroligt men är inte deppig över det. :)

I dag ska jag jobba. Hoppas det blir en lugn vecka. Förra veckan var ganska så turbulent. Vi hade ett mycket känsligt möte om en medarbetare. Hon var även med på mötet själv. Det var jättejättejobbigt. Mådde dåligt hela kvällen av det. Men nu känns det som det var det som behövdes annars skulle hela gruppen fått sjukskriva sej.

Sen hade jag medarbetarsamtal. Min chef hade så mycket snälla saker att säga om mej att jag nästan blev rörd. Skönt.

Helgen har varit ganska lugn och skön. Fick lov att gå ut och jobba lite extra på lördagkvällen. Det var helt ok, lite extra pengar är aldrig fel. Men jag blir bara sur över anledningen. Det är samma person som strular varje helg hon ska jobba. Tråkigt, eftersom sånt skapar irritation i en grupp av bittra kärringar som jag själv.. *haha*

Snart fyller L. år. När jag frågade vad hon önskade sej svarade hon "SNÖ!". Det var ett ganska skönt svar. :) Hoppas hon får det. På andra plats var det glittergrejer och prinsess-saker. :) Det kommer det ju såklart bli i några av paketen. Det finns ju inget finare än GLITTER! :)

Vi var hos mo och mo i helgen också. Så mysigt! Finns inget ställe i världen som ger mej sån ro i själen.

Ha en bra dag!

I can´t belive the news today

Dagens låt: "Open your heart and tell me what's wrong
Why can't you talk like you used to do before
I don't know if I'm weak, I don't know if I'm strong
Hey girl, I can't cope anymore" :))
Dagens dusch: En morgondusch
Dagens frisyr: Som vanligt, halvplatt och hit och dit
Dagens smink: Mascara
Dagens händelse: Besök hos mo och mo. Mysigt!! Och att jag har jobbat lite extra. Kval. övertid. ;)
Dagens planer: Bara att gå och lägga mej. Jag är trött!
Dagens vill ha: En ny byrå till hallen
Dagens saknad: M. och endel kompisar
Dagens drog:  Juleskum och apelsinar´n :)
l
Dagens tråkigaste: Att jobba, fast ändå inte
Dagens finaste: Mina barn! Såklart!
Dagens måste: SOVA!
Dagens dricka: Vatten
Dagens köp: Bröd, apelsinar´n, godis, yoghurt
Dagens mat: Kalops, åh, vad gott det var!
Dagens sjuka:  Faktiskt ingenting. Eller massor på jobbet iofs.
Dagens kärlek: My kiddos :)
Dagens mående: Bra, fast trött och lite smånere

De här med schmör på.. :)

by
g
gg
öä

Satt och tittade på den
här listan. Snacka om att gammal är äldst. Tycker de här fyra männen var överlägsna de andra på listan. :)) Eller är det jag som börjar bli gammal?? Nu ska jag lägga mej och drömma sött. G´natt!

Jaha..

..då åkte Felicia till slut. Jag skulle ljuga om jag sa att jag sörjde över det, men jag tyckte ändå Johan var sämre i kväll. Erik och Markus är ju i en klass för sej. Egentligen borde Erik vinna, för han har ju utvecklats något otroligt. Markus har ju varit världsklass från början. Fast jag kommer att hålla på Marcus. Erik har nog med sympatier här på Berget. :)

Markus var bra,

men Erik var bättre! Herregud, jag och Kishti liksom.. ;) Jag blev helt tårögd när han sjöng "Bed of roses". :))

Dagens bild

Dagens bild

GRATTIS PÅ TRETTONÅRSDAGEN, M. DU ÄR BÄST!!

Kalas i går

I går när vi skulle ha kalas för M. så ville förståss L. vara finklädd. Hon valde sin glitterkjol (utklädningskläder, egentligen) sen ville hon ha glitterhästtröjan och ett fint hårband. Hon tyckte det var så synd att hon inte hade silverskorna hon sett på stan. :) Sen fråga L. mej "VAd ska O ha på sej på kalaset?" Då svarade O. "JAg har ju redan kläder på mej" (dvs kläderna han hade haft på dagis..) *haha* Som skrivit, vilka stereotyper jag har närt vid min barm.. :)

Vi bytte kläder på O. Han fick sin tröja med glittermotorcykeln. Man behöver glitter som kille med, såklart!! :)


Höga förväntningar

I kväll sjunger Marcus en av mina favoritlåtar, en av de bästa låtarna i världen. Dvs "Everybody hurts". Jag hoppas att han gör den bra. Har lyssnat på repetionen och det lät jättebra!! :) Halleluja-moment-varning?!

Annars så rockar vi till Hellacopters här hemma idag. :) Råkk on!

Förövrigt känner jag med ganska deppig. Tänker på för tretton år sedan när jag låg på BB med en alldeles färsk liten M. Jag kan inte förstå att hon är så stor!

I morgon..

..blir jag tonårsmamma! Man kan få kris för mindre.

Vart har åren tagit vägen??

Älskade, älskade stor-unge!!

Hurra!

Hurra

Måste sätta in lite ballonger till dagens födelsedagskille Victor!! Grattis killen! Hoppas du haft en mysig dag!

Emma får hänga på på samma ballonger och grattis, om hon vill! :)

I like!

.

På den
här sidan finns hur mycket roliga tavlor som helst. Blir helt glad av dem. Den här borde våran lillebror ha såklart! ;) Nu vaknade lillebroren förresten, så jag visade honom tavlan. Han kunde se att det stog Olle på den! ;))

Underbart!!

Vilken härlig liten kille, och vilket underbart skratt. Jag blev nästan tårögd, bebisar är så ljuvliga! :)

William

What a beautyful morning..

..INTE! Dagen börjar med att O. kräks. Sen är det L.s tur. Jag blev helt grinfärdig. Jag vet inte hur mycket barnen varit sjuka sedan de började dagis.

Tror att jag ska skriva en bok som heter "Det finns en särskild plats i helvetet för föräldrar som skickar sina sjuka barn till dagis" :) Jag blir galen! Men tack o lov har det inte blivit någon mer kräka, och båda har ätit och fått behålla det. Skönt! 

Hissa och dissa

I dag hissar jag:

* Fredrik Ljungberg. Jag kan inte rå för det, men jag tycker han är så tjuusig! ;) 
* Mina soliga barn. Alla tre är inne i mycket glada och skrattiga perioder. Härligt!
* Apelsinar´n! :) Jag älskar apelsiner! "Ge hit apelsinar´n!"
* Promenaden hem från gympan. Brukar ta 10 minuter, i dag tog det minst 50. Det snöade coh barnen klättrade i alla snöhögar de kunde hitta. :) Mysigt!
*Mej själv. För att jag lät bli att städa på min lediga dag, och för att jag är klar med paketen till M. och för att jag känner mej tillfreds med tillvaron. *EGO* ;)

Men jag dissar..

* Salmonella i köttfärsen. Läskigt, tur att jag inte handlar på ICA
* Att chefen ville ha medarbetarsamtalet kl 11. Jättedum tid!
* Att det inte var Anna Pihl idag, det är ju jättebra!
* Tillgjorda människor. Har jag inget att säga någon, låter jag bli. Kallprat kan jag inte med. Synd att så många andra kan med det. Jag orkar inte lyssna, tyvärr!
* Mej själv, för att jag är fläskig och osocial.


Bilder från
Aftonbladet


Mums

Mums

Det här receptet ska jag spara. Perfekt med lite olika smaksättningar. Det är alltid jag som står för julgodiset i våran familj. Så vet ni någon bra sida med julgodis, hojta!Kola – grundrecept
3 dl socker
3 dl grädde
2 dl sirap
2 msk, 30 g smör

Koka socker, grädde och sirap tillsammans med smaksättningen tills det håller kulprovet. Blanka av med smöret och häll upp i smord form. Skär i bitar när den stelnat.
Kulprovet är knepet för att få perfekt konsistens på kolan. Häll några droppar kokande smet i ett glas kallt vatten. Stelnar det så att du kan rulla en kula är det klart!


Smaksättningar:


Saffranskola

1 kuvert saffran krossat med lite socker


Kryddkola

2 kanelstänger
1 tsk krossade kardemummakärnor
10 kryddnejlikor
vanilj från 1 vaniljstång
OBS! Lyft ur kanelstängerna innan smeten hälls ut i formen.


Citronkola

Rivet skal  och saften av 1/2–1 citron efter smak.

Receptet kommer
härifrån


Ledig..

..finns det något härligare? Gårdagen på jobbet gick bra. Dagen var låång, fick äta kakor för att inte somna. Men så roligt vi hade på jobbet i helgen var det längesedan jag hade. Skrattade så tårarna sprutade. :)

Men n og är det skönast att vara hemma under korkeken. :) I dag har barnen lekt som små änglar. Båda småisarna har världens fantasi. Det är otroligt roligt att lyssna på dem när de leker. Sen har vi varit ner på stan och handlat. De har börjat med "nyttiga hyllor" framme vid kassan på Hemköp. Jag fick lov att köpa en påse äppelchips. Jättegott!

I helgen har jag varit lite arg över arbetsfördelningen här hemma. Men nu ska här till tuffare tag. Världen stannar ju inte bara för att sambo-M börjar jobba liksom.

I går såg jag reprisen på Bonde söker fru. Vad har hänt med Per-Martin? Han har sjunkit i mina ögon, medans Andreas och Micke är klart intressantast att följa. Markus är bara så överpinsam. "Vad tycker du om mej, då?" Usch. Han tjejer är ju så unga också. Herregud, nitton år. Det märks. Synd att inte Börje gick vidare. Tror att han skulle ha gjort bra tv. :)

Jag, O och L ska äntligen gå på gympa idag. Gympahallen har varit avstängd i några veckor, sen var det höstlov och halsfluss. Men i kväll är vi laddade. :) Det bästa på hela gympan är nog uppvärmningslåtarna. Samma låtar varje gång. "Honky tonk" är den allra bästa. Den bränner sångfågeln O. av med jämna mellanrum här hemma också, sötpotät! "Jag stjäckej höga ben fjam å skaka lite gjann. Hoppa junt i jing dasna hååånki tonk, dä va allt föj denna gången" :))

Nu måste jag börja laga mat. Det blir nog en kycklinggratäng. Ris, stekt bacon+ champinjoner + paprika, kyckling i en ungsfast form. På med grädde/cremefraiche med lite chilisås i. Gott och enkelt!

Förresten!

Jag har sett att jag har en trogen liten besöksskara. Jätteroligt!! :) Skriv gärna en kommentar eller så, så jag får veta vilka ni är också. Det skulle vara hemskt roligt. ;)

Tröööööött!

I dag är jag jättetrött! Och ännu tröttare blir jag när jag vet att jag ska jobba ända till kl. 16. Jag HATAR att jobba 7-16. Jag är ju van att jobba 7-13.30 eller 16-21.(Om man jobbar heltid är det 7-16 och 12-21 som gäller) 7-16 känns nästan som en övermäktig uppgift. Blä!

Skulle aldrig i livet vilja jobba heltid. Den skillnaden det gör i pengar  är ingenting värt för mej. Jag är hellre fattigare och har mycket mer tid för mina barn! Jag tycker att det verkligen gäller att ta sej tid för barnen när de behöver en. Småbarnstiden går alldeles för fort. *snyft*

Ha en bra dag. Nu måste jag rusa till jobbet. Usch!


Leeckert! ;)

Leeckert! ;)
En pigga-upp.mig-bild, så här på morgonkvisten. *hahaha* Leckra skjortkragar! :)

En blogg jag blir glad av

"Jag minns mitt 70-tal"

Ja, vem minns inte det? Jätteroligt att läsa och minnas! ;)

Morgonpigg

Här sitter jag och bloggar. 10 över 6 på morgonen. Anledningen är att jag ska jobba idag. Det är ganska skönt att gå upp alldeles själv på morgonen. Hur ofta är jag ensam liksom? Dessutom är jag ganska morgonpigg just nu, och kvällspigg. Behöver inte alls så mycket sömn. Känns lite fel årstid för det, men det är skönt att vara pigg såhär års. Jag är iaf så GLAD att jag inte jobbar natt längre. Fy, då skulle man ju sova under dygnets ljusa timmar. Fast jag har sagt till min chef att jag kan gå in och jobba lite extra natt om det behövs här framöver. 

Dagens prognos

Humör: Relativt bra
Klädsel: Svart, stickad polotröja, blå jeans, svart topp, svarta stumpor. Snart curligkängor, svart jacka, grönrandig sjal, grönrandig mössa. 
Väder: +-0. Har nog snöat lite i natt
Gör: Sitter här i lugn o ro
Har gjort: Sovit!
Ska göra: Gå till jobbet. Jobba 7-10. Gå hem och mysa lite. Jobba igen 16-21. Gå hem igen. :)
Skulle vilja göra: Åka till Ikea.

Ha en bra dag!

Vem röstar på Felicia??

Jag förstår inte att hon vecka efter vecka kan sitta säkert. Hon är ju så tråkig, och sjunger inte speciellt bra. Hon är för mycket helylle-Agnes-kopia för min smak. Jag hoppas verkligen att hon åker ut nästa gång, eller gången efter det. Bara hon inte är i final!

Men vem röstar på Felicia egentligen? När man pratar om Idol med vänner, på jobbet osv, är det ingen som gillar henne nåt speciellt. Men uppenbarligen har hon en skara trogna fans.

Men Marcus. Jag tycker han är helt underbar!! Herregud, vad han var bra i går. Första låten var helt magisk! *rys* M. och jag ringde och röstade för första gången. Några gånger på Marcus och en hel del gånger på Erik. Vi förstod att han skulle hänga löst. M. sa "Åker Erik ut så kommer jag att börja grina, på riktigt!!" :) Jag ville inte heller att Erik skulle åka ut. Att Cissi åkte var helt rätt. Kul för Johan att han fick lite positiv kritik. Jag blev nästan grinfärdig när han fick det. *blödig* ;)


Marcus!

Han är ju helt MAGISK den mannen! Heergud. Jag rös! ;)

/Fjortisen

Allt går att skriva med

Allt går att skriva medAllt går att skriva med

Min yngsta dotter älskar att skriva. Här har hon skrivit sitt namn med trolldeg och med vackra "diamanter". ;)

Nu ska jag snart gå och jobba. Suck! Men jag har något att se framemot när jag kommer hem i kväll. Taccos och Idol (lite av det iaf) och Hej baberiba. Ha en härlig fredag!

Föräldramöte

I dag har jag varit  på föräldramöte, i högstadiet! Hur sjukt är inte det, egentligen? Jag känner mej så himla ung på M.s föräldramöten. Alla föräldrarna är så vuxna. :) Det var diskussioner om allt möjligt, jag fick inte en syl i vädret i min grupp. Antagligen för alla hade äldre barn, typ. Men en sak som jag märkte var att EN av de som pratade mest, och hade en miljard åsikter om hur man skulle "sköta" barnen, är en av dem som kanske skulle behöva _utöva_ sina egna tips. Inte bara förmedla dem till andra. Typ. Ganska typiskt.

Gud, vad jag är osocial egentligen. Borde skämmas!

I övrigt har vi haft en skön dag. L. har varit på Knytte-avslutning på dagis. Hon fick ett märke med Knytte på, och en knytte-kåsa. Malliga damen. ;) Under  tiden gick O. och jag och lyxfikade ( Det var ju synd om O. som inte fick gå på knytte, han är ju bara en fjäril ju.) Jag åt en räkmacka och O. klämde en "stor bulle med gegga på". Sen passade O. på att köra liten kundvagn på Hemköp. Det vill han alltid göra när L. inte är med. ;)

Nu ska jag lägga mej och frossa. Har fått Allt om mat - julnumret. Jihoo!

Vill ha!

Vill ha!Ett sånt här armband från Haven skulle jag vilja ha i julklapp. Med barnens ingraverade förståss. Ett av namnen på bilden stämmer ju redan. :)

:)

:)
Vem vill inte ha en ring med chokladbollsrecept på? ;) Underbart!

Här finns fler roliga smycken.

Stövlar man blir glad av

Stövlar man blir glad av

Och massor av andra roliga grejer finns på den
HÄR sidan.

Mjoosik!

Lånat av Pipi.

1. Put your music player on shuffle. 2. Press forward for each question. 3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn’t make sense. NO CHEATING!

Will it be ok?

Och regnet föll - Nordman

How are you feeling today?
Du och jag, Jerker - Björn Rosenström

How do your friends see you?
You raise me up _ Westlife

Will you get married?

Fyra bugg och en cocacola - Lotta Engberg

What is your best friend’s theme song?
Det börjar verka kärlek banne mej - Klas-göran Hedström

What is the story of your life?
The sounds of crickets - Tiger Lou

What was high school like?

Behind this hazeleyes - Kelly Clarkson

How can you get ahead in life?

Say my name - Eminem

What is the best thing about your friends?

Promice _Simple plan

What is today going to be like?

I´m a bomb -Natascha Bedingfield

What is in store for this weekend?
Look at me, I´m Sandra Dee - Grease

What song describes you?

Kärle e stark - Ebba Grön

To describe your grandparents?

Check - Teddybears sthlm

How is your life going?

Hooked on a feeling

What song will they play at your funeral?
Alla visa män - Ebba Grön

How does the world see you?
Never be afraid again - Christan Walz

Will you have a happy life?
Starkare - Sara löfgren

What do your friends really think of you?
Whats left of me - Nick Lachey

Do people secretly lust after you?
Michelangelo - Björn Skifs

How can I make myself happy?
Talk - Coldplay

What should you do with your life?
För bra för att vara sant - Per Gessle

Will you ever have children?

Galvanize - Chemical brothers

Ojoj, jag måste nästan försvara mej ocj säga att jag sitter vid M.s dator. *haha* Fast jag fattar inte vem det är som är så förtjust i Björn Skifs i den här familjen??? *visslar* ;) Prövade att göra det på sambo-M.s dator först, men där blev svaren bara "The number of the beast" och sånna där hemska hårdrockstitlar.. *Haha*


Hahahahaha

Vilken sjupermom jag är då.. Hänger på bibblo i flera timmar, och inte för mycket tv. Helylle! ;)

Stenåldersmamman

Kom att tänka på en grej. I går på jobbet sa jag att jag nog skulle köpa M. en egen liten tv med dvd ,att ha på sitt rum. Hon fyller snart tretton. Då var det två stycken som sa att det ska jag absolut göra, för det är så skönt när de har en egen tv på sitt rum. Det enda som skilde våra barn åt var åldern. Deras barn är 3 och 4 år gamla, och har egen tv med dvd på sitt rum.

Jag kan för mitt liv inte komma på en enda anledning till varför så små barn ska ha egen tv. Har man behov av det redan då? Eller skaffar man ett behov kanske? När mina barn tittar på tv, så är det det de gör. Vill de leka, så stänger vi av tv:n. Dessutom får de inte se hur mycket som helst på tv, lite på morgon och kvällen, om de vill. Sen tror jag att det är svårt att leka när man har tv:n på i bakgrunden.

Kände mej i af som världens mossigaste morsa. *haaha*

Men alla får ju tycka som dom vill såklart! Men som Limp Bizkit sjöng en gång i tiden:

This time I'm 'a let it all come out
This time I'm 'a stand up and shout
I'm 'a do things my way
It's my way
My way, or the highway

*skojar bara*

Livskvalitet

I dag har jag och mina små haft en sån där härlig dag. Vi knallade i väg till bibblan och var där jättelänge. Läste böcker, byggde pussel, fikade och bara myste. Barnen älskar att vara där, och för mej är det verkligen läka för själen. :)

Vi kom hem med en stor påse böcker. Lånade "Rädda Joppe, död eller levande" som L. och jag ska läsa som kapitelbok. Ni 70-talister kommer väl i håg det toppenspännande barnprogrammet om Joppe? Kommer ihåg en gång när någon hade slängt Joppe i soporna. Och någon gång fastnade han väl i hissen.

När vi kom hem med stora påsen med böcker skulle vi vila lite , och läsa nya böckerna. Då kom O. ändå släpande med "Varför då?". Suck! ;) Jag föreslog att vi skulle läsa nån annan bok. Men då sa han "Nä, jag bill läsa vajföj då, i alla ball" och såg så där bestämd ut som bara O. kan. :)

Sen kom mormor och morfar hit och var med barnen en stund. (Jag började jobba kl16, och sambo-M slutade kl 16). De hade varit och fikat på stan. L. blir extra glad när de får var själva med mo & mo, utan mej. ;)

På jobbet var det en mysig kväll. Satt och pratade länge med vissa. Det är så roligt att höra om hur deras liv har varit. Mitt jobb kan faktiskt var en sorts livskvalitet ibland.

Nu ska jag nog lägga mej. Tack för idag, tack för en underbart vanlig dag! :)


Älskade lilltrollen

I dag fick jag hem dagiskorten på mina småisar. Herregud, vilka söta barn jag har. ;)) I går kom även korten på högstadietjejen. Åh, så fina!! *stolt*

O. frågade mej vilka som bodde i Bullerbyn. Jag räknade upp Anna, Lisa, Britta, Olle, Lasse och Bosse. Och så Kerstin. Då började O. tokskratta och sa "Men Kerstin bor ju på dagis!!" ;) En av fröknarna på dagis heter alltså Kerstin. :) Sötonge!!

L. är nog en blivande doktor, tror jag. Hon studerar varje bok om kroppen noggrant. Hon vet mer om vener och skelette än vad jag gör. Häromdagen funderade hon på när hon låg i min mage. "När jag låg i din mage så lekte jag hela dagarna". Med vad, frågade jag. "Med leksaker, såklart, som mormor och morfar hade lagt in i din mage" :) Sen tycker hon det är så spännande med navelsträngen. Att allt jag åt gick över till henne. "Tänk att jag åt godis när jag var en liten, liten bebis!

Fy, vad jag saknar en gravid-mage känner jag nu!

Apråpå bebis så säger O. ofta att han vill ha en bebis. Han är extra förtjust i en bebisflicka som går på dagis. När vi är ute och ser någon bebis säger han alltid "Vilken gullig bebis". Han måste ju bara få ett lillasyskon så han slipper vara yngst. Det är hans rättighet, tycker jag. Eller hur?? ;)

Fy fy fy!

Sitter på M.s rum nu. Hon sitter och pluggar matte. Jag får ångest av att bara titta på matteboken. Jag är så glad att det inte är jag som sitter där och pluggar. Jag avskyr matte, och har alltid gjort. Tack och lov att jag fått ett barn (tre antagligen!) som är bra mycket intelligentare än sin mor (och far!!). :)

Återkommer senare!

Rätt sko, äntligen!

M. var i grannstan på höstlovet och köpte ett par kängor (typ fodrade converse). När hon kom hem och skulle prova skorna var det två olika sorters skor i kartongen. (Fattar inte hur nån kan se så fel! Helt olika skor liksom.. ) Ringde till skoaffären och de erbjöd sej att skicka en ny sko ( den rätta!). Några dagar senare hade vi ett paket att hämta på posten. När M., glad i hågen, öppnade paketet hade de skickat rätt sorts sko, men fel sko. Helt plötsligt hade M. två höger skor. Klagade igen, och i dag kom rätt sko! *tjoho* M. blev så glad att hon gick med skorna inomhus. ;) (som plåster på såren fick vi 100 kr blomcheck och 20 frimärken + flera ursäkter)

På posten kom också en Mp3-spelare hon ska få i födelsedagspresent. Fast det vet hon inte om, fast hon blir nog lika glad för dem som för sin vänstersko. ;)

Nu måste jag sova.. Natti!

Sex and the city-poll

Vem är din favorit i S.A.T.C?
Carrie
Samantha
Miranda
Charlotte
Gillar ej S.A.T.C
  
Free polls from Pollhost.com

Gladare idag!

I dag känns livet lite lättare igen. Solen skiner och jag mår bra. :)

Barnen verkar också pigga, fast i morgon ska vi och ta halsprov på dem. För säkerhetsskull. Jag misstänker att det är O. som har smittat mej med streptokocker. Han fick ju hög feber för en vecka sedan. Sen blev han alldeles fnasig i hyn, och fick även prickar. Likadant med L. några dagar senare. Hade tänkt att de skulle ta prov samtidigt som jag, men ändrade mej när ssk:an var så  dum. Aldrig i livet att en sån människa får röra mina barn!

I dag är jag ledig, men i morgon ska jag jobba. Ska bli ganska skönt att gå dit. Att bara ligga inne och begla är inte min melodi. I går fick jag lov att ta en promenad på kvällen för att inte ruttna bort. Jag är en riktig utemänniska. :) Alltså utomhusmänniska, kanske jag ska säga.. *haha* I morgon ska jag iaf på kurs om småhjälpmedel. Snart är det dags för medarbetarsamtal på jobbet. Vet att chefen kommer sätta hårt mot hårt och kräva svar på känsliga frågor. Jobbigt. Fast jag har inget att vara rädd för , tack och lov. Men andra har nog..

Neee.. nu ska jag pröva att göra en poll. Har ändå inget vettigt att skriva..

Grinvarning!

Det här är en låt som spelats mycket under min uppväxt. Tycker att texten är helt fantastisk! Blir grinfärdig jämt när jag hör den. Därför måste jag ha den med här i kväll, när jag känner mej allmänt grinfärdig.

IKAROS

"När jag tänker tillbaka på min barndom
ser jag skräckbilder tydligast av allt
alla gånger dom skrämde eller slog mej
är dom minnen som hårdast sitter fast
för som barn tar man kärleken for given,
allting annat är mot ens natur
i den stund man tar steget ut mot livet
är man bara ett tillgivet djur.

Men så står snart de vuxna där och pekar
ut den riktning dom tycker man ska ta
alla drömmar dom själva har förvägrats
vill dom förverkliga genom sina barn
är man lydig belönas man och hyllas
revolterar man mister man allt
ingen älskar ett barn som inte lyckas,
ingen älskar ett barn som är starkt.

Men vem besitter förmågan att veta
vad som ryms i en ny individ
och vem kan säj' till nån annan hur lyckan ser ut
vem kan säj´ vad nån annan vill bli.

Låt dina blommor slå rot där det jordmån,
låt dina växter få leva där dom trivs
lås inte in dina plantor i ett drivhus,
låt dom få slippa ett onaturligt liv
låt den du älskar få pröva sina vingar
en dag så flyger den älskade rätt
vill du bli respekterad av din avbild
får du visa din avbild respekt."

Björn Afzelius -1984


Hittade en sida

Här..

Med citat av Herr Winnerbäck. Jag skulle kunna lägga till några hundra till.

Det finns ingen som ger mej sådan sinnero som Winnerbäck. Ikväll behöver jag sinnesro extra mycket. Känner mej helt off pist. Så nu ska jag vältra mej med Winnerbäck, så är jag gladare i morgon. :)

"Ja, det är lätt att tänka bakåt när förrvirringen tar fart
och när jag känner så tänker på dig"

En annan man jag kom att tänka på nu är Mikael Wiehe (Såg en bild på honom och L.W). Hans "flickan och kråkan" har en speciell plats i mitt hjärta. Tyckte om den låten så mycket när jag var lite, och gör fortfarande.

Sjuk-rapport

Idag har jag kunnat äta litegrann. Underbart! Jag firade med att göra cocacola-stek med ugnsrostade grönsaker och potatis. Ljuvligt gott är det!!

Nu ska jag ha en S.A.T.C-orgie. Jag älskar verkligen den serien. 
Såg att hela boxen fanns på Åhlens för 1200:-. I fall någon vill vara min secret santa. ;)
 

 My type of girls!


Sköt om er!


Wake up!! It´s not the eighties anymore

Här sitter jag och ugglar. Sitter och lyssnar på Roxettes samlingsbox. Hjälp, vad mycket minnen jag har till deras låtar. De måste ju ha spelats på vartenda disco jag var på under tonåren. Det är nästan så jag blir lite sentimental. :)

Lyssnade på Tracks idag också. Det var ju standard på lördagarna. Först hängde man på stan. Kanske köpte man senaste Frida eller Vecko revyn och lite godis. Eller kanske lite Jane Hellen-shampoo? Eller hårspray? Sen cyklade man hem som en tok och laddade stereon med ett band. För nu skulle det lyssnas på Tracks, och spela in ett nytt fräscht blandband. Antagligen hade jag min svarta Boss-joggingbyxor på mej, självklart nedstoppade i vita tubsockor med ränder på. Tröjan var nog grön med Goofy på. Frisyren var endera hockeyfrilla eller permanentat, med bleka slingor såklart! ;)

                                                                         Här är en av mina bästa LP-skivor på 80-talet. 1987 kom den. Kommer så väl ihåg när jag köpte den. Det var kvällsöppet på stan. Jag träffade några killar från en paralellklass som ville se vad jag hade köpt för skiva. ;) Den kom ut 1987, då var jag fjorton år. Nu har jag en dotter som är _nästan_ lika gammal som jag var då. Läskigt!

"Should've known better
Than to fall in love with you
Now love is just a faded memory
Should've known better
Now I'm a prisoner to this pain
And my heart still aches for you"

Should´ve known better- Richard Marx

:) Jag är glad att man var med på 80-talet på riktigt!

"Jag har halsfluss"

Vet inte hur många gånger jag sagt det i kväll.. Sambo-M har fått springa hundra ärenden åt mej, gullisen. Han hade köpt lyx-glass till mej också. ;) Jag påminde honom om att det nog var jubilem för oss snart. Han fick också lov att fundera hur många år vi firade. Tiden går fort när man har roligt. *hihi*

Jag blev väldigt förvånad när Danny åkte ur Idol idag. Kändes likadant som när Ola åkte ut förra året. Han var väl inte någon av mina favoriter, men han ville ju det här och kunde sjunga! Ska bli spännande att höra vad M. säger om det här. Hon är hemma hos sin pappa i helgen. Hon är nog ganska upprörd. Fast Erik är ju kvar, det är viktigast. ;) Jag vet inte om jag är tablettpåverkad, men jag tyckte Erik var extremt söt idag. *hihi* Kanske för att Markus inte var den lysande stjärnan som han brukar vara. Fast han var  bra ändå. Men Felicia, vad ser folk hos henne? Jag kan inte se det.. Cissi sjunger mest falskt och Johan känns som en "nonchig" tonåring.Har förälskat mej i den här tröjan från
Odd Molly. Har hittat en hel del som jag skulle kunna tänka mej på deras sida. Trots att inte alls kläderna är i min stil över huvudtaget (Jag har nog ingen stil, så är det..).

Nej, nu måste jag sova. Sambo-M har sovmorgon i morgon. Så jag ska kravla mej upp, trots att jag har halsfluss. ;)) Men på söndag är det min tur att sova, jag längtar!

Natti!

Romantik

Kom på att jag och min sambo har helårsjubielum i dagarna. Fast hur många år vet jag inte exakt. Tror att det är sex år. Jo, det måste det nog vara.. Hjälp, vad åren går. Som ni märker är jag inte mycket för att fira årsdagar och sånt. Tycker varje dag ska var som en fest i stället. Och så är det ju.. jämt...Inte! ;) Men för det mesta iaf.

Jag är ingen romantiker heller. Jag blir allt annat än romantisk av röda rosor, solnedgångar, vitt vin och räkor och andra romantiska saker. Däremot tycker jag att det kan var romantiskt med små saker i vardagen (tex ligga nära i soffan och titta på tv.. ;)), men inte tillgjord romantik.. *isch*Minns i "S.A.T.C" när Miranda får en kaka av sin date. På kakan står det "I love you". Miranda blir så skräckslagen att hon trycker i sej hela kakan.. *haha*

Ha en romantisk fredag, everyone!

Halsfluss

Det var streptokocker. Typiskt! Fast ändå skönt att få medicin mot det onda. Just nu gör det så ont att jag bara vill grina. Det är förresten första gången jag har halsfluss.. Så nu blir det en lugn hemmakväll (hade visserligen inte planerat något annat, men ändå.. ;)) med tv, och absolut inget gott att äta, eftersom jag inte kan svälja. Tråkigt!

Förresten var det en ssk from hell som tog provet. Snacka om dålig attityd! Jag fattar inte hur man kan plugga till ssk när man är noll intresserad av människor, och inte är det minsta omtänksam? Hon ropade upp mitt namn, jag svarade. Sen tog det en halv minut innan jag kom in på rummet (hade mina småisar med mej). Under den tiden hann hon titta ut genom rummet med _sur_ min. Sen sa hon inte ett ord till barnen (stort minus!!). Sen talade hon om för mej att det var då absolut inte streptokocker eftersom jag var lite snuvig också. När hon skulle ta halsprovet kunde jag knappt gapa, då rappa hon i åt mej att jag skulle skärpa till mej för annars skulle aldrig mina barn vilja ta halsprov efter att ha sett mej jönsa mej, typ. Vilken idiot! Sen ringde jag till mamma och pappa och beklagde mej lite. Då hade de också råkat ut för henne. Så hon hade inte bara en dålig dag, utan hon var fel kvinna på fel plats..

Nu kom en liten nyvaken lillebror upp. Finns det något mysigare? Tyvärr tyckte han inte det var så mysigt att gosa med mamma. Han är redan på väg mot nya äventyr, min prins. ;)

Ont, ont, ont i halsen

Åh, jag är så ömklig. Jag har så ont i halsen. Kan inte svälja. Jag är illröd i svalget. Ska till doktorn kl.11 för att se vad det är frågan om. Fasiken vad man sväljer ofta.. Det tänker jag aldrig på annars, men nu är jag fixerad vid att försöka låta bli att svälja. Att äta är inte till att tänka på..

BLÄHÄ

Snööööö! Jihoo! ;)

Snööööö! Jihoo! ;)Lycka är att ha en stark storasyster! ;)

Sen hände något..

Sen hände något..

Först var det höst..

Först var det höst..