Dagen i dag..

Lånat av Qaroline, som i sin tur har lånat den av någon, som i sin tur... osv. ;)

Dagens låt:  Dunkla rum - Winnerbäck
Dagens dusch: .Blev en kvällsdusch
Dagens frisyr: Värre än vanligt..
Dagens smink: Mascara,
Dagens händelse: Snön såklart! ;)
Dagens planer: Äta godis och titta på Desperat med M.
Dagens vill ha: "Självkänsla nu", tårtfärger, en helsvart mössa, några vinterskor med goretex.
Dagens saknad: Mina käraste kompisar!
Dagens drog: Det blir väl godiset, det..
Dagens tråkigaste: Att röja, men skönt också..
Dagens finaste: Mina barn, rödblommiga och glada i snön!
Dagens måste: Se Desperate!!
Dagens dricka: Vatten, som alltid
Dagens köp: Godis, bröd, smör, gurka mjölk och en Starlet åt M.
Dagens mat: Fisk i ugn och ris och kokta morötter, som M. hade lagat. ;) Bra med höstlov!
Dagens sjuka: O. var mycket piggare i dag, men nu på kvällen blev han lite dassig igen.
Dagens kärlek: Min sambo, stora-M. :)
Dagens mående: Trött, men nöjd och glad!

Kram!

SNÖ!

"I morse när vi vakna var hela världen vit, och vi förstod att vintern har kommit hit.." :)

Japp, så är det här. Det hade snöat rejält i natt. Småisarna var fullkomligt lyriska och stog i fönstret halva förmiddagen. Sen när vi väl kom ut var lyckan fullkomlig. Tänk att man kan bli så glad för något så kallt och bökigt? :) Jag blir automatiskt glad och lycklig när man ser barnens glädje.

Snøflak av Wilson Bentley, 1902

Snöflingor är vackra.

I övrigt har dagen bestått av röj. Har röjt på barnens rum. Har plockat bort leksaker jag tycker de växt i från. Jag får ett litet sting i hjärtat varje gång jag lägger undan saker. Tänk om jag inte får ta fram dem igen? Det kanske blir barnbarnen som får använda grejerna nästa gång? Jag vill ha en bebis till! :)

Tidig morgon

Är uppe med tuppen i dag igen. Herregud, vad "jag tycker om inte det", för att citerar min son. Förresten har jag varit vaken länge. Har haft en HET herre i sängen. Inte riktigt så spännande som det låter, utan bara en feberhet liten O. Vad ÄR det med alla höstbaciller som bara vill vara hos oss?? Varför kan inte folk vara hemma med sina barn? Hur som helst ska pappa vara hemma med dem i dag. L. får också vara hemma, det är emot mina principer att skicka henne till dagis när O. är sjuk, eller tvärtom. :)

Helgen förflöt i lugnets tecken, jobbade. Men egentligen var det inte lugnt där. På söndagen larmande det _hela_ tiden. När det lugnade ner sej slängde jag mej på soffan, och råkade somna av i två minuter. Trodde jag gjorde det obemärkt, men S. som jag jobbade berättade att jag hade snarkat! Vad sker liksom, jag snarkar ju aldrig! Pinsamt! :)

I dag ska jag jobba. Sen ska jag åka till stan och köpa en ny, riktig febertermometer. Tycker örontermometern är helt värdelös, mitt sämsta köp ever. Sen ska jag köpa en svart mössa till mej. Köpte en grön och grön randig sjal i lördags, då är det inte så fint med mönstrade mössor. I love mössor. :) Sen borde jag byta en tröja jag köpte till M. också. Tror ni inte att hon hade köpt en _nästan_ likadan i lördags. M. fyller ju snart tonåring. Det är inte klokt. Svårt är det att köpa present också. Hon får iaf en mp3-spelare, det var nr 1 på önskelistan.

Nä, nu ska jag borsta tänderna och förbereda mej för en givande dag på arbetet... Ha en bra dag!

My eyes, my eyes! ;))

Törs inte tänka på mej iklädd den här outfiten! ;))




Your Sexy Halloween Costume Is


Web Mistress


What Sexy Halloween Costume Are You?

God morgon!

Uppe med tuppen idag. Anledningen heter arbete. Annars hade jag åtminstone sovit liite längre. Anledningen heter barn. ;)

Gårdagens idol:

Markus är ju helt överlägsen de andra. Jag blir helt knäsvag av honom. ;)

Johan var inte bra. VAd händer med honom? Jag VILL att han ska vara bra!

Cissi var ok i går, men jag tycker hon är tusen ggr tråkigare nu än på audition. Dessutom tar hon förutsägbara låtar.

Erik bara växer och växer. Jag tycker han var bra i går, och väldigt söt. Jag är antagligen påverkad av min äldsta dotter, som tycker han är gååårdjööös! ;)

Felicia är så dödligt tråkig. Vad är det med tjejerna?? Jag kan fortfarande inte se vad många ser, eftersom F är näst populärast i Idol..

Danny var sådär i går.

Linda åkte ut. Jag måste säga att jag inte är så besviken egentligen. Jag ville hellre ha både Johan och Cissi kvar. Tyckte Linda var bättre i början. Tyckte synd om henne när hon var ledsen iaf.

Nä, dags att åka till arbetet. Ha en bra dag!

Till mina vänner norröver, hoppas ni har det ok i ovädret!

Kram!

Söderlund och Bie

Såg jag igår. Det var ganska kul att se. Röran hemma hos dem kändes igen, alltför väl. ;) Lille Ilon var så lik min O.. Både till sätt och utseende. *gullo*

Hon träffade ju tre familjer

Familj nr 1: Rika familjen, som kööööper barnflicka och städhjälp.

Min kommentar: Visst att slippa hemarbete skulle underlätta mitt liv väldigt mycket, men jag skulle aldrig kunna låta någonannan ta hand om våran skit. ;) Antar att tiden som blir över inte läggs på barnen, utan på jobb eller egen tid.  Typ spela golf.. Fördommar, eller inte?!  ;)


Familj nr 2: En ensam mamma (pappan spelar trummor i Afrika (??)) som låter sina barn göra massor hemma.

Min kommentar: Visst ska barn hjälpa till, men jag tycker att barnen kan hjälpa till _tillsammans_ med mamma/pappa. Inte ta hand om matlagningen själv. Iaf inte när man är 7 år (eller vad nu barnen var).

Familj nr 3: Familjen med familjeråd.

Min kommentar: Deras familjeråd kändes fånigt. Det som togs upp där kändes som om sånt man pratar om i en "vanlig" familj, inte håller möte om..

Summering: Tyckte alla familjerna, nä inte den första tror jag, hade sina poänger. Men jag kör vidare på mitt sätt. Det har ju funkat bra i tretton år. *haha* Nädå, jag förnyar mej ständigt. Fast grunden är nog densamma iallafall.

Sötaste barnen EVER..

..har jag. Nu sitter mina småisar och leker med Barbie (eller babari, som vi kallar dom här hemma. ;)) och andra grejer.  Det är så roligt att lyssna på dem. Just nu är en my little pony osams med en legogubbe. Drama!

Själv sitter jag och känner mej tjock. Fläsklägg!

Sen har ryktena nåt oss om mindre trevliga grejer. Ni som känner till mitt liv kan gissa vad som verkar var på G igen. Jag vet inte om jag klarar en resa till alltså. Vad är det för FEL på människan?? Låt det bara vara ett osant rykte..

I dag är vi lediga. Vi har velat hit och dit vad vi ska göra. Gå på bibblan, eller baka. Men nu verkar det som om barnen vill spela spel i stället. ;)

Åh, ytliga bloggen. Jag skulle vilja vara _svår_ och skriva om mej själv. Men jag är inte så svår. Ganska lätt om jag ska vara ärlig. :) Dessutom vill jag inte skriva så mycket om barnen, de har inte valt att jag ska blogga om dem. Jag får blogga vidare om ytliga tingest. *haha*

Efterlysning!

Vet någon var jag kan få tag i en sån här tröja? Har kollat på några olika sidor, men där finns det bara någon enstaka storlek kvar. (Vill ha i strl. 104 eller 110, om storleken är liten) Skulle så gärna vilja ha en sån till L. Hon är ju med i Ekorr-gruppen på dagis och skulle bli så glad över en sån här. Ser ni någon nånstans: HOJTA!  :) Tröjan är från Ej sikke lej


Pyjamaspartyt

Åh, vilket party. ;) Barnen var jättenöjda.

När jag frågade L. vad de gjorde på partyt svarade hon "Vi sprang och hoppade, och sen kastade vi oss på madrassen". Som vilken utekväll som helst, förr i världen! ;))

 Pyjamas med brodyr Pyjamas från Busigt

Åh, Dr Mc Dreamy


Vissa karlar blir bara snyggare med åldern. Här har vi en sån. ;) *flämtar* ;))


Bilden från den
här sidan..


I dag, i morgon och i november

Imorgon har barnen pyjamasparty på dagis. ,) De är redan förvånade över att de ska gå till dagis _ i pyjamas. It´s a strange world. ;)
I dag har jag och småttingarna varit i "nya badet " och badat. Princess Castle CakeDet är jättekul och barnen åker vattenrutchbanor som tokiga. Sen gick vi och åt mat på Åhlens. Gott! en riktig må-bra-dag. ;)
Tyvärr fick jag väl lov att jobba lite idag också.. Suck!

Kolla in tårtan. Den skulle nog L. gärna vilja ha. Det är snart dags för mina flickor att fylla år. Först fyller M. tonåring (!!!!!), sen fyller L. fyra. Mina stora tjejer!!
Här finns det fler tårtor. Den här gjorde jag till L.s 3-årskalas. :)

Nä, nu ropar sängen. Vi ska upp tidigt i morgon, för att sätta på pyjamasarna. ;))

Kram!

Söndag

En lugn dag. Vi har tvättat, städat och varit ute. Inte så dumt det heller. ;)

Lördag

Jag tog tåget till Örebro och träffade kamraten Åsa. Jag blev jättetrött av att åka tåg. Hur ofta sitter jag bar rakt upp och ner i 90 minuter? Skönt var det iaf. Som tur var hade jag cdfreestylen med mej, och min "glad-skiva" i den. ;) Det var så mysigt att träffa Å. "Det var alldeles för längesen vi sågs.." ;)

Mysigt att storsa i affärer (läs P.op.. haha) och att sitta och fika länge. Läka för själen! ;)
Innan jag åkte frågade jag småttingarna om de önskade sej något speciellt. L. önskade sej en GLITTERKLÄNNING och O. önskade sej en MOTORCYKEL. Vilka stereotyper jag närt vid min barm! *Haha*

L. fick en glitterkjol och blev världens lyckligaste. O. fick sin motorcykel, sen hade han inte tid att titta på resten av det jag köpt (kläder..). ;)

Fredag

Fredagsmorgonen började fint.. När M. skulle gå till skolan slank katten from hell in till oss. Igen.. Jag kan ingenting om katter, men ska inte katter veta var dom bor? Jag fick ringa på hos ägarna och be dem komma och hämta den. Katten satt och tröck under vår soffa i säkert tio minuter innan ägaren fick fram den. Kul att ha en granne liggandes under sitt soffbord kl. 8 på morgonen.Jag sa att vi är kattallergiker i den här familjen + att jag är rädd för katter. Då sa ägaren "Men den _HÄR_ katten är så snäll sååååå" som alla djurägare säger.. ;) Det får jag kli på. Jag tvingar inte på någon mina barn liksom "Jo, men dom är SÅ snälla, jag looovar!!" ;)

När katten hade försvunnit knallade jag, L. och O. till ögondoktorn. Det gick jättebra. Glasögonen gör nytta, och L.s syn har förbättras avsevärt pga dom. Skönt! O. fick också kolla lite, för han kan ju ha samma fel som L. utan att vi märker det. Allt verkade bra nu iaf. Ögondoktorn var världens gulligaste människa! Hon var jättebra med barnen. Det är så kul när man träffar "rätt människa på rätt plats" liksom. :) Barnen fick klistermärken och bokmärken som tack för besväret. *lycka*

Sen gick vi på stan och firade. L. ville ha glass "För det åt vi förra gången vi var hos ögondoktorn" ;) ( i somras)

På kvällen tittade jag på Idol. My god, vad jag är förtjust i Markus! ;) Han är ju liksom redan stjärna, de andra känns som amatörer om man jämför. ;) Jag väntar fortfarande på att se vad många ser hos Felicia.. Jag tycker hon är så tråkig! Jag är rädd att det blir som förra året, en cool kille vs en mesig tjej i finalen. Och att den mesiga tjejen vinner.. Jag har stora problem att tänka på jag.. *haha*

Tack för igår..

..goa Åsa. Vad kul det var!! ;) Du är bäst! Tack för ditt tålamod på P.op. När jag kom hem var jag ändå inte _riktigt_ nöjd! *haha*

Förresten, du hade JETEFINA byxor på dej!! ;)))

Kram!!!

Bonde söker fru + Idol

Citaten är inte exakta, men ändå..

"Vilket är din favoritgroensak? Pappricka, gorka, tomat?"  -Mickes ryska dam (som han tyvärr inte valde vidare.. ;))

"Iiiiih, Andreas, hihihihihi, iiiiiiiiih hahahaha" *se mej se mej* -Den där mörka tjejen som var hur desperat som helst. Fast hon gick inte heller vidare. Skönt!

Annars är det galet plågsamt (men roligt) att se vuxna kvinnor åma och kråma sej för bönderna. M. och jag har redan klart för oss vilka tjejer de kommer välja, iaf tre av bönderna.

Jag blir helt nervös av Markus, maken till seg pojke får man leta efter. Andreas verkar vettigare än jag trodde. Mikael verkar trygg och snäll. Per-Martin har större näsa än jag trodde. Men han är så stilig ändå. ;)

På fredag är det rocktema i Idol.. Här är kåtarna.. oj låtarna! ;)

Markus Fagervall, 23 år, från Stockholm
Låtval: Are you gonna go my way/Lenny Kravitz

Cissi Ramsby, 20 år, från Järvsö
Låtval: Nobody's wife/Anouk

Jonas Snäckmark, 20 år, från Halmstad
Låtval: Alive/Pearl Jam

Erik Segerstedt, 23 år, från Göteborg
Låtval: I still haven't found what I'm looking for/U2

Johan Larsson, 18 år, från Vänersborg
Låtval: Monkey wrench/Foo Fighters

Felicia Brandström, 19 år, från Göteborg/Floda
Låtval: Jerk it out/Caesars

Danny Saucedo, 20 år, från Stockholm
Låtval: Sweet child o' mine/Guns N' Roses

Linda Seppänen, 21 år, från Stockholm
Låtval: Holiday/Green Day

Varför tar Markus en Lenny-låt till?? Ska bli kul att höra Danny råkka loss till G´nR. De andra låtarna känns rätt förutsägbara.

/Tv-tönten

Praktiska skor

Kolla in de här skorna! Man kan dra ut dem allt eftersom barnet växer. Ganska praktiskt egentligen. :)

Fru Neggo

Häromkvällen jobbade jag med den mest negativa mäniska som finns i hela världen. Hon tar så mycket energi av mej, jag blir alldeles slut av att jobba med henne. När man jobbar dagtid kan man försöka att undvika henne. Men på kvällarna är vi ju bara två stycken och då krävs ju visst samarbete. Det spelar liksom ingen roll vad någon har gjort/inte gjort så är det helt fel.

Det enda hon gjorde under 5 timmar var att beklaga sej på _alla_ andra i hela världen, hur dåliga och dumma (och POSITIVA och duktiga) de var. När jag satte på tv:n på våran rast satte hon sej i ren protest med _ryggen_ mot tv:n, bara för att markera att hon minsann aldrig tittade på tv, och att alla på tv:n var dåliga. Hon är lite för MER än alla andra, hela tiden!

Jag orkar inte med henne. Jag försöker ignorera henne. Men det är svårt då hela gruppen blir konstig när hon ärr där. Det är som om ingen törs säga något över huvudtaget. Säger någon nåt privat så sitter hon och himlar med ögonen och suckar. Förstår ni att jag undviker att berätta något om mina roliga barn för henne??

Hur undviker man att bli som henne? Jag märker att vissa på mitt jobb (som jobbat länge med henne) kan falla in i samma beteende som henne ibland. Det är min värsta mardröm! Fast nu har väl jag visserligen fallit in i det beteende genom den här bloggen om henne.. Shit! ;)

Vardagslyx

Hittade en kul grej hos Qaroline. Visserligen utmanar hon inte mej, men jag lånade den ändå. :)

Vardagslyx!
Lista fem saker som gör ditt liv lite lyxigare

*
  Att ta en fika på stan. I love it! Det gör vi ofta! Eller äta ute.

* Att ha lediga dagar mitt i veckan. Så skönt!!

* Kvalitetstid med mina barn och sambo. Finns det något lyxigare?? Inget i hela världen är bättre än det!

* Att få slappa i soffan efter en lång dag med jobb, plock, städ, tvätt, mat, disk osv osv. Kolla på nåt bra på tv:n eller läsa något. Sköönt!

* Unna mej saker, om så bara något litet. ;) Gärna en bra tidning, eller ett fint ljus, eller en chokladpralin. :)

Jag utmanar ingen, men jag hoppas att ni hänger på ändå! ;)

Nya tider

Jag kände att det var dags att "möbla" om lite på bloggen. Hoppas att ni känner er som hemma ändå. ;) Tog dock bort de där fåniga fashion-bilderna, med dom skulle inte jag ha känt mej hemma.. *hihi*)

Apråpå fashion skulle jag snajsa till mej lite här om dagen med en fin sjal. När jag tar av mej den efter att ha haft den halva dagen, ser jag att det sitter fast ett GEM på den. *haha* Jag har gått runt med ett gem hängande på halsen.. :) Så om ni i framtiden ser någon med ett gem hängandes i sjalen, glöm inte vem som startade trenden. ;))

I dag är vi lediga, jag och mina gosiga småttingarna. Vet inte vad vi ska hitta på, behöverman hitta på något egentligen? Barnen är så bra på att skrota här hemma. :)

På fredag ska L. och jag till ögondoktorn och kolla hur det går med L:s glasögon. Det funkar jättebra med glasögonen. L. trivs jättebra med dom, och skelar inte alls när hon har de på sej. Skönt!

Näe, nu kallar duschen på mej! Ha en bra dag!

Snart är det lördag igen!

Åh, vad jag längtar till lördag!

"Hela veckan väntar jag på lördag, lördag igen. En härlig kväll med ett häftigt gäng, snart är det lördag igen.." ;)) Fast i min version "En härlig dag med en häftig tjej" *hihi*

Shäjk that äs!

Som jag befarat

Läskiga trapphuskatten smet in till oss idag.

Vi hade klätt oss och var på väg ut då det kom en försäljare och ringde på. Han stod i dörröppningen och talade och talade i 100 år. Naturligtvis smet katten in och slank in under våran säng. Där låg han.. Jag fick halvtpanik (hade bråttom som f*n till jobbet), och försäljaren stog fortfarande och talade, spelade ingen roll att jag sprang runt i lägenheten som en tok. Han sa att "det tar bara fem minuter, kan vi ta det nu?". Då blev jag förbannad och sa "Men snälla, ser det ut som om jag har tid??". Då blev han skitsur och drog i väg. Katten låg fortfarande kvar under sängen.. Jag fick ringa på hos de som äger katten och be de komma upp och hämta sin katt, för jag _vägrade_ ta i den. Är allergisk (och rädd!). De kom upp och fick locka som tokar. Tillslut kom den fram. *puh*

Jag vet att jag är Sverigens löjligaste som tycker katter är läskiga. Men, hey, thats me! Men jag är alltid snäll mot alla katter, ifall någon trodde nåt annat. :)

Jag tycker synd om katten som mer eller mindre bor i trapphuset. Vad kan jag göra för att hjälpa den?


En underbar, vanlig dag

Jag har bytt till kvällsskift idag. Är hemma med pigga, men hostiga barn. Vi har inte riktigt blivit immuna mot dagisbacillerna än. Jag blir galen på föräldrar som skickar sina förkylda barn till dagis. *grr*

I dag har vi haft en lugn och mysig dag. Barnen har inventerat utklädningsklädeslådan, och varit allt mellan himmel och jord. L. har förstås varit prinsessa. Just nu är det mycket prinsessor och glitter som gäller för henne. En annan sak som ligger på 10-i-topp här hemma är Mora Träsk. Allra bäst är honky tonk, som vi alltid värmer upp till på gympan. Det är så kul att se båda småttingarna ståendes framför stereon och shäjka järnet. O. sjunger i högan sky, förstås. ;)

I går såg jag på "Älskling, vi dödar barnen" och blev illa berörd. Dels av att man gör ett sånt program, och dels att det finns barn som har det så _torftigt_ som barnen i programmet hade det (Eller det kanske var som det vinklades? Vad vet jag??) Tolvåringen var ju alldeles blek. Alla barnen verkade understimulerade, tyckte jag. Jag fick sånt kli på mamman.. Men jag tycker det är hemskt att man söker sej till tv för att försöka förändra sitt liv. Jag tycker det blir på bekostnad av barnen. Mamman och pappan är stora nog att välja själva, men barnen får inte välja om de vill exponera hela sitt liv i tv. Näe, usch!

Jag gör säkert _massor_ av fel som förälder, men grönsaksbiten har aldrig varit ett problem här hemma. Barnen älskar frukt och grönt. L. När vi är ute och äter på våran stammisresturang äter L. bara från salladsbuffen. Mest kikärter och svarta oliver. :)


Tack o adjö!

Filmtips



Vill ni se en rolig film måste ni kolla på "Kalle och chokladfabriken". Jag skrattade högt flera gånger, och Willy Wonka is my idol! "Man kan äta mej också, då kallas det för kannibalism" ;))) Jag kommer inte ihåg att boken var så rolig? Kanske är dags att läsa om den??




Kvällens roligste..

..var iaf när Hey baberiba-gänget gjorde parodi på Dirty Dancing. Jag höll på att garva ihjäl mej! ;)

"No one puts Vickis in the corner" *hahaha*


Kvällens idol

Åh, vilken kväll. :) M. och jag satt och trånade. Jag efter Markus, och M. efter Danny och Snygg-Erik. Jag tyckte alla de pojkarna var bra. Kul för Erik att det gick bra! Det är så kul att kolla på Idol med M, hon är verkligen engagerad. (Och det blir inte jag.. eller?! ) ;))

Men tjejerna, vad är det med dom?? Cissi är inte alls så bra som jag tyckte att hon var på auditions. Linda var inte heller bra i kväll. Tycker hon bara posar hela tiden.. Felicia är väl  duktig, men så Agnes-tråkig. Att Jessika åkte ut var väl ingen chock direkt. Tror att tjejerna kommer ligga risigt till framöver.

Trodde Snäckan skulle passa bra för den låten han sjöng, men jag tyckte inte han var bra. Johan var inte heller så bra, men honom gillar jag ändå. ;)

Markus är min idol! ;) Vilken är din??

Godkväll



Herregud vad jag är glad att jag inte har ett 7-16-måndag-fredag-jobb. Jag jobbar _gärna_ både kväll och helger för att slippa att gå upp i _ottan_ vareviga dag. Jag kan inte förstå hur man orkar ha det så?! I väg och stressa med barnen varje dag. Jag _beundrar_ verkligen er som har det så och trivs med det. Denna vecka har jag tre tidiga mornar när jag ska i väg med barnen, och jag tyckter det är pestigt. Tänk då om jag skulle jobba fem tidiga dagar på raken?? *hjälp!*

Trots det så funkar det bra att gå upp så tidigt och lämna barnen på dagis. Men jag vill inte ha så jämt! L. var så trött i kväll att hon somnade i soffan framför Bompa. O. däremot höll ut genom att showa runt. Sen läste vi "Hjulboken" såklart, världens bästa bok. O. ska nämligen köra dumper när han blir stor. L. ska få sitta brevid i en liten, liten stol (hennes påhitt) och jag ska få sitta på flaket. :) O. gav mej förresten en fin komplimnag häromdagen, han sa att jag hade "_gulliga_ tuttar".  *haha*
 
L. är en riktigt finurlig böna. Hon _älskar_ verkligen faktaböcker av olika slag. Vi har en bok om djurspår som hon älskar. Sen alla böcker om kroppen förståss. En av hennes favoritlekar är skola. Då ska jag ge henne olika uppgifter hon ska göra, sen ska hon ha läxor såklart. Det kan tex. vara att skriva av bokstäver och ord, eller rita självporträtt osv. Det är roligt vad de tar efter sina storasystrar. O. och L. brukar gå omkring med ihopvikta papper och leka ett de har fått "veckobrev". :)

Fasiken , vad jag är trööööött. Har blivit tillfrågade på jobbet om jag vill gå en handledarutbildning. Men jag känner att jag inte kommer att orka/hinna. Själv utbildningen verkar kul, men man skulle tyvärr ha läxor o sånt. Jag är inte lika entusiastisk när det gäller läxor som L. är. Förstår inte när jag ska hinna med det? Antar att min chef kommer att bli sur när jag tackar nej, men jag vägrar ta mej vatten över huvudet. kan jag itne ge 100% på en grej, så struntar jag hellre i det. Antingen eller vet ni. :)

Förresten, "Bonde söker fru" var precis så pinsamt som jag misstänkte. Men jag kommer att fortsätta titta på det, iaf i smyg. ;) "Jag kan STEKA" *humor* ;)

Nattikram!





Ytliga bloggen..

..borde min blogg heta. 99% av det jag skriver är ju opersonligt, egentligen. Men jag känner att jag inte vill lämna ut mej själv till det yttersta, i så fall måste jag nog ha en lösenordsskyddad blogg. Dessutom finns det kanske inte så mycket att lämna ut. Jag är en ganska enkel människa, utan ångest och sånt. :) 

En fråga.. Är det ett värdigt liv för en katt, att sitta och jama i trapphuset halva dagarna? Vill inte katter vara ute, eller inne där den bor. Jag är ju _verkligen_ ingen kattmänniska, men jag tycker iaf synd om den. Sen är det läskigt när den verkar vilja komma in hos oss. I dag när jag och småisarna hade varit ute följde den med oss upp. Jag öppnade upp dörren och kastade in barnen och mej själv, för att sen snabbt dra igen dörren. Jag är livrädd att den ska smita in hos oss! Jag tycker synd om katten!




Om jag vore med i Idol!

M. frågade vilken svensk låt jag skulle sjungit om jag hade varit med i Idol i fredags. ;) Svaret är enkelt.. En låt som jag fortfarande gillar lika mycket som när den var ny för sisådär 16 år sedan (!!!) (Är det sant?? Var det SÅ längesedan??) Tyvärr passar inte texten mej så bra, eftersom jag inte är nån liten pojke. Men å andra sidan är jag ju inte med på Idol, så big deal. Den här låten skulle jag iaf sjunga:

Till Himmelen                     med Magnus Johansson

Mamma kom hem mycket sent ikväll, hon var trött och hon ville bara sova.
Jag var så vaken som en pojke kan va när jag gick igenom hennes byrålåda.
Och sen fyllde jag en av min pappas skor med såna saker som en pojke tror
att en sån som du vill ha av mig, för att du ska vilja ta mig med till himmelen.

Till himmelen...

Storasyster ligger i sin säng, hon säger att hon blev en kvinna igår.
Och att hon gjorde någonting ikväll, nånting som inte jag kan förstå.
Men jag vet vem det är hon pratar om, han bor i huset intill, två trappor opp.
Och två trappor opp är det högsta han vet, så han kommer aldrig att ta henne med till himmelen.

Till himmelen...

Jag har stjärnor på min pyjamas, dom följer mig varthän jag går.
Ut genom porten, genom två kvarter, till andra sidan av vår kyrkogård.
Där bor du och du lever ensam, du hade en man, jag tror att han dog.
Och du har svarta tapeter i ditt sovrum, det har jag hört av min storebror.
Och pappa säger att om mamma är vatten, då är du så mycket mera än sprit.
Och mamma säger att du är som natten, så lätt att springa vilse i.
Och i din trädgård där växer det saker, som ingen människa har gett något namn.
Jag visar dig vägen genom stans kloaker, om du låter mig smaka litegrann.
Och här har jag en sko full av spetsar och smycken, att stjäla för din skull kan aldrig va fel.
Dom är bara till dig och jag hoppas du tycker, att det räcker för att du ska ta mig med.
Och jag står vid din dörr och den står på glänt, och i ett fönster högst opp där har du tänt.
Och jag går uppför trappan, jag tar långa steg, och för varje steg kommer jag en bit på väg till Himmelen

Till himmelen...

Görs det musik nu som dagens kids kommer att lyssna på med värme i hjärtat 16 år senare? "Boten Anna" kanske? Yeah right!

Dagens meningslösaste blogg.. ;)

Jag slapp magsjukan..

..men blev sjuk ändå. Feber och ont i kroppen. *blää* Hoppas jag mår bra i morgon, får tupp-juck att vara inne. Vill ut i höstsolen. :) Nu mår jag ganska så bra, är fullproppad med alvedon. I kväll ska jag ligga i soffan under ett tjock täcke och titta på FcZ. ;)

Förresten, positiv tänkande: Jag har nog gått ner något kilo. Har inte ätit på hela dagen. Det vore en välgärning i så fall. I´m fat!

"Tycker du att jag är tjåååååååååååck?" :)

Som jag misstänkte..

Robban vann.. Uäck! Men gull-Tore kom 10:a. :) "Jag tycker allt som har med bollen att göra är svårt" :)

Nu ska jag lägga mej. Sambon har haft magsjuka idag, och nu är min mage helt f*cked up! För att citera Thåström: FAN FAN FAN. Håll tummarna att jag slipper!

Lördagskram!

Älskade bullkind!

Kollade igenom gamla kort på datorn, och hittade det här. Älskade lilla bullkindslillebroren O. Kan man bli annat än lycklig av den här blden? :) Jag tycker den är helt fantastisk. Tänk att han har varit så liten och så rund?! Bilden är tagen för 2 år sedan. Numera är han en slank ung man på 2½, men bullkinderna finns kvar (om än lite mindre! ;))

Älskade bullkind!

Idol

Tyvärr kan jag inte blogga om Idol idag. Nog för att jag såg det mesta, men det var med ett öga. Jag arbetade nämligen till kl. 21 i går kväll. (Likaså i kväll, så förvänta dej ingen folktoppen-logg, Åsa! ;))

Hur som helst så tyckte jag det verkade som många var dåliga.. M. blev salig för att Danny var så bra, och jag blev glad för Markus (även om jag nästan missade hela hans låt..), men thats it ungefär. Att Nathalie åkte ut gör mej ingenting. Tyckte hon var kall som en fisk, och pratade som en barnprogramledare.. *haha*

Gårdagens chock var iaf att "snäckan" fick positiv kritik av juryn!?! Vad händer? Han sjöng ju förjkligt + att han bara går bort med sina jkla hårdrocksmoves! :) Jag höll på att svimma när han stog och klappade händerna. *stöpp*

Gårdagens chock nr. 2 var ju Sannas klänning. Inte vet jag om det är för att jag bor på landet, men jag tycker hon har fula kläder_ varje_ gång

Serru, det blev en liten blogg iaf..

En låt om mej, antingen eller-männiksan

Kom att tänka på en låt häromdagen. Den måste handla om mej. :) (Jag har klippt bort lite, så inte texten skulle bli så lång..) Låten är "Ett noll" med Bo kaspers orkester

För henne är det svart och vitt
Det är helvete och himmel
Är marginalen eller mitt
Det är sömnen eller svindel

För henne är ont och gott
Det är allting eller inget
Det är kyssar eller spott
Det abstrakta eller tinget

För henne er det dag och natt
Det är solen eller månen
Det är tårar eller skratt.
Norra Nordland eller Skåne

Och fästan det är upp och ner
Kan jag ändå konstantera
Att vi får varann att le
Att det verkar att fungera
-Att jag famlar omkring utan koll
Jag famlar omkring utan koll
Jag famlar omkring utan koll
Mellan ett och noll - Ett och noll.

Elli! (O andra idol-kamrater ;))

Listan för i morgon

1 Jonas Snäckmark
Låt: Vi har bara varandra/Thomas Di Leva

2 Felicia Brandström
Låt: Hos dig är jag underbar/Patrik Isaksson

3 Danny Saucedo
Låt: Öppna din dörr/Tommy Nilsson

4 Jessica Myrberg
Låt: Die Mauer/Ebba Grön

5 Natalie Kadric
Långsamt farväl/Mauro Scocco

6 Linda Seppänen
Låt: Under ytan/Uno Sveningsson

7 Erik Segerstedt
Låt: Känn ingen sorg för mig Göteborg/Håkan Hellström

8 Cecilia Ramsby
Låt: Efter Stormen/Marie Fredriksson/Lasse Lindbom

9 Johan Larsson
Låt: Du får göra som du vill/Patrik Isaksson

10 Markus Fagervall
Låt: Balladen om herr Fredrik Åkare och Cecilia Lind/Cormelis Vreeswijk
 
Tråkiga låtar! När det finns så mycket BRA, svensk musik?! Ska dock bli spännande att se Markus! ;)
Johan kommer säkert göra den låten jättebra! Allt annat återstår att se.

Vad tycker du Elli, är du nöjd med låtvalen?? Ni andra är också välkomna att svara såklart!! 


Bonde söker fru

Måste bara skriva lite om det.. Fick _lov_ att se det igår. Herregud vad pinsamt det var! Höll på att lida i hjäl när vissa av bönderna skulle ringa till varsin tjej. Pinsamt! "Hej, det är BÖRJE"! :)) Vilken röst han har, Börje!

Av bönderna som man ska få följa så är min favorit Per-Martin. Jag tycker att Per-Martin är en riktigt snygg MAN, iallafall så länge han inte pratar. :) Marcus är väl pojkgullig. Men alldeles för blekig för min smak. (Han fick ett fett minus när han valde bort alla med barn ;). ). Andreas kan jag se drängfull och raggandes på allt och alla *usch*. Mikael är väl inte my cup of tea. Fast han verkade snäll.

Tror inte jag kommer att kolla vidare på det. Tror det kommer bli alldeles för många pinsamma ögonblick för att jag ska palla med. Stop it!!

Parranåjja

Jag är lite paranoid. Jag törs inte skriva ut vissa saker som hänt. Tänk om någon olämplig läser min blogg?! Men så mycket kan jag säga att man blir förvånad över vissa människor _hela_ tiden. Både på jobbet och i privatlivet. Senaste dagarna har varit ett virrvarr av konstigheter!

Tur att man har sina nära och kära, och sin lilla familj. Det är mitt ALLT! :) ÄR så glad att jag har en trygg mur runt mej. Att sambon börjat jobba har gjort att förhållandet har fått ett riktigt uppsving. ;)

I dag är jag ledig. L. skulle gå på knytte med dagis. Så vi gick dit till kl. 9. Sen gick O. och jag till lekparken. Så mysigt att bara rå om lillebroren lite. Systrarna har en tendens att "ta över" när vi är hela familjen. ;) Sen gick vi och fikade. Det är för roligt att sitta och lyssna på en 2½årings funderingar om livet. Vi gick även på leksaksaffären och tittade på Byggare bob-bältet som finns där. Man trycker på en knapp på spännet så säger/spelar det olika saker från B.B. Varje gång fixar-sången kommer så tokdansar O. ;) Träffade en kompis som ska ha en bebis i december. Frågade O. vad han trodde det var i hennes mage. "Kanske tuttar" svarade han. Tutt-mannen! ;) (han gillar både nappar och bröst nämligen..)

Sen gick vi och hämtade en nöjd och glad knytte-tjej. :) *mys*


I huvudet på en 2½-åring

1. Vad heter du? O.

2. Hur bor du då? *svarar halvrätt. ;)*

3. Hur många år är du? 2 år

4. Vad tycker du är roligt? Leka med mina bilar och mottolyckar

5. Vad tycker du är tråkigt då? Vädret..

6. Varför måste man sova på natten? Jag bille det

7. Vad ska du bli när du blir stor? Brand

8. Vad gör en sån då? Släcker elden

9. Var kommer bebisar ifrån? Din mage

10. Vad gör bebisar för något? Dom bor ju i din mage

11. Har jag varit en bebis då? Jaaaaaa....Näääääää

12. Vilka är dina finaste kläder? Det här (pekar på tröjan). Det är inte Björnes heller

13. Vad önskar du dig av tomten? Julklappar!!

14. Finns tomten? Var bor han? Jag vet inte

15. Vem är din bästa kompis? Jag och Bobbo

16. Vilket är det finaste ordet du vet? Ja, det kommer jag

17. Det fulaste ordet du vet då? Traktorn åker dododo

18. Finns det något du är jättebra på att göra? Leka med mina bilar. Åka det andra rutchbanan som går jättejott!

19. När blir mamma och pappa arg på dig? När jag ligger på golvet

20. Vad ska du göra nu? Snurra på den här (tallriken) Vänta får du se!


Mammas kommentarer

5: PRata om vädret eller? ;)

7: Brand=brandman

10: *hihi*

12: Vilken tur. ;)

15: Jag=O. själv

16: ?? ;)

17: O. sjöng det svaret

18: Den andra rutchkanan är en stor vattenrutch som O. och jag åkte på badhuset. Jättekul! :)

19: Inspirerad av systeryster.

*

Den här enkät har jag snott från min gamla älsklingslista nov02. :)

*

:)

I huvudet på en blivande 4-åring

1. Vad heter du? L.

2. Hur bor du då? *Svarar rätta gatan*

3. Hur många år är du? 3 år

4. Vad tycker du är roligt? Leka med mina barbie och rita. Jag är bäst att måla.

5. Vad tycker du är tråkigt då? Gå in när vi varit ute, då dricker jag vatten.

6. Varför måste man sova på natten? För att orka med i morgon

7. Vad ska du bli när du blir stor? Ska jobba på ett rosa hus

8. Vad gör en sån då? Där äter man mat

9. Var kommer bebisar ifrån? Mammas mage

10. Vad gör bebisar för något? Kryper och går på knäna

11. Har jag varit en bebis då? Jo

12. Vilka är dina finaste kläder? Glitternattlinnena

13. Vad önskar du dig av tomten? Kniv och gaffel och nattlinnen

14. Finns tomten? Var bor han? Jag vet inte

15. Vem är din bästa kompis? Smilla, william, mormor

16. Vilket är det finaste ordet du vet? Brandman

17. Det fulaste ordet du vet då? Gamla saker

18. Finns det något du är jättebra på att göra? att göra Byggare Bob (på datorn), bygga pärlplatta, att skala morot

19. När blir mamma och pappa arg på dig? När jag ligger på golvet

20. Vad ska du göra nu? Äta mat

Mammas kommentarer:

6: Precis så svarar jag L. när hon frågar varför man måste sova. Tydligen har det gått in. ;)

7: Jag jobbar i ett rosa hus. :)

19: Det är en grej L. gör bara för att provocera lillebroren. Lägger sej mitt framför honom för att retas.. Ideer.

På begäran.. Folktoppen! :)

Sveriges roligaste kvinna var ämnet. Konstigt nog var inte jag själv med!! WHY??? ;)))

Så här ser 10-i-topp-listan ut:

1. Babben Larsson
  2. Suzanne Reuter
  3. Sissela Kyle
  4. Maria Lundqvist
  5. Ulla Skoog
  6. Annika Lantz
  7. Annika Andersson
  8. Eva Rydberg
  9. Birgitta Andersson
  10. Christine Meltzer

Jag tycker att det var en bra lista. Eva Rydberg känns väl sådär, men jag tror jag tyckte hon var rolig när jag var liten. Var inte hon på tv typ jämt då?

Mina favvisar är nog: Annika Lantz, Christine, Suzanne, Ulla, Sissela och Babben (ojdå typ hälften.. Fast jag gillar de andra också..Jag är en lättroad människa)


Nästa veckas Folktoppen blir nog en halvpinsam, men rolig, historia.. "Mest minnesvärda dokusåpadeltagare" ska utses då. Kolla in de nominerade.. Läs och våndas här. Linda Rosing och Robban kommer nog ligga högt. Själv hejar jag på Tore från FCZ. Han är ju bara för rolig! ;) FcZ började ju igår igen. Åh, vad jag gillar Glenne och båjsen! ;)) (Åh, vilken tv-tönt jag låter som.. Jag _GÖR_ faktiskt annat än att begla på tv.. ;))