Pucko!

Varför är jag så nyfiken?! Bara för att jag råkade googla lite vet jag vem som vann Americas next topmodel 8 och So you think you can dance 3. Det är ju tv-program jag och min tonåring följer tillsammans. Jag vågar inte säga till henne att jag råkade kolla, för då blir hon så trött på mej. Det har hänt förr.. ;)

Nu ska jag lägga mej och titta på Dödligt vapen 4. Jag ska inte googla så jag vet hur den slutar.. Skämmes ta mej fan!

image349Bild från Arla

O. igen, och dagen

Vi har en discokula uppsatt i taket hemma hos oss. Häromkvällen lyste solen in genom fönstret så det blev massor med solkatter i taket. Då säger O. : Men titta, mamma, vad mycket älvor!  ;) (Ja, han har hört talas om Tingeling! ;)) Sötaste lillebroren!!

image348

Skönt med fredag. I dag har jag/vi varit ute och gått, shoppat gardiner och lampskärmar, lunchat med mo. och mo., städat, handlat mat, ätit taccos, nattat trötta barn. Och där är jag nu. Vet inte vad jag ska hitta på nu. (Har en ap-trött sambo sovandes i soffan, jobbade 16 timmar i går..) Ska åtminstone äta en apelsin. Äntligen börjar apelsin/mandarinsäsongen!! :)

I dag har jag haft strumpor på mej! Hate it, men det är ju så kallt. Min bror är på Kreta med sin madam (O.s uttryck, såklart..) och där är det 29 grader i VATTNET! Fy, vad härligt det låter!!

Ha en skön fredagskväll!

Pjicki-kojv-pojken

I dag hade O. några prickar på kinderna(plitor eller nåt liknande). Jag kommenterade det, och då sa han "Men det äj ju för jag haj ätit pjicki-kojv-macka, förståj du väl"  Tänk om livet vore så enkelt?? ;)) I såfall har jag nog ätit massor med pjickikojv så fräkning som jag är. ;))

image347
Bild lånad
härifrån


Livsnjutare

På Livsnjutare Berg  kan man beställa en förpackning med kort med "tips på små upplevelser, som gör det underbart och leva." Jag tycker det verkar toppen! Här är några exempel vad det står på korten:

image345


image346

Lovely!

Min lista, första kollen

Nu har jag haft semester i fyra dagar, så nu måste jag kolla av listan lite.. ;)

Bada i badhuset (och helst gå ner tio kilo innan..) Japp, vi har badat. Urkul! Ska nog ta en sväng nästa vecka med. O vaknade kl.5 i morse och undrade om vi skulle till badis i dag med.. ;) Kilona sitter kvar..
Röja upp på småisarnas rum och kasta massor Japp, det har jag gjort idag. Fasiken vad skönt!! Fort gick det också.
Åka tåg någonstans (L.s önskan) Nej, inte än. Vet inte om vi hinner heller..
Sy klart gardinj*vlarna Näedå, det kommer garanterat stå kvar på listan efter semestern också..
Gå i skogen Inte jag, men barnen har varit på Skogsskoj / Knytte på dagis (De är ju ledig, men det får man vara med på om man vill ändå. O det vill vi! :)
Vara smakråd och moraliskt stöd när tonåringen ska köpa nya glasögon Yesbox. Det var en intressant upplevelse. ;) Fast nu är de beställda.
Beställa klipptid åt L (och kanske till mej om inte snåltarmen vaknar.. ;)) L. är klippt och fin. Jag är mest snål.. ;)
Röja här överallt här hemma Det gör jag ju hela tiden egentligen. Fast tänkte nog på lite mer organiserat röj, typ linneskåp och sånt..
Baka matbröd  Siktkakor och grahamsbullar 
Gå på bibblan  Ja, L. och jag var där idag när O. var på Knytte. Mysigt! 
Njuta av att vara ledig
You bet!! Hela tiden! Jag mår bäst när jag bara är hemma med mina barn. Så trökig och oglammig är jag.. ;)
 Ha frukost-på-sängen-mornar med småisarna Ja, mysigt är det!
Inte tänka på jobbet en sekund Jag har tänkt på att jag inte saknar det ett dugg visserligen
Försöka shoppa lite heminredning, om jag hittar något  Har köpt en hylla till tonåringens badrum. Tittar efter lampor och gardiner..
Handla tröjor till O. , om jag hittar några som duger.. ;) Ja, och till L. också. Har tom köpt två tröjor till mej!
Läsa  Ja, lite på vkällarna, och för barnen såklart. Men jag strävar efter att läsa lite mer ändå
Umgås massor med mina barn, och vara the worlds gräjtest mum! ;) I do my best! Tycker jag är så skön och avslappnad när jag slipper tänka på alla måsten jobbet och dagis innebär. Fast man kan alltid bli gräjtare
Cykla med L. Det har vi också hunnit med! :)

Herregud, vad jag har varit duktig! ;) Men jag är så trött, kanske för att man hinner känna efter på ett annat sätt än när man jobbar?!

Ha en skön kväll! KRAM

ÄR det någon som "kan" naglar?

Mina naglar är alltid kortklippta. Jag klarar inte av långa naglar, och tycker inte det är speciellt snyggt heller. Dessutom skulle jag få stryk av hygienombudet på jobbet om jag hade det. ;)

Hur som helst har jag sett att jag fått lodräta räfflor på tumnaglarna. Det känns som om naglarna skulle vara för torra, eller något? Jag är ju jättemycket i vatten och spritar händerna typ 1000 gånger om dagen på jobbet.

Är det någon som har någon koll på vad jag kan göra åt det? Om det ens går.

I dag: BAD!

I dag ska jag och småisarna och bada i badhuset. Jag är riktigt duktig att beta av saker på min lista, iaf de roliga! ;) I helgen ska jag ta en första redovisning. Förstår att alla är hysteriskt nyfikna! ;) Det är så skönt att vara ledig! Jag är som gjord för att vara hemma och ha det mysigt, men något hemmafru-ämne lär jag aldrig bli. Vill förgylla mina lediga dagar med andra saker än städning och sånt jask! :)

Som sagt, i dag står bad på programmet. Med viss ångest. Jag är inte i min livs form just nu. Konstigt nog är jag det direkt efter jag fått barn. Då rasar kilona av mej och jag är relativt slimmad. :)

image344
Bild: Postmuseum

*hihi* Måste varit skönt att leva när man tyckte den här kreationen var DJERF! :)

Ha en bra dag alla!

Vilken morgon

Carola rappandes "Evighet" på Bolibompakanalen. Heeelp! 

image343

"Yo yo yo, kååmm ån kids En e-e-e-e-e-evighet YO MAN"

(Bilden kommer från den
här sidan och texten är en fri tolkning..)

Dagen då sommaren försvann..

..det måste vara idag. Jesus vad kyligt det är ute! Jag har jeans på mej för första gången på hela sommaren (tror jag), fast jag har vikt upp dem och visar mina leeeckra spiror. Tonårigen och jag köpte nån lotion med LÄTT brun-utan-sol-effekt. När vi satt och fikade fick jag för mej att jag skulle pröva lite. Drog väl lite kräm på benet. Sen glömde jag bort det. När jag skulle lägga mej på kvällen kollade jag på benet... Lätt brun-utan-sol-effekt, MY ASS!! Jag hade fått en brun rand mitt på benet, snyggt! ;)) Så nu har jag fått försöka smörja runt om för att få ett jämnbrunt ben. :)

Hösten var det jag skulle skriva om, ja.. Hursomhelst så bad barnen om att få mera kläder på sej när de var ute! DÅ är det kallt! Och blåser gör det. Snart ska jag vara glasögonsmakråd. Jag ska titta lite till mej själv också. Och be dem rätta till mina glasögon. Jag ser helt krockskadad ut nu. Sen ska vi nog shoppa lite. Jag är sugen på en tröja jag har sett. Sen borde L. ha nya gummistövlar. Har sett världens sötaste prickiga stövlar.

Pratade med en kompis här om dagen. Då pratade hon om en rolig grej som jag helt hade glömt bort. Hon och jag (mfl) var ute och tittade på ett stort cykel-lopp. Det var massor av folk i omlopp. Jag hade min nytvättade jacka på mej. När vi hade varit ute ett tag upptäcker min kompis att det hänger ett par trosor på min rygg! Antagligen hade de varit med i samma tvätt som jackan och fastnat i kardborren på jackan. Där hade jag gått runt i godan ro med ett par trosor hängandes, porr-röda var de också!! (Tillägger att jag har haft ett par porr-röda trosor i min da´r, numera har jag inga!) ;) Vi höll på att dö av skratt iaf. :) Tänk att jag hade glömt det?! Tyder det på att min hjärna är full?

Näe, nu ska jag gå ut i kylan igen. Fast utan strumpor såklart. Jag går barfota i skorna så länge jag bara kan. Ha en bra dag!

Semester

Nähä, min hjärna tog just semester. Jag som hade tänkt ut nåt bra att blogga om. Fast det försvann. Så jag går och lägger mej och läser "9½ månad" av Annika Lantz.

Köpte den häromdagen. Slog upp en sida och hittade det här:

"12/6

A tittar på Bolibopma. Tomas är uppe i badrummet och badar T. Jag ligger på alla fyra på köksgolvet och plockar spagetti som A slängde ut under middagen och tänker: Vad skönt det är med dom här stunderna då man bara få rå om sig själv"

*hahaha*

Föresten blåste mitt fina parasoll ner från balkongen i natt. L. säger att pappa hittade det nere på gråden och att det var trasigt. Stor sorg. Jag har glömt att fråga sambon hur trasigt det var. Får göra det i morgon för han har somnat på soffan. Sen upptäckte jag att alla mina Winnerbäckslåtar försvann i datorkraschen. Jäääla shiiit.

Näe, nu blev jag deppig. Time to go to sleep! I morgon ska jag upp i ottan och jobba... INTE! :) Godnatt!

Värsta färgen

Ännu ett intressant inlääg kommer här: På jobbet har ajg alltid blåa arbetskläder. I går skulle jag tvätta mina kläder, så jag blev tvungen att ta en beige tröja från vikarieskåpet. Beige, värsta fägen EVER!! Jag tycker om beige på inredning för det mesta, men på kläder.. Uäck! Hela gårdagskvällen gick jag på jobbet och kände mej obekväm i min beiga tröja. Blek och tjock och hemsk! Dagens i-lands-problem...

Men tänk vad färger påverkar en! I går tittade jag på ett par varmgröna gardiner till vardagsrummet och jag blev alldeles lugn i kroppen. Sen i bland när jag ser nåt inredningereportage där allting är vit känns det som om jag skulle frysa om jag kom in i det rummet, ungefär som om det vore AC på där.. ;)

Vilken är din VÄRSTA / BÄSTA färg?

Go´ mörra

Hoppas alla får en skön söndag! Själv jobbar jag 8 - 16, sen börjar min semster. Jippie! :) När jag kommer hem ska jag städa, betala räkningar och annat trök så jag slipper det i morgon.

Ha en bra dag!


Jag måste!

Det här inlägget är verkligen ett ego-inlägg. Men jag måste bara ha texten till Winnerbäcks nya låt i min blogg. Så ÄR det bara! Och här är jag ju chef, så här bossar jag. Så här kommer den:

"Jag skulle vakna mitt i natten och gå upp och ta en lång promenad
Jag skulle låta blicken möta andra ögon, i en främmande stad
Jag skulle inte ha så bråttom med att träffa nån ny
Jag är rätt mycket med mig själv, precis som du
Jag skulle andas i det tomrum som blev över om du lämnade mig nu

Jag skulle sitta på ett tåg mot Paris och låta Stockholm va
Jag skulle få den tiden över för mig själv, som jag sagt att jag vill ha
Jag skulle unna mig att drömma hundra mil genom Europa, om en främling lika tillitsfull som du
Jag skulle pröva mina läppar mot nån annan, om du lämnade mig nu

Jag skulle kunna leva utan den där blicken som får mig ur balans
Jag skulle sakna den där stunden som vi har när vi till slut har blivit sams
Jag kanske skulle söka upp kontakter som jag tappat, som jag varit med förut nånstans
Jag antar det finns nån du skulle ringa, om jag inte fanns

Jag kanske skulle leta upp nån yngre, som en fjäder i hatten
Det skulle bli för tomt om ingen fanns där som värmde mig i natten
Men jag skulle aldrig ha tålamod nog att bli förstådd, ingen känner mig så väl som du
Jag skulle fastna i min ensamhet igen, om du lämnade mig nu"

Om du lämnade mig nu ~ Lars Winnerbäck




I rest my case! :)




Dagens...

... bästa: Vädret, och att jag är ledig. Och att sambon köpt en ny video/dvd!
... tv-favoriter:
 och
.. klädsel: jeanskjol och gråsvart top
... skratt: Mina roliga småisar! Önskar att jag kom ihåg alla roligheter de kläcker ur sej
... jobbigaste: Strama pappan i lekparken. Pinsamt!
... att stryka på listan: L.-klippning, frukost i sängen (Det lär bli fler! ;)), cykling med L.
... fysiskt jobbigaste: att springa efter L. när hon cyklade :)
... godaste: sill (vitlöks- och skärgårds-sill)
... gulligaste: Våran frisör Eva!
... tråkigaste: Det vanliga, disk och plock!
... vill ha: Några lite längre tröjor till mej, massor av kläder till barnen, nya gardiner i v-rummet

... planer: Not so much. Softa i soffan med Mel Gibson kanske? ;)

... hjärnsläpp: Mamman som gick ut i tidningen och gnällde på dagistiderna hon fått till Sven, 1,5 år, när hon var hemma med den nya bebisen. Hon fick så mycket mothugg på webben att vore jag hon skulle jag gå och gömma mej. Vad jag tycker?? Don´t get me started!!
... låt: "Om du lämnade mig nu". Jag älskar den! Har SKYhöga förväntningar på skivan nu!
... humör: BRA; fast jag vill inte jobba i morgon.. och på söndag. Men sen, sen ska jag ha semester! Jippie!
 
Näe, vad jag är tråååkig. Blä! 


Uggabugga

Här är några favoriter:

image336 

         

Kika in och hitta dina egna favvisar! Uggabugga


Minne av sommaren -07

Den här sommaren har det ju regnat ganska mycket. ÖSregnat har det gjort ofta. Det ordet har O. tagit fasta på. När han har slagit sej brukar han ÖSgrina, nyss var det något som ÖSknakade, ibland har han ÖSroligt och då ÖSskrattar han . osv osv. ;)) Att han är ÖS-söt behöver jag väl inte skriva?? :)

Men vad fasiken

Småisarna och jag är sugna på ägg till frukost, så jag skulle gå och koka. DÅ finns det inget vatten i kranen! De har stängt av vattnet, och inte meddelat det!! Jag har väl helpanik förstås, jag måste ju duscha på morgonen för att överleva dagen. Och hur gör man ordning två barn utan vatten? Att de har stängt av vattnet har med vattenläckan att göra, ni vet den som inte fanns.. (Jag myser fortfarande när jag ser hyresvärden, btw.. ;))

NU kom det en liten rar rörmokare och ringde på och bad om ursäkt för att de hade stängt av vattnet, det skulle komma tillbaka om en halvtimme. Puuuh! ;)

I dag ska L. till frissan. En av punkterna på listan avklarad, trots att min semester inte börjat än. Way to go! ;)

Ha...ha...ha...hastma

Jag har en superduper-lindrig form av astma. Jag tar nästan aldrig medicin, och kan röra mej hur bra som helst utan. Hur som helst har jag haft lite jobbig med astman vid två tillfällen på sistone. I går började jag fundera varför. Kom på den gemensamma nämnaren. Vid båda tillfällerna hade min sambo varit hos en kompis som har flera katter, hundar, hästar och som dessutom röker inomhus. Uäck! Tänk att det finns folk som fortfarande röker inomhus.. Jag antar att sambon är som en stor bomb av äckliga hårtussar och  otäcka lukter när han kommer hem därifrån. Och eftersom jag är lite allergisk mot katter så antar jag att det är därför jag reagerar. Så nu får hädanefter blir det duschen direkt för sambon när han kommer därifrån. I don´t do astma-anfall helst..

Ett very intressant inlägg.. I know! ;)

To do-list

Här är några saker jag tänker försöka göra under min semester.

Bada i badhuset (och helst gå ner tio kilo innan..)
Röja upp på småisarnas rum och kasta massor
Åka tåg någonstans (L.s önskan)
Sy klart gardinj*vlarna
Gå i skogen
Vara smakråd och moraliskt stöd när tonåringen ska köpa nya glasögon
Beställa klipptid åt L (och kanske till mej om inte snåltarmen vaknar.. ;))
Röja här överallt här hemma
Baka matbröd
Gå på bibblan
Njuta av att vara ledig
Ha frukost-i-sängen-mornar med barnen
Inte tänka på jobbet en sekund
Försöka shoppa lite heminredning, om jag hittar något
Handla tröjor till O. , om jag hittar några som duger.. ;)
Läsa
Umgås massor med mina barn, och vara the worlds gräjtest mum! ;)
Cykla med L.

Det var några saker jag kom på i all hast. ;) Checkar av listan när jag börjat jobba igen..

Åhåjaja

Det blev ingen Mc Dreamy, utan en krachad hårddisk med en hel del foton på. Trööök! Tappade lusten till allting då. Jag hatar datorer!! Och digitalkameror! Och en del annat. *grr*

Men en sak som jag bara älskar är vädret! Vi har haft högsommarvärme i flera dagar. Jag ska snart ha semester igen. Tar ut 6 dagar och blir ledig i 12. I like! Då ska jag och småisarna passa på att göra så lite/mycket vi har lust med. Hoppas att vi kan gå i skogen, gå på badhuset osv. Sen MÅSTE jag ta itu med lite olika projekt här hemma. Tex. småisarnas rum. Gaaah! Men innan jag blir ledig ska jag jobba lördag och söndag.

Näe, nu måste jag plocka in tvätt.. Men nu vet ni att jag inte varit ute på dåligheter med McDreamy.. Tyvärr! ;)


Neehee

Tänkte jag skulle hinna skriva ett inlägg om den åldernojjan man får när ens förstfödda börjar i 8:an. Men jag hann inte. Lika bra det kanske. :) Nu ska jag cykla till jobbet och jobba 16-21. Sen ska jag hem och titta på knäppisarna i "Lyxfällan" och äta glass.

image335

Ja, om inte McDreamy kommer i min väg förstås, då vore jobb, åldersnojja, och Lyxfällan det sista jag skulle tänka på! ;) Åh, vad jag längtar till Greys börjar igen.. Jävla snyggo! ;)

Bild från People.com

Söndag i skogen

I dag har vi varit ute i skogen. Jättehärligt! Finns få saker som får mej att må så bra som en skogspromenad. *hahaha* Det lät ju som en kontaktannons.. ;)


image332

Vi hittade små, söta Linneor.  Extra roligt för L. som heter Linnea i andra namn. :)

image333

Lite lingon och blåbär och skogshallon hittade vi också. Men de hamnade i magen på en gång. I hinkarna hamnade det mest kottar och pinnar och annat viktigt! ;)

image334

Den här hittade vi också. Fast den trivdes inget vidare i hinken, trots Marie-kexen. ;) Så vi släppte den. Fin var den!

I´m dying here!

Winnerbäcks nya : http://www.myspace.com/larswinnerback Åh, vilken fin låt. Vilken bra text!! Jag känner igen mej massor i texten.

Tack älskade, goaste Fialotta för att du skrev om den sidan på din bloggen. :) VÄntade på den hela dagen på radion i går, då de sa att den skulle spelas. Men den kom inte så länge jag lyssnade iaf.. You made my day!

Ha en skön fredag alla! Själv är jag proppmätt och ÖVERLYCKLIG att det inte är nåt "JÄKELSKAP" på tv:n. ÄR det bara jag som inte tycker det är nå kul alls?! ;)

Är det sunt?

I dag jobbade jag första kvällen på typ 9 veckor. Jag hade förträngt nästan allting! Fick fråga hon jag jobbade med massor av gånger. Jag var helsnurrig och har säkert glömt hälften. Är det sunt att kunna koppla bort sitt jobb så otroligt? Tyder det på att jag kanske borde skaffa mej ett nytt jobb? Eller är det positivt att absolut inte ta med sej jobbet hem?

Här tänkte jag skulle ha haft en bild på någon som var snurrig/dizzy. Men i stället fick jag fram den här bilden på Dizzy Gillespie. Den var ju rolig. Hahaha! ;) Nice kinder!

image330

Dagens roligaste kommentar fick jag av en av de boende. Hon sa: "Du är då storbystad, och du har en alldeles platt mage" Hahaha igen! Finn två fel liksom. ;))

Näe, nu ska jag gå och lägga mej tror jag. I morgon blir det lite arbete, och sen blir det en skön fredagkväll. Undra vad vi ska äta då? Nån som har något smarrigt förslag?

Lycka, enligt L.

image326

Ett par ärvda byxor! Tonåringen hade de här plyschbyxorna när hon var liten. Nu har L. ärvt dem, och ÄLSKAR dem! ;) Jag har alltid varit jätteförtjust i både materialet och färgerna!

 En klänning med prinsesskrono, också arvegods efter tonåringen. Jag älskar den här klänningen. Den är så stilren och fin!!

   image328

I dag hittade vi första bönbaljan. Vilken lycka!! L. har väntat och väntat!



Att få pyssla! L. har alltid projekt på gång. Gör jag slut på pasta nrä jag lagar mat tar hon genast kartongen och gör något med den. Här har hon gjort en krans till gosedjuren av en servett. Häpp! ;)

Vad är det som händer?

Jag måste säga att det känns ovant. Jag har ingen bebislängtan just nu. Det har jag väl haft konstant sedan jag var 15 år eller nåt.  Häromdagen skickade de hem O.s gamla blöjor från dagis. De tyckte inte de behövdes där längre. (Han använder fortfarande blöjor på natten, men aldrig dagtid). I vanliga fall skulle jag fått en grinattack över att min minsting är så stor. Nu tyckte jag bara det var så skönt att han ÄR så stor! :)

Vet inte vad som har hänt?! Kanske har jag insett min begränsning, iallafall just nu. I framtiden kommer jag naturligtvis ha massor med bebis-sug, det är jag alldeles säker på. Och jag vet att skulle jag utsättas för en liten bebis skulle jag trilla dit DIREKT! Men just nu är det ganska skönt att inte känna något speciellt sug. Ovant är det då definitivt. :)

Fast jag är inte gjord av sten.. När jag tittar på gamla kort så svämmar hormonerna. Här är ett favoritkort på bebis-O. Han den där stora killen som inte använder blöja på dagis längre..

image322

Mammas lilla gullplutte!!


(Äh, men vad fan.. Nu började det bebispirra i magen igen.. Seriöst! :))


Ledig onsdag

Ännu en bra dag. Törs man skriva det, eller blir morgondagen pest och pina då? ;) I dag har jag varit ledig. Jätteskönt. Jag känner mej ganska trött och sliten nu. Antagligen sviter efter nattskiften. Men i går var det faktiskt en som sa att jag såg så väldigt pigg ut om man jämförde hur jag sett ut under nattveckorna.. *haha* Fast allt är ju relativt.. ;)

Vad har jag gjort på min ledig dag då? Ganska mycket. På förmiddagen hade jag sån tur att världens bästa tonåring var barmhärtig och lekte med sina småsyskon. Vilket betydde att jag kunde plocka med tvätt, märka kläder, laga lasagne ganska så ostört. (Ovant!) Småisarna tycker det är världens bästa när storasyster leker med dem. ;)

På eftermiddagen när vi skulle gå ut började det ösregna så vi bakade i stället. Tekakor och bullar.  Jag älskar att baka. Likaså alla mina barn. Tonåringen funderar på en framtid som konditor. Jag skulle gärna bli bagerska. Jag är ju faktiskt en riktig bagar-dotter så jag har det väl i blodet?! ;) Hursomhelst prövade jag ett nytt recept på bullar, och de blev verkligen supergoda! Man blandade vaniljsocker, smör och mandelmassa och hade i. Gott!

                          


Så ikväll har jag ätit nybakt tekaka och nybakt bulle och läst min nya Topp Hälsa, kan det bli bättre? :) Livskvalitet!

I morgon börjar jag jobba klockan 16. Skönt med lite sovmorgon, hoppas att småisarna också tycker det! Hoppas alla får en skön natt och en fin morgondag!

Roliga grejer idag..

* Asgarv på jobbet! :) Skrattade så jag grinade..
* Vårat möte idag. Ganska skönt att lätta på trycket. (Kanske inte roligt direkt iofs.. ;)
* Fika på stan med vännen J. Bara hon och jag, utan några barn för en gångs skull. God macka var det också!
* Att det var en kille som flörtade med mej när jag köpte den goda mackan. HAHAHA.. Inte my cup of tea ;)
* Morgonpromenaden till dagis med småisarna. Så mysigt, och så mycket kloka tankar! Och lite okloka! ;) Där kan jag känna en för del med att inte ha körkort.. Hade jag haft det hade vi varit på dagis på 2 minuter, när vi går tar det längre tid och det är verkligen kvalitetstid. :) (Försvarsmekanism??) ;)
* Att mo. varit här och hjälpt tonåringen att tok-röja på sitt rum. Då slapp jag. *puh*
* Att mina böcker från Adlibris kommit
* När tonåringen och jag låg och garvade ihjäl åt oss Fredrik Lindströms-böcker
* Att jag är ledig i morgon, så jag behöver inte lägga mej tidigt! :)
* Att det är "So you think you can dance" i kväll. Tonåringen och mitt favvoprogram! ;) Trots att ingen av oss gillar dans egentligen..

En riktigt, riktigt bra dag! I like!!


I morgon börjar allvaret

I morgon ska jag börja jobba som vanligt igen. Det känns som om jag _faktiskt_ har haft 8 veckors semester. Att jobba natt är jobbigt ur sovsynpunkt, men jobbmässigt är det ju lugna gatan. I morgon är det fullfart igen. Pust. Jag vill helst vara ledig jämt om jag ska vara ärlig. ;) Men jag börjar lugnt iaf, 7-13.30.

I dag ringde mo. och mo. och ville ta med småisarna på en liten utflykt. Väldigt spännande! Småisarna blev överlyckliga! Medans de var borta passade jag på med alla möjliga tråkiga saker, dvs handla mat, städa och tvätta. Sambon hade tandvärk, men var med som supporter iaf.. **haha* Det är så tråkigt att göra det jämt när man får lite tid själv, fast å andra sidan är det extremt skönt att ha det gjort när småisarna kommer hem igen. De kom hem nöjda och glada. O. hade köpt en polisbil och L. hade köte en pennvässare. De hade fikat och tittat på djur. L. hade bränt sej på en bränn-nässla och O. hade somnat i bilen så han hade missat en av anhalterna på utflyckten. ;)

Jag skulle också vilja åka på utflykt till Ikea. Här är några saker jag skulle köpa:

image319Påslakansset till siffertokiga L.

image320Favorittyg till köksoffan, eller något annat.. ;)

image321En stor stekpanna. Den vi har är gjord för en tvåmanna-familj, inte för en relativt stor familj som vi.

+ en miljon saker till..
Allt kommer i från
IKEA

Ha en bra dag i morgon allesammans. Sov gott!



Lördag

I dag är det lördag, ledig lördag. Och min lilla blogg fyller 1 år. Tänk att jag skrivit här i ett år. Vad gjorde jag innan? Tycker det är jättekul att skriva om små och stora saker. Sen är det så kul att gå tillbaka och läsa vad man har haft för sej. Utan bloggen skulle jag aldrig vetat att lillebroren pillade in en pärla i näsan den 27 september förra året. Självklart skulle jag minnas det ändå, men inte datumet. Vad nu är det har för betydelse _egentligen_ !? *haha*


I dag har jag och småisarna varit på loppis. Det är loppis varje lördag här i stan. Det är jätteroligt att gå och titta. Jag brukar passa på att köpa spel på loppis. Har fyndat massor med barnspel för en billig penning. Fast idag blev det ingenting. Det var så mycket folk att vi inte orkade titta så noga. Men glass orkade vi äta iaf. ;)

I övrigt har lördagen varit som vanligt. Lugn och lagomt mycket att göra. Sambon har varit i väg och levt ut sina rock-star-drömmar (Dvs spelat gitarr med en kompis) och vi andra har ätit godis och tittat på "Karlsson på taket". Nu sitter jag och lyssnar på Paolo Robertos sommarprogram. Jag älskar att sitta och lyssna på sommarprogram på datorn. Det är ju bra att man kan lyssna på i efterhand för kl.13 är det sällan lugn och ro hemma hos oss. ;) I går lyssnade jag på Mikael Nyqvists program. Det var jättebra, tiden flög i väg!
Här kan ni lyssna!


Utmanad

Jaag blev utmanad av Decembertjej för lääängesedan. Hon ville att jag skulle skriva om "Mitt favoritordspråk - och varför". Hjälp, vad svårt. Det finns ju massor som är bra. En stående favorit hos mej ( och alla andra, skulle jag tro..) är CARPE DIEM, Fånga dagen! För det är ju något alla borde göra. Jag försöker att göra det, varje dag! Tror aatt jag är ganska duktig på det, men man kan alltid bli bättre! :)

Läs mer om utmaningen hos
Decembertjej. Har du lust att hänga på kan du väl berätta om, eller visa, ett sommarminne!

Här är ett sommarminne från mej. Det är från förra sommaren. :) Vi hade en härlig dag vid en liten strand vi hittade på när vi var ute och gick. Mysigt!!
 image318
Här fångar vi ju dagen också föresten! :)

Ny diiisajn

Kände för att göra om lite. Har lånat bakgrunden från den här mysiga sidan. Får se hur länge jag orkar ha det så här. Men i dag orkar jag! :)

Hahaha

Snacka om borta! Vad knäpp man blir av att jobba natt. I morse när jag skrev på medicinlistorna på jobbet såg jag att det var den 10:onde. Sen åkte jag ju hem och la mej och sov och när jag vaknade trodde jag förståss att det var en ny dag, dvs den elfte.. Tack Tankebubblor-Nilla som gjorde mej uppmärksam på det! ;)
Så det är alltså i morgon min blogg fyller ett år, så jag ber er att genast ställa in allt firande hemma i stugorna! :))

Ha en bra fredag allihopa! :)

Nu ska jag sova på nätterna!

Sista natten avklarad. Skönt!

Me and I

Blev påmind när jag hälsade på hos Tankebubblor om att nya Me and I-kollektionen har kommit. I like! Här är en av favoriterna:

image314

O. skulle bli överlycklig!! :)
       


Ettårskalas- and you´re invited! ;)

image313

I dag fyller bloggen 1 år. Hurra hurra! :)

Bild hittade jag
HÄR



Det var visst i morgon.. ;)

Torsdag

Näst sista natten avklarad. Yeay! Har just duschat och ätit lite frukost. Småisarna är på dagis idag. Första dagen sen 12 juni eller nåt. De var så glada att få gå till dagis. Ska hämta dem efter mellanmålet idag. Det känns inte så bra att sitta här och softa och de är på dagis. Jag bryr mej inte hur andra föräldrar gör, men för mej känns det helt weird att ha dem på dagis när jag är själv är hemma. Fast nu har jag ju visserligen sovit i dag, och borde egentligen sova nu med så jag får väl stå ut. :)

I natt var jag så galet trött. Jag gick ju upp kl. 8 i går, så framemot 1 i natt kändes som om någon slog mej med en klubba i huvudet. Kroppen blev tung och allt sög. Till på köpet fick en boende frispel. Jag var nära att få detsamma. Skönt att det är sista natten i natt! Det finns grejer jag kommer att sakna med nattarbete, men det här kommer jag INTE sakna:

* Att sova urkasst på dagarna
* Ha en mage som är i uppror
* Att åka i väg och  jobba precis när småisarna har somnat och man har chansen att få slappa lite framför tv:n..
* Att städa efter andra (Natt-personalen städar våra gemensamma utrymmen..)
* Att åka/gå ut på larm klockan 04.00.
* Att träffa de boende enbart när de sover, eller får frispel, eller något annat har hänt
* Att jobba 10,37 timmar! Dvs: heltid! Längtar efter min 75:a! (Alltså min tjänst, inget annat! ;))
* Att bara jobba med en person. (Nog för att jag gillar min natt-kollega, men jag saknar ändå mångfalden på dagen)
* Att inte få sova på nätterna!
* Att vara trött nästan jämt och att fokuserar så mycket på sömn hela tiden. (Har jag sovit tillräckligt nu, kommer jag klara att vara vaken i natt, hur länge ska jag sova i dag för att kunna somna i kväll när jag inte jobbar osv osv)


Men jag kommer att sakna

* Lugn och ro´n som infinner sej på natten
* Att få ta det lugnt och sitta och läsa på arbetstid.. :) Och ful-surfa lite..
*  Samtalen med min kollega
* Allt ansvar som man har på dagarna, som jag sluppit nu. På natten är det ju ett annat sorts ansvar
* Lönen och OB:et ;)

Näe, nu är det äntligen dags att gå och hämta småisarna. Hurra! :) Have a nice day!

En favorit

I dag skulle Cornelis Vreeswijk fyllt 70 år. Grattis! Cornelis är en favorit som håller jämt. Ungefär som Winnerbäck. Min mamma tyckte jättemycket om Cornelis när jag var liten. Jag kommer i håg att jag tyckte att han hade så snälla ögon. Sen kommer jag i håg att jag var väldigt nyfiken vad han hade bakom gitarren på ett skivomslag där han satt näck med gitarren framför snorren.. *haha*

image312

Min första erotiska dröm, typ. HAHAHA I´m dying here! ;))

Cornelis gjort hur mycket bra låtar som helst! Min favorit är nog "Blues till Fatumeh". Favoritraden är
 
"Bland dansande elefanter är du en bagatell
Betänk det. Och så torka väck flinet!"

:) Bra med lite perpektiv på tillvaron. Nu måste jag rusa! 

Ha en bra dag! Kram

I dag

image311

Ha en bra dag! :)

A-L-O-status

JAG

* Har pratat ut ordentligt med sambon, och nu känns det bra. Gäller bara att bibehålla den här känslan.
* Har TVÅ nätter kvar, jihooooo! :) Hur skönt det än är att slippa nätterna kommer jag nog att sakna det lite..

L, 4½ÅRINGEN

* Upptäckte just att hon hade en lös tand!! :) Min lill-gumma liksom
* Inga svinkoppor kvar. Tog sista penicillindosen i morse. Har tagit varje gång utan att klaga, trots att det smakade jätteilla. Så tapper!

O, 3ÅRINGEN

* Äter Kåvepenin mot svinkoppor. Det var så att svinkoppan spidit sej till såret efter fästingen. INTE bra, sa doktorn! Fast det hade ju kunnat förhindras om vi hade fått kommit in första ggn jag ringde vc. Jävla skitpuckovård!
* Inga äckliga maskar kvar, say no more! :O

Nu ska vi gå ut i solskenet! LYCKA!

*hihihihi*

Bloggar lite från jobbet, busigt va?! :)


Dagens låt:  Har fortfarande "Stockholms kyss" på hjärnan - Winnerbäck så klart
Dagens dusch: .När jag vaknade vid halv ett-tiden
Dagens frisyr: Värre än vanligt.. Fult!
Dagens smink: Mascara
Dagens händelse: När L. satt och ritade i kväll. Hon har så mycket finurliga tankar! :) Att M. kom hem efter 2 nätter hos mo.och mo.
Dagens planer: Jobba, läsa "Jenny" av Jonas Gardell när jag hinner, äta kvällsmat
Dagens vill ha: Lugn och ro!
Dagens saknad: Lugn och ro, och att sova på nätterna!
Dagens drog: Inget speciellt, jo kladdkakan M. hade bakat! Götte!
Dagens tråkigaste: Att sambon och jag bara pratar runt varandra just nu. Blir tokig!
Dagens finaste: Mina barn ALLTID!
Dagens måste: Äta, läsa, jobba
Dagens dricka: Vatten
Dagens köp: Mat och lite LdB-grejer från Dollar Store
Dagens mat: Köttbullar, gräddsås, kokt potatis och grönsaker. I like!
Dagens sjuka: Lillebroren, såklart. Fast det märks inget på honom, tack o lov!
Dagens kärlek: Sambon, även fast det inte svämmar över idag så är han mitt hjärta ändå! :)
Dagens mående: Ganska trött, rastlös men glad ändå!

Dagens klädsel: Leeeckra blåa arbetskläder. Lagom baggy! :) Annars svarta capribyxor och svart topp

Ha en bra kväll, och sov gott alla lyckostar! ;) Kram



 


O.-status just nu

* Stora "kulan"
* Svinkoppa
* Svinkoppa som spridit sej till såret där fästingen satt
* Springmask !!!

Herregud, vad är det som händer? Hösten har inte ens börjat och vi har hela bakteriefloran hemma hos oss verkar det som..  Har aldrig haft vare sej svinkoppor eller springmask förut (Tack och lov!! ) VC-besök i morgon igen, I guess!

Jag HJÄRTA Winnerbäck

Jag har skrivit om honom förut, och kommer säkerligen göra det igen. Lars Winnerbäck! Underbara, underbaraste Winnerbäck! Det finns ingen som jag tycker är så BRA som han! Jag lyssnar på honom när jag är glad, ledsen, arg, lycklig, deppig osv, och alltid finns det någon låt som passar. Vet inte hur många gånger jag grinat till "En svår och jobbig grej"  när kärleken känts jobbig, eller gapat till "Pollenchock och stjärnfall" när jag varit vårglad!  :) Och så vidare. Det finns inte många av hans låtar som jag inte har en personlig relation till! :)

"Du hade tid" påminner mej om när jag och goaste vännen Fialotta var på Münchenbryggeriet (När var det? Nångång på nittonhundratalet iaf..) och såg LW. Jiiisus, vilken kväll!! Kärlek är ett litet ord om man jämför! ;)

Den här videon såg jag hos Fialotta häromdagen. Tycker låten är så bra, men videon har jag helt missat. Den är ju hur bra som helst. Jag blir så glad av alla människor! Sen är det ju massor av favoriter med i videon också: Micke Nyqvist, Idde S, Vanna R, Ola, Luuk osv. *kärlek* (Herregüd, jag är som ena fjörtis.. ;))

Därför härmas jag och visar den här på min blogg också:


Så bra, så bra!! Nu ska jag cykla till jobbet, tur att jag har LW i örona som livar upp mej lite! Natti! :)

Brunstkalendern

Nu har jag läst ut "Brunstkalendern" av underbara Emma Hamberg. Läste ut den på två dagar. Det är verkligen antingen eller för mej. Endera läser jag ut böcker supersnabbet eller inte alls.. Men, hur som helst tyckte jag jättemycket om boken! Kände (just nu, inte jämt) igen mej endel i fyrabarnsmammans liv. Absolut inte i hennes känslor gentemot barnen, men gentemot hennes man. (Just nu skulle jag behöva en egen "Glass-conny"! *haha* Men alla (de flesta) förhållanden har väl ups and downs, och det brukar gå över.) Hursomhelst slutade boken med många stora frågor olösta, så jag hoppas att Emma sätter sej ner på en gång och skriver en fortsättning!
image310

Nu läser jag _äntligen_ "Underbar och älskad (och på jobbet går det också jättebra)" av Martina Haag. :) Hon är så rolig!

Kulan

I går på eftermiddagen skulle jag läsa lite böcker för småisarna. O. springer till boklådorna, hämtar "Olivias nya klänning", springer vidare in till sovrummet, snubblar i hallen och kör med all kraft pannan i dörrkarmen. Gråt, skrik och panik! Har aldrig hört honom bli så ledsen, han visste liksom inte vart han skulle ta vägen! Springer till honom och tröstar, och då ser jag en jättebula! Han har haft tre stycken sådana i sitt liv. Här kan ni se en av dem på kort, för ni ska förstå:



Denna bula är inte från i går (här hade han ramlat handslöst från pottan(!!) rätt ner i betonggolvet), men storleken är densamma. Lilla hjärtat, behöver jag säga att mamma hjärtat nästan brast?! Hur som helst, så gick gråten över fort  och O. var pigg och glad hela kvällen. En aning dramatisk var han dock, det hade ju kommit lite blod från ett rivsår på bulan. Drama! L. hjälpte också till att göra det ännu mer dramatiskt "Titta, det är blod, massor av blod, oj, det nästan rinner, oj, O. du BLÖDER!!!" (Så dramatiskt var det inte i verkligheten) :)

I dag är "kulan", som O. säger, nästan borta. Det syns bara en liten, liten bula och ett rivsår. Mammas lilla olycksfågel!

I need some sleep

Herregûd vad jag är trött! Jag sover like shit när jag jobbat natt, och när jag är ledig och sover på natten kommer tvånattvandrande barn in och lägger sej och sover mej. Samsovning i all ära, men påsovning är ingenting jag är ett stort fan av. För att ni ska förstå illustrerar jag med en liten bild:

image308
Jag är alltså den lila björnen, L. den gula och O. den orange. Vem som är den rosa björen vet jag inte, tack o lov är det inte sambon iaf. ;) Han ligger väl i sin halva av sängen och sover en god natts sömn medans jag brottas med småisarna. ;) Hur som helst så härdar jag ut, för jag VET med all säkerhet att det kommer en dag då jag kommer att sakna den här tiden, så är det bara! :) Älskade ungar!