1 vecka för sent

image461

Med den här bilden hade jag tänkt önska god jul för en vecka sedan. Men då kunde jag inte ladda upp några bilder. Så det får bli med den här bilden jag önskar GOTT NYTT ÅR istället! :)

Till dagisfröknarna



image460

Det här gav vi till dagisfröknarna. Det blev uppskattat. Det är mamma pralin som gjort alla.. ;)

Jocka på, så håjt det gåj

O., som är en sång- och dansman, gick runt häromdagen och sjöng "rocka loss, rocka loss, rocka loss". Då fick jag den geniala ideén att jag skulle spela Markolios "Rocka på" för honom. Gissa om jag ångra mej? ;) Han vill höra den HELA tiden. ;) O. är en fröjd att se på när han roclar på med både sång och dans, men låten är inte så kul efter 1000 lyssningar. ;) Min sötaste lilla rocker. :) L. går runt och sjunger på låten hela tiden, så hon har också blivit smittad av lilli. :) Här kan ni se topp-låten!

Föresten har jag glömt att berätta hur det gick när fotografen var på dagis. O. hade bestämt sej för att ha sin polis-min. Då ser han mycket bestämd och arg ut. Han var varken arg eller ledsen, han hade bara bestämt sej. Envisa unge, fattar inte var han har fått det i från?! *hrm* (Han har ju samma efternamn som mej, och min mamma säger att alla infödda med det namnet är otroligt envisa. Själv har hon ju gift sej till namnet och är därför inte lika envis. ;))Hur som helst hade fotografen och fröknarna försökt både länge och väl att flirta med honom. En gång hade han flinat till, men annars var han ett stoneface. :) Så korten på honom blev med bestämd min. Både det enskilda, gruppfotot och syskonfotot. Jag kan inte annat än skratta åt min lilla polis-kille. ;) Vilka ideér!

Söndag

I dag har vi en lugn dag här på berget. Tänkte att jag skulle göra lite nytta, men sen ångrade jag mej. Jag jobbar ju både nyårsafton och nyårsdagen (och dagen efter) så jag måste få vila lite i dag. Jag håller på att tvätta lite, och barnen tittar på Lotta på Bråkmakargatan på tv. Sen ska vi gå ut en stund, solen skiner faktiskt! :) Måste ut och få lite solljus.

Min sambo åkte, efter många om och men, till sin kompis. De verkar ha haft skoj. Kl. 2 i natt kom ett gullipluttigt sms. ;) Jag hade en skön ensamkväll i går. Tittade på två filmer:

image457  &


Tyckte om båda två. Alldeles lagoma för mej som inte orkar tänka så mycket när jag tittar på film. Såklart blev jag lite kär i en skådis.. ;) Gabriel Macht.

 Så söt! ;)

I´m such a fjortis!  ;)

Ha en bra dag!


Grått, grått, grått

Jag är så trött på det gråa vädret. Innan jul hade vi frost, sol och minusgrader i flera dagar. Jättehärligt! Nu blir det ju mörkt kl. 14, eller nåt. Dåligt!

Det blev en mysig kväll i går. Sambons syster med sambo kom på kvällsvisit. Det ÄR ju roligt att ha folk här hemma. ;) Fattar inte varför jag på förhand tycker det är så jobbigt?! (Hej, eremit!) Sen när det väl är folk här är det ju så himla kul! :)

I dag har vi väl inga speciella planer. Ev. ska sambon åka till en kompis i en annan stad och sova kvar där, ev. inte. Jag blir tokig på hans kompisar ( och han) i bland som aldrig kan bestämma något i förväg. Det ska vimsas runt in i det sista! Jag vill gärna veta lite i förväg, åtminstone 1 dag eller två timmar.. ;) Vi andra ska bara softa och ha det skönt. Skulle kunna tro att det blir en fika på stan och lite shopping.

Föresten blev L:s pyssellåda succe! Hon pysslar och pysslar! O.s bästa julklappar är nog Blixten Mc Queen-grejer och en duplopolisbil med polis och tjuv, och en polisstation. Lego fick de tillsammans och de gillar båda två (och jag!). Mina bästa julklappar är två lyxiga degskålar! :) Fick öht. mycket till köket i år. I like!! Av min tonåring fick jag ett nytt förkläde, precis som jag önskat mej. Sen fick jag en sån här av henne också:
image455 Bild lånad
härifrån
Gulliga unge! :)

Vilken är din bästa julklapp?
Gav du bort någon klockren julklapp?


Hoppas alla får en bra dag! :)

Fredag, äntligen!

Åh, vad skönt med fredag. Har haft min värsta vecka den här veckan (Ti: 16-21, On: 8-14.30, To: 7-14.30, Fre: 7-13.30). Puuuh. Fast det har ju varit lindrigare än vanligt för barnen har ju varit lediga så det är bara mej själv att ta hand om. ;) Skönt för dem att vara lediga!

I kväll har vi festat till det rejält med korv med bröd. Vi är bara "lilla familjen" hemma nu och det var småisarnas önskemål. Så tittade vi på Robin Hood. Jag älskar den filmen. När jag var liten hade jag Robin Hood på lp-skiva. Jag kommer ihåg att jag tyckte Robin hade sån fin röst. :) Mina första kärlekar var nog dessa tre herrar:
image451 image452    image453
*hihi* (Bilderna från Googles bildsök)

Sen Cornelis, icke att förglömma.. ;)

Det här är en karl jag tycker är tjusig nu. (Fast jag kan fortfarande bli kär i Björn Skifs ibland.. *hihi*)
image454 Jake Gyllenhaal.

Fast finast är ändå min M. *JÄDSJM* :)


Neggo

I bland förundras jag över hur endel kan vara så negativa, i stället för att berömma någon lite. Det är som om det är mer ok att dissa än att hissa liksom.

Tre exempel hämtade ur verkliga livet

Situation 1:
Person A: Har du gått ner i vikt?
Jag: Ja, vad kul att du ser det.
Person A: Men nu får du VERKLIGEN INTE gå ner något mer, nu räcker det.

Kommentar: Varför kan man inte bara vara glad för min skull? Det är ju inte så att jag är anorektisk på något sätt.

Situation 2:
Person B: Hur tätt är det mellan dina minsta barn?
Jag: 1 år och tre månader
Person B: Oh, gud vad jobbigt!!! Hur orkar du ha så tätt mellan barnen??? Fy, vad drygt att ha två blöjbarn samtidigt.. blablabla

Kommentar: Kan man inte fråga OM jag har tyckt att det varit jobbigt istället för att utgå från att det varit jättejättejobbigt. Likaså finns det som sparkar bakut när jag säger att vi har 4 barn boendes hos oss mestadelen av tiden (Två största är hos sin mamma/pappa varannan helg).

Situation 3:
En vikarie på jobbet sitter och berättar om utbildningen hon går.
Vikarie: När jag pluggat färdigt har jag en master-examen i biologi.
Person C: Ja, men vad blir du för någonting då då? Har du gått i fem år och läst om blommor och bin, vad blir man då?

Kommentar: Jag tycker det är en stor prestation att läsa  biologi i 5 år, även jag inte heller riktigt fattar vad hon skulle jobba med när hon var klar. Men man kanske inte behöver säga det på det sättet..

När man läser det här kanske inte det låter så farligt, men när vissa säger vissa saker låter det bara så negativt och tråkigt. Fram för lite gladare människor! (Ja, jag vet att jag är neggo ibland.. Fast mer på saker och situationer än personer iaf. ; )

Utmanad

För länge sen (..när jag fyllde fyra år, fick jag en gåva av min far.. *tralalaa*). Nädå. Men för ett tag sedan blev jag utmanad av C.. Utmaningen gick ut på att man skulle skriva 7 önskningar. Jag önskar mej naturligtvis allt som jag antar att alla andra önskar sej (typ Lycka +  välgång,+hälsa och sån´t till alla jag känner, fred på jorden osv, )så därför kommer jag dra till med önskningar som jag önskar mej UTÖVER det! (Mycket önska blir det.. ;))

* En Mp3:a. Ska få överta tonåringens för hon har köpt en ny. :)
* En ny hårfärg. Jag tycker min hårfärg är rätt tråkig nu. Saknar t.om det svarta. *haha*
* Att jag blir lite socialare i vissa fall. Och att jag kan tagga ner lite i andra fall..
* Ett eget litet cafe. Ja, tack!
* Vårsol och nya fräknar på näsan. Snaaaart!
* Att jag kommer över min köra-bil-fobi och tar tag i körkortsh*lvetet. Föga troligt.
* Sinnesro, varje dag!


Kom igen, önska du också!

Nu är glada julen slut, slut, slut

Vi har haft en toppenmysig jul! Riktigt härlig! Tindrande ögon, tomte, god mat, fina klappar, gemenskap osv. You name it! :)

Nu har jag jobbat i två dagar, och det är så trååkigt. Ju längre man är ledig, desto värre blir det att börja igen. Vi har fått hur mycket godis som helst, och i dag har jag tröstätit för jag hade så tråkigt. *Fy mej!* Många av de boende är bortresta eller har anhöriga hos sej. Det blir så lugnt då. Men i morgon är det en vanlig vardag igen, så då kanske det blir lite mer action. Men då gnäller jag väl då med.. ;)

I dag efter jobbet gick jag lite och kollade på stan. Hittade 2 tröjor och ett par byxor till L. O. fick fyra tröjor. Jag fick ingenting, men jag handlade åt mej själv innan jul så jag är nöjd. Köpte världens finaste tunika/klänning i smalspårig manchester. Svart, såklart. Jag har varit kär i den sedan jag såg den första gången. Den hade jag på julafton.

Hoppas ni alla har haft en fin jul. God fortsättning!

Till alla som läser min blogg...

..önskar jag en RIKTIGT GOD JUL!! :) Hoppas ni alla får en härlig, mysig, ljuvlig jul!

Många julkramar från berget

image419

(Mina saffranskakor får agera julkort nu, för jag kan inte ladda upp någon annan bild. Men de är goda, så det får duga.. )

Tänkvärt

Läs det här. Jag får ont i magen. Julen är BARNENS högtid! Låt barnen få en vit jul!

Granen står så grön och grann i stugan..

..fast utan ljus. Men de är inköpta och på väg hem från stan nu. Typiskt att ljusen inte funkade, men vilken tur att vi inte klädde granen på kvällen innan julafton som vi brukar göra. ;) Annars är allt klart här hemma. Julklapparna är inslagna, julgodiset är klart, allt är pyntat och dekorerat. Det som ska göras i dag är att tvätta lite, gå ner på stan och hitta på något fint till mej själv att ha på julafton (Hej löneförhöjning! ;)), sista plocket och sen bara känna lugnet. :) Känner för att ligga i soffan och kolla på någon riktig tjejfilm. *hihi*

Har ni föresten sett att man kan samla Hugh Grant.-filmer med Aftonbladet. Det ska jag göra! Första filmen är Notting Hill, sen blir det Love Actually, Bridget Jones dagbok, Om en pojke och American Dreamz. Den sista har jag inte sett, men de andra ÄLSKAR jag!! :) Man kan bli lycklig för mindre! :)

I morgon åker vi hem till mormor och morfar och firar jul. Sen blir vi kvar där över natten. Jag börjar jobba kl. 16 på juldagen så jag går därifrån till jobbet. Det gör mej ingenting att jobba på julen, bara jag slipper jobba julaftonskvällen. Det är ganska mysigt att skänka lite julfrid till de stackarna som inte har någon att fira med. Det känns bra i hjärtat. Man känner sej som en liten julängel. ;)

I går gjorde jag och L. Leilas rocky road. F*n vad gott det var!! Gjorde bara en halvsats efter som vi har nötallergi i familjen. Annars hade jag fått vräka i mej allt själv, nästan. Det vore ju synd nu när jag äntligen slimmat till mej LITE! Fast jag har tagit en liten paus i låta-bli-socker-livet nu. Men efter jul blir det skärpning igen. Japp!

Ha en bra dag. Vi hörs!

Saturday

I dag är det dan före dan före doppareda´n. Min julkänslor är lika med nästan noll. Tur att man har barnen iaf, annars hade det varit värdelöst. Annat var det när man var liten, DÅ hade man riktiga julkänslor! :) I dag ska vi klä granen, sätta fram tomtarna och göra lite mer julgodis. Sambon ska ner till stan. Som vanligt blir han lika förvånad att det blir jul så snabbt. *suck* ;)

Vet redan vilka som blir favoritjulklapparna hos min småisar. L. får en låda med massor med pysselgrejer i. Stor lycka! Hon älskar att pyssla!! O. för en Blixten MqQueen (Eller Blixten määshin, som han säger! ;)) med utbytbara hjul och andra grejer. Han älskar Bilar-filmen och allt runt omkring. Disney vet vad de gör, om man säger så. ;)

Nu ska jag greja lite. Återkommer!

Mamma pralin

Hallonpralinerna blev föresten galet goda! I går när jag var på stan fick jag lov att köpa en hallonpralin gjord av ett proffs. Men döm om min förvåning, min var mycket godare!! :) Jag tror att jag har hittat mitt kall. *Hihi*

Fast blåbärspraliner fick jag inte till. Men det ska jag klura ut, någongång.. ;)

Ha en bra dag!

Dagen med några ord

Julfest  (för småisarna) ~ stan ~ julklappsjakt ~ jullov ~ första betyget ~ jullovsfika ~ paketinslagning ~ mys ~ chokladglögg ~ nöjd ~ Magnus Betner ~ funderingar ~ ledig ~ plockaplockaplocka ~ lite julefrid ~ nöjd!

Nu blir det lite mer glögg, något litet att äta och S.A.T.C! Jiho!

I dag är det en bra dag!

Suck

I dag har det varit en skitdag. Trots många ljusa stunder så har skiten tagit över dagen. Så nu går jag och drar täcket över huvudet och kommer igen med nya tag i morgon. DÅ är jag ledig, då ska jag ha det bra!

Hoppas ni har det bra!


God jul till mej kelw

Nu ska jag köpa en julklapp till mej själv. Har velat ha en Svea-mössa i hundra år, och nu ska jag köpa en. Fick lov att fråga tonåringen om det var ok med henne att jag köpte en, ifall hon var sugen på en. Men hon har just köpt en mössa och ville inte ha någon Svea-mössa. Jag fick godkänt av henne att köpa en också. *haha* Så ser ni någon över trettio i Svea-mössa så är det jag. ;)

image450

Ha en bra dag!


You are always on my mind

I natt drömde jag om tryfflar och praliner. Jag drömde om en underbar hallontryffel. När jag vaknade i morse var jag så sugen och insåg att jag bara måste göra sånna till julbordet. :) Vilken tur att man har internet, titta vad jag hittade. Sen har jag fått för mej att jag borde göra blåbärstryffel också. Det är ju så gott! Men jag hittar inget recept på det, men det kan ju inte vara så svårt.

Börjar känna mej som Kaminmannen, fast Pralinkvinnan i stället då.. ;)

image449 Bild lånad härifrån

Dagens resultat

Godis som blev gjort:

* Saffranstryffel
* Kardemummatryffel
* Glöggtryffel
* Pepparkakskola
* Chokladkola
* Knäck

(Antingen-eller-människan.. Allt eller inget.. Haha)

Mat vi ätit:

*Tacopaj. Eller jul-paj som L. vill kalla den

Antal ggr O. har gjort illa sej idag:

* Otaliga!

Humör jag varit på idag:

* Glad,  lite ledsen, sentimental.

Dagens största, viktigaste händelse:

* L. tappade sin andra tand! Stoltaste damen i stan! :)

Tänker jag göra nu:

* Ta en bit tacopaj och sätta mej i sängen och titta på tv.

Ha en skön kväll. Tack för att ni läser!


Hjärtahjärta (Mitt i godiskokande fick jag lov att blogga lite..)


Åh, vad jag gillar Lillasysters version av "Umbrella"



Det här är en gammal favorit-arg-låt. Perfekt att sätta på när man vill bli av med lite aggressioner. ;) Lok- Skrubbsår

I dag:

Projekt julgodis! :)

Funderar på några sorters tryffel, knäck och någon (eller några) sorters kola. Sen ska vi göra lite nästa helg också. Det är jag som står för julgodis när vi firar jul. Funderar på att ge en ask med hemgjort julgodis till dagisfröknarna också. Vi hade insamling på dagis och då fick de varsin blomma och en After Eight -ask. Lite tråkigt tycker jag. (Jag var inte med och handlade)

Så det är vad jag/vi ska göra idag.

Vad ska du göra idag? Svara gärna ni som läser, men aldrig kommenterar. Jag är så nyfiken vad ni är för ena! ;))

Ha en bra dag, alla!

image448
Klicka på bilden för recept

Lucia

image444image446image447

Ursöta stäplar kommer härifrån: http://www.dreamcottage.nu/minbutik/home.html

Hoppas alla har haft en fin Lucia. Det har jag haft. Jag har sett det sötaste luciatåget! Så söta och duktiga att sjunga. Jag fick lov att grina en skvätt, såklart. Ljuvliga ungar! L. var tomteflicka och O. var hemma och hostade. Men han sjöng alla sånger för mej här hemma. :)

På dagen lussade dagisbarnen för några på ett kontor. De trodde iaf att det skulle göra det, men det visade sej vara en hel fest-sal full med folk, och barnen fick stå och lussa uppe på en scen. Fröknarna blev lite svettiga av allt folk, men barnen tog allt med ro och klämde i ordentligt. Kontors-folket sa att de inte sett ett bättre lucia-tåg någonsin. ;) "Mamma, de APPLÅDERADE åt oss" var L:s kommentar om det hela.

I går var vi ute med jobbet och åt julbord. Vi hade jättekul, och maten var suveränt god. Jag blev extremt förtjust i husfrusill. Mums! Sen åt jag skumtomtar så jag klarar mej fram till julafton iaf. ;)

Nu ska jag lägga mej. Tidig morgon för mej, barnen ska vara hemma, lyckostarna! Hoppas alla får en fin fredag!

Dagen

Mina småisar är:

L: En konstnärlig mysgumma. En tjej med massor av tålamod och rofylld så det smittar av sej. :)

O: En kille med många roliga kommentarer, som charmar alla.

Har varit på utvecklingssamtal idag, och båda fick med beröm godkänt. :) Det som är så kul är att de är så olika varandra. L. är lugn och harmonisk utan behov att ta plats (precis som mej), medans  charmören O. gärna tar plats. Kanske är därför de kompleterar varandra så bra?! ;) Mina älskade ungar!

I kväll ska jag på julbord med jobbet. Jippie, jag längtar! Det är precis vad jag behöver, att få komma i väg lite och sitta och äta i lugn och ro. Nu är det bara klädfrågan kvar.. Stuprör och tunika, eller kjol och v-ringad tröja. (typ) Eller något helt annat ur min digra festgarderob.. *haha* Kul ska det iaf bli, och gott. Längtar ihjäl mej efter sill och lax. Och efterrätterna. Idag ska jag moffla precis så mycket jag vill! :)

Lucia-koll: L. ska vara tomteflicka. O. ska vara hemma, för han är sjuk. Typiskt!

DÅ mår jag som bäst

Jag mår som allra bäst när jag är ledig, står i köket och bakar, med mina barn, eller med mina barn runt omkring mej. Gärna med radion påslagen. Då mår jag toppen. Just i dag är en sån dag. :) Vi har bakat lussekatter, saffransskorpor och gjort pepparkakskola. Heja oss!

När mår du som allra bäst?


Uppdat. Det blev två sorters småkakor också. Kolan blev misslyckad dock. Tur att det är 13 dagar kvar till jul. :) Ha en bra kväll!


Kändisspaning igen

I går när jag knallade runt på jobbet öppnades dörren till en av de boende. Och ut kom the tv-star! Han hälsade snällt, och hade fluffigt hår och blanka skor. *haha*

Snart ska jag gå och jobba igen. Jag hoppas att jag får se någon snygg kändis idag. Eller någon snygg o-kändis. Ute är bara mörkt, mörkt och mörkt. Jag är bara trött och ganska grinig. Därför muntrar jag upp mej lite med en sång..



Jag älskar den här låten. Det är MIN låt! :) Inte så uppmuntrande kanske, men så jävla fin.

Den här låten tycker jag också är bra.. Vad händer liksom?? Petter?!?! ;) Men jag skyller på att han i randig tröja är söt. ;) Nu ska jag gå till jobbet. Det är roligt nästan jämt.

Åh, Karin!

De här lamporna gjorda av Karin Mannerstål är flera år gamla. Men jag tycker de är helt ljuvliga! Blir glad av dem. Tyvärr är de inte så lätta att få tag i längre. Synd på så söta lampor. Förövrigt tycker jag att det mesta Karin gör är underbart!

image443

*hihihi*

I dag var jag hemma hos mina föräldrar. Där ställde jag mej på vågen. Den visade -6 kilo! Jag höll på att svimma av glädje. YES!! :) På senaste veckan har jag faktiskt ätit någon muffins och så, men mitt förhållande till sötsaker är mycket sundare nu. Tex. så köper jag inget godis längre och jag äter inga kakor och sånt på jobbet. Det var de två stora bovarna för mej tidigare. Nu fick jag verkligen blodad tand! Nu blir det sunt leverne fram till jul, men då ska jag moffla! :)

I dag tittar jag inte på Idol-finalen. Jag tycker det kvittar vem som vinner, men jag hoppas ändå på Marie. Jag unnar henne att ta revanch liksom. I BB var hon ju ganska korkad, nu verkar hon ha mognat och blivit en annan människa. Vi ser på Fame i stället. Då blir man ju förvånad. När jag kollade på Fame när jag var liten tyckte jag att Bruno, Doris, Danny osv. var VUXNA! Nu tycker jag de ser ut som tonåringar.. *hihi*

Ha en bra helg!

Tomten.. Jag önskar mej..

image430 image431 Två systrar söta och Vinterns söta
Min våta dröm.. En Kitchen Aid-asistent. En brödrost vore inte heller fel.
image433 image434 Leilas kokböcker
image435 image436 Världens bästa tv-serier! Boxarna förståss.
 En anorack från Cheap Monday
 Ett namnsmycke
image437 Presentkort på IKEA
image438Ett fint förkläde, eller två.
image439Några bra och gärna fina degskålar
image440image441 Prickiga skålar och prickig kanna. Perfekt i mitt kök!
image442 Ett diskställ! Det här var ju annorlunda. :)

Vad kul det är att önska sej. :) Skulle kunna önksa mej 100 saker till. Det finns så mycket fint!
Snela tåmten. Jag har varit så snel i år!

Klicka på bilderna om ni vill veta varifrån grejerna kommer. Vad önskar du dej i julklapp?

Jullista

En jullista jag snott från jultokiga JoVi. :)

Pepparkakor - Lussebullar: Jag älskar lussekatter. Det är så gott. Peppisar också.. Men lussekatter är godare. Älskar att baka både lussekatter och pepparkakor.
Skumtomtar - Knäck: Svåååårt. Men jag är ju galen i skumtomtar, så jag tar det. Men jag klarar mej inte utan knäck heller..
Ischoklad - Marsipan: Marsipan är mums!
Köttbullar - Prinskorvar: Enkelt val!
Julkorv - Julskinka: Också lätt val. Älskar julskinka!
Lax - Sill: Kan inte välja. Tycker det är precis lika gott!
Revbenspjäll - Janssons frestelse: Gott med Jansson, inte så gott med revbensspjäll..
Paradis - Aladdin: Väljer båda. Fick hjärnsläpp och minns inte vem som är vem. Men efter att vi fått typ 100 askar av varje på jobbet är man lite trött på dem. Men vi kan ju inte råför att vi är så snälla på mitt jobb.. *haha*
Rullsylta - Pastej: Pastej får det bli.
Glögg - Julmust: Jättesvårt.. Men det får bli mängden som avgör, jag dricker mer must än glögg.
Rödbetssallad - Dopp i grytan: dopp i grytan har jag aldrig förstått mej på
Ris a la malta - Risgrynsgröt: Båda är gott, men jag väljer gröt
Äpplemos - Senap (till skinkan): Ingetdera! Två av få saker jag inte tycker om.

Lucia stundar

Frågade O. vad han ville vara på Lucia. Svaret kom blixtsnabbt..
- PETER PAN!
Jag: Men O. det kan du väl inte vara. Man får vara tomte, pepparkaksgubbe, stjärngosse, tärna eller Lucia
O: Det var det dummaste jag nånsin hört på maken. Jag ska vara Peter Pan!

Det är den
HÄR dräkten som får hans hjärta att slå lite snabbare! :)

L. ska nog vara Lucia. Eller kanske peppisgumma.. Eller Tomte? Eller tärna kanske? Det är svårt att välja när allt är så fint!! :)

Jag längtar jättemycket efter lussekatter. Både att baka och att äta. :)


Godmorgon

Åh, det är så tråkigt att jag inte hunnit blogga som jag brukar. Saknar det jättemycket! En av anledningarna är att jag har en sjukskriven sambo hemma. Jag kommer mej inte för att sitta framför datorn och blogga då. Jag längtar tills han börjar jobba igen, av flera anledningar. Hur mycket jag än älskar honom så tycker jag det är skönt att inte umgås jämt! Jag har alltid tänkt att det ultimata för mej vore ett särboförhållande. Fast det är ju inte så enkelt när man har barn i hop, för dom vill ju JAG ha hela tiden.. ;) Så det får bli fortsatt sambo. Det ÄR ju mysigt det med!! :)

En sak som var intressant är att jag nästan har haft besöksrekorde de senaste dagarna. Man kanske ska låta bli att blogga för att komma upp på bloggtoppen?! ;) Kul att det är så många (allt är ju relativt, visserligen *hihi*) som vill läsa min blogg. :)

Snart ska jag gå i väg med barnen till dagisgympan. Sen får jag 1,5 timmar alldeles ensam. Då ska jag nog ta en skön promenad, eller kanske gå och äta frukost på något fik. Det senare lät bäst, eftersom det regnar ute! BLÄÄ!!

Ha en bra dag!!

P som i party, K som i kär

I går hade vi 5-årskalas på Berget. Det var jättekul! :)) Vilka härliga barn som var här! Den enda lek vi lekte var "Knorr på grisen" i övrigt lekte de så himla bra själv att jag inte ville störa. Dansade gjorde de också. ;) Så kul att se! L. fick en discolampa av en kompis, så discot kom liksom av sej självt. Bästa låtarna var "Karramian" och "Annabåt". *hihi* Sen gick vi skattjakt. Jag hade skrivit små lappar med ledtrådar tex "Här bajsar vi" och då sprang de till toan och där låg nästa lapp osv. Skattan låg uppe på VINDEN! Det var rysligt spännande! En av de stora killarna bestämde att han nog behövde hålla mej i handen när vi gick upp dit. ;) Sötisar! När kalaset var slut var alla nöjda och trötta! :) L., huvudpersonen, var extremt nöjd! :)
image428

På kvällen tittade jag på "Music and lyrics". Jag är KÄR i Hugh Grant! ;) Filmen var såklart en "må-bra-film"! I kväll är det en annan må-bra-film med Hugh, Briget Jones dagbok. I like!! Fast jag ska faktiskt jobba extra i kväll. Schysst med lite extra pengar. Fast först blir det julskyltning. MED SNÖ!! Även fast det är slaskingt, så finns det endel snö kvar! Förra året var det regn och +8 grader, eller nåt sånt. När jag var LITEN var det alltid massor med snö och kallt när det var julskyltningen. Undrar hur det är när mina barnbarn är stora? Tropisk värme? Det är tragiskt..
image427 *hjärtahjärta*

Ha en bra dag!!

Presents to my self

Jag har magkatarr (fast den är på bättringsvägen) så jag behöver muntras upp lite. :) Den här låten tycker jag om.. A LOT!


Sen en gammal låt som alltid ger mej massor av överskottsenergi. ;) Vilket jag behöver just nu.. J*klar när vi körde spinning till den här låten.. Höll på att spinna sönder cykeln.. ;)


NU: STÄDA!!

Mysmorgon

  • En mörk morgon med snö
  • Att få tända stjärnorna och ljusstakarna
  • Tända ljus
  • Två pigga barn som just öppnat första kalenderpaketen :)
  • Mysfrukost i soffan framför julkalendern ( som verkar jättebra!)
  • En tjock morgontidning att läsa

Vad kan man mer begära? :)

I dag blir det barnkalas här hemma. Det ska bli jätteroligt! Så nu ska jag ta tag i dammsugaren och göra iordning. Antar att det behövs dammsugas efteråt också.. ;)

Ha en bra dag!