Ont i hjärtat, del II

Fortsättning. Mamman har gått med på en ominskolning igen på samma avdelning. Anledningen att hon gjorde det var att en barnpsykolog hade rekomenderat att det var det bästa.

Hade det varit mitt barn det handlade om hade jag lyssnat på min egen känsla och inte på barnpsykologen. Jag skulle aldrig kunna känna mej trygg med personalen på avdelningen igen, ALDRIG! Och sen skulle jag aldrig kunna utsätta mitt barn för det, spelar ingen roll vad andra säger. Men om nu mamman är nöjd med det här är det ju bra, men jag kommer aldrig förstå hur hon tänker.


Grammisgalan

Har ögnat lite på grammisgalan i kväll (förutom när jag tittade på Greys *hjärtahjärta*) och jag fattar ingenting. Jag måste ha varit frånvarande i ett år typ, för det var så många jag inte kände igen. Jag tror tyvärr jag har blivit en sån som tyckte det var bättre förr.. *haha* Jag är inte bitter! :)

Min lista ser ut så här:

LARS WINNERBÄCK

:)

Jag visste det.

Jag visste att jag inte skulle klara av att köpa kläder till nya bebisen. Jag är waaaay to kräsen (Fråga Å, hon vet! :)) Det blev inga klädetr alls i dag, men det fanns en outfit som jag tyckte var jättefin, svarta plyschbyxor och svart-vit-randig body. Men det kanske inte är alla som gillar svart på bebisar? Men jag tyckte det var fint! Vägrar köpa något som jag inte kan stå för när jag ger bort det. Det finns ganska mycket fula barnkläder. Sen har vi passform och storlekar också.. Don´t get me started! :)

I stället tröstade jag mej med ett par Ecco-kängor bara till mej. :) Har velat ha ett par läänge, och nu hittade jag ett par som var perfekta. Svarta goretex. Perfekt när man är ute med barnen, eller ute och går (Som jag ju jämt är, körkortslös som jag är..). Inga som skulle plats i någon mode-blogg direkt. *haha*

I morgon ska jag jobba och barnen ska på dagis. Tonåring-M ska praktisera i skolköket i morgon, och är smånervös om hon ska behöva ha någon tjusig mössa på sej då. *haha* Tänk vilka problem man har som tonåring. :)

Kul att Saltön börjat igen. Jag vill också öppna ett sånt cafe som min favvis Emily har gjort. :)

Nej, nu ska jag gå och krama lite på min sambo.

Åh, typiskt

Kl. 15 lanseras nya meandI-kolletionen. Tur för mej att jag redan har fått sett lite, tack H. :)

Nu ska jag röja vidare. Jag hatar mitt hem just nu. Blääääääääää.

Vård av barn

I dag är vi hemma. Barnen är lite snoriga. Men framför allt är det inte 48 timmar sedan L. kräktes senaste gången. Men i morgon ska vi försöka gå i väg.

Tack för alla kommentarer på förra inlägget. Skönt att flera reagerar. Även fast de byter dagis är inte den här saken ur världen. De ska gå vidare med den. De har redan träffat rektorn och han fixade ett möte med personalen. På det mötet kom enbart K.s kontaktfröken, hon hade inte varit med den dagen öht. Fröknarna som det handlade om var inte med..  Det är förj*kligt.

I dag har jag städat min hall. Fick sån ångest när jag var in och tittade på
Theas fina hall. :) Våran hall ser ut som ett bombnedslag JÄMT. Det är hur mycket kläder och grejer som helst. Jag skyller förståss på alla andra, men när jag började plocka såg jag att JAG hade 5 jackor och en väst framme.. *haha* Hur som helst blev resultatet finemang. Skönt att få röja undan lite. När jag ändå höll på tog jag badrummet också. Så jag får skicka ett stort TACk till Thea. Tack för inspirationen. :)

I dag när sambo-M kommer hem ska jag gå ner på stan och köpa bebiskläder! Jiho, vad kul! :) En på mitt jobb har fått en bebis, och jag tog förståss på mej insamlingen. Handla bebiskläder är ju så kul! :) Barnkläder också. Åh, nu måste jag gå in på meandI och titta på vårkollektionen. I like!

Ont i hjärtat

En jobbarkompis berättade en hemsk sak här om dagen. Jag har tänkt massor på den sedan dess. Tycker det är så hemskt att jag bara måste skriva av mej.

Hon berättade att det var julgransplundring på hennes sons dagis. Barnen står i kö in till lekhallen, där plundringen är. I kön händer något som resulterar i att sonen ( vi kan kalla honom K. ) inte får vara med på festen. Han får gå in i ett rum bredvid lekhallen. Rummet har en dörr med en glasruta, där får han sitta och titta på när de andra festar. Han får sitta där under hela julgransplundringen. Inte ens när tomten kommer får han komma ut.

När mamman kommer och hämtar sin son får hon en godispåse av personalen. "Här kan du ge K.", trots att K. står precis brevid. När de kommer hem är K. jätteledsen. När mamman frågar personalen VAD som hände där i kön så är det ingen som egentligen vet. Ändå fick han inte vara med. ( Det var inte första gången de särbehandlade K.) Personalen kan inte i efterhand motivera varför de gjorde som de gjorde.

Mamman har tagit K. från dagiset och har krävt att rektorn ska fixa en ny plats åt dem. Det rektorn kunde erbjuda först var en ominskolning på samma dagis, samma avdelning och samma personal. (Eftersom både mamman och K. har NOLL förtroende för dagiset längre skulle de börja om på nytt liksom) Men det vägrade mamman. Helt rätt, tycker jag. Skulle aldrig i livet göra det, varesej mot mej själv eller mot barnet.

Hur kan man göra så här? Finns det någonting som säger att personalen har agerat rätt? De vet ju inte ens vad det var han gjorde i efterhand. Är det att föregå med gott exempel som vuxen? Alla barnen såg ju att K. satt där han satt. Jag förstår inte! Jag hittar liksom inte ord hur synd jag tycker om K., och hur hemskt jag tycker personalen betett sej.

Tur att 99 av 100 "dagis-fröknar" suveräna! Tur att vi har ett toppendagis! Jag vet inte vad jag skulle gjort om de gjort så här mot någon av mina barn. Väck inte en varg-mamma som sover!

Mina finaste..

j

..ljuslyktor. Gjorda av mina fina småisar. O. har gjort den vita, L. har gjort den röda. :) Har många fina ljuslyktor, men de här är allra bäst! :)

Gårdagen

 I går bakade vi bullar med världens finaste pärlsocker. Sen bakade vi ett tigerhjärta. :)






m,

På kvällen när jag skulle lägga mej såg det ut så här i sängen. Ni ser vart kuddarna är va?! :) Men finns det hjärterum finns det stjärterum. Det var bara att knöla ner sej. :) Av nån anledning har L. sina glasögon på sej också. :)

Livskvalitet

Idag stog jag och bakade bullar. O. lekte och pratade för sej själv, L. satt i lugn och ro och bakade. På radion spelades en av mina favoritlåtar, "One" med U2. Ute sken solen på vita snön. Det var verkligen en stund av livskvalitet. Blev alldeles varm och glad inombords!


Finding neverland

Har sett den filmen nyss. Jag tyckte verkligen om den. Johnny Depp är ju så himla bra, och för att inte tala om den underbara lille "Peter". Tänk vad fantasi berikar livet. Jag älskade Peter Pan när jag var liten, både bok och film. Önskade att han skulle komma hem till mej någon kväll. :)

Apråpå fantasi så har jag fått tre barn med väldigt mycket fantasi. I går kom O. till mej i köket och sa "Du, Victor, här får du". Helt plötsligt hade jag bytt namn till Victor. :) Sen lekte vi länge att jag hette Victor och att O. hette O. och vi var två pojkar som "gjejade". Sötunge!! Skulle kunna skriva en lååång blogg om mina barns lek, men det får bli en annan dag.

Ledig lördag

Att jag inte kan knipa k*ft. Två timmar efter jag skrev bloggen i går kräktes L. Typiskt! Så våran helg som skulle bli så rolig blev en hemma-helg. Visserligen är det också mysigt, men det hade varit härligt att gå ut lite. Solen strålar och det är några grader kallt. Bästa tänkbara pulkvädret. :) Men vi roar oss bäst vi kan här hemma. Nu vilar sjuklingarna i soffan och tittar på Fem myror. Världens bästa barnprogram! :)

Hahahahaa :))

Hahahahaa

"Hjälp" var ju kul! Allra roligast var ju Örjan. Tur att man har en spärr, annars hade jag nog kunna agerat likadant som han gjorde i affären. :))

Hej

Ett litet snabbt hej från mej. Jag vet inte vart tiden tar vägen, för jag har inte hunnit någonting på de senaste dagarna. Har saknat att blogga. :)

Allt är bra här. Magsjukan verkar vara över för den här gången, och jag har fortfarande inte fått det. Jihoo! :) Är lite imponerad av mitt immunförsvar eller vad nu anledningen är att jag sluppit.

Den här helgen är det bara jag och småttingarna hemma. Det är jättemysigt! :) I kväll har vi ätit korv med bröd framför tv:n och bara myst. L. och jag skulle titta på "Let´s dance" men hon gav upp och ligger och sover i soffan. :) Jag ligger i soffan och äter rostade kikärter och tittar på dansen, trots att jag tycker det är ganska trökigt. Men det är skönt att bara ligga och begla utan att behöva använda hjärnan så mycket. :) Min favorit är nog Tobbe trollkarl. :)

Nej, nu måste jag krypa ner under filten igen, I like! :) Ha en skön fredagskväll!

Våran dag, so far

 O. har tagit fram julgransmattan, bocken och en provisorisk julgran. :)

 L. har gjort en tårt-blomma till mej. Full med tårtljus och sugrör. :)

 Tänk att man kan köra bil överallt. Armstödet på julklappsfåtöljerna är ju jättebra!

 O. provar L:s fina glittersko, och en annan sko som låg i närheten. Sen leker han Askungen. :)

 Och jag har sett botten på tvätt-tunnan! Det är inte ofta man gör det med sex personer i familjen. :) Därför fick jag lov att föreviga det och dela denna fina stund med er. ;))

Nu ska jag gå till magsjukans högborg och arbeta lite. Ha en bra dag!!

Hissa och dissa

HISSA

* Myslunch på 50-tals-cafe. Småisarna åt pannkakor med sylt och grädde, jag åt en smaskig macka, inredningen var underbar, personalen var jättetrevlig. :)

* Att det är 30% rabatt på reapriset på Åhlens just nu. I like!

* Att gympafröken sagt till att inte halva släkten får följa med på gympan, utan bara barnet som går och en förälder. Äntligen!

* Att det blev vinter till slut. Vi har tre decimeter snö och -11 grader nu. Då kan det ju bli vår på riktigt sen!

* Min sköna svarta jacka. Värmer gott ända ner på låren! :)

DISSA

* Att folk inte klär på sej när det är kallt. Sen klagar att de fryyyyser. Det ÄR inget töntigt att ha mössa, vantar och sjal snarare är det töntigt att inte hade det!

* Folk som köper figursydda kappor till sina lekande barn. Lätt att leka i liksom..

* Att jag är så tjåååååååck!

* Läskiga familjen på gympan. Jag kan bara inte med tillgjort övertrevliga människor. Jag klarar inte av kallprat. (Jag borde väl egentligen dissa mej själv för det.. )

* Att jag är uppe fortfarande, fastän jag är så himla trött. Suck!

Utmanad

Emma har utmanat mej att ställa en fråga eller säga något till fyra stycken icke levande personer. Svårt, men roligt!

* Min mormor: Så här har jag blivit, vad tycker du? Saknar dej varje dag!

* Astrid Lindgren: Jag hoppas att du läser dina sagor för alla barnen i himmelen!

* Jim Morrison: Kan inte du skicka ner lite visdom till kidsen på jorden om hur riktig musik ska skrivas/spelas/sjungas? Please!

* En liten bebis som kom men vände om: Hoppas du har det bra på ditt lilla moln!

Som sagt, svårt men roligt!

Listor

Listor

Jag gillar ju att skriva listor av olika slag. Här har L, 4 år, skrivit en lista på det hon tycker är viktigast just nu. :)

Trött men frisk

Trodde att magsjukan _äntligen_ hade gett sej på jobbet, men nej då. När jag kom tillbaka efter min rast hade vi fått ett till fall. Men VAD är det frågan om? Det är iaf inte vinterkräksjukan, utan vanlig hederlig magsjuka. Lite synd för all personal som varit hemma för de skulle ha sluppit karensdag om det var vinterkräkan. Men jag är fortfarande frisk. I can´t belive it! (tack, Charlotte för visat intresse ang. min ev.magsjuka.. *hihi*)

Annars är jag ap-trött. Helgen har varit den värsta i manna minne. Hjälp vad vi har haft mycket att göra! Skönt att få vara ledig i morgon och bara krama på småttisarna! På kvällen ska vi gå på familjegympa. Ska bli så kul! :)

Nej, nu måste jag gå och lägga mej. Godnatt gott folk!

God morgon

Neee, jag ligger inte däckad i magsjuka. Jag jobbar helg. Det är så sjukt mycket på jobbet just nu. I går åt jag kl. 14.30 mot vanliga fall kl. 11. Det är rekordnoteringar på stegräknaren varje dag. :) Sitter och laddar för att gå i väg om en stund. Det har snöat massor i natt, så det blir till att pulsa. Typiskt nog jobbar jag delad tur, så jag ska snart gå hem igen, för att se gå till jobbet några timmar senare. Jobbigt.

O. hade en släng av magsjuka. Han kräktes flera gånger på fredagskvällen, men sen har det inte blivit något mera. Skönt.

Annars  går väl livet sin gilla gång. Min sambo har kört sönder min NYA tvättmaskin. Jag höll på att bli galen på honom, hur lyckas man? Kunde ha auktionerat ut honom på blocket lätt. (Sambon alltså..)  Som tur var har jag inte betalt den än, utan man skulle betala när man ser att den funkar.. ´Men nu får han ringa försäljarna och berätta, jag gör det inte! Egentligen var det väl en ren olyckshändelse, men det hade aldrig kunna hänt mej. ;)

I går skulle L. vara uppe länge. Och det var hon också. Hon var uppe längst i familjen, bara pappa var uppe längre. Både jag, O. och de två storasyrrorna gav upp före henne. :) Men vad hon njuter av att vara uppe länge, det är ju så mysiigt. Hon var i sitt esse och satt och sa roliga saker från Askungen typ
"-ÖH, öh, öh har den äran
- Nej, nej dumsnut" :)) *sötunge*

Nej, nu ska jag surfa runt lite på favoritbloggarna. Ha en bra dag, alla!

En snabbis

Skämmes ta mej fan! Jag blir sittandes uppe så länge varje kväll bara därför det är så roligt att bloggao ch att läsa andras bloggar. Det är ju rent skadligt. :)

Dagens bästa:

* Ny tvättmaskinen kom i dag. Jag var som ett barn på julafton, Herregud, get a life! :)))

* Att tandläkaren sa två ggr att L. hade ett så fint bett. Alltså kan det inte synas att hon "munnar", det skulle ju tandis sagt. Tandläkarbesöket gick jättebra. Belöningen blev: en rocka i gummi av tandläkaren. Av mej fick hon en ASKUNGE-TANDBORSTE med glitter. Förstå vilken höjdare! :) Sen valde hon en sån där figur med badskum i.

*Årets första wienersemla! Åh, så gooooott!

* L. och min dag på stan. Mysigare sällskap får man leta efter!

* Hey baberiba-kväll med M. :)

* När O.-sångfågeln brände av "Mamma jag vill kissa" klockrent. Visste inte ens att han kunde den. Han är för rolig när han sjunger. Han tar i med sådan basröst. :))

* Ingen magsjuka ÄN. :)

Ha det så bra! Nu ska jag sova!

Tandläkaren

I morgon ska jag och L. till tandläkaren. Det blir kul. :) Fast jag antar att det kommer bli jidder för att Lova suger på tummen fortfarande. Förra året vi var där berömde tandläkaren L. för hennes fina tänder. Sen råkade jag säga att hon "munnar" (som L. kallar det.) och då blev tandläkaren halvt hysterisk och sa att det MÅSTE hon sluta med så fort som möjligt. Men hon sa ingenting HUR man gör?! Det hade ju varit kul med ett konkret förslag.

Själv är jag ganska laid-back och anser att hon kommer att sluta när hon är mogen för det. Hon "munnar" när hon är trött (tex när vi läser saga) och när hon ska sova. Det är inte mycket alls. Jag vill inte smeta något äckligt på tummen, det vägrar jag. Sånt stort problem är det inte. Bvc är inne på min linje, att hon kommer att sluta när hon vill. Och de tycker inte man ska smörja in tummen med något. För en gångs skull lyssnar jag på bvc. :)

Säger tandläkaren något i morgon ska jag be om ett konkret förslag, så det så!

I´m a teenagemother

Nu i kväll har jag suttit inne på min tonårings rum. Vi har suttit och myst och pratat. Härligt! Men jag kom på mej själv att vara sån som jag lovade mej själv att aldrig bli.. :) För det första bad jag M. att sänka musiken, och för det andra sa jag om en söt kille i skolkatalogen "att det är synd att han har så mycket tjafs i ansiktet". Piercing alltså. Hur mossig lät inte jag då? :)


En favorit till


En barnklädesfavorit föresten
! Småfolk En 70-talist som jag känner mej grymt hemma bland det kläderna. :) I like!!

Bästa köpet!


Hur som helst så rekommenderar jag Bobux varmt! Det där var troligen mitt enda kläd-tips i bloggen någonsin.. haha! :)


Magsjuke-följetången

Näe, jag har inte fått det ÄN. :) På jobbet är det bara fyra stycken ur personalen som inte insjuknat ännu. Men jag tror att vi alla är inställda på att vi kommer att få. Nu ska jag gå in och sällskapa lite med min tonåring. Jag är glad så länge hon har tid med sin gamla mamma. :)

Höres!

Lite från mej

Herregud, får jag inte magsjuka nu så kommer jag väl aldrig att få det. Det är ett under att jag inte ligger med huvudet i toan redan. I dag satte jag mej ner första ggn kl. 13 på jobbet, före det var det bara magsjuka, magsjuka och magsjuka. Tur att man är härdad. Äckligt är det iallafall. Förresten går det magsjuka på dagis också, så det är väl bara en fråga VEM av oss som får först.

Jag höll på att trilla omkull när jag läste att Sanna Kallur fått Jerringpriset. (Jag gick faktiskt när jag läste det.. :)) Vilken chock! Inte för att jag inte unnar henne det, men jag var så säker på att Tre kronor skulle få det.

En av mina "gubbar" på jobbet var laddad för idrottsgalan i går. När jag var in till honom på kvällskvisten hade han långkalsonger och undertröja på sej. Men han berättade att när idrottsgalan började skulle ha sätta på sej skjorta och byxor, det dög inte att sitta och titta på sådana festligheter i bara långkalsonger heller. :)

I dag var småttisarna på dagis länge. Från 6,30 till 15. Tack EU-j*vel. Men naturligtvis hade det inte gått någon nöd på dem, de hade ju haft superroligt hela dagen, såklart. :)

Näe, nu måste jag sova. Go´natt!

Jerring-priset

I kväll _måste_ väl Tre kronor vinna Jerring-priset på Idrottsgalan. Skam vore annat! Nu ska jag lägga mej. Vilken cliffhanger! :) Godnatt!


Tack...

..för alla kommentarer jag får. Blir såå glad! :) Tack, tack goa ni!!

Fortsätt så! :)

Utmanar ödet..

Kris på jobbet, såklart. Så jag ska jobba extra i kväll. Vi får se hur det går. Måste köpa vitpeppar på vägen till jobbet iaf. Jag får glädja mej med att OM jag blir sjuk, så hann jag iaf tjäna lite extra pengar innan. :)

Wish me luck! :)

OMG

Jag är nog den fånigaste 33-åringen i världen, men jag bara måste förgylla min blogg med de här bilderna. Herregud vad snygg han är, Mc Dreamy! ;)

sdioavsdflkaj

Nu vet jag vad jag kommer drömma om i natt. :) I´m a fjortis! ;)

Bilderna kommer från
Life. Och tips om att bilderna fanns hittade jag på den här bloggen! :)

Snölycka! :)

kldö
kdlsfpb

Namn

Jag älskar namn. Jag kan ligga och fundera på det i timtal. Fastän jag inte har någon bebis i magen. Då kan ni tänka er hur det var när jag hade det.. :) Jag kan bli knäpp om jag hör någon omotiverad syskon-kombo. Inte för att namn MÅSTE matcha med varandra, men jag tycker ändå det ska finnas någon liiiiiiiten röd tråd. Jag har ett skräck-exempel på en syskon-kombo.. Karl och Cevin. Iiiih! Tur att smaken är som backen, dock! :)

Idag har jag läst listorna över de mest populära namnen i Sverige. Här kommer listorna:

1 Lukas
2 Oskar
3 William
4 Elias
5 Filip
6 Hugo
7 Viktor
8 Anton
9 Isak
10 Emil

Min kommentar: Känns som namn som varit populära jämt. När jag väntade min tonåring hade vi både Elias och Oskar som förslag. O. heter Filip i andra namn (Hans pappas favoritnamn, inte mitt.. :)) Skulle jag välja ett namn härifrån så väljer jag Hugo. Det är mjukt och gulligt.

1 Emma
2 Maja
3 Julia
4 Agnes
5 Alva
6 Ida
7 Vilma
8 Linnea
9 Elin
10 Alice

Min kommentar:
  Här är favoriten förstås det namnent som tonåringen M. fick. :) Det var inte så populärt på den tiden. M. har alltid varit ensam i sin ålder, men nu finns det hur många mini-M som helst. :) Min andra favorit är Linnea, som L. heter i andra namn. Jag gillar tjejnamnen mer än vad jag gillar killnamnen.
Däremot gillar jag killnamnen mer på de sk. modenamnen som kommer här.

1. Jack                                                        
2. Vilmer  
3. Måns                                                                                                       
4. Svante                                                     
5. Viggo                                                       
6. Vincent
 7. Alvin 
8. Valter                                                     
9. Elis                                                       
10. Love  

1.      FREJA
2.      AGNES
3.      ASTRID
4.      INEZ
5.      SIGNE
6.      MEJA
7.      STELLA
8.      ENGLA
9.      LEIA
10.  ANGELINA

Finast är Elis! *hjärtahjärta*

Åh, vad det är kul med namn! :)


I want a famous face

Zappade lite på tv:n efter det underbara "I en annan del av Enköping". Hamnade mitt i något program som hette "I want a famous face". Jag blev alldeles beklämd av det. Så tragiskt att 19-åringar vill operera sej för att vara lik en kändis, och ännu mer tragiskt att man spelar in det. Mest tragiskt är att det sitter andra ungdomar och ser på det, och vill göra något liknande. Det var tufft att vara tonåring när jag var det, men nu måste det vara tusen gånger värre. Allting handlar ju om yta. Att bli sedd. Att bli känd.

Enköpingsprogrammet är en skön kontrast mot all yta här i världen. Åh, vilka härliga människor!!

Söt-O.

O. är en riktig sångfågel. I dag frågade han mej om han skulle sjunga "ha ha ha" för mej. Det var "Karusellen". Slut-tampen var så söt. "Ha ha ha, nu gåj det så bja, föj Andejs, Pettej, Lundstjump o jag" :))

Söndag

I dag är det söndag. Det känns som en riktigt seg söndag. Grått och trist, men ingen storm som jag läst att många andra har. Ska snart göra i ordning lite lunch, prinskorv, stuvade makaroner och massa grönsaker. Riktigt gourmetmiddag.. :)

Jag tror att vi ska baka lite matbröd i dag. Det är avkoppling för mej. Dessutom tycker barnen att det är jätteroligt att vara med.

I kväll är det "I en annan del av Köping", måste ses!
Söndag

Ha en bra dag!

Kräksjukan del II

Än har jag inte fått det, och jag tvivlar på att jag får det nu. *pepparpeppar* Som tur är jobbar jag inte förrens tisdag, och då kanske det har lugnat ner sej. Eller också har det blivit värre. Vi skulle ha lite festligheter på måndagkväll på jobbet, får se om det blir av . Känns inte så kul att sitta och äta taccobuffe i magsjukans boning..

Vad härligt..

..det var att vara ute i snön idag. L. var helt lyrisk! Kastade sej från snöhögar, åkte skidor, tefat, bob, stjärtlapp osv. Allt med samma glädje. "Vad kul det här var" skrek hon flera gånger. O. var lite mer laidback och tog det hela med ro. Åkte lite bob och skidor, grävde lite och åt ganska mycket snö. :) Åh, vad skönt det var att gå in utan att ha 10 kilo grus med in. Jag är nöjd med det lilla. :)

Lät´s dääänce

Inte mitt favoritprogram direkt, men jag tittade med ett öga ändå. L. var uppe och var helt fachinerad av alla fina klänningar och allt glitter. Det var ju t.om någon som hade långa "vantar", precis som Askungen, tjusigt. :)

Själv är jag ingen fena på dans, mitt folkdansande till trots.. *haha* Bara tanken att ställa mej på ett dansgolv och shäjka rumpan till någon discodänga gör mej kallsvettig. Däremot dansar jag gärna här hemma med barnen. L. är redan en fena på dans alá Pulp fiction. :)

Jag kommer iaf hålla på Lasse Brandeby, tror jag. Han är ju bara för söt! :)

Kräksjuka på jobbet

I dag sjuknade den ena boende efter den andra in i magsjuka. Najs. Chefen köpte vitpeppar som vi proppade i oss. Håll en tumme för att jag slipper magsjuka.

Ha en skön kväll!

Stor ålderskillnad

Mellan mitt första och andra barn är det nio år. Ganska mycket. Mellan andra och tredje är det 15 månader, inte så mycket. Antingen eller människan.. :)

Hur som helst så tycker jag att det är jättemysigt att ha barn i så pass olika åldrar. De har ju helt olika behov. Nu på kvällen har jag suttit inne på tonåringens rum och vi har lyssnat på musik och pratat om kändisar och sånt . Enganska stor kontrast till dagen jag hade med småisarna. :) jag  har en sjuåring i mitt liv (sambons dotter) gör det hela ännu mysigare. Det är verkligen varierande.

Nu håller datorn på att ge upp, tror jag. Lika bra att jag gör detsamma! Ha det så bra!


Hissa och dissa!

HISSA

* Det SNÖAR! Det är t.om vitt på marken. :) Äntligen!
* Att jag upptäckte tjusningen med att blogga. Det är så kul!
* Ett överkast jag hittat. Tror att jag ska välja ett brunt.
* Bruna kläder på mina barn! Jag älskar det. trots att jag är uppfödd med det.. :)
* Att jag är tre-ledig i helgen. Naaajs!

DISSA

* Att vi är snoriga
* Att jag börjar 7 i morgon. Måste gå och lägga mej..
* En sak M. och jag läste på nätet idag.. Drama!
* Att fläkten i datorn toksnurrar, hör inte vad jag tänker typ..
* Att jag inte vinner på någon trisslott, som jag visserligen aldrig köper, men ändå.. :)

Mat

Jag har fastnat. Jag tycker det bara blir samma och samma hela tiden. Vi rullar runt på ett gäng rätter, och just nu känns de bara så tråkiga. Jag behöver matinspiration. Helst vardagsmat.

Idag lagar jag det
här. Det är väldigt gott. Men jag behöver ändå ny inspiration. Vet någon nån bra mat sida, eller någon mat som är god, hojta! Bara inte stekt falukorv. Falukorv i annan form går bra, men inte stekt. Tråkigaste tråkmaten. :) 

Är det någon som vill berätta vad ni äter idag får ni gärna göra det. :)

Typiskt!

Var så skrivsugen i kväll, så kommer jag inte in på bloggen. Nu när jag kommer in är jag alldeles för trött för att skriva några längre grejer. Så jag får önska alla en God Natt!

:))

Lilli

Lilli

Egentligen vill jag inte visa kort på mina barn här på bloggen, men jag kan inte låta bli. Jag älskar det här kortet. Det är på min minsting, O. när han är ca. 6 mån. (Så han ser annorlunda ut nu, därför kan jag visa det här..) Han provar storasyster L:s mössa. Älskade blåögda bullkind!! :)

God middag!

I dag har jag tagit bort julen. Vilken TID det tog. Ändå var granen redan borta, och så har jag inga julgardiner eller sånt som jag måste byta. Det var dock med lite sorg i hjärtat jag tog bort mina fina stjärnor.. Men ändå är det så skönt att få fram vanliga fönsterlamporna igen. Jag fick sån lust att handla någon ny lampa, och nån ny duk till köksbordet. En ny matta till sovrummet vill jag också ha. Jag är ingen mattmänniska, men nån matta går bra. Antar att jag blivit allergisk mot mattor efter mina år i hemtjänsten, där alla tanter hade 100 mattor typ.. :)

I dag ska jag börja jobba kl. 16. Jag älskar att jobba kväll. Det är lugnare och man har mer tid med de boende. Sen är vi inte så många som jobbar, och det är också jätteskönt! Speciellt för en ensamvarg som jag. :) Hur man nu kan vara ensamvarg och ha en stor familj? :) Det trivs jag bra med, men jag orkar inte _umgås_ med andra människor lika mycket som för. Och jag är inte så intresserad längre av att lära känna nya människor. Förutom genom bloggar och sånt. :) Är nöjd med det sociala livet jag har. *trökis*

Märks att jag fört över det här på mina barn. De kan lika gärna vara själv, som att leka med andra. Alla älskar att leka/vara, men alla älskar att vara själva och pula med sitt. Det tycker jag är en positiv sak, faktiskt. Jag hör ofta om barn som aldrig kan vara själv, det tycker jag *ensamvargen* låter jättejobbigt. :)

Näe, nu ska jag kasta in mej själv i duschen. Ha en bra dag!

Älskade sötpotäter

Nu sitter L. och O. sitter och tittar på Askungen. Igen. Det är världens bästa film. Vi har varit ute och tagit en lång promenad och så har vi sprungit i tvättstugan, så nu vilar vi oss lite. I går när de hade sett klar på Askis, som L. kallar henne, lekte de för fulla muggar. L. svassade runt i en sko, eftersom hon tappat den ena. (Skorna hon hade är mina konfirmationsskor.. haha) O. gick omkring i L:s silverskor och var prinsessvacker. :) 

Jag tror att O. kommer bli världens bästa kille när han blir stor (Det ÄR han visserligen redan) för han kommer bli expert på tjejer, med tre äldre systrar.

I dag börjar min stora tjej sista terminen i sjuan. Sista terminen innan betyg-allvaret börjar. Jag är SÅ glad att vi inte har betyg tidigare. Men det dröjer väl inte förrens det blir så.

I morse vaknade jag på bästa sätt, föresten. O. låg och sjöng "Blinka lilla stjärna" för full hals. Kan man bli annat än lycklig då? :)


En bild säger mer än tusen ord del II

F

Ljuvlig liten bebis.Kan riktigt känna hur varm och len den är.. Och hur gott den luktar.
Jag har hormonsvallningar, tror jag.. :)

 
Anne Geddes har tagit bilden.

Nehe

Det blidde ingen tur på stan. Det spöregnar nämligen. Sjuka värld. Spöregn i januari.. I stället blev det Askungen och plätt-gräddning. Springer mellan laggen och tv:n. :)

Nu ska jag lära mej mer om yoga hos
Emma. :)

En annan del av Köping

Var det någon som såg det?

Åh, jag tyckte det var helt underbart. Vilka härliga människor!! Blev alldeles glad i magen av det programmet. :)

I dag är jag ledig. Det innebär en tur på stan med två små barn och en shoppingsugen tonåring. Sen ska vi färga tonåringens hår. Man måste ju vara lite extra ärtig när skolan börjar i morgon. :)

Ha en bra dag!!

En bild säger mer än tusen ord

En bild säger mer än tusen ord

Underbara Ola, och underbara Tusenbröder!!

Estetiskt tilltalande spel

löerbjk Marimekko-memory. :)

Åh vad jag gillar
Marimekko!

Sanningen om mej.

Eftersom Åsa aldrig gissar (FEGIS :)) så sk jag avslöja sanningen nu. Kan avslöja att ingen hade rätt. :)

1 Har fått två barn med snitt och ett den vanliga vägen. ( I ordningen: snitt, vanligt, snitt)

Helt sant! Mina guldklimpar!

2 Har cyklat omkull och fått en spricka på revbenet. (på äldre da´r dessutom..)

OSANT!
Har cyklat omkull många gånger på äldre da´r, men aldrig fått en spricka i revbenet. Hoppas jag slipper också. :)

3. Har åkt båt i storm (Läskigt!!)

Jajamänsan. Tackolov före Estonia. Annars hade jag fått panik!

4. Har spelar Pippi Långstrump på teater (Teaterapa en gång i tiden..)

Självklart. Spelade bla. när Pippi är på kafferep. Fick doppa ansiktet i tårta. :) Kan fortfarande vissa repliker.. *haha*

5. Har dansat folkdans (Tjofadderittan)

Man självklart. Det var ju innedansen när jag var liten. :)

Så nu vet ni lite mer om mej! :)

Min dag

I morse när jag gick till jobbet halkade jag. Typiskt mej. Såklart slog jag upp handen och fick allmänt ont i kroppen. Halkade precis utanför mitt jobb, så en av de boende hade sett mej och blivit jätterädd. Hon hade inte vågat gått ut förrens 9.20 för hon trodde det var så halt. Och 9.20 det är sent det! :)

Sen jobbade jag och SLET! Helt otroligt att så många blir dåliga samtidigt jämt.

Jobbade delad tur idag, så jag gick hem och myste med mina gosisar en stund. *kärlek*

Sen skulle sambo-M och barnen gå ut och gå. Eftersom jag strax skulle till jobbet stannade jag hemma. Tänkte att jag skulle ta det lugnt i några minuter innan jobbet. Men då råkade jag förstås vicka julgranen!! Vad sker liksom?! Så det var bara att plocka av alla saker och kasta ut granen på balkongen. Sen återstog dammsugning och plock. Sen var min vila slut, dags att gå  till jobbet igen.. :)

Kvällspasset på jobbet var nästan lika slitigt. En ska som är bra är att det inte är så hemskt att dela lokal med de andra grupperna, som jag först trodde. De är riktigt trevliga. :)

I morgon börjar jag jobba kl. 8. Det är kanske inte så dumt med eu-schema iaf. I allafall när man får börja kl. 8.
 
Ha det så bra!

Tog Nina på orden..

..och gjorde ett intressetest. :)

Fem-i-topp blev:

1. Vårda, behandla
2. Ge råd och stöd
3. Bild och form
4. Laga mat, arbeta med livsmedel
5. Friskvård och kroppsvård

Föga förvånande. :) Tänk om man kunde blanda alla områden till ett yrke? Skulle vara helt perfekt.

Nu ska jag knata i väg till jobbet (dvs Vårda och behandla+ gå råd och stöd+ lite frisk-kroppsvård+ lite arbete med livsmedel *haha*). Ha en bra dag, alla!


 
 
 
 
 


Kom i håg att gissa..

..på vilket grej om mej som är osann. Titta längre ner under "Utmanad".
Nu ska jag gå och duscha så jag får en Stig-Helmer-lock i morgn när jag ska jobba. :)

Godnatt!

Nu är jag inte sur längre..

Nu känns det mycket bättre. Jag får ta det som ett tecken på att jag borde göra någonting annat, innan jag blir fast på samma ställe. Jag har redan mailat en studievägledare. :) Jag vet egentligen inte varför jag blev så besviken, antagligen för att min chef sagt att det mer eller mindre var klart att jag skulle få tjänsten. Hon som fick den hade visst längre utbildning, det hade visst chefen glömt..  Men är det någon jag unnar en fast tjänst så är det den här tjejen. Hon är verkligen toppen! Det enda som kommer bli jobbigt är väl att det kommer ältas länge om det här på jobbet.

Men skiit i det nu. Jag är fortfarande en fri själ, men fast inom hela kommunen. :) Tack för alla snälla ord. Åsa, ditt inlägg gjorde mej grinfärdig! :)) Tack!

Loser

Förresten, jag känner mej som världens störts loser just nu. Är fan snart hundra år och har inte kommit någon vart här i livet.. Egentligen har jag väl det, men just nu känns det inte så. Fast hon som fick tjänsten är över 5o år, så jag unnar henne faktiskt att få en fast rad. Men jag är sur ändå..

"I´m a loser, baby so why don´t you kill me.."

Skitskitskit

Jag fick inte tjänsten. Naturligtvis kom den nån på en räkmacka och tog den. Fast min chef säger att jag ändå är säker på mitt jobb, fast på någon annan rad än den jag går på. Suck!

Nu har jag iaf beslutat mej för att jag SKA läsa vidare. Frågan är bara till vad??

Sjuksköterska eller någon helt annan inriktning? Det är frågan..

Lista

Snott av Qaroline igen..

ÄR: En lagom "tjock" dam i sina bästa år.:) Trebarnsmor, "plastmamma", oromantisk, glad, omtänksam, ensamvarg, lugn, sprallig, bullmamma, snäll, nöjd, lite cynisk, osv,osv
GER INTRYCK AV ATT VARA: En lugn människa som inte kan repa humör (Men det kan jag!)
KAN: Inte allt jag vill, men ganska mycket. :)
BLIR GLAD AV: Mina barn, såklart! att få baka, shoppingfynd, glada människor. Blir glad av väldigt mycket!
HAR: Några extra julkilon jag skulle vilja bli av med.
VILL HA: Ett hus!
SKULLE VILJA: Jobba 25% eller nåt. :)
TYCKER OM ATT: Vara ledig med barnen, gå på Åhlens och Ikea, baka, titta på bra tv/film
HAR ETT BRINNANDE INTRESSE FÖR: Barnen (Gud, vad kul jag låter.. haha)
BRYR MIG OM: Mina när och kära! LOVE!!
TRIVS MED: Med livet 99 gånger av hundra
KÄNNER OBEHAG INFÖR: En svår och jobbig grej
PLANERAR ATT: Jobba natt i sommar med
BOR I:en 5-rummar i ett hus som är byggt på 30-talet. Mysig, men ett rum (minst) för litet
SKULLE VILJA BO I: I ett stort och rymligt sekelskiftshus vore inte dumt. Gärna nån gammal skola eller nåt. :)
 KLÄR MIG GÄRNA I: Skönt och svart
ÄTER GÄRNA: god mat! :) Frukt och även godis..
DRICKER GÄRNA: vatten, cola, julmust
TRÄNAR: Inte mer än att jag går över 10000 steg varje dag
TITTAR OFTA PÅ: Braiga tvprogram
LYSSNAR OFTA PÅ: Winnerbäck är min största favorit. Gillar mest musik på svenska.
LÄSER: Massor, massor med barnböcker, tidningar och då och då böcker för mej. Skulle vilja läsa mer. Och så bloggar förståss! :)
PRENUMERERAR PÅ: Allt om mat (Min husbibel! :)) och Allt i hemmet, och morgontidningen

God morgon!

Ny dag. Ledig och ingen magsjuka så långt ögat når. Bara mys och lugn med småisarna. :)
Ha en bra dag, alla!

Dilemman i en "storfamilj"

Vi är sex personer i våran familj. Det betyder att någonting jämt är slut här hemma. Allra helst det som jag råkar vara sugen på på kvällskvisten när alla barnen sover. Det enda jag får ha för mej själv är apelsiner, det orkar ingen annan skala. :) Nu har jag smällt i mej två bruna päron, som är så goda. För jag vet att i morgonkväll är de garanterat slut. :)

En annan sak som är jobbig är mängden tvätt! Herregud. En tonåring, och två småbarn, och en sjuåring (sambons dotter), och sen två föräldrar som spiller allt som oftast. Jag ser aldrig botten i tvätt-tunnan!

Men det är verkligen I-lands-problem. Jag är så glad över våran härliga familj. De ger mej så mycket glädje! Vad vore jag utan dom?? Förfärligt ensam, och otroligt uttråkad.


Magsjuka - uppdatering

Det blev ingen mer magsjuka, verkar det som. När L. vaknade var hon hur pigg som helst, och HUNGRIG! Sen har det varit fullt ös hela dagen, skönt!

O. kallade föresten magsjuka för matsjuka. :) I dag när han pratade med mormor i telefon var han helt ömklig, och det var ltie synd om honom för att L. hade "jäkits" och inte han. :)

Utmanad

Har blivit utmanad av Emma. :) 5 fakta om mej själv, 4 är sanna och ett är falskt. Gissa vilket som är osant!

1 Har fått två barn med snitt och ett den vanliga vägen. ( I ordningen: snitt, vanligt, snitt)

2 Har cyklat omkull och fått en spricka på revbenet. (på äldre da´r dessutom..)

3. Har åkt båt i storm (Läskigt!!)

4. Har spelar Pippi Långstrump på teater (Teaterapa en gång i tiden..)

5. Har dansat folkdans (Tjofadderittan)

Nu utmanar jag alla som vill! :)

Magsjuka

L. ligger däckad i magsjuka. Hon har varit så tapper och suttit och kräkts i en gammal glassburk. Gumman! Nu sover hon sedan en timme tillbaka.

Lillebroren, som än så länge är pigg, går omkring och är så förundrad varför L. ligger och sover. "Jag ska pjåga L. om hon äj tjött" sa han sen gick han in och frågande den sovande L.. Sen kom han till mej och sa "L. sa att hon vaj tjött". *sötis* :) Han är verkligen bekymrad över syrran. Han har även lagat mat till henne och bjudit henne på (när hon sov). :) Sen passar han även på att leka med Lovas grejer lite.. *hihi*

Nu ska vi bara hålla tummarna att L. piggnar på sej och att vi andra slipper kräkas..

Kära nån..

En hel kväll har flytt. Jag har ältat konstiga människor med en kamrat, som är precis lika perfekt och felfri som jag är.. :)

Tack kamraten, vad gjorde jag utan dej!!?? :)

My day

Dagens låt: Stormyweather med KAMRATEN! *haha*
Dagens dusch: I morse, och ska ta en dusch nu
Dagens frisyr: Ingen Stig-Helmer-lock så långt ögat når
Dagens smink: Mascara
Dagens händelse: Att Greys anatomy började. (Jag har inget liv, uppenbarligen.. *haha*)
Dagens planer: Dusch och sooooova!
Dagens vill ha: En godnattkram, eller två
Dagens saknad: M. som är hos sin pappa
Dagens drog: Apelsiner och den goda osten på jobbet
Dagens tråkigaste: Att jag måste gå och lägga mej nu
Dagens finaste: Som alltid, mina barn!
Dagens måste: Duscha
Dagens dricka: Vatten
Dagens köp: Mat i mängder
Dagens mat: Flingor och mjölk (Inte konstigt att jag är hungrig då..)
Dagens sjuka: På jobbet, massvis!
Dagens kärlek: Mc Dreamy och Mc Sambo. :)
Dagens mående: Fina fisken!

Godnatt!

Goder afton

Ångesten stog högt i tak på jobbet i kväll igen. Vad är det frågan om? Är det nya året?

I morgon ska vi upp tiiiidigt och gå till dagis. Första dagen sedan 20 december eller nåt sånt. Men det är bara en dag det handlar om, sen är vi lediga igen. Skönt! Tror nog att det blir jätteroligt att få gå till dagis igen. Kul att träffa alla kompisarna igen. L. längtar efter William som hon leker mest med. Han är en så supermysig kille. O. flyter nog mest bara runt, men han pratar mycket om Olivia. Sötisarna, om man kunde vara en liten fluga på väggen på dagis. :)

När alla godsaker är uppätna här hemma ska jag börja leva lite sundare. Jag känner mej så fläskig nu. Hungrig är jag jämt. Innan jul var jag aldrig hungrig, men nu har jag väl sprängt ut magsäcken så en vanlig matportion är som en fjärt i rymden där. :)) Skärpning! Men snart är det vardag igen, skönt!!! Jag längtar efter mina vanliga fönsterlampor, och ljusare färger. Och efter våren! Fast först vill jag ha snö. L. visade stort skidintresse i vintras, ska bli kul att se om hon fortfarande tycker det är kul. O. tycker garanterat att vintern är roligare nu. Förra vintern ville han mest bli dragen i pulka, och uppassad på annat vis. :)

Nej, nu måste jag gå och duscha. ÄR det nån som vet hur man INTE får Stig-Helmer-tofs när man lägger sej med blött hår. Måste jag skaffa mej ett hårnät? Jag trodde inte någon annan märkte det, men häromdagen var det någon som kommenterade min tofs.. *haha*

Goder aftonLånad härifrån

Min frilla i morgonbitti. Fast mustah har jag ingen, än i allafall

Ytlig lycka!

Ytlig lycka!

I kväll blir det en lätt joggingtur hem från jobbet för att hinna hem till typ världens bästa tvprogram!
Trevligt att träffa Dr. Mc Dreamy igen.. *hihi*
Bild
härifrån

GRattis Åsa!

G

Grattiskramar till världens bästa kamrat som fyller år i dag. Det är du och jag för alltid, Tratten! :))

Nytt år, nya utmaningar

I kväll har jag som sagt arbetat. Vi hade en miljon larm, tror jag. Inte vet jag om det är det nya året som gör att folk får ångest? Men mycket spring blev det. Har insett att det där med 10 000 steg/dag inte är någon match för mej, åtminstone inte när jag jobbar. 

Nu har vi börjat med vårat nya EU-anpassade schema. I hate EU. Tycker schemat blev sämre. När vi jobbar kväll till 21 får vi inte börja kl. 7 morgonen där på, som vi alltid ha gjort.  Utan vi måste börja kl. 8, och jobba en timme längre på eftermiddagen. Det känns sådär. För mej är det stor skillnad på att sluta halv tre, i stället för halv två som jag brukar. Fast de är ännu värre för heltidarna som får gå till kl. 17. Fy faun!

Well, man vänjer sej väl. Barnen får ju äta mellis på dagis ibland, och det gillar de ju. Det är bara mamman som vill ha hem dem tidigt. :)

Logik?

I dag har jag jobbat..

En jobbkamrat är verkligen för att man ska behandla barn likadant oavsett kön. Man ska inte göra någon skillnad mellan pojkar och flickor, absolut inte.

(Den tanken kan jag hålla med om. Jag tycker att barn ska få välja och ha ALLA valmöjligheter. Inte så att man förbjuder sin dotter att leka prinsesslekar, eller klär sin son i rosa kläder, av princip liksom. Utan att man får välja om man vill vara prinsessa, riddare, eller vad sjutton som helst oavsett kön.)

Som sagt, så vill min jobbkamrat att man inte gör skillnad på könen. Men ändå så vill hon inte ha barn av det ena könet, det är bara det andra könet som är intressant. Jag förstår inte logiken i det. Då gör man väl skillnad på könen, redan innan barnet blivit fött.

Men det är väl något som jag inte förstår, jag drack ju lite vin i går.. :)