Kärlek vid första ögonkastet x 2

image301

Helt underbart påslakan med poliser, tjuvar och brandmän till O. Han är jätteimpad av det! Det roliga är att när jag ritar poliser och tjuvar så ritar jag de precis så här! ;) Från Hemtex (Halva priset just nu) Rolig detalj. ;)

image305

Lovas tunika. Jag hade gett mej f*n på att det inte skulle handlas några fler sommarkläder tills jag såg den här. Det roliga är (igen) att L. själv kom med den här tunikan och visade mej, och tyckte den var så fin! Bra smak! ;)

 Älskar mönstret! Sån här bloggbakgrund skulle jag vilja ha! :) Från Lindex

God morgon..

..eller vad vi nu ska kalla det. För mej är det morgon, alldeles för tidig morgon egentligen. Men jag känner mej som en orolig själ, så jag kan inte sova mer idag. Nu är det bara sex nätter kvar, thank god!

I dag skulle egentligen småisarna gått på dagis, första dagen på sex veckor. Men vi kallade in mormor och morfar i stället. Tyckte det inte kändes ok att skicka L. till dagis med alla svinkoppor, visserligen smittar det inte längre men ändå. Mo. och Mo. blev jättegladda och barnen med! Så jag är själv hemma i ca två timmar till. Det lutar åt att det blir städning för mej + tvättstugan. Sen poppar jag Winnerbäck för fullt. Jag ÄLSKAR honom, thats it! Finns ingen som tilltalar mej så mycket som honom. Just nu lyssnar jag på underbaraste "Mareld".

"Jag glider ifrån allt
Vad var jag en gång?
Jag förlorar mitt fokus
Vad drömde jag om?
Jag har lånat av banken
Jag har säkerhetsdörr
Jag skulle aldrig få säga
Att det var enklare förr
Jag ser mig i spegeln
Det är en dålig dag
Är det honom jag känner?
Är det han som är jag?"

*Suck*

Ha en bra dag, det ska jag ha!

Ny dag, nya utmaningar

Om jag tyckte min självkänsla var bra i går, så känns den mindre bra idag. Endel människor kan verkligen suga musten ur mej. Frågan är hur mycket man ska ge av sej själv för att få andra att må bra, när man själv blir helt matt av att göra det?!

I dag är det en lugn dag, bar jag och småisarna hemma. De bara leker och leker! Så jag bara plockar och donar.. Snart ska vi träffa tonåringen och fika med henne på stan. Hon har varit på semester med sin pappa, och är fortfarande kvar hos honom eftersom jag jobbar och hon tycker det är trökigt att vara hemma utan mamsen. ;) Längtar efter henne jättemycket, jag är inte van (tack o lov!) att vara i från henne.

Ha en bra dag. Jag jobbar i natt. Nu börjar nerräkningen, 7 nätter kvar!! Jippie!

Självkänsla vs självförtroende

Lyssnar som jag tidigare skrev på Mia Törnbloms sommarprogram. Jag gillar henne a lot! 

När jag hade medarbetarsamtal med min chef sa hon att jag hade bra självkänsla OCH bra självförtroende. Då blev jag stolt och glad! :) Både självkänslan och självförtroendet växte lite till då. Hittade några bra fakta om skillnaderna mellan självkänsla och självförtroende. Read it and weep. ;)

Självkänsla

 

Självförtroende.


Finns inom mig.

Märks i det yttre.
Handlar om vad jag är, d.v.s. mitt egenvärde.

Handlar om vad jag gör, d.v.s. mitt prestationsvärd
Hör samman med min integritet, värdighet och okränkbarhet.

Hör samman med min autonomi, självständighet och självbestämmande.
Finns även vid vila oavsett prestation.

Hör samman med aktivitet, kompetens och färdighet.
Växer inifrån i relationer och samspel.

Kan tränas och ökas även i avskildhet.
Påverkas av uppskattning, uppskatta är att sätta värde på.
Påverkas av uppmuntran till att ge råg i ryggen, sporra, ge kurageHar du bäst självförtroende eller självkänsla? Jag tror min självkänsla är bättre än mitt självförtroende.

Här hittade jag självkänsla vs självförtroende. Tror att jag t.om har varit på en utbildning i demens med den där karl som har hemsidan. Han var i såfall suverän!

10 saker jag tycker om extra mycket i dag

* Halva reapriset på Åhlens. Jag älskar Åhlens!

* Att jag är ledig! Johoo!

* Att lyssna på gamla "Sommar". Lyssnar just nu på Mia Törnblom.

* Nya HM-katalogen. Åh, vad mycket barnkläder jag vill köpa! :)

* Blogg-livet! Vad kul det är egentligen!

* Att alla mina barn är så fantasirika! Och att de kan leka! (Tonåringen leker gärna med småisarna, tycker det är härligt att vara lite barnslig i smyg! ) :)

* Coca cola, tyvärr..

* Att det kanske ska bli fint väder snart. Ä*N*T*L*I*G*E*N!

* Tidningen Topphälsa.

* Lax!

På promenad genom stan..

image298

I dag har vi varit ute och gått i SOLSKENET! :) Vi stannade förstås vid lite olika lekparker.

image299

"Jag ska bli cirkusprinsessa när jag blir stor, ska ni det?" ;)

image300

Roligt kort på mina småisar. Fråga mej inte vad O. gör?! ;))

Nu ska jag fortsätta ägna kvällen åt Miranda, Carrie, Charlotte och Samantha. I like!!

Jag hjärtar Odd Molly

Fasiken vad mycket fint det finns på Odd Molly-sidan. Egentligen är vissa av kläderna för söta för mej, men jag gillar dem ändå. Alla kläder ser så sköna ut! Här är några favoriter:

image290

        image295

Mycket grått blir det! :) Här kan du titta om du hittar några egna favoriter! :) Visa dom i din blogg, vetja! :))

Ps. Synd att jag skulle se ut som ena stöppad körv i de här söta kläderna! ;) Ds

Drama

I dag har vi varit med om något jättekonstigt. Lite läskigt, men ganska spännande med allt runt omkring. Jag törs inte skriva vad det är, för jag vill vara lite anonym var jag bor. Men det har stått med på de flesta nyhetssidorna.. Vilken cliffhanger! :)

Nu ska jag försöka gå och sova, jag är ju faktiskt ledig i natt! Tjohej!! Godnatt och kram!

Kärlekssånger till ett barn

image289


Den skivan lyssnade jag mycket på när jag hade fått L. Hittade på den idag och lyssnade på den. Och grinade!! Den är förknippad med så många minnen. Så många underbara, fina, ljuvliga, mysiga minnen. Älskade lilla L., så liten och snuttig. Nu är hon en klok, finurlig och fantasirik 4½-åring. Blir alldeles varm av att lyssna på hennes finurligheter. Goa, mjuka, fina, älskade tokunge!!! *svämmar över* :)

Min absoluta favorit på skivan är "Av längtan till dig" med Cajsa-Stina Åkerström. Den känns som om den är skriven för mej och mina älskade ungar.
Här kan du läsa texten och lyssna på den. Här är en annan jag kan grina till.. Och den här.. Näe, nu får jag ge mej. Annars grinar jag på mej.. ;)

Penicillin

I dag var vi till vårdcentralen med L. igen. Hennes svinkoppor har fortsatt att spida sej, och salvan har inte hjälpt något. KAN ju ha att göra med att doktorn sa till mej att vi skulle tvätta med vatten innan vi smorde, medans doktorn idag sa att det naturligtvis skulle ha tvättas med asolsprit. Det hade man ju kunnat räkna ut, men man litar väl på doktorer..  Hursomhelst fick L. penicillin. 3 ggr om dagen. Tänk om hon hade fått det på en gång, tänk vad mycket lidande det hade bespart min lilla skrutta. Nu hoppas jag att det läker snabbt som ögat!

Föresten, när vi hämtade ut medicinen var apotekaren helt imponerad över att L. aldrig hade fått någon medicin utskriven till sig tidigare. Tydligen var det väldigt ovanligt att en 4,5 åring inte hade ätit penicillin. Då måste jag ha haft turen att få friska barn *pepparpeppar*, för min tonåring åt sin första penicillinkur som 13-åring. ;)


Neehee

Nu ska jag cykla i väg to da wörk.. Om ni vaknar vid tretiden i natt kan ni väl skicka en varm tanke till eran bloggkamrat som sitter och huttrar och känner såå trött! ;) Håller på att läsa "Det ska bli ett nöje att slå i hjäl dej" (Eller vad den heter..) av Magdalena Graaf, har tagit med mej den. Fast chansen att läsa är väl minimal när jag jobbar med en människa som pratar i 190. ;) Ha en skön kväll, och sov gott, era lyckostar! :)

Citerar min käre Moneybrother:

tar första bussen hem
sömnen släpar dig neråt
storstaden vaknar snart
du är trött inuti

jobbar från midnatt till sju
ser vänner på avstånd
dom rör sig från klubb till klubb
ingen tänker på dig
du jobbar från midnatt till sju
väntar på något bättre
det är utom räckhåll nu

"Midnatt till sju"

Grattis Pippi!

image288

Min kära vän
Pippi fyller år idag! Grattiskramar från mej!
Du får dela L.s treårstårta med henne, tyckte den passade dej så bra! ;)
Hoppas du får en fin dag!

"Jag vill vara anorektisk"

Var det någon som såg det programmet på TV3 häromkvällen? Har inte kunnat skriva om det förut för jag blev så illa berörd!  Så här skriver SvD om programmet:

"Anorexia: det är en livsstil, inte en sjukdom. Så säger de tre unga människorna som intervjuas i denna dokumentär. De väljer att förkasta idén om att ätstörningar inte skulle kunna vara ett individuellt val som man har rätt till. Denna dokumentär tar för första gången en allvarlig titt på nätverket av grupper och människor som är positivt inställda till anorexi.Vi får se websidor som uppmanar människor att ?vara med? och nästan ser sjukdomen som en kult och en statussymbol, men vi får även se den hårda verkligheten och den extrema livsstil som människor med ätstörningar har. Vi får också veta vad som motiverar unga människor att leva sina liv på detta sätt. "

Det var hemskt att se! Fick ont i magen när jag tittade. Vad är det för värld vi lever i när unga flickor (och pojkar) mår så dåligt att de har fullt utvecklad anorexi vid 11-årsålder? Vad är det för värld där att vara smal betyder allting, mycket mera än att må bra? Sjuka värld!

Mest berörd blir jag för att jag har tre flickor i familjen (Mina två egna, och sambons dotter). Hur ska man göra för att inte de ska drabbas? Det gäller ju hela tiden att intala dem att de är bra som det är, att de duger och sådana saker. Men det är ju ingen garanti. Man blir livrädd för mindre!

Nya krafter, eller nåt sånt..

Efter en god natt sömn och en stadstur med småisarna känner jag mej någotsånär normal igen. Fast fortfarande ganska trött.

I dag har jag plockat bort en fästing på min käre son, såklart. Han har råkat ut för mer grejer under sitt treåriga liv än vad tonåringen gjort under sitt. Förstår inte hur han bär sej åt, men det händer alltid någonting runt O. Naturligtvis fick jag inte bort allt utan en liten, liten, liten grej blev kvar. Fick ordination av experter att tvätta med asolsprit och lägga ett omslag på så "kryper" grejen ut av sej själv. Så nu sitter han med ett stort omslag på magen, lillsnutten! ;) Han är förstås väldigt stolt!

Min tonåring är med sin pappa på semester nu. Det är jättetomt hemma!! Men jag vet ju att hon har roligt. I dag hade hon varit på Liseberg. LYCKOST! Det kan säkert vara skönt att göra något utan ett gäng småsyskon. Även fast hon alltid säger "Det är så TYST hemma hos pappa, det är mycket mera liv hemma hos oss" ;) Det är ju positivt iaf. :)

I dag gjorde jag två fynd. På Lindex hade de "Tag 2, betala för 1" på barnrean. Jag hittade en höstjacka till O, och ett par Fix-jeans till L. Ordinariepris för båda var 458:-, nu betalade jag 149:- (Jackans pris på rea, byxorna kostade 129:-) Jag = Glad! Hade ändå tänkt köpa O. en ny jacka i höst och jeans kan man aldrig få för många av. :)

Köpte två toppar till mej själv häromdagen också. Tonåringen har sagt åt mej att jag borde ha lite mera färg på kläderna. Därför slog jag till med en mörkgrå top och en mörkgrå top med tunna ljusgråa ränder. Antar att hon inte kommer bli nöjd, men det blev jag! ;))

L.s utslag blir saaakta bättre, fast egentligen vet jag inte om det är så eller om jag inbillar mej. Ska ge det några dagar till, annars blir det ett besök på VC igen. Hon har ont när man smörjer det. Och på nätterna. Lilla slarvan!! Är fortfarande tveksam till svinkoppor. Ingen annan har fått något, och det brukar ju smitta.. Trök är det iaf.

Lite annat trök är det just nu, men paranoid som jag är törs jag inte skriva om det. Fast på det stora hela är jag glad! :)

Ha en skön kväll! Det ska jag. Jag ska äta Nergårds-Emmas goda
sallad! Mums!

Trött!

Usch, jag är så trött! Jag sover inte som jag ska när jag jobbar natt.. I dag har jag knappt sovit fyra timmar. Zzzz... Alldeles för lite. Så inget mer bloggande för mej i dag. Nu ska jag lägga mej och bli lite galen på folk i "Lyxfällan". Kram och godnatt!

image287
Bilden på underbara Beppe hittade jag
här.

En sång- och dansman

image285

Jag tvivlar på att O: kommer att bli polis ( som han säger själv ), showman vore mera passande. Här Shäjkar han loss till Mora Träsk, med tungan rätt i mun! ;)

Så här blev gårdagen

Ni såg mina planer för gårdagen, så här blev verkligheten:

* Banta fem kilo: Näe, inte ens ett gram..
* Ringa BVC: Jopp, det blev ett läkarbesök också. L. har troligtvis fått svinkoppor i armhålan! Fast jag är tveksam om det är det, tror att det är svampinfektion av nåt slag. Vi fick iaf salva. Vi brukar ha världens bästa dr, nu hade väl hon semester och vi fick någon ung pojkvasker som inte ens tilltalade L. Jag = förbannad! Hon fick ingenting heller. När vi är till ögondoktorn får hon alltid tre grejer av dr., O. med fastän han inte undersöks. SÅ ska det vara!
* Shopping: Japp. Tonåringen shoppade för sitt barnbidrag. Jag handlade på halva reapriset på Åhlens. LYCKA!
*Hämta ut "Brunstkalendern": Näe, det hann jag inte.
*Baka: Hann inte..
* Jobba: Japp! En intressant kväll / natt. Jag har verkligen blivit varse vad borderline är!
* Njuta: Absolut. Bla av mina roliga ungar och en jättegod hallonpaj. Mums!
image283

Nu ska vi ut och "förgrava" en  död humla vi har hittat. L. är klart inspirerad av den här boken:

image284

Sen blir det jobb igen. Puhu.. Men i natt  ska vi fira med lite McD-mat, mitt i natten. Säkert JÄTTEbra för figuren!

Tomorrow

image282

Här kan du också göra en lista för i morgon, eller nån annan dag! ;)

Godkväll

I dag har jag varit ledig. Så skönt! Jag och småttingarna gick till mormor och morfar och softade där hela eftermiddagen. Bästa stället i världen, tycker vi. När vi gick hem tog vi vägen genom skogen. Ungarna älskar skogen, så vi kom inte hem förrens 20.30. :) Det fanns massor av blåbär så det tog tid att gå när man måste stanna hela tiden.

Det kallar jag livskvalitet, att gå runt i skogen med två pigga, glada entuiastiska barn och mumsa blåbär och prata om livet. ;) Jag fachineras av hur mycket klokt  som kommer ur deras munnar, och hur mycket tokigt! :) Gullungarna!

Min stora dam är på nya Harry Potter-filmen idag. Hon är en riktig HP-fantast! ;) I sommar har hon läst om böckerna _igen_, och väntar med spänning på den sista boken. Jag gillar också HP för den delen. :)
Nu gäller det att inte hålla på att "råka" söka på internet om vilka det är som dör i sista boken. Jag har en tendens att "råka" söka på vem som vinner A.N.T.M och sånt där.. Just nu är jag grymt nyfiken på vem som vinner Project Runaway, en serie som jag tycker är ganska kul! Åh, nej nu googlade jag på det bara för det och så vem som vann. STUPIDO! ;)

I morgon börjar jag jobba 20.45, sen jobbar jag hela helgen(med lite pausar då.. ;)). Slutar 7.07 på måndag. PUST! Jag har redan börjat irritera mej på min arbetskamrat. Allt ing blir så stort för henne. Härom morgonen när vi skulle gå av vårat skift höll hon på att gå upp i limningen över att våran chef inte hade frågat hur hon haft det på semestern. Big DEAL liksom.. Vi hade träffat chefen i två minuter på morgonen, och under den tiden använde hon 1.58 att försöka ordna upp en sak som strulade.. Jeeesus! Jag sa åt henne (min arb.kamrat) att hon skulle koppla av! Hon är verkligen helsnäll, men sånt där orkar jag inte med när man jobbat en hel jkla natt! Då vill jag bara HEM och SOVA!! :/

Rapport från en nattarbetare

så, nu var första natten gjord. Det gick över förväntan. Var pigg och glad hela natten. Men det var otroligt lugnt. Vilken skillnad mot förra sommaren! Oj! Som tur var blev det lite drama när vi gick en sväng. En svala hade fastnat med benet i en husvägg. Det var en liten glipa och där fick fågeln lov att köra in benet. Den satt där och flaxade helt panikartat, jag tyckte så synd om fågeln! Det slutade med att två stycken fick gå in i lägenheten, som hade fönstret närmast där fågeln satt. De klättrade ut på fönsterbrädan (tredje våningen!) och lyckades få loss fågeln. Vad som hände sen vet jag inte, plikten kallade..

Förra sommaren var min nattjobbarkompis himla stormande kär! Det var ödet, för evigt, för alltid, gjorda för varandra osv. Jag som är helt oromantisk och ganska cynisk sa väl vad jag trodde om sånt där. Vi trodde inte riktigt samma.. ;)
 Nu har hon blivit rejält blåst av samma karl, så i går sa hon: "A, du hade ju rätt. Det ÄR ju som du säger! Nu ska jag alltid tänka som du gör! "

Jag blev helt ledsen. Ännu en cyniker! Räcker det inte med alla som redan finns, kunde inte hon få varit tokromantisk?? Usch, jag tycker det är så hemskt att det finns så dumma människor som kan förstöra någon annans dröm och illusion. J*vla karlslok!! Tänk om det fanns en manual för varje människa, hur de är på riktigt, när den första tiden gått. Det vore bra. Fast å andra siden skulle man ju gå miste om den första extremt roliga tiden om man inte tog chansen.. ;)

Näe, nu ska jag inte fundera något mer, herregud jag har ju jobbat 10,37 timmar natt, så huvudet känns rätt mört.. :) Ha en bra dag!!!!

Hissa och dissa

HISSA

* Att jag har haft en underbar semester! Även om det inte varit gassande sol, så har vi haft ganska varmt ändå. Har inte haft långbrallor någongång faktiskt!
* Att jag varit själv ( några sovande barn hemma "bara") hemma i kväll, och tittat på två braiga filmer! :)
* Mina
crocs! Jag har gått flera mil i helgen, och inte fått ont någonstans. Jag älskar dom!!
* Att jag äntligen fick se "Sanningen om katter och hundar"! Har velat se den i säkert 10 år eller nåt. :)
* Mina älskade, fantastiska barn!! Två av tre på bilden.
image281

DISSA

* Frasen "Du, nästa helg, går det bra om..bla..bla..bla". Trök, trök, trök!
* Att jag faktiskt börjar jobba i morgon. Fy!
* Att L. börjar förskoleklass om ett år! Det känns inte klokt, min lilla gumma! Stop the time! (Snacka om att vara ute i god tid! :))
* Att jag är så dålig på att kallprata med folk. Jag hatar att göra det, men i bland vore det en räddning.
* Min tjåkka LEKAMEN!

Nej, nu har jag tränat klart. Det kommer gå fint i morgon, iaf med 1,5 l cola! ;) Ha det bra!


Jag tränar..

..på att vara uppe på natten. Det är ju så mitt liv kommer att se ut fyra veckor framåt, fr.om i morgon. Kom just och tänka på den där känslan av att vara i en bubbla, den känslan hade jag konstant i sex veckor förra sommaren. Den hade jag helt förträngt! Kommer i håg att jag tyckte alla pratade så tyst, varpå jag svarade dem i den ton jag tyckte verkade ok, dvs jag gallskrek! :)) Får se hur det går i år..

Lättroade Allan!Jag håller på att fnissa i hjäl mej åt killen i vit kepa bakom staketet. Han är mest aktiv på slutet av klippet. Jag tittade på Hajk pga honom när det begav sej.. Han är ju för rolig, helt enkelt! :)

(Jag vet att jag är elak som skratta åt någon annan, men i det här fallet kan jag inte låta bli.. ;))

All together now: Sommar, sommar och sooooool

Balkongliv

image278

I brist på trädgård så får man göra det bästa av situationen. Här är våran odling på balkongen. ;)

image279

Första krasseblomman. L. är så stolt, så stolt. Det är hon och mormor som satt krassefröna.

image280

Får man inte nog kan man fälla upp min mormors gamla parasoll, och få ännu mera blomster. ;) I like!

Fredagkväll

Jaha, då var det fredag då. Snart måndag med andra ord. Måndag kl:20.45, då börjar jag jobba igen. Just idag är inte ångesten så stor, sommaren är ju faktiskt inte slut bara för att jag börjar jobba. Jiho! :) Positive thinking! I helgen är det bara lilla familjen hemma, dvs jag, sambon och våra två gemensamma småttingar. Känns som om vi är världens minsta familj då. ;) I morgon ska vi passa på att åka på en utflykt som passar småttingarna. Ska bli mysigt! :)

Den här listan hittade jag hos mysiga
fredagssnack. Jag lånar den hit till mej. :)

Favoritfärg?  Svart på kläder. Annars blå, röd, grön, brun.

Vad hittar du på en regnig sommardag? Klär på mej regnkläderna och går ut med småttingarna, eller så gör jag något mysigt inomhus, kanske bakar

Följer du något speciellt på tv nu i sommar? Har tittat på "The nine". Sen har jag börjat titta på "Saved".

Favoritsommarblomma/or? Jag älskar blåklockor och andra fria blommar. Jag har krasse på balkongen, de tycker jag också mycket om.

Favoritdrink? Det var läängesedan jag drack en drink. Men "Ragnar" är god! :)

Favoritdoft? Bebisar och sov-varma barn! Bullbak. Choklad.

Läser? Tidningar av olika slag. Böcker i perioder. Bloggar.

Drömresmål? Någonstans i Grekland med la familia

Hur vill du bo? I ett stort hus, tack!

Ha en skön kväll! Och en fin helg!


Nu på mina fötter!

image277

Crocs Mary Jane. Gudomligt sköna, och så söta!! :)

Sommarjobb jag gillar

Här är några av mina sommarprojekt jag pulat med när jag haft semester.

image272
Gardinbyten

Gardinsömnad

Pärlpyssel framför tv:n

Skriva in mina bästa recept i en och samma bok
image276
Så här ser det ut (Kan verkligen rekommendera stomp!)

Det var några av mina projekt. Jag älskar att hålla på att greja! :)


Gaaaaaaaaaaaaaaah!

Ångesten är STOR! Av flera anledningar, men den största är att jag snart börjar jobba igen. Jag vill inte! Jag VET att det kommer att gå bra, men nu känns det som ett mörker! Kanske för att jag ska jobba natt?? *hahaha* Ni fattar va? Mörker..Natt. ;)) Gud, vad jag är rolig!

I går var vi hos mo. och mo. hela dagen. De har äntligen kommit hem från utlandet. Barnen var jätteglada. Ett, tu tre när vi satt och åt utbrast O.: Jag ÄLKAR er! Gissa om det värmde mo. och mo. ;)

I dag ska jag ut på dejt. Min tonåring och jag ska gå och äta på en thairestaurang. MYS! En försenad examenspresent. Jag förstår inte vart veckorna tar vägen?? Det är bara hon och jag som ska gå. De andra ska till mo. och mo. igen. Mysigt för dom och mysigt för oss! :)

Hoppas alla får en fin dag!!

image258

Sista semesterveckan

Önskelista

*Lugn och ro
* Ro och lugn
* Rofylld tillvaro
* Lugn
* Ro

Så alla människor runt mej; Håll er lugna!! För det ska jag göra! ;)

Blame it on the books

O har lagt sej till med lite tuffare vokabulär på sistone. Och jag skyller faktiskt allting på Astrid Lindgren och Pernilla Stalfelt. Håll i er, gott folk! Här kommer "svordommarna":

* Fy, vad du är elak (Ur: Karlsson på taket. Han lägger gärna till Karlssons sur-min också)
* Lort-jänta (Ur: Madicken)
* "Förgömmade" unge (Ur Emil i Lönneberga)
* Elefantshiiit (Ur: Bajsboken)
* Föjbaskat eller om det är föjbannat (minns inte nu!) (Ur: Läskiga boken)

*hihi*

Om jag hade ett sommarprogram..

..skulle jag spela den här låten. "When I come around" med Green Day. Jag älskar den!!


Vilken tur att jag har en egen blogg där jag kan göra vad jag vill! ;)

Sommar = gyllene tider

Sommarmusik är ju Gyllene tider för många. Jag har alltid varit ett stort fan av Gyllene. Hade shower för mamma och pappa och deras kompisar när jag var liten. Mina paradnummer var "När vi två blir en" och "Gyllene Tider för rock n´roll". ;) Fortfarande idag får jag mina G.T-dagar. Dock håller jag inga shower numera, tyvärr. ;) De låtarna jag gillar bäst är nog de mindra kända låtarna, absolut inte "Sommartider"!. Här är en av mina absoluta favoriter:

Vem tycker om dej

Vem tycker om dej,lilla vän,
när mörkret fallit och du längtar.
När du skrikit dig hes,efter en vän.
Och bett om nåd att slippa vänta.

Är det sången från havet.
Vissna blommor från landet,
eller tynande glöd från nån eld.

Tomma flaskor och tomma rum.
En telefon som är helt stum.
Säg vem tycker om dig, kära du.
när det du trott på gått mitt i itu.

Och inte är det hon som du trånat,
förfört och sen har lånat,
till en dröm som tyvärr bara är din.

Vem tycker om dig, lilla vän.
När du är uppe och flyger, och inte kan landa.
När du ligger på gatan i morgonens regn.
Ensam bland tusentals andra

Är det som du då känner,
hennes läppar som bränner,
eller bara en kullersten mot din kind.

Lyrics: Per Gessle

Gillar du G.T? Vilken är din favoritlåt?


Sko-lycka

image270

Lycka är att gå in på en sko-affär och hitta favoriterna från förra året, i rätt storlek och för 50 kr. ;)
Sån tur har vi. L. älskade de här skorna, och blev överlycklig när vi hittade dem på skoaffären i år igen. ;)

Mina favoritskor just nu är mina sandaler från Nike.

image271
Här i barnmodell.. ;) De är världens skönaste!! Jag går i dem JÄMT! Jag försöker ha ballerina och andra "finare" skor, men det går inte. Jag vill ha mina Najkis! ;)Live Earth Och Live aid

I dag är det Life Earth. Jag tittar lite då och då. Just nu är det Snow patrol, I like!

Kommer ni i håg Live Aid? 1985 var det. Känns som om det var alldeles nyss ju! ;) Hittade den här underbara bilden när jag googlade Live aid.

image269

Blir man nostalgisk, eller vad? ;)
Här kan man läsa lite mer om vilka som var med. Jag kommer  i håg att jag gillade många av artisterna. Tex: Bryan Adams, u2, Spandau Ballet, Paul Young, Dire Straits, Nik Kershaw, Queen, Simple Minds, Duran Duran, Phil Collins, osv.

Det var tider det! ;) F*n, vad jag är gammal och gaggig!!


Semester-ågren

Egentligen är det ganska tokigt med semester. Den första veckan går åt till att varva ner och inse att man faktiskt är ledig, den andra veckan kan man koppla av och njuta. Nu är jag inne på min tredje vecka, och nu har den stora NEDRÄKNINGEN börjat.. Fy faun! Nu har jag bara 12 dagar kvar innan the HELL börjar igen..

Positive thinking: (Som jag försöker tänka)

* Jag har haft två och en halv vecka härlig semester, förhoppningsvis fortsätter det på samma sätt
* Jag behöver inte gå tillbaka till mitt vanliga jobb, utan jobbar natt i fyra veckor. DET känns som semester!
* Mina barn får vara fortsätta ledig i flera veckor till, tur!
* När "alla" andra kommer tillbaka med ångesten ALLAN har jag faktiskt jobbat i fyra veckor, och har kommit in i det igen..
* Jag jobbar ju aldrig fem dagar på raken, och har fortfarande många lediga dagar! Vilket betyder att jag faktiskt kan njuta vidare! ;)

Men innerst inne tänker jag:

* #"T¤Y&%U/&/I)()(/==(/=/&%##¤"#"R Ett helt j%#%"/&# år tills nästa års semester!!

Men jag får vara glad att jag har ett jobb.. Klyscha! ;)Tillägg:
När jag läser det här låter det bara som om jag har ågren, och inte njuter något. Men det gör jag, MASSVIS! :) Sen är jag faktiskt en sån människa som njuter året runt, och inte bara på semestern. Jag tycker det är lite tragiskt med folk som bara lever upp på semestern. Jag försöker leva upp året runt! ;)

Midsommarfrisyren

image268

Här är L.s midsommarfrisyr. Ber om ursäkt för benan, men hon har hundra virvlar.. ;) Iaf när vi kom till dagis midsommarfest var fröknarna så imponerade av L:s frisyr. De sa till mej att det syns att jag är konstnärligt lagd! *hihi* Jag blev helt förvånad, för jag tycker inte man behöver vara speciellt konstnärlig för att hitta på det här. Man behöver inte ens vara påhittig.. ;) Sötast var hon iaf! :)

Nostalgi

I går var vi hemma hos mormor och morfar en sväng. Mo + Mo är utomlands, lyllosarna! Men vi passade på att mysa vid vattnet och bada ändå. Sen hittade jag mina gamla dagböcker. Herregud, vilken nostalgitrip! Jag är så glad att jag har skrivit dagbok, för hjälp vad man har glömt mycket och många! Och vilka känslostormar! Jag hatade och älskade människor i samma andetag, typ. Vilka kill-historier! *hahaha*

Extra roligt var att läsa dagböckerna när jag var runt 13-14, dvs som min största dotter är nu. Hjälp, vad jag kände igen henne i mitt sätt att skriva och som jag verkade vara! Ganska faschinerande! :)

Hade bla. skrivit om min sambo. *hihi* När jag var fjorton år alltså! Då tyckte jag han verkade helflummig, och förstod inte varför han HEJADE på mej på stan när vi bara setts en gång tidigare!! *hahaha* Tänk om jag hade vetat att vi skulle bli tillsammans 13 år senare, eller vad det nu blir.. :)

När vi gick hem från mo + mo så gick vi genom mina barndomskvarter. Det är inte klokt vad mycket härliga minnen man har egentligen! :))