Morgon

I dag är det lördag och jag väntar på att åka till jobbet. Det verkar ha lugnat sej på jobbet, så helgen kanske inte blir så jobbig. Det händer mycket grejer på kort tid när man jobbar med människor.

I går var jag till frissan med O. och L.. De blev så vårfina!! :) Än en gång syntes skillnaden på dem. L. satt och bara njöt av att bli klippt, medans O. pratade järnet med frisören. Det var så kul att lyssna på honom! Han berättade bla. att mamma inte hade något körkort så hon borde köpa sej ett. Sen tycker han att lila är "jättenyggt" :) Efteråt gick vi och åt på ett favviscafe (där förresten M. ska praoa om några veckor.). Mysigt hade vi det, som vanligt!

Nej, nu ska jag cykla till jobbet. Tänk att det är alldeles just ute, fantastiskt! Jag älskar våren!!! Tycker egentligen att den här tiden slår sommaren, nästan. Nu kom det en liten nyvaken, varm, gosig, trött, nyklippt treåring upp. Gissa om jag hellre skulle vilja vara hemma och gosa??

Ha en bra dag!!

Lite om mej

Hittade en lång lista hos Emma. Den snor jag såklart! :)

Höger- eller vänsterhänt: Vänster
Humör just nu: Trötter
Favoritgodis: varierar. Men tex. saltlakrits
Är det nåt du absolut inte äter: Äppelmos är det äckligaste jag vet!

Kläder just nu: Slappkläder, gröna brallor, beige hoodie, svarta strumpor
Musik just nu: Tystnad
Vad sa du senast: Godnatt
Favorit-hangout: Sängen eller soffan
Sommarplaner: Ledig sex veckor, jobba natt 4 veckor.
Är du bra på matte: Nej, hatar matte

Fisk eller badkruka: Fisk!
Saft eller alkohol: Saft
Längd och vikt: 1,69 , vet inte vad jag väger.. *hihi*
Hur många kuddar sover du med: Två, eller en
Favoritväder: Vårsolen!

Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med dig? Mat, penna, papper
Spelar du nåt instrument? Inte speciellt bra
Morgon- eller nattmänniska? Mer natt än morgon iaf
Sparare eller slösare? Både och.
Vem är viktigast för dig? Mina barn!!!
Bästa film? Finns många jag tycker om, Notting hill är en av dem. ;)
Tror på liv på andra planeter? Kanske
Kommer du ihåg din första kärlek? Ja
Älskar du henne/honom fortfarande? Nej
Har du några homosexuella vänner? Näe, men bisexuella
Tror du på mirakel? Nog gör jag det, fast inte att man kan gå på vattnet och sånt.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid? Ja, det tror jag

Ser du dig själv som tolerant mot andra? Inte alltid och mot alla. Men ganska tolerant är jag
Ser du på kärleken som ett misstag? Näe, fast jag vet någon kärlek som varit ett misstag iaf
Bio eller promenad? Promenad
Är du kittlig? Lite
Snarkar du? Tror inte det
Stjärntecken? Tvilling

Rädd för insekter: Nej
Äckligaste insekten: ?
Största svaghet: Dålig karaktär
Det här är jag bra på: Hålla ordning på våran familj och allt runt omkring, hålla 100 bollar i luften samtidigt, slöa när jag har tid. ;)
Bästa bok: Kan inte välja. Men Bröderna Lejonhjärta är en klassiker som jag gillat jämt.

Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Att kunna vara osynlig. Tänk vad mycket intressant man skulle få vara med om då. 
Chips, morötter eller godis? Chirre
Pizza eller hamburgare? Pizza, tror jag
Skriver du dagbok? Bloggen är väl en sorts dagbok
Har du nån flickvän/pojkvän? Sambo med M.: Vi är inte förlovade och tänker nog aldrig göra det. Men vi är kära! :)
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Har en innestående tatuering, fast jag har inte riktigt valt motiv, eller plats..
Stökigt eller välstädat? Skulle vilja ha mer städat än jag har, men hur lätt är det att ha jättestädat när man har 4 barn i hemmet? Men jag tror ändå att det finns de som har det mycket värre. ;)
Gungar du på stolen? Näe, men gkjorde i skolan

Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Det tror jag nog.
Vilken hand håller du gaffeln i? vänster
Hur många syskon har du? En  storebror
Är du rädd för blod? Nej 
Saltar du på maten? Aldrig nästan
Gillar du att sjunga? Japp, fast är inte så duktig
Anser du att du är stark? Ja, både fysiskt och psykiskt.

Brukar du sola? Näe, inte så jag ligger och pressar, men jag ÄR gärna i solen.
Vad gör du om du får hicka? Låter det gå över av sej självt.
Använder du knark? Näe, inte ett dugg faktiskt.
Kaffe, te eller inget? Inget, men måste jag välja (pest eller kolera..) så tar jag te
Vad längtar du mest efter just nu? Sängen!

Film-kväll

I dag sa min goa tonåring "Åh, mamma, i kväll är det våran filmkväll". Då blev jag så glad. Tänk att hon har tid att titta på film med sin gamla mamma. ;) Det har blivit så att vi brukar titta på film på torsdagskvällarna. Idag såg vi den här filmen:

image146 Vi har sett den förut, men M. gillar den massor så vi såg den igen. Jag tycker också om den, gillar att den handlar om en "ovanlig" tjej som vill vara vanlig, och inte tvärtom.

Här är några andra filmer vi har sett, och gillar: (vi gillar lättsamma filmer)

image147      image148     image149

Nästa vecka blir det nog den här filmen:

image150 

Jag gillar våra filmkvällar jättemycket! :)

Jobb

Har varit ledig i dag. Sköönt! L., O. och jag har varit ute och ätit lunch. Mysigt. Sen har vi slappat i solen och haft det skönt. L. har varit på dagis-gympa-avslutning och fått en medalj som hon var så stolt över. :)

På em. ringde de från jobbet och undrade om jag kunde sitta vak. Men det kunde jag inte, för sambon skulle i väg med sin dotter så jag hade ingen som kunde se efter småisarna. Det är jättemycket på jobbet igen. Ser inte framemot helgen då jag jobbar. Många frågar om jag inte hellre skulle vilja ha ett jobb där jag slapp helger och kvällar, men det vill jag inte ha. Jag tycker det är mycket värt att få vara ledig i veckorna! Skönt att vara ledig när inte alla andra är lediga! Tex. om man vill gå på badhuset kan man välja att gå en förmiddag, inte på helgen när alla andra går. :) Sen det allra bästa är ju att barnen inte behöver vara på dagis mer än högst tre dagar i veckan. Det är det absolut bästa!! Sen kan det väl vara tråkigt att jobba helg, men hellre det än fem raka dagar på dagis. :) Och det mesta jag jobbar på raken är fyra dagar (varav en är kväll av dom) och det händer en gång på fem veckor. Det passar mej. :) Fast helst vill jag inte jobba alls då. ;)


skit

skitskitskitskitskitskitskitskitskitskitskiiiiiiiiiiit!

End of discussion!!

Syskonkärlek

image145

Äntligen orm-tårta

image144

Äntligen fick lillebror sin ormtårta och sitt kalas för alla han tycker om ( nästan iaf). L. har hjälpt till med dekorationerna. :) God var den.

Alla svärord i världen borde stå här..

Det ser inte bra ut för mina hockeykillar. S*t*n!! Nu ska jag gå ner i tvättstugan i ren protest.  Goooooo pôjkar!

Vårigt

I dag har vi varit ute hela dagen. Lortigare och lyckligare barn får man leta efter. :) Härligt att ta fram sandleksakerna igen. Vi åt både mat och mellanmål utomhus. Jag älskar våren!!!

image143


Top gun

I går tittade jag på top gun. Jag kan inte fatta att jag tyckte den filmen var så bra när den kom ut. Inte heller kan jag fatta Tom Cruises storhet?! Jag tyckte han var både snygg och bra då, nu tycker jag han är mest kass och läskig. :) Snacka om att tiderna förändras. Eller om det är jag som förändras kanske? Killar med byxorna uppdragna i armhålorna går helt enkelt inte hem här längre.. *haha*

image142

"Ajm a töff gaj, Ajsermän. Väjt änd see..."

Monday funday

Ledig idag, skönt! :) Solen skiner och vi ska gå ut senare. Mina kära småisar behagade sova till 8.40 idag, så det känns som hela dagen är förstörd. Jag tycker det är skönt att komma upp på mornarna, iaf vid 7.30 eller så, inte tidigare. Tror inte att det är sant att jag skriver att det är skönt med tidiga mornar, jag som alltid varit så jkla morgontrött. Men just nu behöver jag inte så mycket sömn ö.h.t, eftersom jag är uppe sent på kvällarna med. Antar att det har med småbarnsåren att göra att man klarar sej på mindre sömn.

Nu ska jag bädda rent och vara en duktig hemmafru. :) Ha en bra dag!

Olikheter

Mina två minsta barn är född ganska tätt. L. var 1 år och tre månader när lillebror O. kom. Man kan ju nästan tro att de skulle vara lika varandra när de är födda så tätt, men det är de absolut inte. De är väldigt olika, fast ändå kommer de jättebra överens. De kompletterar varandra. :)

L. är en liten fröken med stor integritet. hon skulle aldrig komma på tanken att krama någon hon inte kände, eller hade lust med.  Hon tar tid på sej att lära känna människor. Hon är väldigt lika mej när det gäller det sociala. Tycker om att leka med kompisar, men kan lika gärna vara själv. Och trivs bra med det. O. däremot är jättesocial och kan gå på vem som helst och prata om han känner för det. Han trivs också själv, men inte lika bra som L. gör.

O. är mer rastlös, medans L. har ett inre lugn. Det gäller när de gör olika grejer och när de sover. L. har mer tålamod och sover som en stock. O. fladdrar omkring på nätterna och är mer lättväckt än L. Krånglar något blir O. arg, medans L. ger sej f*n på att klara det, och det gör hon tillslut också. O. är ju lillebroren som kan vara lite liten, och det går mamma på förståss. :) L. fick bli stor tidigt och klarar det mesta själv.

En typisk O. och L.-grej händer precis nu. De har haft lördagsmys med godis och Fem myror. Gissa vem som har somnat i saccosäcken och vem som är uppe och speedad som få?! :)

Likheterna är att de är otroligt glada, roliga och mysiga! Gosungar!

Älskade ungar!!!!!! Mitt allt!

Pysselunge

Här är två teckningar min pyssliga 4-åring gjort. Söta, va?
             
 

Alla hjärtans dag ( iefterskott..)

image138image139

Hittade två kort från alla hjärtans dag. Dels  fina pysslet barnen hade gjort på dagis, som JAG fick! :) Och dels våra A.H.D-muffins. Glad alla hjärtans dag i efter- och förskott. :)

Godmorgon lördag!

Uppe med tuppen var vi i dag, iaf 3 / 6 av familjen. 2 / 6 delar av familjen har inte sovit hemma i natt. 1/6 var på fest i går och kom hem redan kl. 23. Han börjar bli gammal min älskling. Men nu sover han som en liten gris. Det är hans sovmorgon i dag, i morgon är det min. Jihoo! :)

I dag har vi ätit oboy-frukost vid tv:n. En av lördagens höjdare. Oboy dricker vi bara på lördagar här hemma, och då är det fest. :) Dagen i övrigt är oplanerad, precis som jag vill ha det. Kanske går vi på stan och fikar, kanske tar vi bara en promenad, kanske är vi bara hemma på gården? Nåt som är säkert är iaf att det är godisdag idag. Jippie!

Hoppas alla får en fin lördag!! Kram

Anti-jante

Nu måste jag vara anit-jante och skriva lite om utvecklingssamtalet jag var på med min tonåring. ;) Hon fick så oerhört mycket beröm av alla lärarna. Jag kan inte förstå att jag har fått ett sån´t smart barn. Varken jag eller hennes pappa är några ljushuvuden direkt, så vi är båda lika förvånade vart det kommer i från. ;) Men att hon är trevlig, reko och mysig tar jag på mej iaf. ;) Älskade unge, tänk att du är så stor!! *sentimental*

Jag är världens stoltaste mamma, till alla mina underbara ungar! :)

Let´s dance

Tyvärr kan jag inte tycka så mycket om kvällens program eftersom jag sov större delen av programmet, men jag är inte förvånad över final-paren. Gillar Daniel jättemycket, men Erika har aldrig varit någon favorit så det gjorde inte så mycket att de åkte ut. Jag är nästan helt säker på att Tobbe trollkarl kommer att vinna nästa fredag.

Ha en skön kväll!

I Svealand blir det halvklart..

När jag jobbade nu i kväll vad det en av de boende som sa att jag var så lik en väderpresentatör på tv. Hon var förvånad över att jag inte hade hört det tidigare. Så för alla som undrar hur jag ser ut kommer ett kort på mej här:

image134

*hahahahaha*

Fast nu vet jag ju inte vem det var hon menade iofs.. ;)

Jag älskar träd

Träd är vackra, både med och utan löv. Här är några träd-grejer som jag tycker om!


image129  Tyg med trädsiluett från
Åhlens

image130 Träd att hänga saker på, också från Åhlens

image131 Hos Cleopethra döck jag på det här underbara bok-trädet som kommer från Casa idea

Sen där här kläd-träden från Swedese

image132

image133

Have a nice day!

Såg en utmaning på en blogg..

..minns ej vilken, tyvärr, där man skulle skriva 20 låtar man skulle vilja ha med på en blandskiva (eller ett blandband, som det hette på den gamla goda tiden.. *hihi*) Självklart måste jag göra en lista. :)

Amlons blandband

Nothing else matter ~ Metalica
Realese me ~ Laura Sweden
This is how you remind me ~ Nickelback
Dom vet ingenting om oss ~ Moneybrother
Semester ~ Bo Kaspers orkester
Sandstorm ~ Darude
Du är hos mig igen ~ Winnerbäck
Blues för Fatumeh ~ Cornelis Vreeswijk
Tårarna ~ Jakob Hellman
People are strange ~ The Doors
In the end ~  Linkin Park
Last resort ~ Papa Roach
Ingen kan köpa livet ~ Di leva
Zombie ~ The Cranberries
Weak ~ Skunk Anansie
All you need is love ~ The Beatles
Bright eyes ~ Art Garfunkel
Ingen kommer att tro dig  ~ Kent
Everybody hurts ~ REM
En svår och jobbig grej ~ Winnerbäck

Det var riktigt kul att tänka på gamla låtar som har en plats i mitt hjärta. De allra flesta är ju äldre låtar som jag har tyckt om i många år. Winnerbäck fick var med med två låtar, för han är min allra största favorit! :)

En låt som jag tycker mycket om i dag är "Can´t say I´m sorry" med Idol-Erik. *hihi* Fast han fick inte vara med på min blandskiva.  Men han är så jkla söt!! :)
God morgon!

Jag bloggade visst inget i går. Småisarna och jag var på vårshopping. ;) Vi handlade träningsskor till båda. Snacka om stolta barn. De hade de på sej hela eftermiddagen, inomhus. Sen handlade vi kläder också. 2 tunikor, en mössa, en t-shirt och ett par jeans till L. O. fick två tshirtar, en sån här och en brunrandig piketröja. I like!

Jag var ledig i går. I dag börjar jag inte förräns kl. 16. Skönt. Fast innan dess ska jag på utvecklingssamtal med tonåringen. Jag har fått lite förhållningsorder ang. när jag ska gå igenom kapphallen. *haha* Jag är inte ett dugg orolig för utv.samtalet, M. är en stjärna! ;)

I morgon börjar vardagen igen med dagis. Småisarna har inte varit där på nästan två veckor. Det måste varit världens segaste förkylning vi åkt på. Jag hostar fortfarande.. Men jag tror barnen kommer tycka det är så kul att gå till dagis igen. I morgon har L. dagisgympa. Då går de i väg till en skola och har gympa, jätteroligt. O. har gympa på dagis, det tycker han är jätteroligt.

Vi går ju på familjegympa på fritiden också. I går träffade gympafröken, och då sa hon att nästa termin skulle gympan bli en riktig barngympagrupp, där barnen ska gå själva, utan föräldrar. Jag blev jättebesviken. Tycker det är superroligt att gå på gympa med barnen!

Nu leker småisarna för fullt. Ofta när de leker är O. (lillebror) bebis, sjuk eller något annat "vekt". Storasyster L. är däremot jämt någon som tar hand om lille O. tex doktor eller mamma. Båda är lika nöjda med sina roller. De är verkligen världens sötaste när de leker tillsammans.

Nu ska jag plocka med gårdagens tvätt. Det är massor att ta hand om. Pust!


Kändisspaning på jobbet

I går när jag jobbade träffade jag på en "tv-kändis" som var och hälsade på sin förälder som bor hos oss. *hihi* Han undrade var han kunde slänga skräp, så då var jag barmhärtig att ta hans skräp och kasta det i soptunnan. *barmhärtiga samariten* :) Han blev tacksam och jag blev lite fnissig. Han hade fluffigt hår.

(Kom på nu att jag skulle ju ha auktionerat ut skräpet på e-bay eller nåt. Shit! ;))

Ps. Pga av tystnadsplikt kan jag inte säga vem det är. Tyvärr. Ds

Instruktioner för livet

Här är några instuktioner för livet från Dalai Lama. Tycker vissa av meningarna är klockrena, tex nr 42. De här har jag hittat i en tidning jag lånat av min jobbarkompis (som jag inte minns namnet på, tidningen alltså.. ;))


 1. Ge dina medmänniskor mer än de väntar sej, och gör det med hjärtat.
 2. Lär dig din favoritdikt utantill
 3. Tro inte allt du hör, förbruka det du har, häng inte upp dig på det du önskar
 4. När du säger "Jag älskar dig"- mena det
 5. När du säger "Förlåt"- se din motpart i ögonen
 6. Var förlovad minst 6 månader innan du gifter dig.
 7. Tro på kärlek vid första ögonkastet
 8. Skratta aldrig åt någons drömmar
 9. Älska djupt och innerligt, du kanske blir sårad, men det är det enda sättet att leva ett fullständigt liv
 10. Vid osämja, strid ärligt, skyll inte på andra.
 11. Döm inte människor efter deras släktningar, eller efter den omgivningensom de blivit födda i.
 12. Lär dig tala långsamt, men tänka snabbt
 13. När du får en fråga du inte vill besvara, le och fråga "Varför vill du veta detta?"
 14. Räkna med att stor kärlek och stora bedrifter innebär stora risker.
 15. Ring din mor.
 16. Säg "Väl bekommet" när någon nyser.
 17. När du förlorar tappa inte bort den lärdom som det innebär.
 18. Tänk på dessa tre bud: Respekt för dig själv, respekt för andra och ansvar för alla dina handlingar.
 19. Låt inte en tvist förstöra stor vänskap.
 20. När du inser att du gjort fel, försök omedelbart vidta åtgärder för att rätta till.
 21. Gift dig med någon som du tycker om att prata med.
 22. Var ensam ibland.
 23. Var öppen för nya intryck, men släpp inte efter på dina värdefulla egenskaper.
 24. Kom i håg att ibland är tystnad det bästa svaret.
 25. Läs mer böcker. Tv och internet är ingen ersättning.
 26. Lev ett gott ärbart liv. När du blir äldre o tänker itllbaka så kan du glädjas åt det en gång till.
 27. Lita på Gud, men lås bilen
 28. En kärleksfullstämning i ditt hem är grundvalen för ditt liv, gör allt du kan för att skapa harmoni och lugn.
 29. När ni som är vänner blir oense och grälar, ta bara upp det aktuella. Dra inte upp det som hänt tidigare.
 30. Lyssna inte bara på vad folk säger. Lyssna på hur de säger det.
 31. Dela med dig av det du kan, det är vägen till evigt liv.
 32. Vårda jorden
 33. Be eller meditera, det finns omättliga krafter i det.
 34. Avbryt aldrig då någon smickrar
 35. Sköt dina egna affärer
 36. Lita inte på någon som inte sluter sina ögon då du kysser
 37. Res en gång om året till en plats där du aldrig varit förut
 38. Om du tjänar mycket pengar, använd dem till att hjälpa andra. Det är den bästa tillfredsställelsenrikedom kan ge.
 39. Kom i håg att om du inte får vad du önskar kan det ibland vara ett fantastiskt utslag av tur.
 40. Lär dig reglerna så att du kan avgöra hur man lämpligen bryter mot dem.
 41. Kom i håg att den bästa relationen är den där er inbördes kärlekär större än behovet av varandra.
 42. Bedöm din framgång efter vad du måste avstår för att uppnå den
 43. Lev med vetskapen om att din karaktär är ditt öde.
 44. Gå in i kärlek och matlagning med oansvarig hängivenhet

Något att tänka på kanske?


Underbara Jamie

image128

I går tittade jag på det
här tv-programmet. Jag har alltid gillat Jamie. Tycker han lagar härlig mat. Sen är han så himla mysig och har så roliga uttryck. :) Sen gillade jag den där "boken" som syntes då och då. Det såg ut som något som jag skulle kunna göra. Älskar att rita och kladda. ;)

Måndag

I morse när vi vakna´ var hela världen vit. Det har kommit jättemycket snö i natt. Och jag har bytt till kväll i dag, så jag slapp ut och pulsa med barnen 06.20 i morse. I bland ska jag ha lite tur också. :)

I dag är det eko i kylskåpet. Jag tror precis allting är slut så det blir iaf till att pulsa i väg till affären.

Ha en bra dag!

Tiddelipom

Det snöar. Tiddelipom. Förr med mitt mer hetsiga humör hade jag brutit i hop, men nu tänker jag bara "Jag VISSTE det". Fast det är tråååkigt. Tur att jag får gå och jobba i dag, och muntra upp mej lite.....

Gårdagen gick relativt bra. Det är ju skönt att man har bra jobbarkompisar. När S. och jag jobbade i går kväll hade vi många intressanta samtal. Bland annat om det
här. Oerhört läskigt! Undrar hur mycket E-ämnen man fått i sej under livet, hittills?

Sen pratade vi om hur bra vän man egentligen är.. Det har jag ångest över. Jag ÄR en bra vän, men jag är ingen som hör av mej så jätteofta, tyvärr. Det är jag ganska slö med. Men som tur är vet mina närmaste vänner om det, så ingen blir sur på mej för det. Hoppas jag. Men jag får säga till mitt försvar att jag träffar så mycket folk hela dagarna, så när jag väl får lite lugn och ro på kvällarna, då vill jag ha den tiden för mej själv. Jag är ju faktiskt en ensamvarg i en 6-personers-familj. ;)

Usch, vad det snöar.. I går cyklade jag till jobbet i sol och ackompanjerad av fågelkvitter. Idag får jag gå, och hoppas att jag inte ser ut som en snögubbe när jag kommer till jobbet. Sen ska jag jobba _hela_ dagen. 8-16! Har två sådana skift på mitt 5-veckors schema, och det är det värsta som finns. USCH! Skulle aldrig jobba heltid. De pengarna man får extra är inte värd den fritid man mister. Hellre lite fattigare och rik på tid med barnen!

I går fick jag låna en spännande tidning av en jobbarkompis. Den handlade om övernaturliga grejer, tex storseanser osv. Jag köper inte allt som står i tidningen, men det är kul att läsa ändå.

Näe, nu måste jag ut i snön. Tur att jag har lånat tonåringens mp3, så jag kan muntra upp mej lite. Synd bara att musiken inte riktig är min smak, men det är ju musik iaf.

Ha en bra dag!!

Jag har en ny favoritlåt

Lyssna här, låten "Release me". Känner ni igen den från Saab-reklamen? Jag tycker den är så bra! Texten stämmer så bra in på hur jag känner nu när jag ska i väg och jobba.

" I`m the wilderness
locked in an case
I´m a growing force
you kept in a place
I´m a tree
reaching for the sun
Please don´t hold me down"

Jag tycker det borde var skönt att jobba lite när jag varit hemma så länge, men ICKE. Det känns bara ännu värre. Jag vill vara hemmamamma! Det är inte rätt att gå och jobba om man verkligen inte vill det. Jag vill inte vara hemma jämt, men nu när barnen är små.

Ha en bra dag, jag ska försöka. ;)

Release me!

Dagens låt..

..lyssnar vi på nu. O. står bredvid och headbangar. :) Dagens låt är:

"The sweet escape" med underbara, coola Gwen Stefani :)

I dag har vi äntligen varit ute i vårsolen. Helt f*cking underbart!! (Dåligt ordförråd.. ;))

Ha en trevlig fredag!

Det här var tider..

image127

..och snart är det dags igen. *hihi*
Kom igen, mammas pöjker! :)

Goder afton

Jag fick komma ut en sväng iaf. Det blev inte övertid så länge. Jag tog cykeln ner på stan och handlade. Underbart!

Nåt som var mindre underbart var att jag träffade en jobbarkompis som berättade att en utav våra boende hade anklagat mej för att ha tagit 100 kr. Jätteroligt.. NOT! Jag hade handlat åt henne och hon hade fått tillbaka för lite växel (från affären) Jag ordnade upp det och hon fick allt tillbaka, och allt var så bra. Och sen kommer detta. Ska ringa min chef i morgon för att se hur vi ska reda upp det här. Alla vet ju att jag är oskyldig, men jag vill väldigt gärna ha en ursäkt av den boende. Jag finner mej inte i vad som helst. Tur att jag är en lugn människa, annars hade jag nog gått i taket.

I morgon tror jag attt vi ska baka bröd. L. har tjatat om att hon vill rulla bullar i flera dagar. Tror att vi ska baka gröt-tekakor. Det är gott!

Nu ska jag krypa ner i sängen. Sambon är förpassad till L.s säng, och O. och L. har tagit över dubbelsängen som de såklart ska dela med mej. Det är ben och armar överallt! Och det hostas och sparkas, och rivs och knölas på alla sätt. *puh* :)

Men jag vet av erfarenhet att jag kommer sakna det jättemycket när de blir stora. (M. hann ju bli stor innan L. kom så jag har provat på det..) :)

Godnatt, sov gott!

Lite sur blir jag..

..när sambon ska jobba över just idag. Jag hade planerat att ta en sväng på stan när han kom hem från jobbet. Har inte varit ute sen i lördags, och längtar ut. Men det är bara att bita i hop. *grr*

God morgon!

Vårsolen skiner ute. Inne sitter vi. O.s feber verkar ha tagit om, så nu är han sjukast igen. L. däremot är pigg och glad. Skönt det iaf. När jag ringde till dagis och sa att vi var sjuka sa de att det var långa förkylningar som gick nu. Tell me about it. Ja, ja vi lever iaf. Tack och lov! :)

I dag består dagen av tvättplockning och städning. *gaah* Jag är definitivt ett hemma-mamma- ämne, men inte någon hemma-fru-typ. ;) Helst skulle jag bara vilja vara hemma med barnen, utan att behöva städa och sånt. Det jag skulle tänka mej att göra är att tvätta, baka och laga mat ibland. Vilken slacker jag innerst inne är. ;)

Ha en bra dag!!

070313

Dagens låt: "Cara Mia" går varm här hemma. Småisarna älskar den. För egen del blir det någon med Moneybrother. :)
Dagens dusch: På förmiddagen
Dagens frisyr: Förj*vlig. Måste klippa mej
Dagens smink: Mascara
Dagens klädsel: Svarta baggybrallor, grå topp och svart fleecejacka över..
Dagens händelse: Att barnen piggnade till och började äta
Dagens planer: Lägga mej och läsa någonting
Dagens vill ha: En god natts sömn
Dagens saknad: Mina närmaste vänner
Dagens drog: Ingenting
Dagens tråkigaste: Att vi är lite sjuka. Min hosta!
Dagens finaste: Mina barn, såklart. Och vårsolen!
Dagens måste: Borsta tänderna
Dagens dricka: Vatten
Dagens köp: Ingenting!
Dagens mat: Våfflor
Dagens sjuka: Seeeg förkylning på 4 av 6 personer här hemma
Dagens kärlek: Vårsolen och sambon :)
Dagens mående: Ok. Hostar lungorna ur mej bara..

Kram och godnatt!

Åååååååh..

..på onsdag kl. 21 kommer jag sitta bänkad framför tv:n. Mc Dreamy är tillbaka! :) Jag är en lugn, sansad, vuxen trebarnsmor, men när jag ser Derek Shepard blir jag som en fnissig tonåring. Han är så makalöst snygg!! Give it to me, baby! ;))

image126

I
Skärp dej ,tanten!!
Jag finns inte på riktigt, vettu!?

En till..
You Are Mint Chocolate Chip Ice CreamCreative. Expressive. Unique.

What Flavor Ice Cream Are You?

Lite till..
You Are Summer!Outgoing

Friendly

Flirty

Cute

Fun


What Season Are You?

Roar mej lite..

Your Pimp Name Is...
Luscious Shagswell
What's Your Pimp Name?

Ett friskhetstecken

Vad glad man blir när ens sjuka barn börjar prata om hur sugna de är på våfflor. :) Från att inte ha sett åt mat på flera dagar så är de så sugna på våfflor. Gissa vad jag ska laga för mat i dag?? ;)

image125

Hallå från sjukstugan

Nu har L. också fått feber. Tråkigt. Hon brukar inte vara så här sjuk, så det är verkligen ovant att se henne. Hon bara ligger i soffan och tittar på barnkanalen. *lillhjärtat* O. är lite piggare i dag, men ändå långt i från sej själv. Jag själv mår ganska dåligt, men jag ska ändå jobba några timmar idag. Sen ska jag vara hemma ända till lördag, så jag ska nog hinna kurera mej. Det jobbiga är att min bortglömda astma gör sej påmind när jag är så här förkyld. Annars tar jag aldrig medicin för den, men nu tar jag flera gånger om dagen. Synd om oss idag. Nog gnällt nu. :)

Massproduktion

image123

image124

Hemma hos oss går det åt mycket sockerbitar. L. har gjort många "snölyktor" under vintern. :)

Mitt glada köksbord :)

image122

Böcker är livet

image121

Här är mina barns läshörna.  Böcker kan man aldrig få för många av. :)

Jag är inte bitter!

image120

:)

Dagen efter

Jag hade bara två rätt på min mello-lista, medans dotter-M hade fyra. Jag kommer att få baka en kladdkaka till henne. :)

Rätt låt vann. Rätt grupp vann! Jag blir bara så glad av Ola och pojkarna. L. var mäkta imponerad av Olas halsband. Det var ju så glittrigt och fint!

Roligt att återse Roland i går. Han är ju för söt! Tänk att han tappade bort sin väska med "hårfööönen". Måste bara titta på "Torsk på Tallin" någon dag. :)

Nån som inte var rolig att återse var Carola. Vad ÄR det med henne? Hon känns som en parodi av sej själv. Jag kan inte med henne.

Luuk var en skitbra programledare. Det känns lite tomt att schlagern är över för den här gången. Nu gäller det att ladda om till Helsinki. Go ARK! :)

Jippie!

Moves, I like to make them
Grooves, I like to shake them
Shake me from my troublesome mind

Cause sometimes you´ll find
 that I´m out of my mind
You see baby, I´m the worrying kind


 

RÄTT LÅT VANN!! :))


Mello-lista

Dotter-M och jag har skrivit varsin lista om hur vi tror att det går i schlagern. Sen ska vi se vem som får flest rätt. Den som får minst rätt får baka det som vinnaren helst vill ha. :) Vinnaren av oss två alltså. *hihi*

Min lista ser ut så här:

1. The Ark
2. Måns
3. Andreas
4. Sarah
5. Sebastian
6. Marie
7. Sonja
8. Sanna
9. Tommy
10. Anna


Här kan ni läsa JoVis lista. Passa på att läsa bloggen också. Den är jättemysig!!


Sjukstugan ALLAN

Här är vi sjuka. Förengångsskull är det de äldsta i familjen som är sjuka. Jag, sambon och tonåringen. O. hade feber i natt, men har varit pigg under dagen. Sambon är förstås (lite ironi) sjukast. ;) Dotter-M tog med sej en elak fjällbacill med sej hem från fjällen. När de var i fjällen vardet en i stugan som var sjuk. Sen när de kom hem blev alla som bott tillsammans sjuka.

I går hade vi en jättemysig födelsedag. O. blev så nöjd med kanonen och polisgrejerna. :) Ville berätta mer, men jag orkar inte . Jag är ju sjuuuuk.. *yl*

Tonight is the night!

Melodifestivalen-finalen! :) Jippie!

Jag håller på The Ark mest!

image119

Vilka håller du på?

Efterskotts-GRATTIS!

image118

Grattis till världens bästa kille, O., som fyllde tre år i går! :)
Du är goast i världen!

Internationella kvinnodagen..

..är det i dag. Och ännu viktigare, dagen innan O:s tre årsdag. :) I dag har jag städat som en liten tok. Dottern M. är hemma från skolan och är sjuk. Det var helt perfekt, för då kunde hon vakta småttingarna när de skulle bada. :) Annars skulle jag ha hunnit med det också.

Nu ska jag snart gå i väg och köpa mej minst två par crocs. Ett par till jobbet, och ett par privat. *hihi* Vi har skoförsäljning genom jobbet idag, och vi får 1000 kr om året att handla för. Frågan är bara vilken färg jag ska välja? :) Sen ska jag jobba kväll. Hoppas det blir lugnt i kväll. Inga dödsfall eller så, som senast jag jobbade kväll.

Hoppas alla får en fin dag!

En extra stor kram till bästevännen Åsa. Förstår att du känner dej lite nere. Du är bäst i världen, det vet du!

Jag har blivit utmanad..

..av Emma. :)

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

1. Dricker inte kaffe och helst inte te heller. Har aldrig gjort heller. Det är många som tycker det är underligt!

2. Har aldrig varit på akuten med något av mina barn. (Helt otroligt egentligen)

3. Gunde Svahn har gjort tumme upp åt mej (eller var det tvärtom? Vi har iaf haft ögonkontakt och det hela handlade om min stora Sverige-flagga jag hade med mej på skid-vm. :))

4. Jag hade L. hemma när jag fick O. Det har jag fått försvara mej om hundratals gånger så det måste ju räknas som ganska underligt. För mej är det dock bara naturligt. :)

5. Träffade min sambo när jag var utklädd till häxa. Han visste vad han fick.. *hihi*

6. Har umgåtts lite med en av mina idoler när jag var tonåring.(fast då var han inte min idol, utan bara en vanlig kille..) *hihi* Vill inte skriva vem, men jag har skrivit om honom i bloggen. :)

Nu utmanar jag den som vill, JoVi vill nog!

Stressad

Jag har känt mej jättestressad och ganska deppig de senaste dagarna. I dag har det varit bättre, men så har jag varit ledig också. Jag känner mej ganska trött på vardagen just nu. Äta, jobba, städa, skita, tvätta, handla, laga mat osv. Jag vill vara ledig och hemma med mina barn! Då skulle vissa av sakerna ovan kännas betydligt lättare. Men jag kommer väl över min lilla svacka, det brukar jag göra. Tror det har med vädret att göra också, det var så längesedan jag såg solen. Det är bara grått hela tiden. I dag har det regnat till och med. *blä*

I dag har det varit maskerad på dagis. Behöver jag säga att ungarna var söta? :) Och orginella. L. var ju katt, och alla andra tjejerna var prinsessor! O. var pirat, och det var han ensem om förutom att en fröken också var det. O. sa att han var en bebis-pirat, och att fröken var en mamma-pirat. De andra pojkarna var olika actionfigurer och en var elefant. :) Jätteroligt hade de iaf.

I dag har jag köpt en "kanon" till O. Han har utökat önskelistan till en polismössa och en kanon. Jag är väl inte förtjust i vapen direkt, men det här var ingen läskig pickadoll iaf. Sen har vi pratat om att man bara får skjuta på dörrar och sånt. :) Jag tål inte när ungar "skjuter" mot folk. O. har iaf lärt sej om kanoner på dagis. Nog är det konstigt att ingen av tjejerna någonsin har pratat om vapen, trots att de gått på dagis de med, medans O. suger åt sej som en liten svamp. Nog är det underligt?

På fredag är det födelsedag här hemma. Min bebispojke blir tre år. I can´t get it! Han får en polismössa och ett polis-set med handbojor och sånt. Och kanonen. Och lite annat. Jag känner att jag måste köpa något glittrigt åt honom för att väga upp alla manliga saker. ;) Han tycker ju också glitter är snyggt!

I dag har vi bakat sånna
här muffins. My god vad de är goda!

image115

Kram!

Tänk för tre år sedan

För tre år sedan på Vasalopps-söndagen låg jag i soffan och var höggravid. Dagens efter skulle jag åka in till BB, och på tisdagen hade vi tid för planerat snitt. Vi hade fortfarande inget klockrent pojknamn, tjejnamn var sedan länge klart. Hursomhelst låg jag och tittade på skidåkarna och helst plötsligt dyker Raul Olle upp i rutan. Då slår det mej som en blixt från en klar himmel, OLLE! Klart bebisen ska heta Olle, om det blir en pojke!

På tisdagen är det dags för snitt. Eftersom det redan fanns tre flickor i familjen trodde vi nog att det var en flicka igen. Fick även för mej att det skulle vara en liten bebis också (Mina tjejer har vägt över 4 kg..)  Men ut ur magen kommer den tjockaste lilla bebis jag nånsin sett. Och bebisen har en snopp! :) Vi fick världens goaste lilla Olle. 4690 gram, 53 cm, svart hår och BB:s bulligaste kinder! Underbaraste bebispojke!! Och namnet är klockrent på honom, han är en riktig Olle!

image113 Orginalet

image114 


Kopian ;)))

Andra chansen

Jag gissade fel programmet igenom. Den enda gången jag gissade rätt var Sanna vs Jessica. Låtarna som gick vidare var väl helt ok. En riktig schlager och en ballad. Men jag kommer inte hålla på dem i finalen. Jag är förövrigt glad att Uggla inte gick vidare. Kvällens låtar gillade jag nog Uno och Irma bäst, tror jag. Den är rar och skön. :)

Om en vecka smäller det. Äntligen! :) The FINALE! ;) Så här ser min topp tre ut:
1. The Ark
2. Måns
3:Sebastian/ Andreas J (Kan inte välja..)

Sämst är nog Anna Book´s låt.

Rock on schlagerlövers! :))

Efterskotts grattis!

image112

Nu får sötisen J. ett eget fång ballonger! :) Grattis på två -årsdagen som var igår!
KRAM!

Kärlek

I mitt jobb träffar jag mycket äldre människor. Det är fachinerande att se hur kära och lyckliga de kan vara efter många år äktenskap. De har liksom gått igenom allting tillsammans och aldrig gett upp. Det har bara varit att bita ihop och gå vidare. Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser hur de håller varandras händer, hur de har små internskämt och hur de är halva om den andra inte är där. Sen sättet de tittar på varandra med så mycket ömhet och kärlek. Jag är alldeles säker på att de har haft stunder i sitt äktenskap som har varit jobbiga, men de har hållit ihop ändå.

Sen har jag även träffat kvinnor som är bittra och önskar att de hade haft mod att lämna sin make(kan inte påminna mej att jag träffat en man som varit bitter över äktenskapet). De har inte varit lyckliga, och nu är det försent. Det är så oerhört tragiskt.

Men de allra flesta är så där ljuvligt lyckliga. T.om en oromantisk människa som jag tror på kärleken då. :)