Hurra hurra



image404
Till söta T, som fyller 5 år idag! Grattis från oss! 
 

8 saker jag inte tänker ge någon chans

(förutom droger, cigaretter, misshandlande karlar, falska människor och annat självklart!)

1. Fäjsbook. Tycker det verkar kul i typ 3 minuter. Dessutom har jag inte tid. Eller intresse. ;)

2. Lång lugg. Fint på andra, men inte på mej!

3. Katter. Jag har försökt, men jag klarar inte av katter. De är fina, men läskiga.

4. Boken "12 steg till ett skönare mammaliv" av Carina Nunstedt. Har inget behov att läsa den. Mitt mammaliv är redan skönt, och jag tror att vi har ganska olika syn på ett skönt mammaliv. ;) (Iaf om man ska tro det jag läst OM boken. ;))

5. Ett stillasittande kontorsjobb framför datorn. Skulle inte klara av det. Vill röra mej på jobbet och träffa mycket folk.

6. En människa från det förflutna. H*n har fått ALLA sina chanser nu, och det är verkligen massor av chanser h*n fått. Nu räcker det!

7. Husvagnslivet. Jag skulle få panik av att klämma in våran familj i en husvagn. ;)

8. 5-minuters-metoden. Aldrig i livet jag utsätter mitt barn eller mej själv för det. Skulle aldrig palla med det. Om andra tycker det funkar så är det väl bra, men för mej känns det så främmande och hemskt.

Den här "utmaningen" hittade jag hos
Tankebubblor. Gör den du med, om du vill! :)


Back in buisness

Så nu är jag åter inne i arbetslivet igen. Barnen är friska (yes!!), men nu har de höstlov. Sambon är hemma och semestrar nu, och jag är ledig torsdag + fredag. Jag kan inte säga att det känns speciellt kul att vara tillbaka på jobbet.. Men det måste väl gå. Tror jag.

Nu ska jag posta ett inlägg som jag haft sparat länge, sen ska jag läsa tidningen. Nu firar jag snart en månad som icke-sötsaks-ätande! :) Jag kan inte fatta det!

Ha en bra dag!

7 sanningar om mej

Har blivit utmanad av gulliga, rara Camilla. Ska berätta sju sanningar om mej själv. So here we go:

1. Känner inget behov att ta plats. Lutar mej gärna tillbaka och låter andra göra det. För det mesta.

2. Är superdålig på höger och vänster. Måste alltid tänka till när jag ger ögondroppar på jobbet. Fast hittills har jag gjort rätt. Tur!

3. Har bra självförtroende när det gäller "allt", utom att köra bil. Det har blivit som ett mentalt j*vla berg. Men någon dag hoppas jag att jag kan komma över berget. ;)

4. Det är stor skillnad på mitt ekonomiska sinne nu mot för 10 år sedan. Det har ändrats sej till det bättre.

5. Blir så irriterad på sambons ungkarlskompisar som inte verkar fatta att han har familj. Typ "Ska du med till Thailand i 5 veckor, vi åker på fredag!!?!". Ja, säkert.

6. Det är ganska mycket som stör mitt ESTETISKA sinne. ;)


7. Lusläser födda-annonser och förfasas/förundras/jublar över syskon-kombinationer. Det behöver absolut inte vara namn på samma bokstav eller så, men jag ser gärna en röd tråd eller så. Yepp, I´m a namn-Hitler. ;)

8. Egentligen är jag en ganska enkel, ko-lugn och lättsam människa även om jag bara skrivit konstigheter på den här listan. *haha*



Ojdå det var visst sju grejer det skulle vara. Tja, ni fick en bonus. ;) Nu ska jag kasta mej i sängen. Får ju sova en timme längre i natt! Jag är så glad att jag inte jobbar natt i natt. ;)

Sköt om er!

Ps: O. har varit piggare i dag. Tack för att ni bryr er! :) Ds

Lugnt

Fortfarande en slö pojke med feber. Men han har små pigga perioder, så jag är inte så orolig längre. Men naturligvis ska han sova bredvid mej i natt. En av mammalivets stora känslor är ju oro, så är det ju bara. Vilken ålder de än är i. Tack för omtanken!

Nu har det hänt något konstigt! Jag är uppe ensam! När hände det senast?? Typ 10 år sedan? Alla mina älsklingar var tydligen jättetrötta, så alla har lagt sej. Men KUL, då?! Jag hade sett framemot en myskväll med stora familjen. Jag är inte ett dugg trött. Vet inte vad jag ska hitta på?! Kanske ska titta på någon film, eller något sånt. Tänk vad knäpp man är. I bland längtar jag verkligen efter att vara själv, men sen när jag är det blir jag helt gör-lös. Vet liksom inte vad jag ska göra? Knäppt. Men nu ska jag passa på att lyssna på tystnaden lite. Inte ofta man har chans att lyssna på den i ett hem med 6 personer. (Tack och lov!!)

Ha en skön fredagskväll!


Bajs-fredag

I natt kom min O. in och lade sej brevid mej. Han var kokhet!!! Feber, när vattkopporna är på väg bort! Hjälp, jag hann tänka ett och annat där i mörkret. Hjärnhinneinflammation? Lunginflammation? Nu på morgonen är han fortfarande febrig (39 grader) och ganska slö. Min lille pigga pojke som brukar hoppa upp direkt han vaknar, ville bara ligga kvar i sängen och gosa. Jag fick lov att ringa BVC och höra. Gissa vad jag fick för svar: Avvakta! Iakta! Så det är vad jag ska göra idag. Håll tummarna för att det bara är lite vanlig feber!

Ååååååååh, nu blev jag riktigt störd! Min chef ringde nu och undrade vart jag hade tagit vägen. Jag bara: VA??.
Tydligen har ett PUCKO inte ens kollat i våran tid-bok där det står att jag vabbar idag med. Det är ju MYCKET lättare att gå till chefen och säga att jag inte kommit, än att titta i tidboken. Om det vore någon annan dag hade jag inte ens brytt mej, men i dag skulle jag kunna ge puckot en smäll på plytet!

Sen är det en annan grej jag går och funderar på. Men den ska jag ta någon annan dag. ;)


Bara roligt idag..


Jag bara älskar Mia och Klara! :)))

Här är en annan favorit, Tiffany Persson. Det skulle kunna vara jag! ;))

"Herregud, det är som en religös sekt för tjoockisar" *Haha*

Ha en bra dag!

Mysig post!

Snälla mormor och morfar har skickat en "Nasse"-film på posten till prickiga barnen. Så klart blir barnen så glada!! Vilken lycka! :) Vi pratar lite om hur snälla mormor och morfar är:

Jag: Vilken tur ni har som har sån jättesnäll mormor och morfar!

O: Ja, dom är jättehäftiga, om du frågar mej!


;) Sötaste lillebroren. Det måste jag berätta för mormor och morfar. De kommer bli jätteglada! :)

Nu ska jag försöka röja lite medans barnen myser med Nasse!

image403


Lånat bilden
härifrån. Älskar Sven Nordqvists böcker!

God morgon!

Ännu en dag hemma med mina prickiga barn. :) Nu börjar dock prickarna att torka. Men vi ska vara hemma hela veckan, för säkerhetsskull. Men i morgon ska jag i väg och jobba kväll. Vill ni veta en hemlis?: Jag BÄVAR! Jag tycker det är så skönt att vara hemma. Vad är det för fel med mej? Eller vad är det för fel på mitt jobb? Undrar om jag skulle vara mer motiverad med ett annat jobb? Tveksamt egentligen, för jag trivs för det mesta bra på jobbet. *gaaah* Ge mej några miljoner, tack!

Bakat blev det i går. Vi bakade socker- och vaniljbullar, ett sockerkakshjärta och muffins med hallon och björnbär. Jag älskar att baka! Det är bland det bästa jag vet. Jag provsmakade ingenting, och det sög! Jag hatar min nya sunda j*vla livsstil ibland. ;) Alla andra åt med god aptit iaf så det var nog jättegott! :)

Idag ska jag spela Winnerbäcks senaste och gå omkring i raggsockor och analysera texter och plocka med tvätt. :) Jag älskar "Jag fattar ingenting"! Hittills tycker jag att skivan är ganska ojämn. Vissa låtar älskar jag, andra tycker jag inte så mycket om (ÄN?). Lite skillnad mot "Vatten under broarna" där ALLA låtar har sin speciella plats i mitt hjärta. Dessutom måste jag säga att jag saknar Fröken Svår och Hjärter Dam! :)

"Hjärter Dam vänder blad, för en ny eskapad
Hon har börjat på en ny roman
Det är morgon snart igen, lycka till kära vän, skriv om drömmar Hjärter Dam"

Tips!

image402

Kika in på den sidan! Jag har bara tittat som hastigast, men har reda nhitta mycket jag vill ha! :) Sidan hittade jag tack vare Helena. :)

NU: mat, sedan baka! :)

Ensam mamma söker + IDOL

image401Bild: tv3

Är det någon som tittar på det? Jag har blivit riktigt engagerad i programmet, trots att jag egentligen är helt emot det. Jag tycker  det är fel att barnen är med så mycket i programmet, kan inte fatta att man vill det som mamma. MEN trots det måste jag titta.. En ska som gör mej ännu mer engagerad är att en kompis till tonåringens pappa är en av killarna som är kvar. *iiiih*. Den som känner mej och min fd. borde kunna räkna ut vem av killarna det är! :)

Min favoritmamma är Veronika. Jag blev så glad när hon valde bort den där läskiga Sami.

Förstod att Susanne skulle välja bort Pär. Skulle jag vara singelmamma skulle jag aldrig välja en 23-åring som bodde hemma hos sin mamma. Det är väl bra om man kan ta lite ansvar ändå. Fast han verkade gullig. Min tonåring tyckte han var så snyyygg! ;)

Att Lenita valde bort Ivan blev jag förvånad över. Trodde att han skulle bli kvar till sist.

Har ni några åsikter om Ensam mamma söker?



Måste bara skriva lite om Idol också. Jag tycker att det suger! Den enda som sticker ut är Daniel, de andra är så tråkiga. Amanda är väl kanske inte tråkig, men hon är ingen favorit. Näe, usch! Vad tycker ni, har ni någon favorit?

En rak höger..

Det var så min morgon började. När sambons klocka ringde ryckte jag till med armen och smockade till honom mitt på näsan. Vilket uppvaknande, stackarn! ;) Det var så skönt att få ligga kvar i sängen. Det är inte så dumt att vabba, tycker jag. ;) Barnen börjar bli pigga nu, och har äntligen börjat äta lite igen. L. har tunnat ur ordentligt. Först kunde hon inte äta pga. av tanden och sen pga vattkoppor i munnen. Aj! Men nu verkar det ha gått över. Skönt!

I dag blir det en pysseldag. Vi har tvättstugan. Sen ska vi nog baka Jag vill baka vanilj-och socker-bullar. L. vill baka en sockerkaka. O. vill nog baka vad som helst, bara det är god smet. *hihi* Just nu sitter barnen och leker. O. leker med smålego och L. leker med duplo. Jag älskar lego! Det är så härligt när barnen får använda sin kreativitet!

I går var jag på stan en sväng. Då reade (50-70%) de ut alla böcker på en av våra bokhandlar. Jag köpte 4 böckerför typ 200 kr. Jättebilligt! :) Sen köpte jag ett par "feta, svarta joggingbyxor" till tonåringen. Det har hon önskat sej typ i 1 år, men det har aldrig funnits hennes storlek. Sen köpte jag en svart kjol med döskallar och fjärilar som hon också önskat sej. Det blir mest mjuka paket till henne.. Är det någon som kan hitta på något kul till en blivande fjortis får gärna hojta till. :)

Näe, nu ska jag blogga om en annan sak. Men den får sitt alldeles eget inlägg. ;) Ha en bra dag!

Veckans

I veckan...

..ser
jag på Greys anatomy, Desperate Housewives och något mer kanske.

..lyssnar jag på Winnerbäcks nya skiva, mina roliga barn, p3,  mina favoritlåtar på Youtube.

...läser jag mest barnböcker. Har inte ro att läsa nu. Men tidningar älskar jag att läsa! :) Topp Hälsa, Allt om mat, dagstidningar osv.

...surfar jag mest runt på div. bloggar, och Tradera. Och på olika shoppingsidor, på jakt efter födelsedagspresenter och julklappar

...shoppar jag inte så mycket. Var i väg en sväng idag och köpte några födelsedagspresenter till min blivande fjortis. ;)

...äter jag spartanskt och tråkigt. Fast ändå ganska mycket god MAT!

...dricker jag helst vatten

..jobbar jag på torsdag (16-21), annars är jag hemma och vabbar. Ev. jobbar jag på fredag också.

..bävar jag inte för något speciellt, tror jag.

..måste jag göra lite nytta här hemma! Nu när mina prickiga barn är lite piggare kanske jag hinner göra något annat än att stryka på ryggar, smörja in med kylbalsam och springa ärenden. ;)

Livet är en fest

Oj, vad kul jag hade i går! Det var god mat, trevligt folk och bara 80-tals musik att dansa till. Kan det bli bättre? ;) Jag svängde loss rejält där ett tag, jag som inte dansar egentligen. ;)) Sen sjöng jag karaoke också. *hahaha* Det som var extra kul var att det var nästan bara äldre folk på festen. Och nästan alla var sambos eller gifta, så stämningen var totalt avslappnad liksom. Det var inte det där vanliga jagandet liksom. Skönt! :) Vi träffade på en tjugoåring som trodde att vi var max 25 år gamla. Då blev vi helt glada, såklart! ;) Min kompis J. blev lite väl glad och exalterad, om jag säger så.. *haha* Jag kände 5 personer av 50 st, så det var många nya männskoor att lära känna.

I dag har jag varit relativt pigg. Fast jag är glad att jag inte springer ute var och varannan helg. Det skulle jag aldrig orka!!

Let´s dance

I kväll ska jag på fest! Stor fest med mat och massor av okända männiksor. Det ska bli jättekul, och lite läskigt. Det var så lääängesedan jag var på en sån fest. (Fest öht!) Festen har 8o-talstema så man får klä ut sej om man vill. Men jag orkar inte. Det är inget tvång, så då struntar jag i det. Jag är väl så åttiotalig ändå.. *haha*

Jag ska ha svarta stuprörsjeans och en grön (OBE EJ SVART!!), kortärmad typ tunika-aktig grej. (Fast den är inte så fluffig som vissa tunikor, och har absolut ingen söm under bysten. Då skulle jag se ännu tjockare ut än vad jag egentligen är.) Sen fick jag sko-panik! Då kom jag på att jag kan liva upp mej lite med tonåringens cheap monday-pjuks. *hihi* Tur att vi nästan har samma storlek. Jag kommer garanterat vara den enda 34-åringen med sånna skor iaf. *haha* Nu tänkte jag lägga in en bild på dom, och googlade dom. Då hamnade jag i en TOLVÅRINGS blogg. I rest my case! ;))

Här hemma är det lugtn, fast prickigt! Nu har O. fått massor med prickar, han med. L. tycker at de kliar och vill bli insmord med kylbalsam, O. är inte lika brydd. Jag har väl SÅKLART lite dåligt samvete somska gå på fest mitt i deras vattkoppor. Men å andra sidan kan det vara skönt att komma ut lite också. Jag ska ju vara hemma iaf till torsdag nästa vecka.

Håll tummarna att jag får kul i kväll! Ha en bra kväll ni med!

Som om inte prickar vore nog..

L. har kräks flera gånger idag! Gissa om hon är ömklig, lilla hjärtat! Såklart har hon mest vattkoppor också. Nu har hon somnat på min säng. O. däremot är pigg och lite mindre prickig. Han är i full gång att leka. Skönt det iaf. :)

Några meningar som hörs från hans lek:

"Något att tänka på!!"
"Jobba på, jobba på!"
"Hej, mor! Jag har en traktor jag kan köra. Den kan backa och åka framåttillbaka"


;))

Själv sitter jag och är mest omotiverad att ta tag i någon av de tusen grejerna jag borde.. Jag ska kika lite på Tradera först, sen ta tag i hemmet. Om jag har lust då. ;)

I dag är det ju fredag. Fantastiskt skönt! Jag tror att jag ska dippa lite i kväll (utan chips, såklart!). Och kanske titta lite på Idol.

I går var det måltidens dag här i sta´n. Barnen fick taccos på dagis och skola. De äldre fick välja mellan sjömansbiff eller lax. Jag tog lax. Det var så otroligt gott! Till efterrätt fick vi lingonmousse (fast jag gav bort min! ;)), de små fick glass och tonåringen fick coktailfrukt och grädde. Mysigt med en lite festlig dag! Borde dock vara oftare än 1 gång om året. :) L. berättade att de hade dukat så fint på dagis med bordsplacering och servetter. Och alla hade suttit vid långbord. Jättemysigt, tyckte hon. :) Har ni måltidens dag hos er?

Hejsvejs from the house of prickar! ;)


Prickiga

Nu har vattkopporna äntligen kommit hit till oss. Såklart kom de olägligt! Jag hade tagit semester i morgon, för vi skulle ut och åka tåg. Men det blir till att hålla sej inne. Nästa vecka är det både klippning, dagisfotografering och pyjamasparty inplanerat för barnen. Grr, vad trökigt. Men skönt ändå att få det gjort. Tur att båda småisarna fått det samtidigt också. :)

Ha en skön kväll, och tack för alla snälla kommentarer! Jag blir jätteglad! Ska försöka skärpa mej med att svara på dem också. Håll ut! ;) Tack,tack, tack!

It´s my life

Tidig morgon. Jag gick upp före klockan ringde idag. Det är inte klokt!

Måste skriva lite om mitt nya godis-fria liv. I dag är det 2½ vecka sedan jag började, eller slutade kanske jag ska skriva. ;) Jag har inte ätit godis eller fikabröd i någon form på 2½ vecka!! För en sockerråtta som mej är det stort!! Fyra saker har jag märkt:

1. Jag är mycket piggare! Känner mej inte så trött som jag gjorde förut. Vet inte om det har något med det att göra, men jag tror det.

2. Jag mår bättre! Det har definitvit med det att göra.

3. Byxorna har blivit lite större, och magen har blivit lite mindre! Yes! ;)

4. Jag känner inget sötsug längre. Och den extrema hungrigheten jag kände för någon vecka sedan har gått över.

Men jag ska inte leva så här tråkigt jämt. Men jag får lov att hålla på så här ett tag till. Jag är rädd att jag ska börja äta så mycket sött igen. O ch eftersom jag är en antingen-eller-människa har jag ju bara två lägen. Antingen låta bli eller vräka i mej. ;) Just nu är det låta bli. Om tre veckor är det säkert vräka i mej.. ;)

(Ursäkta om jag typ skryter om det här. Men jag är lite stolt över att jag faktiskt är så himla envis, bara jag lägger manken till. Tänk om jag kunde bli lika envis när det gäller andra saker, tex körkort. Min eviga mardröm!! )

Ha en bra dag! :)

Johnnie och Mattias, kom hit!!!

image400

Kära, Johnnie och Mattias!

Det är kaos i våran hall! 3 barn med mängder av vantar, mössor och olika vinterkläder. 1 tonåring, med allt vad det innebär. En mamma med ett stort intresse för vinterjackor, mössor och mysiga sjalar. En pappa med ett stort mössintresse. Förstår ni antalet plagg som ska rymmas på en ganska liten yta?! För att inte tala om alla sko-don. Don´t get me started!

Jag behöver hjälp om jag ska klara av den kommande vintern!

Svar till: Desperat mamma med många mössor

Stor dag!!!


L. har tappat sin första tand! Det hände nu i kväll när jag borstade hennes tänder. Den har varit så lös, så lös i flera dagar. Gissa om det var en stolt och sprallig tjej som just gick och la sej. Vilken lycka!! :) För egen del blir jag nästan lite gråtmild, min stora lillgumma!! Nu ska bara tandfen komma ihåg att lägga en guldpeng i glaset. *note to my self* :) Dagens stora händelse på berget!

Dagens näst största händelse på berget va att en av tonåringens lärare absolut inte kunde förstå hur jag kunda vara tonåringens mamma! Hon tyckte jag såg så ung ut! Sån´t värmer mitt gamla hjärta! ;))

Nu ska jag slappa, men först ska jag leka tandfe en stund. Ha en skön kväll!


Lista på tre

Snor en lista av min favvis-JoVi!

Tre platser jag vill resa till:
Rhodos igen, London och Thailand

Tre webbsidor jag besöker dagligen: Min blogg och andras bloggar, aftonbladet

Tre tillfällen då jag ofta gråter: Vid examen, Lucia-tåg och andra tillfällen då barn uppträder..

Tre filmer jag aldrig får nog av: Notting hill, Can´t buy me love, My best friends wedding

Tre serier jag aldrig får nog av: Grey's anatomy, Sex and the city, Vänner

Tre platser där jag intar ett lugn: Hemma, i skogen, hos mormor och morfar

Tre saker jag gör när jag är hemma ensam: Spelar musik högt, tar det o-lugnt, städar alt.plockar.

Tre program jag skrattar åt: Seinfeld, Vänner, Filip och Fredriks program

Tre jobb/yrken jag haft: Städerska, på växthus, inom barnomsorgen

Tre yrken jag skulle vilja prova på: Eget cafe, konditor, florist

Tre saker som jag är utomordentligt bra på: Ha koll på allt som har med barnen att göra, (Härmar JoVi!)
Hålla mej lugn, att vara ung i sinnet! ;)

Tre saker jag skulle kunna lära mig: Att inte ha dåligt samvete, att veta vad jag vill ALLA gånger, tapetsera

Tre saker jag har om tio år: Tre stora barn (13, snart 15 och snart 24!), förhoppningsvis inte barnbarn ;), ett jobb som jag trivs med.

Dagisfotograferingskläder

Kom på att jag inte svart på frågor ang. dagisfotografering. Svarar på dom här! ;)

Jovi skrev: Förresten, har dina barn fotat sig än? Vad hade dom/vad ska dom ha på sig? ;)

Amlon svarar:
Nej, inte än. Det blir någongång i slutet av oktober. Vet inte än vad de ska ha på sej. Men har köpt en fin grå och svart-randig v-ringad tröja till O. Den kanske han ska ha. Så då behöver jag "bara" hittar något till Lova som inte skär sej till O:s tröja. ;) Har dina barn fotas? Vad hade de på sej?

Åsa skrev: Jag har glömt bort att svara men jag vill hemskt gärna vara med å handla kläder till dagisfotograferingen.. eller har du redan shoppat? När kan å vill du annars?

Amlon svarar: Jag hinner inte träffa dej innan dagisfotograferingen, men jag träffar dej gärna efter. Då slipper du hänga på P.op i två timmar! ;) Vi måste ses snart! Har IKEA öpnnat nu? ;) Kram!

Finn ett fel

Det här är min favoritlåt just nu: (Nej, det är inte Winnerbäck.Eller Kent. Det är inget rockigare heller.. Det är typ HIPHOP!)

Det kanske är som en av mina jobbarkompis tror. Det kanske är stora förändringar på G i mitt liv, fast jag inte vet det än. Det här verkligen inte min smak i vanliga fall. ;) Men jag gillar den massor!

Work it, make it, do it,
Makes us harder, better, faster, STRONGER

Tuff dag i går

I går var det tuffaste dag hitills på min "inte-äta-socker-livsstil". Det var jättejobbigt. Varför? Därför:

* Fick en massa godis på jobbet, som jag gav bort till mina kamrater.
* Det fanns goda kakor på jobbet
* Jobbade lång-dag. Dvs. på eftermiddagen var det så lungt att det enda man kan göra är att äta..
* Handlade godis till 4 barn
* Gjorde i ordning godis till barnen
* Tog undan rester efter barnens godisätande

* Hörde sambon mumsa i sej chips
* Såg en mysig film, och saknade verkligen något gott att äta till.

Jag stod emot. Herregud vad jag känner mej stolt! Jag luktade på barnens överblivna godis (Hej, psycho! ;)). Det luktade gott, men jag kunde låta bli. Tack och lov att mandarinerna finns. Jag älskar det! Det är mitt godis nu..
Men som vi alla vet..

image399Bild SVT

Men jag höll mej ändå. Förlåt att jag tjatar om det här, men jag är så stolt över mej själv. Jag åt verkligen mycket skit där ett tag. (Hallå, trinda damen!)

Nu ska jag cykla till jobbet. Varmt idag, +7 grader. I går var det minus.. I dag jobbar jag delad. När jag har paus ska jag hem och låna vindsnyckeln av grannen (Nån har tappat bort våran.. ) och kolla över lite uppe på vinden. Usch, det är så stökigt däruppe..

Ha en bra dag!!


Fjortisvarning


I går gick jag och la mej med ett leende på läpparna. Allt pga denna man:
image397
Dermot Mulroney

Jag vet inte vad det är med honom, men jag blir alldeles knäsvag när jag ser honom på film. Han är så trulig och så snygg! ;) Såg honom i någon romantisk komedi igår, och jag ville verkligen vara hans motspelerska. *haha*
image398

Såna här kändis-cruschar borde man ha växt i från vid min höga ålder, men tyvärr. Inte jag! ;) *Grrr* ;)

Önskelista

Tittar på Cheap Monday åt min blivande fjortis. Då hittar jag något till mej i stället. Har varit på jakt efter en anorak sen Sundsvall brann, och nu hittade jag en jag gärna vill ha. Brun eller svart är dock frågan..
    

Hittade även en kofta som föll mej i smaken:
image393(Trots att den är vit!)

Sen tänkte jag klämma till med en jeansoverall när jag ändå är i farten!
image394

*hahahaha* ;) Skoja bara. Finns det någon som vill ha en sån? ;) Verkar bökigt och ful är den.

Nu: jobbet. Värsta dagen: 8-16. Fy!

Ha en bra dag!

Ps: Vill någon sponsra mej så jag kan köpa båda jackorna, hör av er för kontouppgifter. ;))


Fredag

Jag har städat, sen ska jag jobba. Nu har vi just ätit, och softar lite. Så jag gör några test, väldigt meningsfulla sådana. ;)

What kind of candy are you?


Snickers
Nutty and gooey - you always satisfy.
What Kind of Candy Are You?

What's Your Karaoke Theme Song?
Your Karaoke Theme Song is "YMCA"
You're the type of person who can't have fun unless everyone else is right there with you having a blast.
You have an amazing knack for figuring out what people want, and you don't mind going the extra mile to make them happy.

The spotlight is something you enjoy on occasion, but you prefer that not all the attention is on you.
If you've gotten people to sing or dance along with you, then you're song is a success.

You might also sing: "Macarena," "Hot, Hot, Hot" or "Stayin' Alive"

Stay away from people who sing: "The Greatest Love of All"
What Kind of Cookie Are You?
You Are a Chocolate Chip Cookie
Traditional and conservative, most people find you comforting.
You're friendly and easy to get to know. This makes you very popular - without even trying!
Who's Your Celebrity Style Sister?

Your Celebrity Style Twin is Kirsten Dunst
More hippie chic than hippie chick.

Svara gärna på inlägget längre ner om Önskedagen, om ni har lust! :)

Ha en bra fredag!

*nynnar på YMCA*
;))

Status på berget

Vattkopps-status
O: Noll
L: Noll
Övriga familjen: Immuna (stavning? Såg konstigt ut..)

Hunger-status
Amlon: Blir bara bättre och bättre. Skönt!
Alla andra: Som vanligt

Lös tand-status:
L: Tanden sitter kvar, i en liten tråd. Snygg tandburk inköpt. Blommig med glitter, världssnygg!
The rest: Inga lösa tänder

Trött-status
Hela familjen: Ganska trötta. 3 sover, 1 läser och 2 sitter vid varsin dator.

Snö-status
Det har snöat idag, men det övergick i regn.

Näe, nu blir det sängen för mej. Godnatt!

Tävlig hos Thea

Bättre sent än aldrig. :) Kolla in tävlingen på Theas rum! Kika även runt på bloggen, den är jättemysig! :)


Önskedag

På småisarnas dagis är de indelade i olika grupper. De stora har Skogsskoj, mittemellan barnen har Knytte och minstingarna har Knopp. Jag har en som är med på Skogsskoj och en Knyttis. Detta infaller också på olika dagar. När knyttisarna har Knytte på torsdagarna får de stora ( 4 st -02:or) ha Önskedag. Då får var och en välja något de vill göra, det enda kravet är att det inte kostar något. L. önskade att de skulle gå på bibblan. Bokmalen! :) Så en torsdag gick det till bibblan. Det var väldigt märkvärdigt att de gjorde något som hon bestämt. :) De andra önskade sej tex. att besöka leksaksaffären och djuraffären. En toppenkul grej, tycker jag. Vi har världens bästa dagis! :)

Hur som helst..
Om du fick en egen önskedag, som inte skulle kosta pengar, vad skulle du göra då?

Vad skulle du göra om du fick en önskedag som fick kosta pengar? :)

image389



Dagen

Tack för alla goa kommentarer och heja-rop på föregående inlägg. Ni är för gulliga! :) I dag har jag inte varit lika hungrig, kanske för att det har varit hell på jobbet, kanske för att jag fick beklaga mej på bloggen i morse (o fick snälla kommentarer), kanske för att jag börjar vänja mej? Skönt var det iaf. Jag måste bara tillägga att jag inte äter speciellt sunt i övrigt, lite grädde går väl alltid ner. ;) Men det var liksom godismofflande och annat frosser i jag kände att det fick vara slut med. Och jag var ganska duktig på att frossa. Men jag skulle ljuga om jag skrev att jag inte saknade det.. Nog om min nya livsstil nu!

I dag var det en skitdag på jobbet. Vi gick kort som vanligt, och det funkar inte längre. Vad blir det för kvalitet på vården om man inte kan sätta sej ner 5 sekunder hos någon för man lär i väg till nästa? Men vi måste spara, så vi får inte ta ut några vikarier helst. Men jag måste bara fråga, vad är viktigast EGENTLIGEN, pengar eller människor? Vi kan liksom inte dra i något mer på jobbet för då kommer säkert stora misstag göras. Sen är de "fina" på jobbet helt j*kla väck i pallet. Tur att jag är ledig i morgon!

Vi väntar på vattkoppor här hemma. Det går på dagis, och idag hittade jag en liten prick på O.s ben. Kan vara vattkoppor, kan vara något annat, Vi får se i morgon. Men jag vill att de ska få vattkoppor så håll tummarna! L:s envisa tand sitter kvar, men den är så lös! Och öm. L. är lite rädd för att vicka på den nu. I morgon ska vi ut och leta efter en fin tandburk. Kanske det lockar att vicka lite mer på den?

I dag har jag känt mej livrädd över allt våld i samhället. Det om någonting är ett bra preventivmedel. Inte vill jag sätta några fler barn till världen när det är så här. I dag stog det i tidningen om ett gäng sexåriga killar som håller en hel skola i skräck. Som vanligt tyckte rektorn att det inte var några större problem. Det var tydligen helt ok att binda fast en liten flicka osv. Jag blir helt knäckt när jag läser om allt våld!

I kväll har jag mest kollat på tv. Tre favoritpersoner på tv samtidigt. Jesus!

Dvs: Derek, Denny och så Tabita såklart! :)

   

Goodnight, sweethearts!

2 frågor denna tidiga morgon

1. Hur många vuxenpoäng får man om man går upp på en gång väckarklockan ringer, alltså inte snoozar, för att man tycker det är skönt med lite lugn och ro på morgonen?? För mej låter det väldigt vuxet! Men så är fallet för mej just nu. Jag tycker det är skönt att gå upp i god tid för att softa lite innan småisarna ska upp.. (När jag jobbar alltså, är jag ledig vill jag ligga och dra mej länge! ;))

2. När jag nu är så duktig och har slutat med allt sött, och äter ordentligt 5 ggr om dagen, varför är jag så jäkla hungrig hela tiden?? En hälsokunnig-kompis tror att det är sockret som håller på att lämna min kropp nu, därav hungern. Jag vet inte. Men det var inte så här i början, då var jag inte alls hungrig liksom. Det är ju galet jobbigt att vara hungrig hela tiden, trots att man äter.. Sen hatar jag att leva så här sunt. Jag längtar ihjäl mej efter en stor och präktig kanelbulle! Är det värt att leva helt asketiskt (?) för att bli lite smalare, när jag egentligen mår bättre av att unna mej lite gott. Och så jäkla superdupertjock är jag inte. (Hej försvarstal!) Men jag ska försöka ett tag till. Heja mej!

Nu ska jag gå och dona lite. Ha en bra dag! :)


Äntligen..

..har jag fått lite rätsida på blogg-skiten. Det blev en trädblogg denna gång. I like! :) Jag är väl inte helt nöjd, men det får duga. Har tjatat på min sambo om en header(?) i 100 år, och fortfarande har han inte gjort någon.  Eller ens frågat om vad jag vill ha. Men stark kvinna reder sej själv, så jag får väl göra en själv.. Om typ 100 år.. ;)

Ha en bra dag. Och hoppas ni ska trivas bland träden.. ;)

Del 1: F*rbannade sk*t Del 2: Blandat

Åh, vad jobbigt det är att göra om i bloggen. Hatar att hålla på med sånt där tjafs. Men jag måste ändå.. Envis. Jag glömmer bort från gång till gång var man fyller i för att ändra färgen på olika ställen osv. Det finns en mening med varför jag har valt att jobba med människor istället för tekninska grejer:

Människor ---------> Bra tålamod
Teknik --------------> Vilket tålamod???


Vi var på en jätterolig gympa, O. och jag. Han var charmtroll, som vanligt. Skickade efter ett par brallor till O. från HM, och fick en tröja i stället. En skitful tröja, men O. älskar den!! Han var så stolt över den idag. När fröken frågade i avslutningsamlingen om han hade haft roligt (De andra har gått några ggr redan) svarade han: "Ja. Jag har en jättesnygg tröja!" ;) Hade tänkt att skicka tillbaka den, men när O. fick syn på den var det kört.

 Här har ni den snyggaste tröjan EVER!! ;)
Har det hän´t någongång att ni fått fel saker när ni sskickat efter på Hm? En gång när jag skulle skicka efter en klänning till L. fick jag 5 par trosor istället. Fast på påsen de låg i stod det att det var en klänning i.

Här hemma går vi i väntans tider. L. har en jättelös tand! Spännande, spännande! Fast hon har bestämt att hon inte ska tappa den förrens vi har köpt en snygg burk som hon kan lägga den i, efter tandfen varit här. Tänk att mitt lillhjärta är så stor! :)

Näe, nu blir det godnatt. Jag är ledig i morgon med. Superduperskönt! Sköt om er!

image385


Söndag

Har gjort:

* Haft sovmorgon
* Spelat spel med L.
* Gjort massage-saga på barnen x 100. De älskar det! L. ligger och bara njuuuuter, medans O. ålar sej och fnissar hela tiden. Precis som deras personligheter är!
* Plockat, dammsugit, torkat golv

Ska göra:

* Städa badrummen
* Äta couscous-sallad. Mums!
* Gå på gympa med O. :)
* Försöka hitta en ny bakgrund till bloggen, fåglarna känns för somriga och färgglada nu.
* Förhoppningsvis titta på någon bra film, eller tv-program. Är det inte singelmammorna idag?

Övrigt:

* Solen skiner
* Jag har inte ätit något sött på hela helgen, heller.
* Är ganska besviken på en människa. Hoppas h*n ändrar attityd.
* Tycker jag att Winnerbäcks nya är jättebra, fast inte lika bra som hans förra. Men den kanske blir?!

Ha en bra dag!

Föresten! Tack för alla gulliga kommentarer jag får! Blir så glad! :) Gulle er!

Bra musiksmak går väl i arv?

Lånade tonåringens mp3:a häromdagen. Döm om min förvåning när en av mina absoluta all-time-favorit-låtar dyker upp! :) Jag blev så glad, så glad! Den här låten var det:


Jag älskar den!

"I'm a loser and a user so I don't need no accuser
to try and slag me down because I know you're right"

En annan låt med Green Day som jag bara älskar..


*hjärtahjärta*

Barn gör som man gör..

Det går vattkoppor på dagis och jag kollar förstås barnen flera gånger om dagen. I morse vaknade av O.s höga röst: "Mamma, du har vattkoppor på hela ryggen!!". Det var förstås inga vattkoppor, utan mina gamla vanliga fräknar som han sett miljontalsgånger. Men är det vattkoppstider så är det! :))

Snabba Idol-analysen

  • Jag tycker Daniel var jättebra! Heja!
  • Det var ganska klart vem som skulle åka ut.
  • Jag kan inte fatta det där med det "starkaste idol-fältet någonsin".  Jag tycker faktiskt de flesta är ganska trista. Jag somnade till och från under hela programmet..
  • Jag är helt övertygad om att min teenager är lite kär i Mattias! :)
  • Äh, det var allt jag hade att säga om Idol..

Freitag

I dag var det en riktig skitdag på jobbet. Det var jag, en till fast anställd, och tre vikarier. Morgonen började med att en vikarie inte kom överhuvudtaget, så vi fick jobba en man kort. Jag fick springa runt överallt som en jäkla gasell. Sen retade jag mej på allting som en vikarie gjorde, eller inte gjorde snarare.. Det ÄR inte lätt att var vikarie, men man kan inte glida runt på det hur länge som helst. Typ "Näe, det kan inte jag göra. Jag är ju bara vikarie". Gaah. Lite framfötter kan man ju ändå visa. *elakafastanställdatanten* När den vik. inte ens visste skillnaden mellan kakao och oboy gick jag och stängde in mej i tvättstugan. ;) Den andra vikarien är dock guld värd!

En sak som jag är så stolt över är att jag inte ätit något onyttigt på hela veckan. Jag bara kände förra helgen att nu RÄCKER det! Nu får det var slut på snaskande! Och jag har hållit mej sedan dess. Vilken bedrift av mej, som gärna unnar mej väldigt mycket gott. ;) I går bakade vi kanelbullar, och jag åt inte en enda! *applåd*

I helgen är vi bara lilla familjen hemma. Då fick småisarna välja fredagsmat. Det blev nyponsoppa och skorpor. ;) Som sagt, kraven är inte höga. ;)

Hoppas alla får en skön fredagskväll. Jag ska ge Idol en chans till.

Livet är ett äventyr

Om man ser livet genom ett barns ögon blir allting ett äventyr. Alla barn är ju olika, men mina barn tycker att det är ett äventyr att gå till sopstationen och sorterar soporna. ;) Inte tonåringen kanske.. *hihi* men småisarna. Jag blir alldeles varm och glad i hjärtat när jag tar mej tid att se på saker genom deras ögon. Det är fantastiskt!!

En gång om året arrangeras en ganska speciell promenad i våran lilla stad. Man går den på kvällen på en cykelbana längs vattet. Det saknas vanlig belysning, så längs hela vägen har de tänt en massa marchaller. Sen händer det olika saker längs hela vägen, roliga och ruskiga. Jag har gått i många år med tonåringen, men i år var det första gången L. var med. Bara att få gå ut i mörket var ju jättespännande. Lycka var ju att få låna en ficklampa av morfar, så man kunde lysa lite när det var för läskigt. För det var väldigt spännande! Det första vi fick se när vi gick var en tjej som klätt ut sej till spöke (Vitmålat ansikte, vit peruk och vita kläder) och stog blixtstilla. L. blev helt begeistrad! Sen pratade hon om "statyen" längs hela promenaden. :) Sen var det några andra "statyer" längs promenaden som också var ganska spännande, fast inte som den första! :)

Själv tycker jag promenaden är jättemysig och fin att gå. I år var det ännu roligare att se allt genom L.s ögon! L. har berättat om promenaden många gånger för O. (som fick vara hemma, lita för läskigt ännu) idag. Och O. lyssnar intresserat. Sötaste ungar!

I dag har vi promenerat till en affär. Sen när vi handlat klart satt vi på sidan av parkeringen och drack festis och åt riskakor. ;) Det är skönt att de inte har större krav på äventyr än så. :)) Jag börjar jobba kl.16 idag. Skönt! Nu ska jag diska och plocka. Varför tar det aldrig slut?? Tror inte ens att se det genom barnens ögon hjälper.. :/

Ha en bra dag!


Vilken dröm!

I natt drömde jag att jag fick en bebis ett tu tre. Hade ingen aning om att jag var gravid, utan när jag gick på toa ploppade det ut en liten pojkbebis med mycket svart hår, precis som O. hade. Det var så mysigt och jag var så himla lycklig. :) Då satte förståss tankarna igång att mala..

En bebis i det här hemmet skulle vara helt perfekt nu egentligen. Perfekt för O. att bli storebror, han är verkligen lillebror ut i fingerspetsarna! ;) Och jag kan tänka mej hur kul L. skulle tycka det var med en liten bebis. Just att följa en graviditet skulle hon tycka var jättespännande, hon som ska bli doktor. :) Jag blir ju inte direkt yngre för varje dag som går, tyvärr. . Jag får panik när jag tänker på det. *hjälp* Tänk om jag inte får uppleva det fantastiska med att vara gravid igen?? *ångest!* Det finns så mycket som talar FÖR en ny bebis, men även en del som talar emot. Såklart.. men mest som talar för! :)

I dag är jag ledig. Skönt! Fast jag ska roa mej med tvättstugan och att städa.. Värdelöst! Så det är väl bara att kavla upp ärmarna och sätta i gång. Tur att jag har mina gos-småisar hemma som muntrar upp mej. :)

Ha en bra dag!

Ps: Kom att tänka på en vits som vi skrattade i hjäl oss åt i tonåren:

"När jag bakar kavlar jag upp ärmarna" *hahahaha* :))