Livet är ett äventyr

Om man ser livet genom ett barns ögon blir allting ett äventyr. Alla barn är ju olika, men mina barn tycker att det är ett äventyr att gå till sopstationen och sorterar soporna. ;) Inte tonåringen kanske.. *hihi* men småisarna. Jag blir alldeles varm och glad i hjärtat när jag tar mej tid att se på saker genom deras ögon. Det är fantastiskt!!

En gång om året arrangeras en ganska speciell promenad i våran lilla stad. Man går den på kvällen på en cykelbana längs vattet. Det saknas vanlig belysning, så längs hela vägen har de tänt en massa marchaller. Sen händer det olika saker längs hela vägen, roliga och ruskiga. Jag har gått i många år med tonåringen, men i år var det första gången L. var med. Bara att få gå ut i mörket var ju jättespännande. Lycka var ju att få låna en ficklampa av morfar, så man kunde lysa lite när det var för läskigt. För det var väldigt spännande! Det första vi fick se när vi gick var en tjej som klätt ut sej till spöke (Vitmålat ansikte, vit peruk och vita kläder) och stog blixtstilla. L. blev helt begeistrad! Sen pratade hon om "statyen" längs hela promenaden. :) Sen var det några andra "statyer" längs promenaden som också var ganska spännande, fast inte som den första! :)

Själv tycker jag promenaden är jättemysig och fin att gå. I år var det ännu roligare att se allt genom L.s ögon! L. har berättat om promenaden många gånger för O. (som fick vara hemma, lita för läskigt ännu) idag. Och O. lyssnar intresserat. Sötaste ungar!

I dag har vi promenerat till en affär. Sen när vi handlat klart satt vi på sidan av parkeringen och drack festis och åt riskakor. ;) Det är skönt att de inte har större krav på äventyr än så. :)) Jag börjar jobba kl.16 idag. Skönt! Nu ska jag diska och plocka. Varför tar det aldrig slut?? Tror inte ens att se det genom barnens ögon hjälper.. :/

Ha en bra dag!


Kommentarer
Postat av: Kjellinskan

Vilken mysig promenad! Inte behöver man greja och dona så mycket för att göra barnen nöjda, det är ofta det enkla och okomplicerade som är mysigast. =)
Vi har också "lysnatt" här i vår stad, då ån i stan lyses upp av lyktor. Mysigt sätt att säga "hej då" till sommaren och välkommen till hösten.

Postat av: Chrissie

Det låter som en härlig promenad. Låter som ni hade en mysig stund idag efter handlandet i affären - och du det låter så avkopplande också. Tycker att fler vuxna skulle behöva se livet med barns ögon lite oftare. Varför skall man alltid se så allvarligt på saker och ting? Nä, hurra för att ha barnasinnet kvar!
Kram Chrissie

2007-10-03 @ 19:37:48
URL: http://vardagssnack.blogg.se/
Postat av: Pippi

Livet blir verkligen bra mycket mer spännande när man ser det ur ett barns perspektiv. Så är det. Låter i alla fall som att ni har det mycket bra :)

2007-10-03 @ 21:07:11
URL: http://langstrump.wordpress.com/
Postat av: Camilla

Hej! Jag har ny adress på min blogg. :)
Kram!

2007-10-04 @ 13:25:24
URL: http://www.camillaslillablogg.blogspot.com/
Postat av: Ulla

En riktig spökpromenad. Mysigt spännande. En promenad vi brukar göra är "Ljus i Alingsås" Under en månad kan man gå en speciell slinga genom Asås. Den kantas av lampor i alla dess former och färger. Jättefint!

2007-10-04 @ 17:19:34
URL: http://ulla67.blogg.se
Postat av: Patricia

Vilken mysig spökpromenad ni fick uppleva. Jag tror att det är viktigt att som vuxen uppleva saker och ting genom ett barns ögon lite då och då.

2007-10-04 @ 21:42:13
URL: http://patricia74.blogg.se
Postat av: JoVi

Åh vad mysigt det låter! Visst är det skönt med så mkt tid att man verkligen kan njuta av att vara med barnen! Jag blir alldeles yr av stress. Ska se till att ha en sån där härlig helg med barnen och tänka med ditt äventyrstänk :) Kram!

2007-10-05 @ 15:03:58
URL: http://joviskarameller.blogg.se
Postat av: Nergårds-Emma

Ja, det låter så mysigt! Det är så kul att se hur spännande barnen tycker att det är. Vi brukar åka till en kyrkogård när det är kolmörkt under allhelgona. Då är det så mysigt med alla de tända ljusen!

2007-10-05 @ 18:35:26
URL: http://nergardsemma.blogg.se
Postat av: Amlon

Tack för alla kommentarer! Spännande att läsa! :) Kram på er!!

2007-10-07 @ 13:07:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback