Sekt?

I dag (läs igår. J*kla blogg.se)  har jag och tonåringen varit på ett gym och fått information. M, tonåringen, och hennes bästa kompis vill börja träna. Och eftersom de är "under age" måste jag som förälder också gå på information. Det verkar jättebra, men tjejen vi fick informationen av var jobbig. Hon sålde verkligen sin sak, och är det något som jag tycker är jobbigt är det påstridiga försäljare! M:s kompis och hennes mamma ska också dit på info, så jag ville inte tecknat något avtal innan de har varit där. Då blev hon sur och bara satt och stirrade på mej. Obehagligt! Sen började jag prata om att jag hade tränat där för längesedan. Då blev hon nästan upprörd över att jag hade slutat träna. Men jag funderar på att börja träna där OM M. bestämmer sej för att börja där. Då kan vi träna tillsammans! :) (Och det vill faktiskt M. göra!! ;))

Nästa vecka ska hon kontakta oss igen, då ska vi bestämma oss. Men M. och jag har bestämt att vi ska hålla henne på sträckbänken lite, och kanske inte svara första gången hon ringer. ;) Busigt!

image507

Dagens...

..låt: Jag fattar ingenting ~ Winnerbäck
..klädsel: Just nu: gröna joggingbrallor, blå tröja, gråa raggsockor. Very nice.. ;)
..händelse: Vi har bakat bullar. :)
..njutning: Varm, nybakad bulle med kall mjölk. Att vara med mina gos-proppar
..planer: Jobba 16-21. Duscha och klä på mej lite vettigare kläder.
..saknad: Å! och Singstar! ;)
..dummaste: Att jag ska jobba i kväll, och resten av veckan. Blä!
..drog: Skulle kunna ha varit bullar, men jag nöjde mej med en.
..roligaste: Mina småisar! Finurliga ungar! ;)
..tråkigaste: Alla måsten. Att det jämt finns disk, att soppåsen jämt är ful, att det jämt är smulor på golvet osv.
..köp: Ingenting än, men jag ska handla lite på väg till jobbet.
..humör: Bara bra!
..vill ha: En massa från Village. Semester!
..måste: Tvätta och duscha. Och jobba.
..skratt: Såklart, åt mina småisar!
..jobbigaste: Släpa tvätt upp och ner. Att jag har ont i axeln.
..insikt: Man borde få dubbelt så mycket semester!

Ha en bra dag!


Är det sant??

image193 
No more!

O. till mamman: - Mamma, jag äj så tjött på jandiga tjöjoj!! Jag vill ha häftiga tjöjoj med tjyck!

Mamman förstår ingenting. Randiga tröjor som är så fint. Går det att tröttna på???


image506 
Heja tryck!

Polly-muffins (J*kligt goda, om ni fråga mej.. ;)

12 st normalstora muffins

2 ägg
2 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
75 g flytande margarin eller smält smör
1 dl mjölk
Polly

* Vispa ägg och socker
* Blanda de torra ingredienserna och rör ner det i äggröran
* Blanda i mjölka och det smälta smöret
* Klicka ut hälften av smeten i formarna
* Lägg i några Polly  i varje form(vi tog 4, och det var lagomt)
* Klicka över  och täck med resten av smeten
* Grädda i 200 grader i 12 min.


God f*cking morgon

Brr.. jag fryser och är på sådär humör, bådar gott inför dagen.. Jag trodde att jag var någotsånär kry från min jobbiga förkylning, men det vete sjutton. Skulle nog ha behövt varit hemma i dag med.. Bajs! (Var hemma från jobbet igår, och kände mej pigg..) Sovit kasst har jag gjort också. Sambon var ute och tittade på en spelning, ett par kompisars band. Då sover jag jämt dåligt. Jag kommer att bli en hopplös tonårsförälder när M. ska ut på roligheter. Är glad för varje helg som hon stannar hemma. ;) Usch, vilken oro det kommer bli. Jag må vara en filbunke i de flesta fall men då.. Oj, oj, oj.

I går bakade jag och småisarna. Tre olika sorters chokladmuffins. En kladdvariant med choklad uppepå, en med chokladsås i, och en med polly i. Gissa om det doftade härligt här hemma?! ;) Har bara smakat ett bett av Polly-muffinsen och den var underbar! :) Hade tänkt att ta med till jobbet, men sen kom jag att tänka på att en som jag jobbar med garanterat skulle säga "Du har väl inte hostat i de här?" eller nåt liknande innan hon tog en muffins, och då har det liksom tagit udden av det hela. Naturligtvis har jag inte hostat i dem, i fall någon undrar. ;)

I dag jobbar jag delad tur. L. ska på kalas hos en kompis. Hon vaknade i natt och kom in till oss. Då frågade hon när hon skulle gå på kalaset. "Är det i morgon när jag har ätit frukost, gjort i ordning mej och borstat tänderna?" ;) Hon har lagt ner hela sin själ i paketinslagningen, gumman. :)

I går tror jag att O. slog rekord i att säga "Vet du en sak?" Eller som han säger "Ve e sak?". ;) Det går ju mycket fortare att säga liksom. Han har så himla mycket han ska berätta, hela tiden. ;) Och det är verkligen om allting han berättar också. I går blev t.om jag lite trött i öronen. ;) Får se vad vi ska hitta på idag när syrran ska på kalas. Hoppas han vill softa lite med mamma. ;)

Näe, nu ska jag packa i hop och gå till jobbet i mina nya, gröna joggingbyxor. I´m such a slo. ;)

Ha en bra dag! KRAM

H.P-generation

Sitter och tittar på Harry Potter med min tonåring. Hon är verkligen från "Harry Potter-generationen". Första boken lästa jag för henne, sedan har hon läst alla böckerna direkt de kom ut. Nu när hon läste senaste boken var hon både nervös och sentimental. ;) Filmerna har hon såklart sett allihopa.

Jag har bara läst första boken, men jag har lyssnat på flera av de andra. Jag tycker de är lika bra som tonåringen. Min ambition är att jag ska läsa alla böckerna. När vet jag inte, men någongång..  :)

Nu väntar soffan igen. Ha en bra kväll! :)

Kökslampebekymret

Än har det inte blivit någon ny lampa. Jag är kräsen och har inte hunnit tittat runt tillräckligt. Som tur var hittade jag en gammal kökslampa i källaren som jag satte upp, tillsvidare. Ful men hellre det än att jag göra något impulsköp som jag ångrar. :)

Småisarna på Berget rekommenderar

image503

Halvan-böckerna är jättepopulära på Berget, allra helst hos O. Filmen tycker båda två mycket om.

Mamman på berget är så tacksam att slippa tokroliga röster a´la Disney. Det är en njutning att få lyssna på Jonas Karlsson lugna röst. Sen är det skönt med bara små animationer också, inte tok-tecknat.

Barnen hjärtar:

image504
Mamman hjärtar:
image505
(Med på bloggen 2 ggr på samma vecka ;))

Klicka på bilderna för att komma till sidorna jag lånat de från.

Hur har det gått?

I början av januari skrev jag en lista med do and don´ts 2008. Hur har det gått då??

Saker som jag skulle göra..

* Bli en bättre kamrat=Delvis, jag har iaf varit till Å. :) Men vissa andra är jag nog inte en sån bra kamrat till. Men jag ska skärpa mej!


* Droppa duktig-flicka-syndromet = Det här är ganska svårt. Jag vill gärna vara duktig. Jag klarar inte av att bara ta det lugnt när det ser ut som sju svåra år här hemma. Det går inte! Men jag ska försöka vidare..

* Hålla igen med sockret. = Har slarvat endel på slutet, men är långt i från så beroende som jag var innan. Nu kan jag nöja mej med en liten bit choklad. Skönt. Och jag har fortfarande inte köpt något godis till mej!

* Göra matsedlar varje vecka. = Näe, det har jag inte gjort..

* Unna mej själv någonting då och då. = jadå, jag köpte två byxor och två tröjor när jag var hos Å.. Det var duktigt! :)

Saker jag skulle sluta med..

* Känna att det är drygt när folk ska komma och hälsa på. =Lite kan jag känna så fortfarande. Men jag antar att det inte går att ändra på min inställning på en månad. Men huvudsaken är ju att jag inte tycker det är jobbigt när de är HÄR!

* Att ha superduperkoll på allting jämt. = Jag är fortfarande queen of superkoll. Inte heller lätt att ändra på. Men jag försöker släppa en och annan sak.

* Att låta vissa människor suga ur min energi. = Där kan jag nog säga att det har hänt lite grejer. Jag orkar inte med energitjuvar längre, så jag undviker dom. Eller river i från. Heja mej!


Att nästan alltid säga vad jag tycker om saker och ting. =Biter i hop då och då. Fast för det mesta måste jag säga vad jag tycker. Bra ibland, men inte jämt.

* Att ha dåligt samvete!! = Den här punkten är ju den svåraste tycker jag. Jag får dåligt samvete för allt möjligt. Jag vill klarar allting själv och inte be om hjälp helst. Så jävla fjantigt. Men jag kunde vara i Karlstad utan att ha så speciellt dåligt samvete iaf. Det är stort för att vara mej. ;)

Tja, vad kan man säga. Det tål att tränas vidare på det mesta. :)

Snart ska jag till jobbet. Jag mår inte alls bra, är genomförkyld. Ska försöka klara av kvällen, men i morgon tar jag nog ledigt tror jag. Måste hinna kurera mej någongång.

Ha en bra dag och kväll!


Ögondoktorn

I dag har L.och jag varit till ögondoktorn. Det gick bra, synen hade inte försämrats något. Skönt! I dag hade vi en ny doktor. Jag gillade våran gamla bättre, men den här var helt ok. Han pratade om att vi kunde börja fundera på om vi ville operera ögat så L. slipper sin skelning. Det skulle ju såklart vara jätteskönt för L., inte för att hon lider av den nu. Men hon kanske kommer att göra det i framtiden. Men jag tycker också att det låter otäckt att operera hennes fina ögon. Brrr... Hon måste ju sövas då, och det är ingenting jag tycker verkar kul. L. skulle säkerligen klara av operationen utan problem, medans det var blödiga mamman de skulle få ta hand om. ;)

Nej, nu måste fortsätta med städningen. Skriver mer sedan.

Ps: När jag krachlandade efter min lilla tripp till Å. hade ingenting med min närmaste familj att göra. Det handlade inte om något bråk eller konflikt heller. Men det var en annan grej, som jag skulle vilja skriva, men som jag ändå inte vill, eller törs. Jobbiga var det, och är fortfarande, men det känns bättre nu. Tack för omtanken, allihopa! DS

Stora tjejen

I dag har jag och L. varit på besök i skolan där hon ska börja i förskoleklass till hösten. :) Skolan är inte alls obekant för oss, storasystrarna har gått/ och går där. Så vi gick en egen rundtur, inte de guidad som personalen på skolan bjöd på.

Det här var en stor dag för L.! Hon var imponerad av det mesta! :) Bäst var nog skolbiblioteket och bildsalen. Där kan jag tänka mej att min lilla gumma kommer att befinna sej ganska ofta.

Tidigare har jag känt lite ångest över att hon ska börja i förskoleklass, men nu känns det mycket bättre. Jag känner redan personalen ( de flesta) och alla var så gulliga mot L. idag. De sa att de kände storasyster M, och att L. var så lik henne. ;) L. blev ju såklart mäkta stolt. M. är ju stora idolen. Vi träffade fler barn som vi känner t.ex genom gympan som också ska börja där. Kul!

Det kanske inte blir så farligt med förskoleklass iaf. L. kommer säkert trivas som fisken i vattnet. :) Min älskade gosgumma! Stortjejen!

Julkalender

Här kan ni läsa lite om årets julkalender. Om någon vill. ;)

Ups and downs

Usch, vad livet kan vara kämpigt i bland. Just nu känns det ganska jobbigt. Men personen allting berör (IGEN!)  är inte alls så deppig som jag är. Ska försöka följa det exemplet. Enough said.

I helgen var livet inte kämpigt alls, utan då var det på topp. Å., hennes sambo och en kompis till dem hade en gemensam födelsedagsfest. Först i början kände jag mej alldeles vilsen. Nytt folk, ni vet. Men sedan blev jag varm i kläderna och hade verkligen jätteroligt! :) Vi roade oss med att analysera varandra, gissade vad vi jobbade med, vad vi hade för smak på partners osv. Himla roligt! Det är inte klokt vad man kan läsa av vissa personer bra. :) Och andra blir helt fel. De läste av mej hyfsat bra också. :) Roligast var när någon sa att jag jobbade som ekonom. *hihi*

Sen var det det här med Sing star då. Jag har känt på mej att det var någonting för mej. Det var det verkligen! :) Skulle kunna ha stått där och sjungit hela dagen, men man får ju dela med sej. Åsa var ju en jäkla fena på S.S och slog mej alla gånger vi duellerade. BIATCH! ;)) Jag tror vi kom hem typ halv fem på morgonen, hesa men glada. Typ! :))

Att träffa Å. är alltid roligast! Världens goaste människa!

Det gick faktiskt bra att vara i från barnen (Det är jag INTE van vid!). Men när jag satte mej på tåget hem höll jag på att längta i hjäl mej.

I dag har vi varit lediga. Skönt! Vi har varit till frissan och O. har klippt sej. Han är bästis med sin frisör! ;) Det är så kul att lyssna på när de pratar med varandra. O. blev jättesnygg, såklart! :)

Sen har våran kökslampa gått sönder. Vi måste köpa en ny. Och som vanligt kan jag inte köpa första bästa. Har tänkt att vi borde ha en lampa med flera ljuspunkter efter som vårt köksbord är så stort.

Exempel: image499 eller image500
eller:image501.
 
Alla lampor kommer
härifrån.

Det känns som om det är lite panik att köpa en ny. Vi använder ju den lampan jättemycket!

Nu ska jag nog gå och lägga mej. Eller åtminstone lägga mej på sängen och glo på tv. Kanske på den här killen..

image502 Sötaste Jonas Karlsson
Bild lånad från Dramaten.

Ha det så bra!


Home again!

Åh, vad jag har haft det roligt! :) Tack Åsa, Andreas och Helena för en toppenkväll! :) Nu är jag Singstar-biten, big time! ;)) Åsa, du är bäst i världen. Jag är så glad att jag har dej! Puss på dej!

Tyvärr fick jag landa rätt hårt när jag kom hem, så jag är inte riktigt på humör att berätta om helgen nu. Men kul var det! :)


Off I go

Ha en bra helg, kamrater! Jag känner mej nästan lite pirrig. *hihi* Men vad kul det ska bli! :) KRAM!


Fredag

Arbetsveckan är slut. Hemgjorda hamburgare och Let´s dance. Mys med la familia. I Like!!

Jag säger bara: Tony Rickardsson! Det är min stora favorit i Lets dance. :) Skönt att Uffe åkte ut. Han känns så tragisk.

I morgon ska jag ut på äventyr, alldeles själv. Ska åka och hälsa på bästa Å! Det ska bli så kul! :) Längtar i hjäl mej!

Sköt om er!

(Ps: Jag har bara lite dåligt samvete! Ds) ;)

Fotboll

L. har en kompis som går på fotboll. Nu har L. visat intresse att börja på det. Självklart ska hon få göra det! Tycker det är jätteroligt att hon vill vara med! :) Min lillgumma är så stor!

Men för egen del nästan ryser jag. Jag är absolut ingen föreningsmänniska. Tycker sånt där är ren pina, att umgås och kallprata med folk som det enda man har gemensamt är att man har barn i samma ålder. Visst kan det vara trevligt i bland, men jag låter helst bli. Vad är det för fel på mej, alla andra kan ju?! Men naturligtvis kommer jag att bita i hop, och vem vet?! Jag kanske kommer trivas som fisken i vatten. Eller bollen i mål.. ;)

Lilli på storsyrrans rum

image497

I dag hade O. smitit in på M:s rum och satt sej på hennes skridskomundering. :) Ser ni ögonfransarna? Alla mina barn har fått långa ögonfransar, det är nog egentligen enda likheten som alla tre har. :)

Vi leker skola


Fråga 1: Vilken är din bästa mat? Skriv svaret.

Svaret: 

image495

Fråga 2: Skriv vad du vill göra i morgon?

Svaret: (längst ner)
image496

Skrivet av L. :)


Busy day

I dag börjar jag kl.16. Mormor och morfar hämtar småisarna redan kl.11. Man skulle kunna tro att jag skulle ha en lugn dag för mej själv, men icke! Här är några av mina "måsten" idag:

Uppdat. 14.10. Det här har jag hunnit:

* Plocka in tvätt i garderober och lådor
* Bädda rent i L.s säng
* Köra i gång tvättmaskinen, hänga tvätten (Ska göra det nu)
* Plocka här hemma
* Diska (Hinner inte, lämnar det med varm hand till sambon.. ;)
* Dammsuga och torka köksgolvet, ev. i flera rum (Det blev hela längenheten)
* Lägga fram kläder till i morgon
* Packa väskorna till dagis-gympan i morgon
* Börja slipa på O.s nya säng + sänglådorna
* Ev. börja måla  ( Målade de tre sänglådorna)
* Hinna äta

Ska göras

* Handla på väg till jobbet
* Jobba 16-21
* Åka hem och förhöra M. på biologin
* Titta lite på tv
* Gå och lägga mej i tid!

Ha en bra dag!

Heeeelp

Vilka skor ska jag köpa?

image493     image491

Rösta!


Läget på berget

Jag + pms(?) + idrottsgalan = snyft,snyft.

Sitter och grinar till idrottsgalan. Fick lov att ta en liten paus i snyfteriet nu.

Men nu ska jag på det igen. Fram med näsdukarna!

Ha en bra kväll!


v. 3 2007, oj då 2008 ;))

I veckan...



..ser
jag kanske någon bra film, Stjärnorna på slottet och Let´s dance. Bompa ser jag med all säkerhet.

..lyssnar på min intuition och på min mp3:a :)

...läser jag  en bok, hoppas jag. Har lust att läsa, men vet inte vilken. Tips?

...surfar jag på favoritbloggarna, och shoppingsidor. ;)

...shoppar jag kanske lite i K-stad med bästa Å! :) Vill ha ett par joggingbrallor. Sen blir det säkert endel till mina sötisar.

...äter jag sundare än vad jag ätit i helgen iaf. USCH!

...dricker jag kanske något lite festligarei helgen. :) Annars mest vatten.

..jobbar jag måndag, onsdag, torsdag och fredag

..bävar jag mej inte så mycket, tror jag. Jo, för tidig morgon i morgon. Jag vill sova!

..måste jag plocka upp kartonger på vinden och börja måla O:s nya säng.

..njuter jag av min familj, och trevligt sällskap! :)

..tänker jag på att jag ska träffa Å i helgen. Yippie! :)))))

Ha en bra vecka!

Fläsk-helg

Usch, usch vad jag har syndat i helgen. Har ätit alldeles för mycket socker och fett. Skämmes på mej! Men i morgon är det en ny vecka och då tar jag nya tag. Heja mej..

Dagens största utmaning har bestått av att göra vårfint på jobbet. Av två anledningar:

1. Vi hade inte så många valmöjligheter. Det finns faktiskt mest fula saker.

2. Att hon jag jobbade med har totalt olik smak mot vad jag har. Jag gillar mer strikta grejer (eller rättare sagt, gardiner i roliga tyger, men smala och raka, inga rynkor och annat "joll". ;) Absolut inte kappa+långgardiner+spets+omtag) och hon gardiner a´la 90-tal. Motsatser med andra ord. ;) Det var inte lätt att komma överens. Vi fick våran vilja igenom i varsitt rum, fast jag hade helst valt helt andra gardiner i "mitt" rum, men det fanns ju, som skrivet, inte mycket att välja på.

Här är gardiner i min kollegas smak:

image489Bild från Jotex 

Och sånna här gardiner gillar jag:

image490 
Bild från Berget

Nu ska jag duacha och lägga mej i sängen och titta på tv, eller läsa. Sen ska jag sova. Tidigt. Men först en " I veckan"..

Note to myself

Näe, det borde vara förbjudet att gå upp så här tidigt. I morgon blir det tyvärr ännu tidigare. Usch! Jag blir bara mer och mer kvällsmänniska igen (Hade en tid där jag gick upp på mornarna utan probelm, men nu börjar barnen bli stora och inse det sköna med att sova "länge" på mornarna). Jag kommer ju aldrig i säng! Det straffar sej ordentligt morgonen efter och jag tänker "I kväll SKA jag lägga mej tidigt". Sure.. Därför skriver jag det här, för att jag ska komma i håg i kväll när jag nattugglar framför datorn, hur trött jag var i morse..

Ha en bra dag!!

Ps. I går var O. med i våran dagstidning, på första sidan såklart! :))

2 saker jag lärt mej idag..

Hur man blir häftig: (O. har lärt mej idag.. ;))

1. Stå bredbent och stampa lite med fötterna
2. Ha polis-min
3. Snurra tufft på armen
4. Säg tuffa saker, typ Öh!
5. Man kan även knuffa någon om det behövs.

Så nu vet ni! :)

Hur man kommer till jobbet i raketfart:

Lyssna på den här låten i Mp3:an! Gick som besatt idag. När jag kom fram till jobbet jag helt svettig. I like!!



Ye-yeah, and it goes, thats my cool and I can't take it off


Nu ska jag gå och duscha, sen sova. Jobbar min värsta dag i morgon, 8-16. Hatar det!!

Ha det så bra! Godnajt

Let´s dance

I går var det ju Let´s dance. Jag och L. satt och tittade. Hon tycker det är så roligt med alla fina kläder och allt glitter. Nå´t hon inte gillade var jury-Tonys frisyr. *hihi*  "Mamma, vad konstig han såg ut i håret, vad har han gjort?"

Mina favorit-par är (egentligen helt grundat på deras personlighet.. ;))

image485 Såklart! Man är väl patriot! ;)

image486 Gulliga Tina! Men där såg man att smink inte alltid gör folk finare, hon är mycket sötare naturlig!

image487 Jag har missat hela "Bonde söker.." men jag blev helförtjust i K-P! :)

image488 Danny håller jag mest på för att jag tror att han kommer vinna! :)

Bilder från TV4.se


Det var kul att se gamla 80-tals ikoner som Richard Herrey och Knip-Susanne. Jag blir nästan ledsen av att se Ulf Larsson på nåt vis. Han ser sjuk ut. Tilde, Dilba, Matte, Mi och Linda är inga favoriter efter första gången iaf.

Freeedag

image483

:)

Ha en bra fredagkväll. Själv ska jag ligga i soffan och titta på Tony Richardsson. *hihi*

Vad gör ni andra i kväll tro?

image484

Kika in på
Anne Taintor. I like! :)

Kan man inte ha stövlar får man sukta efter annat!

image470
Min tonåring är så kär i allt med ugglor. Hon bara skrek till när hon såg dessa. ;) Jag är ju ganska tråkig och svart när det gäller kläder, men skor tycker jag om när de sticker ut lite (Å, kommer du i håg de rutiga?? ;)). De får gärna vara lite roliga och barnsliga. :) Här är några exempel:

   Från http://www.keds.co.uk



           :) Från https://www.tukshoes.com/store/ TIPS: Kolla in barnskorna på den sidan!! Sötaste!




Nu ska jag beställa Bobux till mina barn. Bättre dagis-tofflor får man leta efter.

Olikheter och likheter

I dag vi meddelande av min bror som semestrar i Thailand. Det innehöll ord som : badar, solar, varmt, skönt, dyker, randiga fiskar, thaimat osv. Ja, ni fattar! Skulle jag skicka ett skulle de innehålla ord som : vinter, snöslask, mörker, våta vantar och kläder, regn, jobbhelg, och falukorv. ;) Ytterligheter!

Fast trots allt så trivs jag rätt bra i snöslasket. Men jag skulle inte tacka nej till att få vara i solen istället! :) Fick lov att trösta mej med lite glass, fastän jag håller igen på sockret. Men lite roligt måste man ju ha. Tänkte bättre på mina vader lite.. ;) Intressant att fler ha samma problem. Man undrar ju vem stövlarna är gjorda för. Antagligen för sånna som har samma långa, slanka ben som min tonårsdotter. Som hon, som ni förstår inte har ärvt av mej.. :) Men jag lever på hoppet!

Ha en bra kväll!

Tjocka vader, hej på er!

Jag tycker inte jag har så speciellt breda vader, ganska men inte så. Men tydligen har jag det. Har varit och provat stövlar. Vissa fick jag inte upp dragkedjan mer än till halva vaden, andra fick jag upp men då höll jag på att få blodstopp för de satt så tight. ;) Jag har sett människor med ännu större vader, vart hittar de sina stövlar? Men jag har inte gett upp jakten på ett par schyssta stövlar som går att dra ända upp OCH som jag inte får blodstopp av. Jakten fortsätter!

Föresten, naturligtvis är min vader vältränade, inte feta!! ;)))

image469

Bilden föreställer Arnold, inte Amlon! :)

Grammis

Jag kollar på Grammisgalan. I år är jag inte så rålös som förra året, har tydligen hängt med mer i år.

Jag håller såklart mest på Lars Winnerbäck! :) Eller jag håller nästan bara på Winnerbäck! ;) Fast chansen att man får se honom på galan är väl ganska liten, eller?

Och JUST som jag skriver det så kommer han!! Åh, nu är jag lycklig! Underbara Lars!!

Här är grammisvinnarna om jag får bestämma:

ÅRETS ALBUM 
LARS WINNERBÄCK - DAUGAVA

ÅRETS DANS/HIP HOP/SOUL
PETTER - GOD DAMN IT

ÅRETS GRUPP
MANDO DIAO - NEVER SEEN THE LIGHT OF DAY 

ÅRETS HÅRDROCK
LILLASYSTER - HJÄRNDÖD MUSIK FÖR EN HJÄRNDÖD GENERATION eller
TAKIDA - BURY THE LIES 

ÅRETS KVINNLIGA ARTIST 
SÄKERT! - SÄKERT!

ÅRETS LIVEAKT
LARS WINNERBÄCK

ÅRETS LÅT
LARS WINNERBÄCK I DUETT MED MISS LI - OM DU LÄMNADE MIG NU

ÅRETS MANLIGA ARTIST
LARS WINNERBÄCK - DAUGAVA

ÅRETS NYKOMLING 
SÄKERT! - SÄKERT!

Väldigt varierande.. ;) Svårast var grupp, för ingen av grupperna har jag lyssnat så speciellt mycket på i år. Men jag gillar Mando bäst just idag.

Nej, nu kallar sängen på mej igen. Ha en bra kväll!



Bästa grupp blev Kent. En grupp som jag har gillat jättemycket, men som jag "tappat bort " på de två senaste skivorna. Jag tycker fortfarande de två första skivorna är bäst! Kanske borde ge senaste skivan en chans. :)

Spooooky

Det spökar på mitt jobb. Inte så konstigt med tanke på hur många som gått bort där, någon själ måste ju bli lite vilsen. I morse berättade nattpersonalen att de hört springande steg i trappan. De gick och tittade men ingen var där. Sen idag när jag jobbade kom hissen upp två gånger utan att någon var i / eller hade tryckt på någon knapp. Iiih! Det är inte första gången jag varit med om spökerier på jobbet. När jag jobbade natt hände det flera gånger att ytterdörrarna öppnades utan att någon var där (vi har en knapp som håller upp dörren en stund).

Sen i en lägenhet var det extra mycket konstigheter som hände. Flera gånger har det hänt att spisen stått på, fastän man tagit av den, eller inte ens använt den förra gången man varit där. En gång hade vi släckt överallt och låst, sen när vi kommer tillbaka är alla lampor tända och dörren öppen.. Och så vidare. Sen har flera av de boende (oberoende av varandra) berättat att de sett en liten flicka.

Läskigt är det, men väldigt spännande! Säkert finns det naturliga förklaringar till endel av sakerna, men jag tror inte det finns det till allt.

Tror du på spöken?

image468

I veckan...



..ser
jag eventuellt på tv. Beror på om det är något bra.

..lyssnar jag på min nya klockradio, mina kloka barn, braig musik

...läser jag  morgontidningen, Metro, andra tidningar och en massa barnböcker. Har inte inspiration att läsa vanliga böcker nu.

...surfar jag på favoritbloggarna mest. :)

...shoppar jag ganska lungt, tror jag. Ingen behöver något speciellt just nu. Jo, jag behöver ett par skidvantar!

...äter jag inget socker, iaf inget godis eller fikabröd. Förhoppningsvis äter jag god mat också. ;)

...dricker jag mest vatten. Ev. lite julmust som finns kvar, fastän det är "förbjudet". ;)

..jobbar jag må 16-21, ti: 8-14.30, on: 7-13.30, lö: delad tur, sö: 8-16 (Hata!)

..bävar jag för inget speciellt vad jag kommer på. Bävar dock lite för apt:n i morgon.

..måste jag komma i håg att ringa ögonmottagningen!!

..njuter jag av att vara ledig torsdag och fredag! :)

..tänker jag på min brorsa och hans dam som just landat i Thailand. Åh, vad lyxigt!! :)

HA EN BRA VECKA!!

Snöstjärnor får det bli

Det är ju vinter och jag älskar snöstjärnor. :) Jag gillar svart/vitt och enkelt. Inget tjafs. :) Färgerna på texten orkar jag inte ändra nu.. Men jag tycker det duger som det är. Just nu iaf.


Älskade vardag

I morgon börjar sambon att jobba efter flera veckors sjukskrivning, på tisdag börjar stortjejerna skolan igen. Vardagen börjar igen med dagis för småisarna. Jag tycker det känns skönt med vardag igen. Lite mer ordning på mat och sömn blir det då definitvit. Fast min vardag innebär ju ganska mycket ledighet i veckorna ändå, hade jag hade haft ett vanligt 5-dagar-i-veckan-jobb hade jag kanske inte känt likadant. Sen är jag stolt över mej själv som kan se guldkorn i vardagen, och inte bara lever upp på semestern/helgen. Jag kände en människa förut som levde för sin semestervecka på västkusten. Ingenting annat var liksom av värde. Det tycker jag låter tragiskt, tänk så mycket små guldstunder man missar då. :) Fast i bland är man ju så trött på vardagen att man inte ser någonting annat än ett inrutat liv, typ. Lagom är bäst, av allt..

I dag har jag och småisarna haft en riktigt guldstund. Vi har varit ute och åkt pulka. Det är ju så kul! :) Det var ett stort gupp mitt i backen och de skulle de absolut åka i. Vi skrattade så vi kiknade. Livskvalitet! Tidigare på dagen tittade vi när Charlott Kalla vann, och självklart blev L. inspirerad. Jag skulle fixa start och mål och hon skulle åka runt en bana. Sen när hon kom skidande skulle O. och jag stå och skrika HEJA HEJA HEJA! Sen när hon kom i mål var hon så trött att hon la sej i snön, precis som tjejerna på tv:n. ;)


Nu ska jag försöka ändra om bakgrunden på bloggen, är trött på träden. Ha en bra kväll!


Glad

I dag skickade jag ett sms till mor och far om någonting. Jag skrev bla. att jag plockade undan julen. Då fick jag ett svar: "Du har två röda lampor här från Hemtex, om du vill ha". Jag blev så glad att jag nästan började grina. Hela hösten har jag gått och pratat om ett par röda lampor jag sett på Hemtex. De skulle passa så bra i mina köksfönster. Tydligen har mamma tröttnat på mitt tjat, och att jag aldrig kommer till skott, så hon har köpt lamporna åt mej. :) Det var ju likadant med vaxduken. ;) Gulligaste!!

Så nu blir mitt kök ännu gladare. :) Och jag med!

image467

I dag har jag plockat bort julen. Granen var en mardröm men det spelar ingen roll, det kommer inte in en plastgran på berget! Så jag gnäller bara lite lagomt . ;) Skönt att få ta fram alla gamla vanliga lampor igen. Jag som alltid är så lycklig när jag får ta fram stjärnorna tills första advent, men det är lika skönt att ta bort dem igen. Då vet man att det går åt rätt håll!

Mina familj består av tre tv-spelsnördar just nu. När småisarna har lagt sej åker tv-spelet fram och sen ska det spelas och spelas. Jag är inte intresserad direkt så jag har tittat på "Stjärnorna på slottet". Sen ville de att jag skulle komma och "titta på". Jätteintressant.. ;) Så jag hamnade här vi datorn igen, då är vi i samma rum iaf.

Här kan ni lyssna på en bra låt. Jag älskar den! Att se glimtar ur "Brigdet Jones dagbok" gör den ju inte sämre. Här är en annan av mina absoluta favoritlåtar. Den här versionen var ju inte fy skam heller.

Godnatt!


Äntligen!!

image465

Blivande Charlotta Kalla har väntat läänge på snön, och att få inviga nya skidorna. Ni ser väl att det bara är ett litet snötäcke, man ser t.om gräset, men ut skulle vi på en gång!! :)

image466

En härlig bild! L. är just på väg att trilla. Snöflingorna och reflexerna ger häftiga effekter.

Men bajs!

Hade just skrivit ett inlägg om allt möjligt, men så lägger väl blogg.se av och allt försvinner. Så nu får ni inte veta vad jag tycker om Britt Eklands läppar.. Fast ni kan ju alltid gissa! :) Nu ska jag sova! Godnatt!

image464

"Jag are ju sooo very naturlig"

*hihihi*

Vi sitter och ritar.

L: Jag tror hon ska ha sånna där sko-svettare.
Jag: Ööh? Vaddå?
L: Ja, men du vet sånna där man har på benen och ner över skorna.
Jag: Jaha, menar du benvärmare??
L: Ja, just sånna!



 

image463

Sko-svettare! ;)

Bild från
Dansbutiken

Do och Dont´s 2008

5 saker jag SKA göra 2008 (förutom allt jag alltid gör.. ;))

* Bli en bättre kamrat. Jag ska höra av mej oftare till mina kompisar. Jag ska kommentera på andras bloggar och svara oftare på kommentarer här on da blogg. Bli mer social.

* Droppa duktig-flicka-syndromet jag kan drabbas av i bland. Jag ÄR duktig ändå. :)

* Hålla igen med sockret. Och röra på mej lika mycket som jag gör. Kanske börja träna lite också.

* Göra matsedlar varje vecka. Fast inte lägga ut dom på bloggen. ;) Blir bättre på att storhandla.

* Unna mej själv någonting då och då. Jag är väldigt duktig på att unna andra saker hela tiden, behöver bli bättre att unna mej själv lite.

5 saker jag ska SLUTA med 2008:

* Känna att det är drygt när folk ska komma och hälsa på. Det är ju inte drygt, bara roligt och det VET jag ju.. ;)

* Att ha superduperkoll på allting jämt. Det hjälper varken mej själv, eller framför allt hjälper det inte de andra. Det räcker med att ha superkoll. ;)

* Att låta vissa människor suga ur min energi. Endera får jag gå därifrån eller så får jag helt enkelt riva i från. No more energi-tjuvar!


Att nästan alltid säga vad jag tycker om saker och ting. I bland kanske jag går på lite väl mycket ( Som nu när sambon skulle gå till tatueraren. Jag hade en miljard åsikter om allting! Det är ju hans kropp, inte min. Jag behöver ju inte bry mej i fall han skulle ångra sej när han är 65 år liksom. Men ändå gör jag det. "Tänk igenom det här NOGA nu, vill du verkligen ha en sån DÄR om trettio år??" blablabla. Han är ju vuxen. Stackarn! ;)) Bit i hop, människa!

* Att ha dåligt samvete!! Tuffast av allting..


I min lilla värld av bra musik

Finns det nåt skönare än att sätta på sej lurarna och lyssna på hög musik? Det är något jag gör alldeles för sällan. Småisarna sover och de andra spelar tv-spel. I don´t do tv-spel! Den största anledningen är att jag tror att jag skulle fastna alldeles för lätt. Och det har jag INTE tid med. ;)

Tidigare i kväll har jag och tonåringen kollat på "Linas kvällsbok". Jag tyckte om den! Vad skönt det är att inte vara tonåring längre! ;) Jag blev väldigt impad av min tonåring som kollade på den med mej, helt oberörd trots onani- och sex-scener. Jag har för mej att jag tyckte det var pinigt när Sue Ellen och JR kysstes i Dallas när mamma och pappa var med. *haha* Ändå hade (har!) vi bra och öppen kontakt. Men det är liksom andra tider nu. Jag är GLAD att vi är öppna här hemma. :)

I dag har jag jobbat. Nu är jag ledig i fyra sköna dagar. Jippie! :) Mina planer för ledigheten är att vila. Jag har jobbat ovanligt mycket nu ett tag och dras med en envis förkylning så jag behöver ta det lite lugnt. Kanske ska jag baka lite, jag längtar! Det har kommit snö ute och barnen är så lyckliga! L. har verkligen upptäckt tjusningen med skidor. I like! Så det kommer att bli ganska mycket uteliv kan jag tro. Skönt ska det bli iaf.

Nu ska jag forstäta att underhålla tv-spelarna med lite skönsång. Jag sitter som skrivit med lurar, och sjunger så jag själv hör det.. *haha* Ha det så bra!

Grattis ÅSA! ;)

Grattis på födelsedagen som var i går! Saknar dej a lot. Här kommer något kul så du inte saknar mej så mycket! ;))

VA Ä DÄ OM?? ;)

God fortsättning!!

Jaha, då är det år 2008! :) Tänk vad fort tiden går! Tyckte det var nyss det var de hystersika millenieskiftet. :)

I dag känns det förjäkligt att gå upp och jobba. Jag är så trött! Förhoppningsvis blir det en lugn dag på jobbet idag. Sen jobbar jag i morgon, men sen är jag ledig 4 dagar. (Och börjar kl.16 dagen efter, så den känns också ledig.)

I går firade vi ganska lugnt här hemma. Orkade inte åka i väg någonstans eftersom jag skulle jobba idag, och hade jobbat på nyårsafton. Vi hade jättemysigt! Småisarna höll ut till 22.30, men då var de totalt slut. ;) Vi åt kycklingfile och potatisgratäng, orginellt värre. ;) (Hade tänkt göra cocacola-stek, men hittade ingen skinkstek.) Gott var det iaf. Till efterätt hade jag gjort pannacotta. Finns det något godare? Mums! Sen spelade sambon och tonåringen lite tv-spel och jag låg och myste i soffan. Skönt. ;) Sen skålade vi och jag gick och la mej. *hihi*


2007 kändes lite som ett "mellanår" när jag tänker tillbaka på det. Det var inte alls dåligt på något sätt, men det hände egentligen inte så mycket heller. Ett ganska lugnt år. Allt har funkat bra, vi har varit ganska friska och haft det bra, vad mer kan man begära, egentligen? :)

2008 ska jag försöka fortsätta att hålla igen på socker. Sen har jag bestämt mej att laga mer vegetarisk mat. I år fyller jag T-R-E-T-T-I-O-F-E-M år. Det känns inte klokt! Tonåringen fyller 15!! L. ska börja i förskoleklass! :) Hjeeeelp!

Men årets första dag ska jag pallra mej i väg till jobbet och göra rätt för mej. Risken är väl stor att jag möter några nyårsfirare på väg hem nu. Det brukar jag göra när jag jobbar "dagen-efter-festliga-kvällar". ;) Då känns det ganska skönt att ändå gå till jobbet, och inte gå hem och sova och vakna bakis framåt eftermiddagen. POSITIVE THINKING! ;)

Ha en bra dag, och god fortsättning!

Grattis till världens bästa Å! Du ska få ett alldeles eget inlägg sen, men jag hinner inte nu! KRAM!!!