Sista september



Dagens kvällsmat

Tacolasagne, 4 port.

1 stnachochips, 1 påse
300 gnötfärs
1 stvitlöksklyfta
1 sttacokrydda, 1 påse
1 stpurjolök
1 dloliver, med pimiento
225 gtacosås, mild
400 gtomater, krossade
2 dllätt crème fraiche
2 dlost, riven

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg nachosen i en form. Bryn köttfärsen och blanda i pressad vitlök och tacokrydda. Fördela köttfärsen över nachosen.
2. Ansa purjolöken och skölj den. Strimla purjolöken och halvera oliverna och strö dem över köttfärsen.
3. Blanda tacosås med krossade tomater. Fördela såsen jämnt över purjolök och oliver. Rör crème fraiche så att den tunnar sig, tillsätt eventuellt 1 msk vatten. Bred crème fraiche över tomatsåsen och strö till sist på den rivna osten.
4. Grädda mitt i ugnen i 25-30 min.

Recept från Allt om mat.

Gott var det! Perfekt med "fredagsmys" på en grå och regnig tisdag.

Ha en bra kväll!


Lövkrans

Säg vad man säga vill, men hösten bjuder på härliga färger! O. och jag plcokade löv i morse och så gjorde jag en krans till dörren. Bildkvaliten är inte den bästa, men jag orkar inte fixa det.


Tjugonionde september



Jag i dag. Jag halvligger och posar på en parkbänk i solen, pruttmätt av kinamaten. ;) Jag är kär i min sjal. Den är så mycket A som det kan bli.(Fastän den inte är svart..) Har en likadan i röd.


Vi passade på att leka Kims lek i solskenet. Vilken lycka det har varit att ha L. hemma idag! Skulle vilja ha det så jämt! :)

Måndag

I dag har L. studiedag (eller lärarna kanske..?). Hennes livs första. Såklart man måste få vara ledig då! :) Jag har bytt tills kvällsjobb så vi kan vara hemma tillsammans. Hon får såklart välja vad vi ska göra i dag, och då valde hon att vi skulle äta mat på en kinaresturang. HEJAHEJA! Jag är så glad att hon inte valde McD, Sibylla eller pizzeria. ;)

Tonåringen har dargit i väg till sin första dag på praon. Hon ska vara på biblioteket. Det kommer nog att passa henne bra. Hon ÄLSKAR böcker! (Alltid när hon åker i väg och shoppar så kommer hon hem med några böcker. Hon var i väg och shoppade i lördags; jjacka, stövlar, tunika, godis och två böcker! ;))

Tänk om jag också fick praoa. Då skulle jag praoa på en blomsteraffär, ett mysigt fik eller som dekoratör. :) Vart skulle du vilja praoa?

I kväll
börjar någonslags utslagning på IDOL. Jag har inte följt det så noga. Men min favorit är iaf Anders i juryn. Han är ju så himla mysig! ♥ Överhuvudtaget tycker jag att nya juryn är överlägsen den gamla.



Bland de tävlade så gillar jag Lars allra bäst. Anna och LouLou gillar jag också. Men det är ungefär allt. Lite för mycket wailande tjejer för min smak. ;) Men som sagt, jag har tittat sporadiskt.



Föresten tror jag att jag ska börja med Dagens bild igen. Det var kul! + att jag känner att jag inte alltid har tid att SKRIVA så som jag vill, men ett foto om dagen har jag nog tid att slänga in. ;)

Sist en hälsninge från O:


:)

Ha en bra dag!

Favoritgodis




Det här är tre av mina favoritgodisar som jag alltid måste ta när jag köper lösgodis.

Har köpt sånna idag som jag ska lägga mej och smaska på nu. Nästa vecka börjar sunda livet igen.

Men tonight är det godis som gäller! Godnatt!


The radio's playing songs that remind me of you

I kväll när jag och rara A-L jobbade hörde vi den här låten på radion. Båda blev helt lyckliga! Jag hade helt glömt av att den fanns.. Men den är ju fortfarande BRA!!!




Discot i går var toppenkul. Det var lycka att få ha egna pengar och handla godis och chips i kiosken precis som man ville. ;) Och det handlades en hel del ska jag sägas.. *hihi* Så mycket dans blev det nog inte, mer jaga och toksnurra tills man ramlar. :) Men L. var så nöjd, så nöjd! Älskade, fina unge!! ♥ Hon somnade på tre sekunder när vi kom hem. Jag med. Det var galet hög ljudnivå och jag satt i över två timmar på en gympabänk utan ryggstöd. Hej, ont i kroppen!

I dag har det varit en bra dag! It ain´t over ´til the fat lady sings..

Första discot + fynd + älsklingsblommor


I kväll ska L. på sitt livs första skoldisco! Då fick vi såklart lov att köpa en söt tunika. :) Jag och O. ska med och "finnas där" i fall det blir för stort och läskigt att vara där. ;) Till tunikan blir det svarta leggings och glitterhårspray. :)


Fyndade lite omslagspappar på Panduros rea. Är ganska kräsen när det gäller sånt, men här hittade jag en hel radda fina pappar. 100 meter närmare bestämt.. ;) Men de lär gå åt. Min tjejor fyller "snart" år, sen är det ju jul. Och lite andra födelsedagar. Fina va?! :)



På hösten är mina älsklingsblommor astrar. I går köpte jag mej en stor härlig bukett.

Trevlig fredag! ♥

Sjupär-mom

En fröken på skolan berättade att hon pratat med O. en morgon när jag var med L. till sin hylla. Det var tidigt på morgonen, halv 7, och de hade pratat om att de var lite trötta. Då sa O. :

- Min mamma, hon är aldrig trött!

Det värmde verkligen, att han inte upplever mej som trött. Trots att jag är ganska trött emellanåt. :)

Fick förnyad kraft och kände mej som en supermamma! ;)) Iallafall i en halvtimme.


Här hittade jag bilden


Busy

Som vanligt när jag har skitvecka på jobbet har jag inte tid att vare sej blogga eller kommentera hos Er! Fullt upp!

I dag är det jobba som står på programmet. Ska på någon blöjvisning också (Är blöjombud på jobbet. Fiiint som snus.. ;)) Egentligen skulle jag ha prov på medicinhantering, men jag tänker hoppa över det. JAg har inte tid att stanna 1 minut längre på jobbet.. För sen ska jag och småisarna på höstfest på dagis. Ska bli kul. L. längtar efter att få träffa sina gamla kompisar och fröknar igen. :)

Annars är allt som det brukar...

Ha det så bra tills vi hörs igen! Kram ♥

A lavvståri :)

*haha* Inlägget i natt tyder på att vi hade haft det ruggit kul! :) Gapade singstar och hade så kul! :)

Å. och min historia är egentligen ganska speciell. När jag var typ 16 år fick jag ett brev av en tjej som ville börja brevväxla. Jag tyckte hon verkade jättetrevlig, och lik mej. Jag svarade på brevet och vi började brevväxla. Det klickade på en gång mellan oss. Sedan träffades vi (Vi bodde ca 10 mil i från varandra då) och det blev ett stort KLICK då med. :) Vi är väldigt lika, och tycker lika om det mesta. Hon är min bättre hälft liksom!

Sedan dess har vi träffats med jämna mellanrum. Vi har pratat bort många timmar i telefonen. ;) Ett tag pratade vi varje söndagskväll. Då analyserade vi alltid Robinson.. *haha* Vi har varit i Stockholm många gånger tillsammans, och i andra delar i Sverige. Vi har HUR MYCKET roliga minnen som helst!! ;))

Å. är en av mina allra bästa vänner, den bästa kan jag nog säga. Trots att vi inte ses så ofta, eller pratar i telefon så ofta (brev skriver vi inte längre ;)) så är det precis som ingenting har hänt när vi träffas. Vi bara tar vid där vi slutade sist. ;) Och trots att vi lever ganska olika liv så har vi ändå massor gemensamt!  ♥ Å. är bäst!

Vi kom på igår att nästa år firar vi 20 år som kompisar! Det måste vi fira ORDENTLIGT! :)

Jag är så glad att jag svarade på brevet som kom för 19 år sedan. Tänk om jag inte hade gjort det? Vad mycket roligt jag skulle ha missat! Och vilken bästig människa jag skulle ha missat.

Puss till dej, Å! Och tack för en kul helg. Hälsa Muss Pigg också! *hahaha*

Here´s for you!

Titteliture

radidaj radidaj rajdidaj. Vilken rolig kväll jag har haft. Tack sötaste Å och A! :) Burn, burns, burns the ring of fire, the ring of fire.. ;)

Nu ska jag sova. Gofdnajt!

Nyfrillad



Nyklippt och nyfärgad.

Goodbye blondino, Hej höstfärg! :)

Kan ni fatta att jag hade typ spikrakt hår förut? ;)

Adjöken

Off I go

Nu drar jag till Å. i Solsta´n. Ska bli så kul! :)


Hoppas alla får en trevlig helg!





Grattis på namnsdagen, tonåringen!



*hihihihihihihihi*

Bad taste

Sitter och tjuvsurfar på jobbet. Då såg jag ett barn som hette SEXY i andra namn. Herregud! Helt galet fult! Dålig smak så det bara skriker om det, enligt mej.





Näe, jag vet. Det finns säkert många som tycker mina barn har fula namn. Tex. att de har SMEKNAMN som riktiga namn. osv. Men det skiter jag i, precis lika som lilla Sexys mamma säkert gör. Tur det! ;)

Dags att jobba lite!  BYE!

Rubrik saknas

Ångrar mitt förra inlägg lite. Det är ju världsliga saker. Huvudsaken är ju att L. mår bättre!! ♥ Hon hade nog kunnat gå idag, men det var nog ändå skönt att softa en dag. Men i morgon är det dags för plugget igen. Och klippning. Jag hade sån tur att det fanns en ledig tid i morgoneftermiddag. Tack!

Jag har bakat i dag. För en gångs skull ville ingen av småisarna vara med. Ovanligt, vill jag lova. Jag bakade bärmuffins och kärleksmums-muffins. Det senare har jag aldrig gjort, men det var hur enkelt som helst. Och väldigt gott! :)



Jag är en j*vla fläskberg just nu. Trött jag blir på mej själv. Men i morgon ska jag klippa mej och färga håret. Är så trött på mitt
blondino-hår! Sen nya glasögon, om jag hittar några.. ;) Sen ska jag nog känna mej lite bättre till mods..

Och i helgen ska Mamma Mjuk hälsa på bästaste Å i Solstan. Alldeles allena! :)
 

Typiskt

L. har inte kräkts på ett dygn, men är ändå lite dassig så vi är hemma idag med. L. är jättebesviken för hon missar skolfotograferingen (Mamman är nästan grinfärdig!). Skit alltså! I år får hon ju sin första SKOLKATALOG, och så är hon inte med själv. Typiskt!

En annan typisk sak är att jag missar min klipptid idag. Får ringa och kolla om de har någon i morgon. Jag jobbar ju kväll i dag så jag hinner inte klippa mej på eftermiddagen. Typiskt!

Men i dag har jag vetemjöl hemma, så i dag kan vi baka! :)

Segt

Vad segt vi har det. L. är slö och vill bara ligga och titta på Bompakanalen. O. sympatislöar. Jag vet inte vad jag ska hitta på. Jag vill göra något, men ids inte börja med något. Ändå känner jag att jag måste göra något. Jag kan inte bara vara hemma en hel dag, utan att jag gör något. Det går inte. Fast iofs har jag städat L.s garderob och plockat med tvätt, och kört två tvättmaskiner mm. ;) Men jag vill göra något mer. Jag är inte jordens mest aktiva person, men jag klarar inte av att inte göra något under ett längre tag. :)

Saker jag borde göra:

♥ Sätta upp gardiner i köksfönstret
(Varför jag inte gör det: Känner att jag inte orkar plocka ner allt och tvätta fönstrerna.. Dessutom kanske jag måste stryka om gardinerna)

♥ Baka
(Varför gör jag inte det: Har inte så mycket mjöl hemma)

♥ Göra om på bloggen
(Varför gör jag inte det? Det tar alldeles för mycket tid, + att det är skittråkigt)

♥ Gå till återvinningen
(Varför inte? För jag har ett magsjukt barn hemma.)

♥ Ringa frissan
(Varför gör jag det inte? För jag inte vet NÄR jag kan klippa mej. Helst i morgon, men det beror på hur L. mår)

♥ Nostalgipyssla
(Varför inte? Därför jag fick kramp i armen i sändags av allt klippandet. Dessutom är det lite hemligt för småisarna)

♥ Röja järnet på alla stökiga ställen i lägenheten
(Varför inte? ORKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Suck. Det finns att göra, men inget känns kul. Eller så himla nödvändigt.. Eller genomförbart.

Jag får gå och plocka in disken i skåpen.

Lagen om alltings jävlighet

I måndag när vi gick till skolan sa L.: Tänk om jag kunde bli sjuk, så jag också fick vara ledig en dag. (O. och jag har ju lediga veckan, och L. är lite avis. Hon är ju van med lediga dagar!)

I går kväll kräktes hon.

I dag är hon hemma från skolan och kräks.

Och det vill hon inte. Hon vill gå till skolan!

Lillgumman! ♥

Jag spritar för fullt här hemma. Jag får inte bli sjuk. Jag ska ju ut på roligheter i helgen! ♥ ;)

Gardinpyssel och otäcking-lek


Vardagsrumsgardinerna fick flytta in i sovrummet. Det blev mysigt!


Min gamla älsklingar fick komma upp i vardagsrummet. Har haft dem i många år, men jag tröttnar aldrig på dem. :)

Men i ett fönster i v-rummet sätter jag aldrig upp några gardiner. Där vill jag ha in ljuset. ♥ it! Egentligen skulle jag kunna låta bli att ha gardiner i alla fönster. ;)



Det är faktiskt fin utsikt här.. ;) Men den törs jag inte visa.. ;)



Ett par andra gamla trotjänare ska få komma upp i köksfönstrerna. Dalahästar is the shit! ;)


O. tar det hela med ro och leker med sina otäckingar i stället. Så kul att lyssna på ! ;)

Godmorgon

O. ligger och sover bredvid mej. Det är dags att vakna.

Jag: Godmorgon O. Det är dags att vakna nu, vännen.

O.: Tjatmåns (Tycker jag att han säger)

Jag: Vaddå, tjatmåns??

O: Jag sa inte tjatmåns, jag sa SÖTMÅNS!

;))

Sämre saker kan man få höra på morgonen. :)

Ha en bra dag!

En bra dag, om en 5 ½ åring får välja :)

Det känns att L. börjat i f-klass. Jag längtar efter henne väldigt mycket när hon är i skolan. Allra mest när jag är ledig. Det fattas liksom en unge här hemma. Så i dag bestämde vi oss för att vi skulle göra något, bara hon och jag. Vi skickade i väg O. till mormor och morfar för en rolig eftermiddag där. L. fick bestämma vad vi skulle göra. Så här blev dagen:

1. Fikade på kafe. Jag tog varm choklad som L. drack upp. ;) L. åt glass, TVÅ kulor. ;)
2. Strosade runt på Åhlens. Vi köpte nya vattenfärger, servetter och lite annat.
3. Gick  till en park och plockade kastanjer och ekollon. Lekte lite i en bebis-lekpark.
4. Gick till kyrkogården. Tittade på gravarna. Läste på gravstenarna och funderade. Hälsade på vid min mormors, farmors och farfars gravar. L. la kastanjer och ekollon på deras stenar. "Då blir de nog glada i sin himmel". Sötis!
5. Sedan gick vi till Hemköp, köpte riskakor, åt några stycken och gick hem. :)

Det var verkligen kvalitetstid. Det är så skönt att bara umgås med ETT barn åt gången då man kan fokusera på det till 100%. Min tonåring har haft det bra, hon var själv tills hon var 9 år. Snacka om att hon hade en fokuserad mamma. ;) Nu mer känner jag mej helt disträ och vimsig vissa dagar. Det är så mycket att göra, tider att passa, saker att lyssna på osv. osv.



Det slog mej i dag vad stor och klok min lilltjeja är. Det VET jag ju, men ibland kommer det bara över mej. Så mycket kloka funderingar. Så mycket humor och värme det finns i den ungen! ♥♥

Nu ska jag nostalgipyssla lite. Och titta på Bridget Jones.

Ha en skön kväll!

Jag älskar mitt schema, somliga veckor ;)

Jag tog ut EN semesterdag, och blir ledig ända tills torsdag kl. 16.
 
Att vara ledig är livet!!!!



♥ TREVLIG FREDAG ♥

Glasögon

Det blev inga glasögon. Jag kunde inte välja! Alla tyckte jag passade bäst i olika, och jag tyckte jag såg konstig ut i alla. Jag klarade inte av skalmen på Gucci-bågen, annars hade det kunnat ha blivit den. Det var liksom absolut inte jag. I don´t do Gucci! ;)Jag ska gå till Synsam någon annan dag och kika på fler bågar. Stackars optikern börjar väl grina när Fröken"Nej, den här är för plastig, ful, konstig, tråkig, blablabla" kommer igen. ;) Men det är ingen brådis. Jag hade exakt lika bra/dålig syn som när jag bytte glasögon senast (4½ år sedan..)

Men det lutar nog åt att jag väljer ett par sånna här:



*hihi*

Jag lär nog återkomma i ämnet.

Nu skaj ag gå och duscha. Sen blir det rostat bröd, varm choklad, Filip och Fredrik med min goa tonåring! ♥

Ha en bra kväll, ni med! KRAM

Tack för alla kommentarer! Jag blir såg glad! ♥

I look at you and my blood boils hot, I feel my temperature rise


I går var jag och O. på Lindex. Då fick vi se den här bodyn. O. ville absolut ha den på en gång, och det skulle han ha fått också. Problemet var bara att var en body för bebisar. Typiskt! Men galet cool är den iaf! ♥

Bild från
www.lindex.se

Det hände en grej i skogen i dag..



..tanden lossnade! :) (Och den andra framtanden är också på god väg att lossna) Min fina, stora, stolta gumma! ♥

Svåååårt

Här är 5 bågar som jag lånat hem. Hade bestämt mej för att jag skulle ha lite mer markerade bågar än mina nuvarande. Och att jag ville ha båge runt om, ser inte klok ut i glasögon med bara halv båge, eller ingen båge alls.


Lite svårt att se för er, men vilken tyckte ni var finast?

Jag har min favorit, och en som det absolut inte kommer att bli. Gucci-bågarna är så fina, och jag passar i dom. Men de är så FULA på sidorna. Känner mej som värsta östermalmskärringen, typ. Försökte ta kort på det, men det blev så suddigt..



Kan jag lära mej att leva med det?

Jag har tagit kort på mej jsälv i alla bågarna. Synd att jag inte törs lägga ut korten här.. Ska plåga mina nära och kära de närmaste dagarna. ;)

The new me

Snart ska jag till Synsam och kolla synen och välja ut nya glasögon. Hjääälp, det är ju så svårt! Ska nog låna med mej några bågar hem och känna efter lite.. Fast troligtvis blir det:

 Lånad från VR
...eller..




NNNNNNNNNNNNNNOOOOOOOOOOOOOOOOOOTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

;)

Gaaaaaah

Jag är så förbannad! Kommer från jobbet och har haft en dispyt med nattpersonal. H*n är så galet blåst. Tillslut lackade jag ur rejält och rev i från. Heja mej! Min kvällsjobbarkompis bara skrattade hysteriskt och visste inte vart hon skulle ta vägen. *haha* (Alltså hon som jag jobbade kväll med, inte nattpersonen jag var osams med! :))

Men nu har h*n nog lärt sej vart jag står, annars kan h*n räkna med en omgång till!


Tror att jag ska köpa en sån här tröja och trycka upp i synen på personen..

Nu har jag avreagerat mej. Tack!

Mamma-plågeri

Usch, nog är det synd om mej som måste gå upp i ottan för att jobba. Allra jobbigast är att lämna en varm säng, med tre mjuka människor i. :) Nu måste jag leta på ett par vantar om jag ska klara av cykelturen till jobbet. Såklart är vädret jättegrått, och höstkyligt.

Det enda som är bra är att jag är ledig i morgon! ♥ Och att brandbil + brandmän kommer till jobbet i dag för att informera de boende. ;))))

Ha en bra dag!

Vinterkläder

Inser att det är ofrånkomligt.. Det är dags att titta efter vinterkläder. Antar att alla andra mammor redan gjort det.. ;) Har suttit och surfat runt och tittat lite. Mellan P.op och HM´s vinterkläder skiljer det 2200 kr. Jag tvivlar på att P.op är så mycket bättre än HM. Eller vad tror ni? De bästa overaller mina småisar har haft är köpta på COOP för en billig slant. De var helt suveräna!

L. ska iallafall ha jacka och byxor av praktiska skäl. Det är inget vidare att äta i matsalen på skolan med en overall knyten runt midjan. (Matsalen ligger i en separat byggnad.) Då är det lättare med termobyxor.

Misstänker att O. också trivs bäst i jacka och byxor. Av någon anledning har alla mina barn föredragit det.

Frågan är bara vad man ska välja? Vad väljer NI?




Titta på min våta
vinterjacks-dröm. I ♥!

Och så min möss-dröm.. Som jag aldrig fick tag på förra året.



Eller man kanske ska slå till med en Kask beanie?!

 Rock on! ;)

Jag hade bestämt mej..

..för att inte titta på Idol. Orka liksom.. ;) Men i går råkade jag zappa lite och hamnade förståss där. Då blev jag förtjust i den här killen, Lars Eriksson.


Tyckte han var helskön! Duktig, charmig och cool!

Håller med
Fotbollsfrun; Måtte han inte gå vidare! Han får inte jolla runt på scen och sjunga "Never gonna give you up" eller nåt sånt.

Lyssna mer här!

Ha en skön kväll!

Bar-häng

I går när vi var och fikade ville inte O. sitta med mamman och mellanstorasystern. Han ville sitta själv, på en barstol. Heltufft!



Jag åt en god macka och satt på helspänn ifall han skulle ramla ner i det illhårda klinkersgolvet. Men det gjorde han inte, som tur var!


Bageriet Berget

Blogginspirationen lyser med sin frånvaro. Det gör däremot inte bak-lusten. I dag har jag haft en bak-förmiddag.


Sega chokladsnitt. En favoritkaka hemma hos oss.


Receptet. Vill du har receptet i sin helhet, kika in hos Tankebubblor där jag har hittat det.


Brysselkex


Leilas kladdmuffins. I mitt kök matchar vi allt.. *Haha*


Bärkaka

Sen var den förmiddagen till ända.

Ha en skön fredag. Jag ska jobba, 16-21.

Paus eller inte paus

Tack för att ni fortsätter kika in, trots att det händer NADA här på bloggen. Hösten och varadagen har tagit mej med storm. Jag känner mej trött, helt enkelt. Det är mycket som tar på mina krafter just nu. Men jag vänjer mej, det vet jag. Läser jag i min blogg har jag haft samma känsla tidigare år, samma tid. Det går över! :)

I dag har jag två ensamma timmar framför mej. Ovanligt! Tror att jag ska gå och simma. :)

Ha en bra dag! KRAM




Uppdat: 12.46. Jag simmade 1 km. Jätteskönt! ♥ Känner mej som en ny människa både i kropp och huvud. Underbart!!

I dag fick jag hem min personliga almanacka. Jag är kär i den! Den är så fin. Och vilket härligt papper det var i den. Ska ner på stan när L. har slutat skolan, då ska jag köpa en finpenna att skriva i min almanacka med. :)

Å, älsklingen, undrade vilken färg jag valde. Självklart den du skrev att du tänkte ta på nästa, dvs grön. :) Ljusneongrön på bakgrunden, och ljusgrön på texten. ;) Fast jag hade för mej att jag hade tänkt tvärtom. Men det blev vårigt och fint iaf. ;) Vad har ni för färg på eran, om ni har någon?

((Varför funkar det inte att länka?? ))

Snart ska O. och jag hämta lilla L. Sen ska vi gå på stan och fika. Jag håller fortfarande på med sunda livet. Har inte ätit godis, glass och fikabröd på typ tre veckor. Det märks på byxorna. Men det är så j*vla tråkigt. VARFÖR ska jag vara en antingen eller människa? Jag SKA lära mej att inte moffla och "unna mej" saker hela tiden, utan bara i bland. Att det ska vara så svårt.. ;)

KRAM! ♥