Solsemester

Håller på att ska packa nu och inser att jag inte behöver packa ner några långbrallor till någon av oss. 25-30 grader under hela tiden vi är borta! Helt otroligt! :)))


Jag vet att vissa på mitt jobb (som jobbar än) är _skitsura_ över att vi 1:a periodare har haft så fint väder. Det kan jag inte fatta. Jag vill ha fint väder på sommaren, oavsett om jag jobbar eller ej!  Sol is the shit!

Men söta

Här sitter jag efter en rolig kväll. :) Hihihihi. Massor av folk och massor av musik. Lajbans! :)

När jag var på väg hem kollade jag in i ett av öltälten, och där stog en kändis och showade på den pyttelilla scenen. Det var kul. :) Det var liksom inte meningen att han skulle vara där då.


Vem, vem, vem?

Väl hemme möttes jag av en tonåring som hade varit på festen, och sedan gått och badat med kläderna på. Sedan hade de gått upp på stan igen och ätit pizza. Med blöta kläder.. *haha*

Nu måste jag gå och sova. Är så jävla trött! Jag är verkligen inte van med sånt här uteliv. Jag tyckte det var för rökigt, stimmigt och för trångt.(Hej pensionär!) Fast det var kul ändå. :))) I morgon (idag!) ska det packas och fixas, för på måndag drar vi! :) Jag har inte skrivit en enda lista eller packat en enda sak än. DET skiljer mej nog ganska mycket från resten av bloggvärlden. Jag är mer go with the flow. ;)

Nu ska jag go to bed! Thank you and goodbye!


Barn av sin tid

O: Mamma, jag vill se den däj låten med han som dog i föjgåj

Mamman: Jaha, vilken då?

O: Den däj med små bjuna pojkaj



Killen med kollen. ;)

Fredag, tror jag

Ännu en härlig sommardag! Ursäkta kvaliteten på bilderna.. Kameran är helt nuts, så jag fotar med mobilen så länge.


O. och jag jämför våra armar. Han har ett otroligt pigment. Blir lätt brun och får en sån fin färg. Till skillnad mot min prickig korv-hud. Fräknar, fräknar, fräknar överallt. ;)


Vi var ute och cyklade. Då hittade vi smultron. Lycka och jubel!

Sen var vi på stadsfesten igen. Kul i dag med! Men eftersom jag är lite anonym så vill jag inte avslöja alltför mycket. Sätter in en bild sambon skickade från Metaltown nyss..


Slipknot ska det visst vara. Fick ett nytt sms av honom nu. "Så jvla braaa". ;) Tur att jag inte är med. Dels för jag tycker SLipknot suger, sen skulle jag vara rädd också. De är ju så läskiga! ;) Jag håller mej hellre till lite lugnare musik på hemmaplan.

Tänk att vissa är så RÅLÖSA att sambon åkt i väg på festival. Jag bara: OCH?! Jag vill inte följa med, och jag vill absolut inte förbjuda honom att åka. Han älskar musik! Fattar inte grejen varför det är så konstigt. Däremot kan inte jag fatta hur man kan åka ifrån ungarna i så många dagar, men det är en annan historia. ;) Men det är ju hans beslut, inte mitt. Jag är nervös för att jag ska iväg själv i morgonkväll, så jag är ju störd åt andra hållet. ;)

Nu ska jag nattsudda vidare. Jag har verkligen kommit in i semestern. Sena nätter och ingen koll på dagarna. Lovely!

Vad man gjorde när man hörde

Jag kan fortfarande inte fatta att Michael Jackson är död. Jättekonstigt. Jag vet att det kommer bli ett sånt där tillfälle jag kommer minnas precis vad jag gjorde när jag fick veta. Lägger sånt på minnet. Ex.

Olof Palme mördades: Jag kom upp och skulle titta på God morgon Sverige. Då berättade mamma att Palme blivit mördat. God morgon Sverige var inställt har jag för mej.

Estonia: Satte på text-tv på morgonen. Samma med diskotekbranden i Göteborg

Sturecompagniet: Hörde på radion på väg hem från babysim.

Astrid Lindgrens död: Var på en skoaffär och hörde det på radion. Sprang hem och tittade på text-tv. 

11/9: Mamma körde oss till bion och berättade det. Jag blev jätteförvånad. Satt och tänkte på det under hela filmen, Shrek. När vi kom ut från bion hade sambon typ 10 missade samtal på sin mobil. Alla handlade om World trade center.

Michael Jackson: Skulle kolla på min jobbarkompis bonde (IGEN) Bonde söker fru-sidan då jag läste det.

Har du lätt att minnas sånt? Berätta! :)


Uppdat:

En sak som jag inte minns är Mattias Flink, konstigt nog. Däremot minns jag allt efteråt. Usch.

Kom på en sak till: Lady Di: Hörde det på pressbyrån på Norrtälje station. Jag köpte en flaska Evian.

Sen kommer jag ihåg löpsedlarna när John Lennon blev skjuten. Herregud, vilket minne jag har! ;) Jag var 7 år då. ;)

Sen kommer jag ihåg när John F Kennedy JR störtade med sitt plan. Jag jobbade i hemtjänsten då och en tant var helt förstörd.

Snyft

Läste precis att Michael Jackson har dött. Jag blev alldeles chockad. Han kommer alltid ha en speciell plats i mitt musikhjärta. Jag kommer i håg att min storebror hade köpt Thriller och jag blev helt såld! Åh, vad jag tyckte den skivan var bra! ♥
 
Sedan lyckades jag vinna en biljett 1988 när han var i Göteborg. Den konserten var helt fantastisk! Om jag var såld innan var det ingenting vad jag blev då. ;) Sedan svalnade kärleken med åren, men Thriller och Bad är fortfarande skivor jag tycker mycket om. Och tänka på konserten gör jag också ibland, med ett leende på läpparna. :)


Fest i staden


Simskola för L. först. Jag lovar, hon är där någonstans. ;)


Var och växlade pengar från min burk där jag slänger ner lite av varje. Det var 3188 kr. Välkommet bidrag till semesterkassan! :)


Hittade en fyrklöver. :)


Vi var på fest på stan. :) Vi åt mjukglass och jag kladdade ner linsen, som synes. Vi tittade på olika uppträdanden, och O. tyckte det var otroligt bra. Han dansade järnet på gågatan. ;) I morgon ska jag ner med barnen igen. På lördag ska jag dit själv med damerna. Det ska bli kuuuuuul! :)

Dagens snålaste: Vi köpte korv med bröd. O. råkade väl göra något så han tappade korven direkt han fått den. Men vi fick ingen ny, utan vi fick _köpa_ en ny. Löjligt, tycker jag.

Enformig blogg


Världens enformigaste inlägg just nu. Men vad gör man? ;) Vi badar ju hela dagarna. :)

I dag var det dags för mej och bada. En viss person i min närhet "råkade" kasta i väg sin foppatoffel i vattnet. Det blåste lite och snart hade den drivit ut ganska långt. Personen, som äger skon, stog som paralyserad och grinade. Jag hade inte ens bytt om till bikini ännu. Jag fick kasta av mej kläderna och sätta på mej bikini (Vill inte tänka på hur många som såg mej.. ;)) och kasta mej ut efter skon. Det var uppfriskande. Fast härligt. :)


Här är foppisarna på plats igen. Misstänker att unge herrn inte kommer "råka" kasta i väg sin toffel något mer. ;)


L. var en kexaffär. *hihi* Bara att köpa kex direkt från hennes handduk. Lyxigt!

Tisdag



I dag har L. varit på simskola. I sjön. Hur oldschool som helst! :) På em cyklade vi till en annan strand och badade. Inte jag dock, jag har fortfarande sviter av min solbränna i söndags, så jag höll mej. ;)



I morgon åker sambon till Göteborg för att gå på festival x 2. Kul för honom som älskar den musiken. Jag skulle hellre vara på Peace and love och titta på Winnerbäck. :) Sambons dotter åker på semester med sin mamma under tiden. Och om några dagar åker jag och mina barn på semester. Konstiga familjen! ;)) Sen tror jag nog vi ska kunna sammanstråla och göra något tillsammans allihopa, om vi hinner innan tonåringen ska på semester med sin pappa. ;) Vi är en modern familj. *haha* Min mardröm vore att knö in oss alla i en husvagn. DET är inte min tekopp! ;)

I dag har jag varit och klippt mej. Jag tror att det blev bra. Frisören har dock blåst håret så jag ser ut som en TANT!


Die tante!

Näe, nu ska die tante roa sej med div. tante-saker. Typ hänga tvätt och plocka.

Ha en skön kväll!

Himlen är oskyldigt blå




Sol, värme, vatten, semester och världens bästa böna. ♥ 

Sommar idag


Grillspett ♥ Jag är inte mycket för att grilla kött, men grillspett älskar jag.


Min lekstuga. Som jag har lekt här. Älskar tapeten, den gör mej glad! :)) De vita fästerna på väggen är sängar man kunde rulla ut och fästa fast där. Det var så mysigt att sova i lekstugan. Fast jag vet inte om vi någonsin sov där en hel natt. Alltid var det någon som hörde något läskigt, så vi fick lov att springa in i huset. ;)









"..och jag har nya fräknar och ILLRÖTT sommarskinn..."
Naturligtvis glömde jag solkräm i dag. Same procedure as EVERY year, James. ;)

Hoppas ni alla har haft en solig dag! ♥ Med solskydd.

"Barnledig" i några timmar

Naturligtvis blir det bak då. :)


Sirapkakor, chokladkolakakor och brysselkex


Havrekakor (+muffins)

Jag och tonåringen har just varit ute och gått motionsspåret i skogen på Berget. Det är andra gången den här veckan vi gör det. Det är så skönt! Bra för både kropp och själ!

Nu sitter jag och lyssnar på Björn Skifs (;)) och väntar på att mina älsklingar ska komma hem från fiskeriet. Spotify is the shit!!

Glad midsommar


Midsommaroutfit


Midsommarblommor


Midsommarefterrätt


Midsommarpuss till Er ALLA! :)

♥☻♥☺♥☻♥☺♥


I går var det så härligt väder. Det kändes som att det var för min skull. ;)

Bakade en kladdkaka som jag åt med hallon och grädde. Mums!

Motionerade med barnen. De cyklade och jag gick/sprang efter. Tydligen inte så fort efter som L. fick sitta och vänta. ;)




I dag har vi varit på sommaravslutning på O.s dagis. Mina fina barn! ♥


O. fick examenspresent precis som systrarna fått på deras avslutningar. Fotbollskläder!


Jag fick ett roligt brev. Återträff med min grundskoleklass! Såhär glad blev jag då! Hade så HYSTERISKT KUL på senaste återträffen. Nu har jag något att se framemot i höst! :))))) (Nämen ser man på, randig tröja!! ;)))

Nu regnar det, men det gör inget. Jag är glad ändå!

I dag har jag bokat semester. Vi sticker till storstan snart! :)

Bonde söker min jobbarkompis

En av mina favoritjobbarkompisar har blivit antagen att dejta en av bönderna i Bonde söker fru. Det är ju hur kul som helst! :) Jag fick gissa vilken av bönderna hon valt och jag gissade rätt direkt. Perfect match! :) Hoppas verkligen att hon går vidare så hon får flytta hem till honom. ;) Sjukt spännande ska det bli iaf. Hon är en skitbra tjej som verkligen behöver en lugn och sansad bonde! ;)

Nu har jag semester! Det känns så sköööönt! Saker jag planerar för semestern:

♥ Läsa mycket
♥ Kvällspromenader
♥ Njuta!
♥ Semestra
♥ Sockerchocka lite lagomt

Det räcker väl?! :) Sen ska jag bada osv. om det blir något väder för det. Hoppas på en fin sommar, men huvudsaken är faktiskt att jag får vara ledig! Fint väder får det gärna bli när jag jobbar också!

I likey!


I morgon är det min sista arbetsdag, sedan har jag semester i 4½ vecka. Det ska bli så sjukt skönt!

Just nu ÄLSKAR jag att ha tidiga semesterperioden, men jag kommer inte att älska det när jag ska börja jobba igen. Men så är det ju på mitt jobb tidig/sen semester- vartannat år.  Men inte tänka på det nu. Just nu är jag bara glad att jag slipper jobba första perioden. Vi har _bara_ ovana vikarier och vissa kommer inte ens få medicindelegation. Fattar inte hur det kommer att gå ihopp, vi gör ju nästan inget annat än att ge medicin! Förhoppningsvis har de hittat någon lösning på det när jag kommer tillbaka. ;)

Lite sommarkänsla:

*hahaha*

Mer vilsen än nånsin genom junis snår

I går hade vi avslutningskalas för M. Vi var hemma hos mormor och morfar med ett gäng andra. Roligt var det. Maja blev så glad och nöjd för sin avslutnings-presse. ;)


God tårta ♥ Någon är sugen! ;)


Presenten var en egen laptop. Najs! :) O. var mest impad av de vita skydden som satt runt datorn. Perfekt att fäktas med. Alla nöjda och glada! :)

Dagens soundtrack:" Vandrar i ett sommarregn" med GT. Tyvärr. Regnj*vel!


Sommarlov

Så var avslutningsdagen snart till ända. Jag har nästan kännt mej lite sorgsen, tiden går så fort! Men det har varit en fin dag! ♥ :) Här är några bilder från dagen:


Här tar M. emot sitt betyg. Jättebra kort. Verkligen!


Det här känns! Min förstfödda´s slutbetyg. *snyrr* ;))




Vi bojkottade sommarlovstårtan i år och åt pannacotta med jordgubbar. Mums!


Vi har haft uppehåll hela dagen, men nu har himlen öppnat sej. Inte så kul för alla sommarlovsfirare..


L. tar kort på sin examensklänning..



..och på M:s avslutningsfoto "Back to the 50ies". :) Min teenie står längst till vänster i blommig klänning. ♥

Nu blir det lugn och ro som gäller. Ha en bra fredag! :)

Muck!

I morgon slutar min lilla tjej lekis, bonustjejen slutan lågstadiet och min tonåring går ut grundskolan! :) Tiden flyger. Jag kan svära på att det var _igår_ M. (tonåringen) slutade lekis. :) I morgon är en STOR dag. På lördag blir det en lika stor dag, för då ska släkten samlas och fira M. Vi har köpt en fin present, som jag inte tänker avslöja ännu. ;))


Kanske estet vore något för min manga-teenie? :)


Ett av de största intressena för M. är att rita. Undrar vem hon fått det ifrån? ;))


Håret har hon tyvärr inte ärvt av mej! ;) Skulle vlija ha hennes hår.

Nu ska jag gå via stan till jobbet. Snaaaaart har jag semester! :) 4 eller 6 arbetsdagar kvar. :)



Grattis! ♥

En stor grattiskram till min fina bonustjej, 10 år idag! Grattis gumman! :) ♥


Hur tänker jag?



Hur tänkte jag när jag på väg hem efter jobbet i lördags köpte hårfärg. Jag hade jobbat 7-16. Jag var lite trött. Det inser jag nu när jag ser vilken hårfärg jag har köpt. Hej RÅTTA liksom. Så sjukt tråkig färg! Den ser mycket finare ut på kortet här än vad den gör på kartongen på riktigt. Jag fattar inte vad jag tänkte med! ;) Tur att jag är snål och köper billigaste hårfärgen, då gör det ingenting. ;)



Hur tänker jag när jag sätter på mej en ren tröja_ före_ frukost? Efter en frukost med fil och hallon ser tröjan ut så här.



Hur tänker jag när jag läser en spoiler på nätet om vem som vinner Project runaway. Sen glömmer bort det och har för mej att det är en annan som vinner. 

Jag till teenien: Jag VET vem som vinner! Jag har tjuvkikat
Heidi: The winner is Leeann!
Jag: VAAAA???




Hur tänker jag när jag valde "ett sånt jävla smart" lösenord till mitt bank-id. Och sen glömmer jag bort det _totalt_!? Vad sjutton var det??

Svärburk nästa?

I dag kom två bröder på besök hem till oss. Den ena brorsan knuffade brorsa nr. 2.

Brorsa nr 2 till brorsa nr 1: Men lägg av för fan, din jävla bögfitta!

Jag blev förbannad och sa att så pratar man inte här hos oss.

Brorsa nr 2:s ålder? 7 år!

Hemskt!


Goddammit

Det pågår arbete för fullt i vårat hur. När jag skulle gå med L. till skolan hejade jag på två el-killar. Plötsligt ser jag att en av dem håller på att veva in en sladd. En sladd som jag måste gå över. Jag känner ju mej så jag förbereder mej mentatl. ;)

Jag *tänker*: Jag får inte snubbla på sladden, jag får inte snubbla på sladden, jag får _inte_ snubbla på sladden.

KRASCH!

Naturligtvis snubblar jag på sladden. N*A*T*U*R*L*I*G*T*V*I*S!

;)

Playa de badhuset

Jag jobbar helg, så därför sätter jag in några bilder i väntan på bättre tider. :)
 
O. kör softa stilen. ;)


Du hoppar ur bild, Kaj! ;)))))


Landning

Nu ska jag cykla till jobbet. Eller som superbloggarna brukar skriva: NU KÖR VI! ;)

Ha en bra dag!

I dag för 18 år sedan

Saker som hände:

* Jag tyckte champagnen på frukosten smakade bajs, men jag drack ändå. Med gott mod. :)

* Jag såg till att hela klassen fick åka buss gratis från frukosten till skolan. ;)

* Direkt vi kom till skolan var det nån som tog min skumpaflaska. Vaddå, får man inte dricka skumpa i skolans lokaler??? ;)

* Jag fick för mej att ha klackskor (eller heeeeeels som jag skulle ha sagt idag.. Uäck!). Det gick en halv dag, sen var det väl färdigt. Oooooont!

* Jag fick betyg. Inte så upphetsande.

* Vi sprang ut och jag var HYSTERISKT glad! På alla kort från den dagen GAPSKRATTAR jag. :)

* Vi åkte lastbilsflak och sprutade ner åskådare med champagne. Värsta bratzen!

* Vi åt mat. En serpentin började brinna. Ev. släckte jag med skumpa. ;)

* En kille ville ha mej i knä, stolen brakade. ;)

* Jag avslutade med att hångla med mitt ständigt återkommande gymnasiehångel, C. :) Bestämde att jag någongång skulle hångla med T. Mission is not completed jet. ;)

* En lång och hysteriskt rolig natt.

Studenten är fortfarande en av det _absolut_ roligaste dagarna i mitt liv. :)
Känner ett sting av avund när jag ser alla glada människor med vita mössor.


Grattis till alla studenter!

Ps. Föresten är jag i stor chock just nu. Säger bara "Ensam mamma söker" så kanske vissa fattar. Det ska bli så spääääääännande! ;)

Minus och plus

I dag är det en riktig bajskorvs-dag. Skitdag. Dumskallar och idiotos förpestar mitt liv idag. Höll på att bryta ihop i morse när jag fick veta att vi får vårt kök renoverat _nästa_ år! Nästa jävla år. Medans de som bor på motsatt sida i huset får sina kök renoverad NU. Jag hade sett framemot att få en större diskbänk och få torkskåpet utslängt. (Det måste ha varit det absolut första torkskåpet som gjordes i Sverige, och det byggde de in i väggen i vårat kök för läääängesedan) Tycker de kunde ha börjat med oss, som faktiskt bott längst i det här freaking huset. Då fick jag ett bryt.

Sen fick jag ett bryt på min sambo som aldrig börjar jobba igen. Jag _orkar_ inte umgås med honom jämt när jag är ledig. Hur mycket jag än älskar honom så går det inte. Jag är en människa i stort behov av att få _andas_, utan en vuxen människa i närheten. Så har jag alltid varit, i alla mina förhållande (Familje- kärleks- vänskapsförhållanden. Thats me! I need AIR! Barnen kan jag ha jämt runt mej, nemas problemas. Men inte sambon. Ja, jag älskar honom.

Dagens tredje bryt var på vädret. +7 grader. Snålblåst och regn.

Så vad gjorde jag åt allt det här. Jo, jag tog ett glas saft och åt en bulle, en muffins och tre sirapsnitt. (Bakade i går) Då kändes det lite bättre. Även om man har sockerstopp så måste man få tröstäta lite. ;)


Det finns positiva saker också. Trots allt gnäll. :)

M., teenien, går ut 9:an nästa fredag. Och som hon gör det sen då! Hon har glidit genom grundskolan och jobbat så himla bra. Jag lovar er att jag aldrig behövt tjata på någon läxa eller någonting. Hon har skött allting själv. Och hon har skött det! Jag är så stolt över min fina stor-tjej. Risken att jag kommer grina ihjäl mej på fredag är stor. Först lekisavslutning, sedan 9:a avslutning. *snyrr*

L. som alltid varit så blyg och försiktig har verkligen blommat ut på skolan. Det var som jag kände på mej, hon var KLAR med dagis. Hon behövde nya utmaningar! :) Nya kompisar har hon också fått. Och många. Hon har nästan alltid med sej någon kompis hem efter skolan. Det som jag tycker är extra bra är att hon har så många olika kompisar som hon leker med! Det bästa är att hon, som alltid varit en riktig hemma-tjej, tycker om att gå iskolan _varje_ dag. :) Det trodde jag aldrig. ♥

Jag var på utvecklingssamtal för O. i går. Det var som vanligt. En go och mjuk kille med många roliga kommentarer. :) Som tycker om att prata och göra frågesport. Som vill brottas och gillar coola och tuffa saker (tex: Skäjtbåjdskillarj), men som gärna kramas och vill sitta i frökens knä. En kille som verkligen vinner i längden, sa fröken. :)

Jag är världens stoltaste. Mina fina barn! ♥

Jag och mina jobbarkompisar satt och pratade om titlar på jobbet. Vilka titlar man har haft och så. Då sa jag på skämt att jag inte har haft några speciella titlar, förutom min nuvarande, utan att jag tycker det räcker med MAMMA-titeln. Då sa mina jobbarkompisar: Ja, och den titeln är du jävligt bra på. Då blev jag glad! ♥ Det är viktigast för mej, att vara en bra mamma!

Slutskrytet nu.

O. och jag har en ny favoritlåt:


Nu ska jag packa badväskan. Småisanra och jag ska på badhuset!

Ha en bra dag! Nu känns inte den här dagen som en bajskorvsdag längre! :)

Nääääe

Jag tror jag har en liten svacka just nu. Känner mej väldigt trött på väldigt mycket.

Mest trött är jag på mitt jobb. Inte på själva jobbet, men på allt omkring. Indragningar, noll-vik, spara, nedskärningar är det enda man hör. Jag hatar verkligen att gå till jobbet och veta att vi går en man kort, för att någon är sjuk och vi _absolut inte_ får sätta in vikarier. Jag hatar att man inte kan spontan-ta en dags semester för det _måste_ vara inne 2 veckor i förväg + att man vet att man sätter jobbarkompisarna i en jobbig sits när man väl får en semester dag.  Jag hatar att känna att jag inte räcker till för de boende. Att man gör det man ska och bara hastar i väg in igenom nästa dörr. Att man inte har tid att prata länge med dem. Sen ogillar jag orättvisor och "The klick". Usch.

Vad ska jag göra istället? (Allt verkar lockande)

♥ Skaffa en bebis
♥ Plugga vidare
♥ Försöka mej på något kreativt
♥ Jobba på cafe
♥ Säga upp mej och bara slappa ;)


♥ Jobba kvar och vänta på bättre tider

Ps: Ni har väl sett vilka som Sommarpratar? Ska skriva sen vilka jag gärna vill lyssna på. Men redan nu kan jag avslöja en: Alex Schulman! :)