Bebis på Berget

Om vi skulle få en bebis här på Berget är namnet redan klart. O. har bestämt.

*trumvirvel*

SÖT-SVENNE!



Här är han som helst av allt vill bli storebror till Söt-Svenne. Dvs. O. ;) (För alldeles för många år sedan!) Fler sånna här bilder och han kommer bli storebrorsa förr än vad han anar! ;) Så sjukt söt! ♥♥♥


Måndag


Hittade värsta fina tröjan på en affär på stan. Så A. det bara kan bli. Tyvärr tyckte tonåringen att den var så M. som det kan bli. Så det blev så att jag köpte den _till henne_. :) Men hon var såklart mycket finare i den än jag någonsin kommer att bli. ;) Rut mfl har mycket fina kläder. Och billiga!


Äntligen! Anthon Bergs mandelägg. Det absolut godaste jag vet! ♥


Min tonåring var tårtsugen häromdagen. Så hon gjorde en tårta. :) Vilken lyx det är att ha en sån stor och mysig teenie!


Sen gjorde hon Blondies också. Gott! ♥

I natt är jag ledig. Skönt! I kväll ska jag ligga i sängen och bara gotta mej. Såklart måste jag titta på Färjan. Inga konstigheter! :)


JoVi och gänget: TACK, gulliga ni!!! ♥♥


Riwer flows in you

Nu har jag luskat vidare om Twilight-låten. Den heter Riwer flows in you och spelas av Yiruma. Har hittat honom på Spotify och jag gillar verkligen musiken. Skivan First love har gått varm här nu en stund. O. sa: Det är som sorglig godnatt-musik. :)


Intressant för er.. Not! Men bloggen är som ett litet kom i håg för mej.

Kanske är dags för mej att damma av mina små pianokunskaper?! (Visste ni det om mej??)  Den verkar ju ganska
lätt att spela.........

Förstorat och förminskat

Allting som händer när man jobbar natt blir förstorat. Allt blir liksom lite jobbigare. Allt blir värre. Jag blir mycket mer lättirriterad med för den delen. Frågan är om man inte blir dummare också? Vett och sans kanske förminskas? För vad ska man säga när den jag jobbar med har t_u_m_l_a_t en ulltröja. Hej Tummeliten liksom.

Skönt med sommartid föresten. En timme mindre på jobbet i natt. Jiha!

Förlåt att jag har en gnällton hela tiden, men jag jobbar ju natt for crying out load. ;)) Ha en fin dag. Själv tänker jag sova. :)


Underbar

Underbar låt! Från Twillight. De böckerna är universums bästa, säger min teenie. Jag tycker låten är alldeles fantastiskt skön att lyssna på iaf, böckerna har jag inte läst trots att M. har tjatat på mej att göra det. Borde kanske göra det.

Ha en skön natt. Jag är på jobbet.


Mitt öråd

Den jag skickar hem i mitt öråd är Linda Isaksson!

Hon är ju urdålig i Robinson. När jag först läste att hon skulle ha Robinson tänkte jag att "Bonde söker fru-Linda" inte skulle passa in där. Nu när Robinson väl har börjat vet jag inte vad det är med Linda. Hon känns så kall, surig och bossig. Helt utan humor och värme. (Nu såg jag inte hela Robinson idag, så hon kanske hade några bra stunder när jag inte såg)

Förövrigt gillar jag Robinson. Även om det är lite väl mycket paktande redan nu. Jag har redan småfavoriter och folk jag INTE gillar. Christian tex, han gillar jag inte. What´s with the dialekt liksom..? ;) Nästan hela hans lag består av de jag inte gillar.

Vem åker hem i ditt öråd?

O., den otrolige

Hemma på Berget. O. går förbi sin pappa. Då passar han på att boxa sin far lite i magen.

Pappan: Men O. vad gör du? Boxar du mej i magen?

O.: Mage? Jag trodde det var en BOXBOLL!


L. och jag höll på att skratta i hjäl oss. Pappan tyckte det inte var riktigt lika roligt! ;))

Let it snow.. INTE



Läste i går i en av mina favoritbloggar om såpbubbleblåsning och sol. På Berget blåser vi såpbubblor på balkongen i snöfall. :) (Snöfallet syns inte så bra på bilden, men tro mej DET SNÖAR!)

I går var jag på Ljusparty hos en gullig vän. Jag är verkligen ingen "Party"-människa men det var riktigt kul. Ljusen luktar ju galet gott de flesta. Köpte några förpackningar. Har handlat förr och varit väldigt nöjd. Nu låter jag som värsta ljusparty-tante! ;)

Träffade en anhörig till en av mina boende som börja skryta om mej inför alla som där. :/ Hon tyckte att jag var så oerhört rar och verkligen passade att jobba med människor. Sånt värmer ju, speciellt nu när jag inte tycker att mitt jobba är så himla kul. Eller jobbet med människor är kul, men inte resten. Apråpå det ska jag jobba i natt.

Annars rullar livet på som vanligt här på Berget. Lugna, ljuvliga vardag♥

As long as you be my friend at the end

I morgon har en av mina finaste en otroligt jobbig dag. Önskar att jag kunde vara där och hålla handen, men det går inte. Men du vet att jag tänker på dej! ♥


 

Stuck in the middle

Man kan tro att jag har varit full när jag skrivit mina två sista inlägg. ;) Snacka om svamliga.. Antar att hjärnan inte är på topp efter 10 timmars nattjobb. I natt får jag, tack och lov, sova hemma. ♥ Nu ska jag lägga mej i sängen och bara slöa. Skönt!

Mina favoritlåtar idag:
 




Ha en skön kväll!

LUFT LUFT LUFT

Jag håller på att bli knäpp här på jobbet. Har lust att skrika LÅT MEJ FREAKING VARA! LÅT MEJ LÄSA; LÅT MEJ BARA VARA! Men det gör jag inte. Jag biter i hop och svarar "Mmmm" "Jaahhhaaa" "Jasåååå" "Nähäää".

Jag måste vara jordens osocialaste människa, som råkar jobba med en galet kontaktssökande människa. Dålig kombination.

Det är inte dej det är fel på, det är mej.. TYP ;)


Jobbä

Nu sitter jag på jobbet. Det är verkligen mycket att göra..NOT!

Jag är ganska pigg, men jag skulle inte ha något emot att krypa ner i en skön säng. Det är tröttsam att inte ha något aatt göra... Hehe! Nej, jag menar MYCKET att göra! ;)



Nattens skratt.. Kommer till en boende. H*n har en anhörig där. Jag är jättehes och täppt i näsan och pratar väl på så gott jag kan.

Anhörig: Vilken fin röst du har. Så mjuk och fin. Det måste du väl fått hört många gånger??

Jag: ??

*hahahaha* Whiskeyröst är för lindrigt mot hur jag låter nu.. ;)



Uppdatering 06:40: Det har gåt jättebra att jobba. Har inte varit så trött alls. Skönt! Jobigast var att jag jobbade med en som bara pratade och pratade HELA tiden. Hela tiden. Det blir ganska tjatigt när man jobbar från 20.45- 07.07. Jag menar sitter någon med en tidning för hela ansiktet och bara svarar "Mmm" och "jaaahaaa" så kanske man ska catcha driften att personen i fråga inte vill/orkar prata just då.

Nu får jag gå hem och sova snart. När alla andra ska gå till jobbet. Just det är en jäklig skön känsla! :)

Ha en bra dag!

Söndagen i bilder



Det snöade på Berget.. Yippie.. NOT!!!!!!!!!!!!!


O. spöade mej som vanligt i memory.


Och blev lite halvglad på köpet.. ;)


Tror ni inte ungen vann i "Vem där?" med.. ;)


Fick tulpaner av bästa mormor och morfar ♥


Tvättade fönster och bytte gardiner. Äntligen har jag rödvit prickiga köksgardiner. :) Jihoo!



Jag är inte mycket för prydnadssaker, men den här ängeln älskar jag. Kanske för att den påminner om någon...mej...?



En vampyr och en tiger hälsade på. Läskiga var de! :)


Ledig ljuvlig lördag

Snart är det slut på min vab-period. *grinar* Jag vill inte jobba. Jag vill ha leeeedigt jämt. Eller nästan jämt iaf.

I dag skulle mormor hålla sago-stund på biblioteket. :) Hon är en riktig sago-mormor. Självklart ville vi vara med och lyssna. 3 sagor berättade hon (utan bok) och alla barnen satt som tända ljus. Det var jättemysigt och kul. Småisarna blev nästan generade för mormor när hon var på biblioteket, hon var liksom på fel plats. Men det gick över. ;)

Efter sagostunden bjöd mormor och morfar oss på mat på en resturang. Gott och mysigt, igen! :) Efter maten stack jag och småisarna i väg på bio. Vi såg Glömligheter, den nya filmen med Pettson och Findus. Vi tyckte om den alla tre.


Sen gick vi och köpte lördagsgodis. På hemvägen gick vi och fönstershoppade lite. Jag vill ha en ny bikini och jag hittade en i ett fönster:



Fin och 50-tals-aktig. Den vill jag ha.

Nu ska jag lägga mej i soffan. Jag är förkyld för första gången på bra länge. Stackars mej. ;) Fast som otur är är ju sambon också förkyld. "Ni tjejer snackar om att föda barn..." ;))

Hittade en bild i mobilen. Vi stannade och åt på hemvägen efter operationen. L. var trött, väldigt trött. Hon somnade vid bordet i väntan på maten. Gumman ♥



Ha en skön kväll! För en gammal Robinson-fantast som mej är underhållningen given! :)

En skön eftermiddag



En god kopp te, en wienersemla, mysigt sällskap och en gammal favorit på videon. ♥ En alldeles perfekt vab.-fredag! :)

Trevlig helg!

Ett öga rött

Livet rullar på på Berget. Jag älskar att vab:a. :) L. är pigg och glad. Ögondroppar och salva går av bara farten. Det enda som hon tycker är lite jobbigt är solljuset. Och att ha glasögonen på sej långa stunder. Då ser hon dubbelt.



Ögat ser lite läskigt ut. Men det är som det ska vara. Märks på bilden att hon är brydd för ljuset av blixten.

 
I går var vi till bibblan, och i dag ska vi på stan och äta kinamat. Det är som att ha semester. :)

Det är så himla skönt att slippa jobbet. På måndag och två veckor framåt ska jag jobba natt. Det ska bli spännande att se vad de har att göra på natten. Enligt nattpersonalen är det ju SÅÅÅÅ mycket. När jag jobbade helg och vi hade magsjukan sa "Natten": Det har varit den jobbigaste helgen i mannaminne. Vi har ju haft MAGSJUKA!!". Precis som om vi på dagen inte hade haft det. Jag är så trött på att de inte förstår att vi har fullt upp _ändå_, utan magsjuka. De har tre rondningar per natt, sedan larm om det blir några. Thats it! Så jag känner det som om jag ska få semester när jag ska jobba natt. ;) Men det törs man väl inte säga till nattpersonalen som "har arbete upp till öronen". *haha*

Operationen

Vi kom till lasarettet i 7.30. Innan vi åkte hade vi satt på tre Emla-plåster, två i armvecken och ett på höger handen. De skulle försöka sätta en nål till narkosen i ena armvecket. L. blev jätteledsen, bedövningen hade inte verkat än. Jag grinade lite bakom ryggen på L. Fy, vad jobbigt.

På med nya Emla-plåster, sen väntan. Vi var i lekterapin och det var jätteroligt! :)


Som på Lilla sportspegeln ju!

L. fick även lite olika medicin. Lugnande och mot illamäende. Allt tog hon utan protester. Av den lugnande blev hon bra snurrig. Hon talade HELA tiden och blev jättespak i benen. Precis som om hon vore full. Vi skrattade gott åt hennes tokerier! ;) Det var skönt att skratta i oron.

Nästa gång de testade att sätta en nål gick det bättre. L. bara skrattade! Helsnurrig! ;)


Här sitter L. och sambon och värmer L.s händer.

3 stolpiller fick hon också. Sedan var det dags att åka upp på operation. Jag fick följa med in. L. tyckte det var jättespännande med EKG och allt runt omkring. Personalen var verkligen helt suveräna. Svarade på alla L.s frågor och tog sej tid. Sen var det dags för narkosen. Det nästan sista L. sa innan hon somnade var: Jag ska bli doktor när jag blir stor. Seden "tankade de henne med sömnmedicinen". Hon vände huvudet mot mej, och så somnade hon. Jag hade hållt mej ganska lugn, men sen var det en sköterska som klappade om mej och sa "Nu sover hon, vi ska ta väl hand om henne". Jag börjde tokgrina! Verkligen tokgrina! Jag gick ur operationsrummet och tårarna sprutade! Sambon trodde de hade HÄNT något allvarligt när han såg mej. ;) Det var hemskt! (Grinar nästan när jag skriver om det!)

Sen kändes det som en EVIGHET( ca 1.45) som hon var inne på operationen.Jag våldsvirkade under hela tiden. Jag har sett alldeles för många sjukhus-serier, så jag satt bara och väntade på att en Dr skulle komma och se bedrövad ut.. Men han kom och så glad ut! Allt hade gått bra! :))))))

På uppvaket fick vi sitta lääääänge. L. är ju en dam som ÄLSKAR att sova, och hon gjorde sej ingen brådska att vakna. När hon väl vaknade var det jättejobbigt ett tag. Hon hade ont i ögat och mådde illa. Sammanlagt kräktes hon ca 8 gånger under eftermiddagen. Men hela tiden var hon så himla tapper. Modig och redig. Hon var inte rädd någongång, utan helt trygg. Det var så himla skönt!


Efteråt var det gott att festa på en piggelin.

Sedan fick vi vänta och vänta tills L. kände sej pigg nog att åka hem. Hon var jättetrött, men nöjd när vi lämnade sjukhuset. Hur trötta hennes föräldrar var ska vi inte ens prata om! Vilken dag..

Natten var lugn. L. sov som en stock. I dag har vi börjat med ögonsalva och droppar. Även det har gått galant. Droppar: 3 ggr/dag och salva 2ggr/dag. Ögat är rött, men man ser ingenting runt omkring. Vi är helt fachinerade över det. Skelningen är mycket bättre, men inte helt bra. Det visste vi redan, för L.s skelning var tydligen så stor att den inte gick att fixa helt med en operation. Hon har sett dubbelt idag. Ett tu tre idag hörde jag "Mamma, du har fyra ben!" :) 

Vi träffade helt underbar personal, men även några riktiga klappträn. Hur kan man jobba på en barnavdelning om man inte har någon humor, mjukhet eller empati? Men viss personal var så underbar att jag blev gråtmild!

Jag känner mej helt vimsig i dag, så jag antar att det knappt går att läsa min lilla berättelse.. Sorry! ;)

Lång dag



I går var den längsta dagen jag någonsin varit med om! Vi åkte vid 6 på morgonen och kom hem vid 20 på kvällen. Då var det bara att klä av sej och krypa i säng. Allt har gått jättebra, L. har varit helt suverän! Vilken unge! ♥

Jag skriver mer senare! Tack för all omtanke! ♥

Operation

I morgon ska L. operera sitt öga. Jag har varit så stark och förståndig, och jag SKA vara så stark och redig i morgon. Men i dag känner jag mej bara liten och ledsen. Jag förstår inte hur jag ska palla med att se mitt barn sövas. Jag förstår inte alls hur jag ska kunna lämna henne ensam där i operationsrummet. Jag fattar bara inte hur jag ska få tiden att gå under tiden hon opereras. Min fina lilla gumma!

Det ÄR ingen stor operation. Det ÄR en ren rutingrej för de som utför den. Men ändå! Det är mitt barn det handlar om.

Konversation på Berget

Just nu på Berget:

L.: Mamma, kan jag få städa min garderob?

Mamman: ????????????

L.: Snäääällla?!

Mamman: ???Ja, gör det du. Ta min på samma gång.

:)

Hoppas det håller i sej!

Mellomellomello

Tonight is the night! :) Kul ska det bli. Svårtippat som sjutton är det. Tonåringen och jag ska slå vad, som vanligt. :) Hoppas jag får flest rätt. Återkommer med resultatet. :)

Förövrigt tycker O. att HEAT är det mest fantastiska som hänt sedan Poodles och E-Type förra året. ;) L. håller på många. Tex. Agnes, Måns och Caroline.



Uppdatering: Jag vann the Battle of the berg, som vanligt. ;) L. hejjade mest på EMD sen. O. var gjiinig över att det var för lite hårdrock. Jag förstod att det skulle gå bra för Caroline och Malena. Jag hejade mest på "Mumsmums"! ;)

Konsumtion


I våran familj är vi storkonsumenter på ritblock, tuschpennor, ljus och servetter. I dag har O: och jag varit på stan och fyllt på förråden lite. Förhoppningsvis räcker det över helgen.


Mat går också åt endel i våran familj. 6 personer och kompisar som äter här då och då. Jag sa till sambon i går:

- Tänk när 400 gr köttfärs räckte till en måltid och två matlådor.

Det var andra tider då. I går stekte jag över 40 st köttfärsbiffar. Jag luktar mat-os än. ;)

Det som går åt mest hemma är frukt! Mjöl, ägg och smör går det åt massor också. (Hej Bullmamman)



Man kan nog tycka att vi överkonsumerar randiga tröjor också. ;)

Kalajs


O. ville ha en jordgubbstårta i år. Tyvärr hade de inga jordgubbar, så det fick bli hallon och blåbär. En riktig sommartårta som var så himla god! Om man får skryta lite?! ;) Ska ta mej en bit till snart.


Snällaste L. hade gjort ett brev i skolan till O. :) (Hej! Vad schysst du är när du är fem år) ;)


Jag råkade halka ute i dag. Skulle stampa på en kartong (för att få in den i återvinningen), som åkte i väg med mej ovanpå den. Det gjorde så ont. Men jag reste mej upp och tokskrattade så ingen skulle komma fram och visa sympati. Sympatin fick jag av O. när jag kom hem, i form av ett Batman-plåster. :)
 

O. tackar för alla som grattat honom! Här, privat och via sina egna bloggar. Tack!!!♥

Hurra!


Numera 5 år! ♥




Naturligtvis får musik-killen en egen skiva. Här är låtarna. Rock on! (Ni fattar vilken låt O. håller på på lördag, va?! ;)) Roligt att jag råkade skriva Breaking the LOVE! ;)



Som om vi inte är nog trångbodda ändå.. ;)

En härlig 5årsdag! ♥

Äntligen i mitt kök



I dag var vi hemma hos mormor och morfar. Mat, mys och uteliv. Bättre sällskap finns inte! Det blev inte sämre att jag fick den här boken! Har önskat mej den jättelänge, men inte kommit mej för att köpa den. Tur att det finns andra som kommer sej för! Tack tack! ♥♥

I morgon fyller min fina O. fem år! Gulligaste bebispojken! ♥ :) Tänk vad förvånad jag blev när han kom ut ur min mage, tjock och svarthårig och med en snopp! Jag glömmer aldrig hur overkligt det kändes! Vi hade ju tre tjejer i familjen tidigare, så vi hade tagit förgivet att det skulle bli en till. Men inte då. Det blev världens bästa lillebror! ♥ Jag är så lycklig att det var han som kom, och inte ännu en tjej. Nog för att tjejer är exakt lika goa, men lite ombyte förnöjer. :) Finaste prinspojken, mammas lilla godbit, rocker-killen. Kärt barn har många namn. ♥

Saturday


Godaste kolan i världen festar jag på i kväll. Mmmm..

Andra chansen känns ganska öppet. Och inte så speciellt intressant. Ingen av låtarna är någon jättejättefavorit.

Nu ska jag titta vidare på Wildkids. L. och jag tycker att Angus är bäst! Så himla gullig!  


Fredagkväll på Berget



Lite sång, lite dans, lite naket.. *haha* Näedå. Vi är bara lilla familjen hemma i helgen och småisarna sover. Så sambon och jag roar oss med lite singstar. På kortet ser ni sambon (första gången i bloggen??) som ÄNTLIGEN har fattat grejen med att sjunga! ;) Min bästa låt att sjunga är "Island in the stream" med Kenny och Dolly. :)

Ha en skön kväll!

Ps. Jag har klarat mej från magsjukan *pepparpeppar*

Happy thoughts



I slutet av förra veckan, under hela helgen och den här veckan har magsjukan härjat på jobbet. Personal och boende. Jag har jobbat i stort sett hela tiden och än har jag klarat mej. *pepparpeppar*
Ska snart dit och jobba igen så jag håller tummarna på att det har lugnat ner sej.
*håll håll håll*


Lär dej om mej

Har gjort ett eget ABC om mej själv. Hittade en engelsk variant, men det blev för jobbigt. Så jag hittade på ett eget. ;)

A SOM I ANSIKTSDRAG:
Fräknig, skrattgropar, blåa ögon.

B SOM I BOENDE: I en stor 5:a, som är för liten för oss. ;) Men vi trivs.

C SOM I CIVILSTÅND:
Sambo med M. Inga planer på vare sej förlovning eller giftemål. (Ja, vi ÄR kära ändå. ;))

D SOM I DRÖMJOBB:
Något kreativt! Baka, blommor, rita eller något liknande

E SOM I ENERGIGIVARE:
Solen, barnen på ALLA sätt, något gott att äta, roliga människor, att baka och pyssla i köket. Långa härliga promenader, eller ute-dagar. Kramas med sambon. Skratta!

F SOM I FAVORITGODIS:
Varierar. Just nu Gott och blandat

G SOM I GODASTE MATEN:
Lasagne, taccos, lax. Tycker egentligen om det mesta.

H SOM I HUSDJUR:
Inget, och vill inget ha heller.

I SOM I INTRESSEN:
Baka, barnen, blogg, pyssla på alla sätt, njuta! :)

J SOM I JOBB:
Fast 75:a på ett servicehus

K SOM I KÖR:
Bara cykel.

L SOM I LASTER:
Allt som är sött och gott. Semlor, kaffebröd, cola tex

M SOM I MUSIK:
Winnerbäck är bäst! ♥

N SOM I NAMN:
Amlon on the webb. Något annat IRL

O SOM I OINTRESSANT:
Bilar, andras pengar, datorer.

P SOM I PERSONLIGHET:
Barnkär ensamvarg. Osocial, som ändå gillar att umgås när det gäller. Omtänksam, envis, bullmamma, Lugn men kan repa humör.  

Q SOM I QL:
En shoppingdag med tonåringen :)

R SOM I RUSDRYCKER ;):
Drickes sällan. Men vitt vin och cider går fint ner vid fest.

S SOM I SHOPPING:
Är kul. Men jag shoppar _extremt_ lite om man jämför med 95% av bloggarna jag läser. ;)
 Fikar nog hellreän att shoppa. ;)

T SOM I TV:
Tittar gärna på tv samtidigt som jag gör något annat. Hellre tv än film. Favoritprogrammen är: Mästarnas mästare, SATC, Vänner, Greys, Christine. Och mello! :)

U SOM I UNIKT MED DEJ:
110 % bullmamma. ;) 

V SOM I VARDAGSKLÄDER:
Oftaste kjol, strumpisar eller leggings och någon topp. Helst mörkare färger. Randigt!

X SOM I XTREMT BRA LÅT:
Har blivit inspirerad av O.: I was made for loving you med Kiss

Y SOM I YNGEL ;):
Tre egna: M, 15 år, L., 6 år och O., 5 år på måndag. ♥ Sambon har en dotter; F., 9 år som bor hos oss. :) L. och O. är sambons och mina gemensamma älsklingar. ♥

Z SOM I ZZZZZZ.. ZOVA:
Somnar direkt jag lägger mej. Behöver inte så mycket sömn. Tycker om att komma upp i tid på mornarna även om jag tycker det är jobbigt att gå upp. ;)

Å SOM I ÅLDER:
35 år. Helt galet.

Ä SOM I ÄCKLIGT:
Fötter, möglig mat, äppelmos, att åka hiss, otäcka katter. 

Ö SOM I ÖNSKAR SEJ:
Ett stort skåp till spel och pussel. En bebis ♥

Fyll i ditt eget ABC om du vill! :)



♥Tänker på dej! ♥

Livskvalitet


Semla, cola och trevligt sällskap på ett mysigt 50-tals cafe. Kan vardagen bli bättre?

Vilse i pannkakan


Ungspannkaka på berget i dag. Jag sitter och väntar på att Storpotäten ska komma.. Pot, pot, pot. ;)


L.s troslåda. Liiiite skillnad mot
Anna Books dotters låda.. ;) Kolla under inlägget "Äntligen klar". Man kan få ångest av mindre.. *haha* ;)

Hurraaaaa!


Grattis till gulliga damen uppe i norr som fyller 4 år idag! :)

Kram från oss!

(Paket kommer!)

Stupid

´Jag har massor på hjärtat som jag bara vill ösa ur mej. Men jag kniper igen. Det är inte värt det. Inte ett jävla dugg värt det. Så det så!

So, so what..