Mys!

Jag älskar adventstid! Mer än själva julen egentligen. I dag slängde jag fram mina stjärnor. Det visade sej att tre av mina stjärnor blivit förstörde när M. flyttade. Han har röjt runt på vinden som en jävla bulldozer! En kunde jag laga, men de andra två var heltrasiga. Tack för det, televerket. Så jag fick hasta ner på stan och köpa två nya. Stackars mej! ;)


Röda till köksfönstren. I like!


Min älsklingsstjärna.

Nu ska jag slänga mej i soffan och vänta på Greys anatomy. Jag ska dricka glögg-te och äta lussekatt och pepparkaksmuffins. I morgon har vi planeringsdag. På brandstationen. Vissa på jobbet håller på och larvar sej med mej och brandmännen, eftersom jag är singel. De skulle bara veta! ;))

Ps: Har Bonde söker fru på i bakgrunden. ÄR det seriöst något fel på den där Roger?? Eller? Jag har sett för lite för att ha bildat mej en uppfattning, men han verkar ju en aning .....tja.....?!

10 låtar som är JAG

Train in vain ♥ The Clash

Lova att du aldrig glömmer bort mej ♥ Gyllene Tider

Skrubbsår ♥ LOK

Kryptonite ♥ 3 doors down

Good riddance ♥ Green Day

Last resort ♥ Papa Roach

Weak ♥ Skunk Anansie

Jag är hos dig igen ♥ Lars Winnerbäck

Flashdance ♥ Irene Cara

Allt jag vill ha ♥ Jacob Hellman

10 ganska olika låtar som alla betyder mycket för mej på olika sätt. Klicka på låten och lyssna och NJUT! :) Och få en bit av the BERGET-feeling! :)


Helgbilder + tv


Fredag: Disco


L. och K. i discoljuset. ;)'


Lördag: Tjejmys med pepparkaksbak


Jag kunde inte hålla mej längre. Fick lov att göra lussekatter. Det är bland det godaste jag vet! :) 4 stycken har jag ätit redan.


Sen blev det go´kolor och Robinson. Jag hittade ingen favorit, men flera jag inte gillar.. Paolo var bättre än Linda iaf. Fast han var lite tönt-matcho "Hur känns det att få däng av TJEJER" osv. Sen är det så trök med att de börjar pakta på EN gång. Men det är kul att det har börjat igen. :)

Måste skriva om Idol också. Visst blir det sämre för varje år? Eller är jag bara mätt? Jag har en favorit: Calle. Han har jag gillat sedan jag såg honom första gången. :) Towe kan jag inte riktigt fatta grejen med. Visst hon är duktig och så, men jag tycker inte hon är intressant. Erik är bra, men jag känner ingenting för honom heller. Mariette gillar jag. Hon är intressant och speciell. Och så himla fin! Men favoriten är överlägset Calle. Jag tittar på Idol för att folk i min närhet vill se, och jag vill vara med dem! ;)

I dag ska jag städa. Suck!


Disco Berget

O. och jag lyssnar på Lilla Melodifestivalen 2009. _Att O. tyxcker den skivan är superduperbra är en underdrift. ;) Han sjunger järnet och dansar helt bananaz. ;) Han allra bästa låt är Boyfriend. Jag tycker att den här låten är galet bra. Lätt att jag skulle hålla på den i stora mello om den vore med där. ;)


Happy Birthday Sweet 16

I dag fyller min tonåring 16 år. Hurra hurra hurra hurra till världens goaste! :)




Lilla hjärtat på det glada 90-talet. ;)

GRATTIS ÄLSKLING!

Någon tycker om mej! :)


*glad*

Lilla rummet + EFTERLYSNING!


Det är inte storleken som räknas, utan myset! :) L. är så nöjd med sitt lilla rum.


Skrivhörnan.


Säng och myshörnan.

Litet med mysigt. I dag har tre tjejer lekt där inne och det funkade finfint. L. är jättelycklig! O. tyckte det var så tomt i sitt stora rum när inte syrran skulle sova där nu i kväll. Han fick för sej att han var mörkrädd och allt möjligt. (Egentligen handlade det om att få vara uppe och titta på Filip och Fredrik med mamma och storastorasystern. ;))

I dag är jag så jävla tröött. Har plockat ur sovrummet idag, de kommer och målar lister mm i morgon. Jag är så trött på att slita medtunga grejer. Jag vill ha en stark handyman som gör allt sånt åt mej. ;)

Nu ska jag lägga mej och sova. Jag är ledig i morgon YIPPIE! :)

Ps: ÄR det någon som har "Inte som andra döttrar" av Deborah Spungen som jag kan få köpa?? Tonåringen vill läsa den och vi hittar den ingenstans! Helt sjukt. Den som var så himla populär när jag var ung.





Lattjo helg

I helgen har jag fått många goda skratt. O. har varit i sitt esse. Roligare unge får man leta efter. :)  Det började med när vi skulle gå in på dagis i fredags morse.

O: Jag undrar vilken fröken det är idag?
Mamman: Jag vet inte. Det kanske är Britt-Marie?
O: Ja, det är Brittmarie. Jag såg hennes smala lilla rumpa.

*hahahaha*

Sen när vi tittade på Idol.

Towe: I wish i was a punkrocker....
O: Vaddå PANNKAKA??

Jag och tonåringen  höll seriöst på att skratta i hjäl oss. Det lät så himla roligt. Så nu sjunger vi hela tiden "I wish I was a pannkaka with flowers in my hair". Hahahaha.

Sen har O. kommit på en ny sak. Det kallas "Lattja med rumpan". Det går till så här att man vänder rumpan mot någon sen rullar man på höfterna (som om man jockaj jockjing, hälsar O.) Får man till det riktigt ordentligt kan man lägga av en fis också, då blir det extra coolt. ;))

O. lattjar med rumpan!

Sen har vi flyttat om, så nu bor L. i lilla rummet. Det blev såååå mysigt! O.s rum (det som de delade förut) blev så otroligt stort! Herregud, vilket utrymme! (Bilder kommer!)

Ang. att tapetsera själv. Kankse skulle jag klara det själv. Men det är ju så högt i tak här. Det är det jag tror är så jäkla svårt. Eller läskigt! ;)

The fireplace

Gulliga Camilla ville se öppna spisen. Here it is:


Den är inte alldeles safe att elda i, så jag använder den mest till förvaring för mina ljus och ljusstakar. ;) Jag tycker så mycket om den _ändå_! Bara att den finns där ger myskänsla. Sen gillar jag formen på den. Har aldrig sett något i den stilen. Ursäkta röran runt om, det är grejer som ska stå i lilla rummet som står där nu.

En sak till om min lägenhet. För längesedan var det här ett typ "lyxhus" där bara rika chefer bodde typ. Flott värre. ;) Nu kan en ensam stående vårdjobbande 3barnsmorsa bor här, så jag antar att det flotta har falnat lite.. ;)

Ha en bra dag! Jag ska jobba i kväll..

Hemma hos mej!

Nu har jag äntligen fått nytapetserat i hallen och i lilla rummet. Det blev så fint och fräscht! :) Nu ser resten av lägenheten tyvärr ännu slitnare ut. Men jag har tapeter till andra rummen ståendes här, nu gäller det bara att hitta någon som vill tapetsera åt mej. *blinkblink* ;)


Del av min lååånga tomma hall, sedd från vardagsrummet. Längst bort till höger är själva kappvrån, syns inte. I första dörren till höger sover jag. I dörren till vänster är "lagamat-köket". Längst bort till vänster ligger lilla rummet.


Här ska hatthyllan sitta. (kappvrån)


L. har bestämt sej att flytta från O. och in till lilla rummet. Hon fick välja tapeter själv. :) Lilla rummet är från början en pig-kammare. När vi flyttade in fanns det ett litet handfat där inne. Nu är bara kaklet kvar, som ni ser. Jag älskar verkligen min lägenhet! Den är stor och rymlig, 5 rok, 123 kvm. Högt i tak, gammeldags charm, öppen spis, annorlunda på många sätt. Dessutom ligger den ju på Berget och har fin utsikt över sjö, skog och stad. :)


(Jag borde bli mäklare.. ;))


Jiha internet!

I går när de var här och fixade i hallen råkade klippa telkabeln, så helt plötsligt hade jag ingen telefon, inget internet och ingen digitalteve. Jättekonstigt! Nu har jag äntligen fått tillbaka allt! :) Jippie!

Förövrigt är jag så jävla sliten ÄN! ;) Men det var det värt. Fredagen var en av de roligaste kvällarna på läääänge! :)


Gammal

Nu känner jag mej som 150 år. No more party for me! Nu längtar jag till i morgon när mina ♥♥♥ kommer hem. Det var kul i kväll med, men inte som i går. Någon mc-efterfest orkade vi inte med i dag. Nån jävla måtta får det vara! ;) Nu ska jag stupa i säng!

Återträff

I ¨går var det äntligen dags för min återträff med 9:an. Det var alla 9:or i kommunen som gick ut 1989. I från min klass var det bara 9 stycken, kasst. Men vad kul vi hade det!! :) Det vatr så kul att träffa alla gamla kompisar från förr! Det är nästan så jag tror att jag ska skffa mej Facebook för att hålla kontakten med dem. :) Men bara nästan.. ;)


Började med en liten cider när barnen hade åkt  iväg. Det började ju redan kl. 18 så det var helstressigt! Fick fixa mej i ett huj.

Velade länge och väl om skovalet, men det blev de röda. "So not 36" som P. sa igår. ;) (Ser ut som jag har elefansjukan! ;))

 sen tog jag bussen upp till min älskling J. Busschaffören sa att jag hade ett charmerande leende. hihi. Sen satt vi hos J. en stund och fnissade upp oss. ;) J. och jag har ju varit nära vänner sedan vi var 5 år. Så vi har många minnen ihop! :)

Sen skjustade J:s goa kille oss till dit vi skulle vara. Sen var det bara: NU KÖÖÖÖR VI! Herregud vilken kväll. Det var vin och drinkar och cider högt och lågt. Det var längesedan jag skrattade så mycket, och kramades så mycket med alla. En gammal klasskompis, F. sa att det var som att komma tillbaka till kapphallen direkt han hörde J. och mej skratta. Det var var han minns mest av oss. ;)

Så här ser vi ut när vi är i vårt esse. Jag är en aning rödblommig av vinet.. ;) Vissa hade jag inte sett på massor av år. En av mina klasskompisar var tex barnmorska. Det trodde jag aldrig! Men himla kul att man kan ha så fel om folk.

Jag dansade (!!!!!!) järnet igår, och det var skitkul! Sen efter festen drog vi på efterfest på en MC-klubb. *tihi* Tycker den här bilden talar rätt mycket för sej själv..


Sen fick jag skjuts hem och däckade direkt. Det var längesedan jag hade så kuuuuul! Tror det eller ej så var jag pigg när jag vaknade också. ;)

Snart ska vi på Kommunfesten också. Min motivation är lika med noll. Går omkring i joggingbrallor och känner mej off. Men det är väl bara att svida om och ladda om!

NU KÖR VI! ;))

rafdidajradidaj

Fan vad kul jag har haft i natt! hihihihihiihihihihihih 80talet is the Shiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit!

Vad i...

I bland brukar jag och L. (Bagarflikkorna! ;)) titta på Leilas olika program på tv4 anytime. Det tycker vi är kul! En gång när vi tittade på Leilas jul sa L.: Varför säger hon min hela tiden?

Det hade inte jag tänkt på, men det gör hon. "Mina cupcakes", "mina kryddor" "min julmumma" "mitt bakpulver" osv osv. Nu försökte jag titta på ett avsnitt av Leilas jul igen, men det enda jag tänkte på var MIN, MINA, MITT! ;)


Men jag tycker om Leila ändå!

I dag är en stor dag. Jag har ätit säsongens första julskumspåse. Åh, vad gott det var! :)

I morgon blir det fest! :)

Weird day

I morse började dagen med att vi gick till fritte 6.30. Där var det redan fullt ös, då två pojkar var helt bananaz! Det var två pojkar med särskilda behov, som var där utan sina assistenter. På fritte fanns en personal som for som en skållad råtta efter bråkstakarna. Dessutom passade en av killarna på att svära åt mej när jag bad dem låta bli en lampknapp..  I soffan satt två tjejer och var morgontrötta. L. satt sej också där. Och naturligtvis fick de här tjejerna stå tillbaka för bråkstakarna, eftersom fröken bara hade tid med dem. Jag var så förbannad när jag cyklade vidare till dagis.

På jobbet fick jag en blåsning av en av de boende! Det kunde jag inte annat än skratta åt. Det är iaf inte var dag man blir kallad "Jävla kärringjävel". ;)

Sen ringde min hyresvärd. Han är så slut i huvudet så det finns inte. Orkar inte gå in på det, men jag var så arg att jag grinade. Hursomhelst ska de tapetsera hallen och SKRÄPRUMMET!!!!! Resten får jag fixa själv, de ansåg att de inte var så slitet.. Grrrrrr! Envis som jag är tänker jag bara: Näe nu jävlar!!!

Trots detta har det varit en bra dag. Har träffat en 4veckors bebis som var så himla söööööt! ♥ Tyvärr sov han hela tiden, men ändå.. Det var en njutning att bara se honom. Gissa om jag blev bebissugen?! ;)

Sen har vi varit på vattenleksavslutning för O. Det var så kul att se vad han hade lärt sej. Min lilla skrutt!

Här sitter O. och hans vattenlekskompisar. O. sitter som nummer 7 från vänster. Han sitter och tittar på sitt knä, han råkade ramla precis utanför badhuset.


O. gliiiiider igenom ringen. ;)


I dag kom första snön. Syns några snöflingor på bilden. För tidigt om ni frågar mej.

Nu ska jag äta en äggmacka och slöa. Snart är det dags för Greys. Jag har nog övergivit Mc Dreamy lite. Tycker Mc Steamy är snyggare nu. Nästan iaf. ;)


Man har inte roligare än vad man gör sej..

..därför har jag sorterat mina muffinsformar. :) Visst är de fina?


Mina favoriter är såklart de röda med vita prickar! :) Vilka skulle du vilja ha en smaskig muffins i om du hälsade på på Berget?? :)

Annars har dagen varit bra. Har jobbat. O. har haft pyjamasparty på dagis. Det hade varit superkul. Bland annat berättade han att han hade dansat järnet. ;) Tjejerna har varit i skolan. Sen har vi tvättat. Jag har plcokat i hop massor av vinterkläder som jag ska skänka till Röda Korset. Jag har insett att jag aldrig kommer ha tid och ork att sälja allt på Tradera, så jag skänker det i stället. Det känns bra!

Sen har UNDRET skett. Hyresvärden har hört av sej och på måndag ska de nog börja tapesera om här hemma. Jippie!! Ändrade oss i sista sekunden. Men den här ska vi ha i vardagsrummet:


Och den här i hallen:



I sovrummet har jag bestämt att jag ska ha ljusblått. Tonåringen ändrade sej i sista stunden, nu ska hon ha svart/grå/silver randig fondvägg och gråa väggar. Köket, småisarnas rum och extra rummet (dvs SKRÄPRUMMET!) får vänta ett tag. Köket ska vi ändå få omgjort nästa år. Wie! Då får vi diskmaskin också. Längtar! ;)

Sen pratade jag med bästa J. också. Vi bestämde oss att vi ska gå både på klassfest OCH på kommunfesten. Herregud, vilken helg. Kommer vara slut i ett år framöver jag som är så ovan.. ;) Naturligtvis får jag dåligt samvete som går ut två kvällar på raken och lämnar bort barnen. (De är hos sin pappa, där de ändå skulle vara för jag skulle egentligen jobbat..) Jag blir så arg på mej själv som känner så. Löjl! Men det brukar gå över.. Jag kanske rent av behöver andas lite vuxenluft. ;))

I morgon får jag gosa bebis, om jag har tur. Lyckost mej! ♥ Apråpå bebis så var det en som sommarjobbade hos oss i somras som fått en liten pojke. Han skulle heta Gottfrid! Hur sött som helst ju!!!! :)

Nej, nu ska jag plocka tvätt, duscha, kolla på tv och äta mandariner. Sen måste jag nog sova lite också. Tidiga morgon i morgon igen. Sen har O. avslutning på vattenleken. Då får vi vara med och titta. Jättekul! :)

Föresten, tror ni inte att jag hångel-drömde häromnatten igen. Den här gången drömde jag om:


Det var en nästan mardröm, faktiskt. Jag föredrar nästan Kronér faktiskt.

Apråpå hångel så har jag fått ett övernattningserbjudande i helgen. Får se om jag tar det. ;)

Natti!

Julkänsla och Åke

Nu är det ju inte så långt kvar till jul. I dag botaniserade jag i mina julböcker och skrev upp det som jag kom på som jag vill göra till jul. Alltså vi snackar godsaker.. ;) Som min jobbarkompis P. säger: Nu börjar A:s tid! ;)

Har jag missat något?


Ambitionerna är höga. ;)

O. skrev också sin viktigaste lista:


;) ♥

L. skrev också en viktig lista. Hon skrev "Mamma, pappa, L., M., O., och F. är bäst i väden tyker jag". Jag blev nästan lite tårögd då.

Vi har haft lite Halloween-festligt hemma i helgen. Såklart! Barnen tycker ju det är superkul. :)


Här är Åke. Han har hängt med i många år nu. Han är uppkallad efter våran hyresvärd. I år har Åke fått hedersplatsen i vårat gardinlösa vardagsrumsfönster. Han hänger där och njuter av utsikten. Åke hoppas att ni ser att han har tappat en tand.


November rain

Jag har alldeles glömt bort bloggen sen barnen kom hem. :) Äntligen är jag hel igen. I fredags hade vi fredagsmys. I går, lördag, var vi på bio. Vi såg "Upp" och den gillade vi alla tre. Spännande och rolig. Rekommenderas! Efteråt gick vi till en park och kastade en massa löv på varandra. Småisaran samlade sitt guld, dvs kastanjer! ;)



Sen gick vi till kyrkogården. Det var så fint där igår.



Sen gick vi och köpte godis. Såg ett väggord i fönstret som jag tyckte om. Påminde mej om Sandra Kim och den gamla topplåten J'aime la vie. :)



I dag har jag gjort köttfärsbiffar. Sen har jag och L. röjt på hennes rum och, gjort fruktsallad. Tonåringen är och hälsar på M. (fd sambo, Inte hennes pappa alltså). Det är inte bara nackdelar med att inte leva i kärnfamilj. ;) Snart ska vi ta en promenad.

I morgon börjar skolan igen. Det har varit så skönt att ha haft en pigg tjej här hemma den här veckan. L. är har stort sömnbehov och blir så trött av en vecka i skolan. På fredagskvällarna somnar hon alltid tidigt i soffan. Så det har varit jätteskönt för henne att få vila upp sej ordentligt. I dag sov vi till 9.45. Skönt! :)

Ha en skön söndag!