I kissed a boy and I liked it

I natt drömde jag om att jag hånglade med en kille. Det var inte vilken kille som helst utan Karl-Petter. Höll på att fnissa på mej när jag vaknade! ;)


Han också! ;)

I dag har det varit fullt upp. Först jobb. Sedan vattenlek för O. och simskola för L. O. och en kille, F, har hittat varandra rejält på vattenleken. De har exakt samma humor. En sa "bajs" och den andra sa "prutt". Och sen höll de på att skratta i hjäl sej!  ;) De visade sej att de bor alldeles i närheten av oss. Kul!!

Nu väntar en lugn kväll med Superstars och, ÄNTLIGEN, Greys anatomy! Som vi har längtat, jag och tonåringen! :) Varning för grin i första avsnittet misstänker jag. Vi ska festa till det med blåbärspaj och vaniljsås.

I morgon är jag ledig. Jiho! :)

Njurstenen verkar hålla sej lugn, men jag har lite känning i dag med. Tack för att ni är så snälla och tänker på mej, här på bloggen, och privat. ♥
Ha en skön kväll!


Det molar

Hela dagen har jag haft ont i ryggen, lite högre än midjan. På ena sidan. Jag är livrädd att det ska var en njursten.

Jag hade ett njurstensanfall för ganska precis 9 år sedan. Det var det värsta jag varit med om i hela mitt liv. Fy fan vad ont jag hade! Att föda barn eller smärtan i kejsarsnittssåret var ingenting mot njurstenanfallet. Men jag är ju sån så jag ska klara av allting själv, aldrig någonsin vara beroende av någon. Så jag tog _cykeln_ in till lasarettet. Har knappt något minne av cykelturen. ;) Gissa om alla jag känner skällde på mej efteråt. ALLA hade ju ställt upp och skjutsa mej om jag bara frågat. Men det gick bra. Jag fick en spruta och starka tabletter. Sen har jag haft känning en gång efter det. När jag var i Stockholm en gång. Fick lov att gå in på NK och ta ett stolpiller. *hahaha* Det skulle alla fisförnäma NK-tanter i päls vetat om.. ;)

Så håll tummarna att jag slipper den här gången!

Förövrigt har det varit en bra dag. Sol och skönt. Svinkallt i morse. Jobbet flöt på bra. L. hade med sej en kompis hem från skolan. När han gick hem lekte hon med grannflickan. O. och jag spelade fotboll, sen lekte han med grannpojkarna. :) Jag har lagat lax och tvättat. Jag tycker om mitt lugna nya liv. Men jag saknar någon vuxen att krama! Tonåringen är inte så road av att ha mamsen hängande runt halsen i tid och otid. ;)

Nu ska jag gå ner och hämta tvätt. Sen ska jag ta en bulle med vit choklad och hallon. Det tycker jag man ska unna sej när man har nästan-njursten. ;)



Stenar fr. Drömhuset.se


Söndag


Skulle det bli en spontan "Under hökens vingar" ligger L. bra till. ;) Min lilla bohem!


Min stora kille. Fick tid för 5½års-kontoll häromdagen. Jag fattar inte att det gällde O. Han är ju min bebis! ♥ Och min kille! Vi pratade om kärlek i dag.
Jag: Tycker inte du att jag borde ha en kille som jag kunde vara kär i?
O.: Men du har ju mej!
Jag: Men en stor kille som jag kan pussa o så!
O.: Men du kan ju pussa på mej.

Stora killar göra sej icke besvär med andra ord! ;)




Några bilder från idag


I dag hade vi ett plockningsprojekt på G. Vad?


Kastanjer!




Vasst!



Astrar



Småisarna dekorerade gammelmormors gravsten. ♥



Fjäril, eller någon som kommer tillbaka och hälsar på?



What the F*CK? Varför heter det inte Käck längre? Tumme ner! ;)



Just ja: Fredagsfikat blev lördagsfika, förstår att ni är många som undrat över det! ;)

I dag känner jag mej rofylld. Hösten har ofta den påverkan på mej. Älskar soliga höstdagar! ♥

En liten paus?

Näe, jag har en bloggsvacka igen. I´ve lost that bloggin´ feeling. Men den kommer nog tillbaka, när vinden vänder, klockan slår och tuppen gal. :)





Fika is the shit

Den här veckan blev det fredagsfika på torsdagen. Morotskaka och gott te, Mambo Jambo.



I dag har teenien varit på marknad och handlat munk och cocosbollar, så när jag kom hem från jobbet blev jag bjuden på go´fika. :) I morgon har jag tänkt börja ett lite sundare liv. Det funkar inte att moffla som jag har gjort på sistone. Hej tjockis liksom. Men jag ska fortsätta fredagsfika. ;)


Berget söndag 20/9 kl. 21:15

Föresten är det någon som ser "mannen under trappan"? Iiiiih, vad det är läskigt!

I morgon är jag ledig. Jag får ett besök jag ser framemot. :) Sen kommer mina älsklingar hem igen! Jaaaaa! ♥


Ensamjobbhelg

Den här helgen är småisarna hos M. Jag jobbar mest. Därav dålig uppdatering. Längtar tills i morgon när jag är ledig och barnen kommer hem till mami! ;) Jippi!

I går såg jag och tonåringen en himla rolig film. Yesman. Vi höll på att skratta ihjäl oss. Lättroade? ;)

Nu ska jag baka lite, tror jag. Sen blir det jobbet igen.


Happy

Jag lyssnar på LW:s nya skiva. :) Jag är redan in love! Det låter bra! En höst med LW, kan det bli bättre? :)



Se mig sa jag
Hör mig sa jag
Känn mej
Du måste ut för att hitta in
Jag tror det svajar i min själ
Du måste ut för att hitta in
Du som reser mig
se mig, hör mig, känn mig


♥ (Med reservation för hörfel)


Värdaste saker

I Gittan och älgbrorsorna står det om Gittans "värdaste saker som hon har högst upp på en hylla. Fick lust att ta kort på mina småisars värdaste saker som de har högst upp på sina hyllor. 

Först några av L:s grejer


 
Smådjur, spargris, två troll, två små fat, en blå glasbit, en vas med blommor, en plåtväska och en porslinsgris. ;) Ser ni mej i grisen föresten? *haha*


En snöglob, fast med glitter och stjärnor i stället för snö. L.s tredje. Den första slog liten lillebror sönder, den andra slog klantig mamma sönder. ;)

O. kör lite mindre prylar..


En otroligt ful (och dyr!!) noshörning som han älskar, en "tyranno" och en bläckfiskgubbe. ;) (I bakgrunden ser ni L.s värdaste minibyrå också)

Funderar om jag ska ta kort på mina och tonåringens värdaste saker också.





Gissa låten

Nu för tiden när L. hör en bra låt så vill hon gärna skriva upp namnet på den. Här har jag spelat en låt för henne som hon tyckte mycket om. Men vilken låt?


År de lovs

Svaret.

*hihi* Såklart!


Livskvalitet

I dag har vi varit på inspirationsdag om Livskvalitet inom vården. Det var en lång dag. Inte särskilt inspirerande heller. De där inspiratörerna har inte ens jobbat inom vården så deras världsbild är från en annan planet. Det är klart man vill göra _allt_ för att de boende ska få riktig, riktig livskvalitet. Men hinner vi det? Nej! Finns det pengar till det? Nej! Jag gör mitt allra, allra bästa för att förgylla vardagen för dem. Men jag _känner_ att jag skulle kunna göra mycket mera, om tid och pengar fanns! Det känns förjävligt rent ut sagt. Sen känns det som ett hån när man ska lyssna på någon kostexpert som aldrig jobbat i  "riktiga" vården, utan håller till på något privat, tjusigt vårdhem. Det är naturligtvis skillnad mot mitt jobb. Tyvärr!!!

Hur som helst. God mat fick vi. Och vi hade _väldigt_ roligt, jag och mina tre kollegor.

Vi fick i läxa att fundera vad livskvalitet är för oss. Jag ska lista 10 saker som är livkvalitet för mej:

* Att vara ledig. Naturligtvis med barnen. :)

* Att ligga i sängen och läsa för barnen

* Att baka

* En riktigt jävla bra låt ♥

* En fin höstdag

* Att SKRATTA!

* En dag när jag känner lugnet! Det är den bästa av dagar. Utan en massa måsten.

* Att dricka en burk cola då och då. :)

* Att riktigt prata med min fina tonåring

* Fysisk närhet!

See you!


Nybakt bulle i skogen en skön höstdag = Livskvalitet!


Slut som artist

Guuuuuud vad jag är trött i kroppen. Vissa dagar är så himla fysiskt släpiga som ensamstående trebarnsmorsa. Nu ska jag ta något gott och krypa ner i min sköna säng. I morgon ska jag till en annan stad och gå på en föreläsning om Livskvalitet (inom jobbet). Hoppas det blir bra!

Over and out!


Skolflickan! ♥

Söndag


Började dagen med att baka. Kanelbullar och långpannebullar. Det var längesedan jag bakade långpannebullar, men det var lika gott som jag minns. Enkelt är det också.

Gör en vanligt bulldeg och jäs som vanligt. Kavla ut i långpanna. Gör 6 "rännor" i degen. Gör fyllning:
200g Philadelphia
3 dl florsocker
150 g smör
2 tsk vaniljsocker
(Jag brukar göra fyllningen i matberedaren)
Fyll rännorna med fyllningen. Jäs 30 min. Pensla med ägg och ha på pärlsocker. Grädda i 225 grader.
Mums!

Sen tog vi med oss färska bullar och gick ett varv på "spåret". Jättehärligt! Låter som värsta helylle-mamman ju. ;)


Småisarna i slalombacken. Så här såg det ut i
april. Det märktes verkligen i skogen att hösten är på G. Men det känns faktiskt rätt mysigt. Det är vintern jag inte pallar med. Den är så lååååång.

Sen kom M. på besök. Då blev jag glad i hjärtat. Faktiskt.

Nu ska jag lägga mej och titta på min älsklingsfilm, Notting Hill. ♥ I morgon ska jag jobba. M. hämtar barnen så jag har en hel eftermiddag för mej själv! Jag ska nog åka en sväng till elgiganten och kolla på en DVD. Jag saknar att inte kunna se på film. Sen ska jag nog gå på Rusta och slösa lite pengar. ;)

Ha en bra dag!

Fredagsfika

Fredag igen. Vi har fikat igen. :)


Denna gång blev det utomhus. Jag åt konditoriets egna bulle och drack te. White raspberry and physalis. Gott! ♥
Hittade äntligen min mobilsladd så jag kunde föra över mina bilder från mobilen. Några bilder från sommaren:
Spring i benen! Min småisar. ♥ Bilden till trots mådde jag galet dåligt den här dagen. Nära till tårar, minns jag. Det var då M. hade fått sin lägenhet. Det är så skönt att tänkta på det som varit, jag mår så bra nu om man jämför! Jiho! :)


Gummistövlar med kurbits vill jag ha! :)


Finaste teenien, nyklippt :)


Kalas-O ♥


Förövrigt måste jag be om ursäkt för att jag är sån usel bloggare och bloggkamrat nu. Men jag är helt oinspirerad. Den här veckan har gått åt att pussla i hop vardagen och inget mer. Jag tittar in, men jag kommenterar inte som förr. Men I´ll be back! :) KRAM till alla fina bloggkompisar! ♥


Lovligt byte

Att jag är singel är tydligen en sak som engagerar många. Jag är medbjuden på "singelmingel", singelkryssningar och flera har sagt att de vet den _perfekta_ killen som skulle passa mej "så bra". Jag tycker det är ganska roligt med folks engagemang. Men de går bet för det sista jag vill ha är någon ny. Fy fasiken vad jobbigt att lära känna någon från  början igen. Jag är för ointresserad och lat. Och cynisk. Fast det kanske kommer att ändras?




Hissa och dissa

HISSA:

♥ Melissa Horn. Gud, vad bra hon är! ♥



♥ Anders Bagge. Han gör det värt att titta på Idol igen! Varmare människa får man leta efter!

♥ Höstmys med te och bullar. ;) Höstsol, höstkramar, höstluften!

♥ Gordon Ramsey, tonight on my tv. Jiho! I bloody love him! ;)

♥ Kläderna i affärerna nu. Murrigt och burrigt. I like!


DISSA:

♥ Mej själv, när jag känner att jag inte räcker till till alla så som jag vill

♥ Lårhöga stövlar! Nejnejnejnejnej

♥ Att jag ska jobba i morgon, och torsdag och fredag. Jag vill inte.

♥ 2 mammor på simskolan. Shut up! ;)

♥ Att O. upptäckt Smurfhits. ;) Vi lyssnar ofta på den suveräna låten "Smurfrock - Det är cool, JA!" (Hardrock hallelujah) ;)

Titta titta!


Har beställt ett smycke från
Mami design. Det blev jättefint! ♥ Nu har jag det finaste jag har runt halsen! :)

Söndag


I dag blev det faktiskt sol på eftermiddagen. :) Ut fort som sjutton!


Titta råååååsa! ;))) Fan, vad jag är larvig! Förlåt! ;)


L. lärde sej att slå "volt" över ett räcke. Det gjorde alltid jag när jag var liten.


Min katträdsla har inte gått över till barnen, som synes. Men fotografen höll sej på behörigt avstånd. I morgon ska Herr Polisong (dvs O.) klippa sej. Äntligen! :)

Fredagsfika

Jag och småisarna har börjat med en ny tradition: fredagsfika. Förra fredagen hade vi picknick på nybakade bullar, i dag har vi varit på mitt favviscafe, som äntligen öppnat igen efter semestern. Jag fick bara lov att ta en räkmacka. ♥



Nu blir det soffhäng och Brokeback Mountain. Jake Gyllenhaal får hålla mej sällskap i kväll. :) I like!

1:a september i bilder


Ledig dag = bakdag. ;)


Tisdag = Tvättsatugedag. Delar av min tvätt. :) Inte ett spår av rååsa! ;)


Biblo-besök. Många böcker blir det!


Lek med våra gulliga grannar. Barnen leker så bra. De har känt varandra sen de började på dagis. S och L är jämngamla, och O, H och H är också jämngamla. :)


Slängde ihop en paj på kvällen. Päron, nektarin, jordgubbar, banan, ananas. Åt med kardemummagrädde. Jäklar vad gott det blev.

Dagens mami. Randig, okammad och fräknig.

(Mami är ett av mina hatord. Därför måste jag skriva det. En slags bearbetning.. ;))

Det skulle kunna vara mer kort, men blogg.se är ju så jävla segt ikväll så det får vara.

Godnatt!