Check!Allt väl på Berget!

Anledningen till bloggpausen:
Många tankar - Svårt att skriva ner
Mycket att göra - Svårt att hinna med

Ha det så bra! :)


Härmar Alex: Dagen i PLUS

Vaknade kl. 7 (+). Följde med L. (+++++) till skolan (+++). Gick till BVC (+++) med O. (+++++). Han fick spruta (+). Gick upp på stan (++++) och köpte en "sprut-present (+++++). Var in i nya gallerian (++++) och tittade. Det var jättefint (++++) och kändes som man vore i en storstad (+++++). Sen gick vi och fikade (+++++). Jag unnade mej en wienersemla (+++++) för jag varit så duktig att inte äta sött. (+++). Sen gick vi hem(++++) och åt överblivna våfflor (+++). Nu ska vi bygga i hop Star Wars-lego (sprut-presenten) (++++).

Sen ska vi gå till skolan (+++) och hämta L. (+++++) och hennes kompis E (++++). Sen blir det en skön eftermiddag hemma (+++++). Jag jobbar i helgen(+) så barnen har pappahelg (+). När de åker till sin pappa (++++) ska jag passa på att handla (+++) i "lugn och ro" (+++). Sen blir det fredagsmys (+++++) med tonåringen (+++++), utan godis (+). Så ska det låta (++++) och Solsidan (+++++) ska jag titta på. Och läsa kvällstidningar (++++).

I morgon jobbar jag delad tur (++). I pausen ska jag och tonåring strosa på stan (+++++). Måste köpa några nya bh:ar (+++). Äta ute ska vi också (+++++). Sen på kvällen ska jag hem till mannen med håriga armen (+++++)!

På söndag jobbar jag 7-16 (+). Efter jobbet ska jag hämta mina småisar (+++++) sedan hem och mysa (+++++). Jag hoppas att det är någon Johan Falk-film (+++) på tv, så jag får dreggla lite på Joel Kinnaman (+++++). Förra söndagen såg jag en hel film (++) i hopp att se Joel (+++++). Men han var med 1 min (+).

Ha en bra helg! (+++++)

Helgens sämsta vs bästa

Helgens sämsta:


Vi vaknade till ett landskap fyllt med ny snö. Under dagen kom det säkert närmare 2 dm. O. tar det hela med ett tandlöst leende.


Medans mammans leende var lite mer krystat. Fy! Hade det varit för 10 år sedan hade jag lagt mej ner och grinat och varit ARG, garanterat. Nu kan jag tygla mitt humör lite bättre, men inombords var jag alldeles svart.

BÄSTA


Hittade mina borttappade akvarellfärger! ♥ Jag blev överlycklig och satta igång att måla på en gång. Här är det L. som provar att måla på finpapper med finfärger. :)


Hittills har det blivit en färdig målning, och sen dessa halvfärdiga cupcakes.. Kul att bara leka lite med färgerna igen.


Sen var vi hos mormor och morfar. Det blev en dag med snöskottning, utelek, god mat, smurf-lotto och mys på alla sätt och vis. Läka för själen! ♥

Andra bra saker i helgen var att jag satte ner foten där jag skulle, att Så ska det låta började igen, att jag inte åt något godis och sånt alls, att jag var ledig, att tonåringen jobbade på cafeet igen, och att jag har hunnit med en massa roligt!

Nu ska jag dammsuga. Har inte hunnit köpa en ny dammsugare än, men jag har lånat en så länge. :)

Livet på Berget. Tagning 1679

Scener från Berget de senaste 10 dagarna

Scen 1:


Moppar golvet. Ett tu tre går moppskaftet AV!

Scen 2:

Vispar maräng till makroner med elvispen. Ett tu tre lossnar hela ena vispen och de som vispen sitter fast i.

Scen 3:

Moppar golvet med min nyinköpta mopp. Gnuggar _hårt_ på en fläck. Moppj*vln viks på mitten! Hej Fröken Hulken liksom.

Scen 4:

Dammsuger. Ett tu tre blir det svart. Byter propp med dammsugaren i, proppen smäller igen. Gör samma grej igen, samma resultat. Drar ur sladden och sätter in den i ett annat uttag. Naturligvis går proppen igen. Alltså funkar inte dammsugaren längre. Dessutom gjorde jag slut på ett helt propp-paket. Damned!

Nu törs jag _absolut_ inte köra tvättmaskinen, sätta på tv, köra matberedaren, eller något som har något med någon maskin att göra. Undra om jag törs stänga av datorna, eller om den sprängs? ;)


Mönstervecka

Nilla på den urtrivsamma bloggen Tankebubblor har mönstervecka nu. Tyvärr är jag inte med, men jag kör en egen variant av mönstervecka här hemma.Randig tröja
Rutiga byxor
Prickiga strumpor

;)

Flirt-tröjan

I dag har jag städat min garderob. Fick lov att ta tag i någonting så jag slapp älta tvättstugan. ;) Hittade en massa kul. Bla min partajtröja från åren när jag var ute mycket.


Den här tröjan var verkligen en höjdare. En riktig ragg-tröja! ;) Aldrig fick man kontakt med så mycket folk som när jag hade den här tröjan. ALLA tog åt sej och ville prata! ;) *hihi* Joey hade sitt "How you doin´?" och jag hade min tröja! :)

Jag = en tvättstugekärring

I mitt hus är det 6 lägenheter. Alla lägenheter har varsin heldag i tvättstugan. Jag har tisdagar. Söndag har vi delat upp på 4 tider, som man får ta om man vill. Jag tycker det funkar hur bra som helst! Jag vet att på tisdag tvättar jag, och jag har hela dagen på mej, ingen stress. Även om jag jobbar så är det liksom lugnt. Jag har tvättmaskin i lägenheten också, men det är så skönt att tvätta undan i tvättstugan.

Nu är det väl en _nyinflyttad_ (;)) som hade skrivit en lapp om att vi kanske borde modernisera lite, alltså som de gör i andra hus. Jag skrev naturligtvis att jag inte ville, men om alla andra vill så ändrar jag mej såklart. (Grrr) Men jag vill verkligen inte hålla på och "slåss" om de bästa tiderna. Jag vill inte hålla på att stresstvätta på 3 timmar. Jag vill inte föra kalender på NÄR jag ska tvätta. Jag vill ha min heldag! :)

Nu känner jag mej helt upprörd över det här. Det är så jag skäms. Jag har blivit en tvättstugekärring! ;)

Dagens i-landsproblem.. ;)


10 tankar om mello.

Tonåringen och jag har tävlat i 5 veckor om vilka som går vidare i mello. M. har vunnit alla 4 delfinalerna, det blev oavgjort på andra chansen. Finalen, som jag tycker är viktigast ;), vann jag såklart. Som vanligt. *hihi* Jag tycker det känns lite tomt att det är slut nu.

Lite tankar om mellon:

* Jag tyckte det var kul att Anna vann. Gillar låten. Gillar skorna! :) 
* Men min favorit var Darin. Han var så bra! ♥
* Min största skräck var att Timoteij skulle vinna. Jag skrek t.om "VEM som helst, förutom Timoteij!!!" 
* Blev förvånad att inte Peter Jöback fick mer poäng!
* Blev förvånad att Andreas fick så pass mycket poäng.
* Förstår inte tjusningen med Dolph! Det kryper i kroppen på mej när han pratar.
* Gillar Måns (eller jag menar Mens.. ;))
* Salem är som solen. :)
* Vad hade Jessica på sej??
* Whats up med Olas hår? Kan han aldrig ha en fin frisyr??Är hemma på timmar nu. Snart ska vi äta falafel med fetaostcreme och couscous. Jag älskar falafel. Ska skriva matlista för nästa vecka nu. Känns som om jag kört fast när det gäller matlagning. Vi har ett gäng rätter som jag varierar mellan. Men det är ju så tråkigt. Behöver inspiration! Var hittar man den?

Ha det så bra! :)
 Saknar

I dag har jag det lite jobbigt. Allt är visserligen relativt, men det är jobbigt för mej. Jag jobbar i helgen, så småisarna är hos sin pappa. Jag längtar så efter dem. Det är så himla trökigt när de inte är hemma. Jag tycker det är tråkigt att bara kunna ligga på sängen och läsa en tidning, ostört. ;) Jag är van att det är någon som vill mej något stup i kvarten. Så är det ju att vara förälder, ännu mer att vara ensamstående förälder. Det är ju mej de vill prata med. Därför är det så tomt. Men i morgon kommer mina småisar hem! :) Min älsklingar! ♥♥

Sen saknar jag min fina "mannen med den hårig armen". Jag var hos honom i går kväll. Mysigt! Jag vill krypa in under hans skinn när vi väl träffas. ♥ Sen brukar dagen efter alltid vara jobbig, då saknar jag honom så mycket. Sen ju längre tiden går går saknaden över. Jag har fullt upp med mitt, han har fullt upp med sitt. Men ändå vet jag att vi hör ihop! ♥ Som jag skrivit förut, det här är det ultimata för mej. Frihet OCH kärlek. :) Men idag är det ju dagen efter igår, så då har jag svår abstinens.  

Men jag är också glad för att jag har min fina tonåring hemma. :) Även om hon sitter vid datorna på sitt rum så finns hon här iaf. Min stora, duktiga, coola, roliga, mysiga tjej. Sen är jag glad över att vi ska se mello tillsammans ikväll och äta två sorters Ben & Jerrys.

Rise and shine now, A!

6årsdagen!


KILLEN (Kl. är 05.40 och killen orkar showa redan.. Zzz. ;))


FIKAT (Makroner is the shit! :))


TÅRTAN


PRESENTER (Temat för presenterna var Star Wars, lego och gubbar av olika slag)


GLUGGEN


GODNATT! ;)

Mellomellomello

En jag känner ska åka på mello-finalen på lördag. Jag är förstås avis. ;)
H*n frågade mej vem jag tyckte om.

Jag: Jag är ju förtjust i Darin, Anna, Salem Och så Jöback såklart.

H*n: Jaha, är Peter Jöback med??

Jag: ????

Jag blir förvånad över att man åker på mello-final och inte har en aning om vilka som är med. Det är som om jag skulle gå på fotboll utan att veta vilka lag som spelade. Då tycker jag man lika gärna kan ge biljetten till någon som verkligen är intresserad. Det tycker jag det borde vara lag på. ;)

Såhär _tycker_ jag inför lördagen:

BRA
* Darin
* Anna
* Salem
* Jöback

HELT OK
* Eric Saade
* Ola

INTE så BRA
* Jessica
* Pernilla
* Timoteij
* Andreas


O.s åsikter
Eric: JÄTTEBRA!!! "Manbåj mänbåj wåcken ko a mänbåj" *sjunger*
Darin: Inte nå bra
Anna: Inte bra, men hon är lite fin. Och snäll. Som du.
Peter: Den är bra
Andreas: Inte bra
Timoteij: Bra låt. Men dom ser så pinsamma ut. (?)
Salem: BRA! Det är ju Nasims brorsa. Han låter som Nasim ju.
Ola: ÄR det Anstöppabäl? Den gillar jag! *sjunger *
Jessica: Den har jag glömt bort. Den gillar jag inte.'
Pernilla: Är det den med pension? Den gillar jag!

L.s favoriter är Timoteij, Pernilla och Eric.
Tror att det är "barnlåtarna" i år.


Tandlösa O. (tre tappade tänder nu) dansar fågeldansen.. ;)

Done

Jag tror jag vet vem jag ska hålla på på lördag:


Åh, Darin! ♥

I dag tar vi igen oss efter 6-årsfestandet igår. Vi hade en superdupermysig dag! ♥

Dagens O.

O. kommer till mej och säger:

Mamma, kan jag få en ARMHÅLA till?
Mamman: Va??
O. En armhåla.
Mamman: Vad menar du?
O. En sån där du bakat?
Mamman: Jaha, menar du HALLONGROTTA?
O.: Ja, just ja. Hallongrotta.


*hahahaha*

Vi lyssnar på melodifestivalsbidragen. O. tycker mycket om Pernillas bidrag och sjunger med

Pernilla *sjunger*: Ge mig ett svar, ge mig passion
O. *sjunger*: Ge mig ett svar, ge mig PENSION

*hahaha*


-En armhåla anyone?
Sporlov 2010

Sista dagen på sportlovet. Dags för en sammanfattning.


L. och jag åkte rödögda till en annan stad och handlade lillebrorspresenter. L. passade på att sportlovspyssla på Panduro. :)


Såklart blev det lunch på tacobar. :)Sen blev det två dagar med lite lugn och ro och baddning med kamomill-te. Jättebra!


Lusen.


Sen åkte vi till en annan stad igen och gick på ett roligt museum. Rita spegelvänt är svårt!


Vi hittade också en rutchkana a´la 70-tal. Kul tyckte barnen. Mamman blev nostalgisk!


O. tappade andra tanden när vi skulle äta. Succe! :)


Hemma lekte vi mest i snöhögen. Helt sjukt att man kan stå och hålla sej i trädgrenar som man inte har en chans att nå på sommaren. :)

Jag får nästan panik närj ag tänker på att snön ska smälta sedan. Jag antar att jag kommer få bo i mina blommiga gummistövlar.Semester

Jag har bloggsemester på obestämd tid. Antagligen är jag tillbaka förr än jag anar. ;)

Anledningar:

* Sportlov! Vi är äntligen friska från allt vad ögoninflammationer heter så nu är det fullt ös. I dag tog vi tåget till en annan stad och gick på ett kuligt museum. :)

* Födelsedagsplanering och firande, O. fyller 6 år på tisdag. Bästa killen. Som förövrigt tappade sin andra tand på museet idag. :) Jag försöker begränsa mej när det gäller bakning, men jag kan inte. ;)

* Bloggfunderingar. Jag måste hitta mej själv i bloggvärlden. Jag vill inte ha någon ytlig "titta-vad-jag-har-shoppat"-blogg, men samtidigt vill jag inte lämna ut mej för mycket. En j*vla balansgång. Jag vill skriva det jag vill, och jag struntar i om det intresserar andra. Frågan är bara VAD jag ska skriva.. ;) (Bli inte upprörda ni som visar era shoppingfynd i bloggen, det gör jag med ibland, det är inte er jag menar!)

Sen är det vanliga livet som måste hinnas med också. Det ska lagas mat, kramas, tvättas, ätas, läsas böcker, spelas spel, umgås, vara ute, städas, handlas, bakas, gosas, sovas, plockas, ritas, pysslas, slöas, pussas, fikas,
drickas tv, surfas, jobbas, hämtas och lämnas, osv osv.

Ha det så fint! Jag tror det är vår i luften! :)


Hittade det sötaste kortet på mina småisar. Herregud så små de är! :) Bebisrunda och så gosiga. Jag vill bara krypa in i bilden och "sprutta" på kinderna. Mina finaste! ♥