Helgen

I helgen har det varit marknad i byhåla. Jag tycker det är så tråkigt, men barnen tycker det är så kul. Så det var bara för mamma att bita ihop. Fick iaf med mej tre sorters muffinsformar med mej hem. :)


I går tittade vi på mello. Vi hejade mest på Turkiet, men vi gillade Tyskland också. O. tog det hela med ro och somnade mot hans favoritkudde, dvs min höft/rumpa. *haha* Mjukt är det iallafall. ;)


Här är min tonåring i sitt nya bälte. Wax on, wax off! ;)


I dag hade L. skrivit ett meddelnade på ritbrädan. Älskade, finaste L.! I dag har jag inte kännt mej som den "besta mamman" alls, så det värmde gott. ♥


Jag fick BarbaSkön av tonåringen idag. :) Jag är en Barbapapanörd! I love barbapapa!


This is where the magic happens! ;) Nu är köket äntligen helt tomt. Nu kan inte jag göra något mer. Jag tycker det ska bli skönt att få sänka kraven i några veckor. Det _kan_ inte vara perfekt här hemma medans de fixar! Adjöken mitt lilla kök!


L. hjälpte mej att slå in paket till min underbara mamma. ♥ L. kommer bli en bra bloggare, för hon vill ta kort på allt möjligt hon grejar med. :) Hon kanske ska få gästblogga? :)

Nu borde jag gå och lägga mej. Men jag är inte trött alls.

The life of Berget


I´m in love! :) Äntligen fick jag mina träskor! ♥ Hade bästa födelsedagen!


O. och jag var på dagisutflykt. Mysigt! Vi körde stenhårt på fotbollsplanen. Jag tycker att O. borde spela fotboll, jag ser att han har talang. Men han vill _inte_! Han har prövat en gång, och sedan ville han inte gå dit igen. (Det var förra året). Han vill bara spela med mej, inte med andra kille och absolut inga matcher. ;) Söt! Så jag får nog se mej i stjärnorna efter lill-Zlatan. ;)


Vi hade hemgjord pizza med oss. Och goda grönsaker. :)

I dag har jag mest röjt här hemma. Har haft besök och fått hjälp med lite tunga saker. Jag bjöd på taccos. Sen har vi bara haft det bra. I dag är en sån där dag som känns bra ända in i hjärteroten. Jag är lyckligt lottad, helt enkelt. ♥

Nu ska jag titta på AFV med småisarna. De älskar det! :) Sen blir det Eurovision. Jag har flera favoriter: Island, Albanien, Turkiet, Rumänien, Norge, Tyskland, Belgien. Har säkert glömt någon. Sen håller vi lite på Serbiens frisyr. *hahahaha*

I dag har min tonåring varit på karate-gradering och är numera stolt innehavare av rött bälte! Hon har gått på karaten en termin och älskar det! :) Hylla!!!

KRAM!



The answers :)

Här kommer svaren!

Åsa undrade: vad uppskattar du för personlighetsdrag och egenskaper hos andra människor?

Svar:
Jag uppskattar humor, medmänsklighet, värme, självständighet, öppenhet, integritet, tex.

Linda frågade: Hur kom du på ditt bloggnamn Amlon?

Svar: A står för mitt namn, M är tonåringen, L är min 7åriga dotter, O. är min 6åriga son och N står för vårat efternamn. Så jävla bra bloggnamn! :)

Jovi frågade: Vilken är din favoritmat?'

Svar: Skinkfrestelse, lasagne, tacos, hemgjord pizza tex.

Har du några fobier?

Svar: Japp, jag tycker inte om råttor och katter. Jag åker helst inte hiss, eller låser in mej på toaletter. Klaustrofobi light.

Vad tror du händer när man dör?

Svar: Jag tror man blir något man själv vill. En fågel, vinden, en stjärna en humla eller vad som helst.

Vad ger dig ett lyckorus eller en adrenalinkick?

Svar: Åh, det är så mycket som ger mej lyckorus! Bara så där ett tu tre kan jag bli sådär lyckorusig av mina barn, solen, roliga människor, roliga fynd, att bada tex. :)

Sommarens mode?

Svar: *haha* Jag använder vad jag vill och bryr mej inte ett crap om mode. :) Just nu använder jag nästan bara kjol/klänning, leggings, converse eller mina träskor. :)

Emma och Mija undrade om separationen:

Svar: Jag har kommit över separationen så gott som helt och hållet. Vissa dagar kan jag känna mej lite deppig och tänka på det, men för det mesta är jag tillfreds. Jag har verkligen fattat rätt beslut och mår så mycket bättre än vad jag gjorde i förhållandet. Jag känner mej stark, fri och lycklig! :) Nu vet jag att det inte är mej det är fel på och så vet jag att det aldrig skulle blivit bättre, hur jag än skulle försöka. Man måste ju vara två som ger i ett förhållande. Så det så! :)

M frågade: Är du fortfarande lika glad och fnissig jämt fast du nu är lite äldre.. ;) ?

Svar: *haha* Å. tycker tydligen det. Men jag vet inte, tycker att jag är lite mindre fnissig nu. ;)

Camilla: Du får gärna en kaka! ;)

Tack för era frågor! Gulle! ♥



Birthdaygirl

I morgon fyller jag år. Hurra för mej! :) Jag kommer att ha fullt upp hela dagen. Först utflykt med dagis, sedan kvällsjobb. Här kommer en idolbild på mej så ni inte saknar mej för mycket! ;)


(Whats up with the messy hair? And the dabbelhäjk??)

I morgon är det min dag. Ha en bra dag alla! :)

Skolavslutningsshopping

I dag känner jag mej duktig. Dels har jag haft tvättstuga, sen har jag röjt i köket. Nu är det inte så mycket kvar att göra (intalar jag mej iallafall ;)). Sen har jag och småisarna varit på stan och handlat avslutningskläder. Jag kan inte fatta att jag är ute i så god tid. (För att var mej alltså, alla andra har säkert kläderna klara sedan _månader_ tillbaka. ;)) Barnen fick välja fritt och det blev:


Prickig klänning med bolero...


..och supersöta Miffy-skor till L.


O. fick jag styra lite. Tänkte att det skulle var skönt att slippa Star Wars _någongång_ iallafall. Men den här skjorta tyckte han om.


Men en ny keps behövdes, och då måste det ju bara vara en Star Wars, tycker O. Jag blev glad att det var en från riktiga Star Wars. Jag var kär i Luke när jag var liten. ;)

Nu måste jag springa ner i tvättis och hämta tvätt. Sen ska jag se på Eurovision, äta dumlemuffins och dricka te. Tack för alla frågor! Jättekul att det blev några! Men jag svarar på dem om nån dag, ifall någon har nåt mer på hjärtat! VÅGA FRÅGA! :)

Fråga mej något vetja

Jag har aldrig haft en frågestund i min blogg. Tvivlar att jag får någon fråga, men OM du undrar något kan du passa på att fråga HÄR!





Project kitchen

Projekt plocka ur och i kök fortsätter. Pust. I går var jag så uppgiven att jag ringde till mamma och grina. Kan beror på att jag jobbat typ 24 timmar i helgen och suttit sammanlagt 50 min. Lite trött var jag nog. ;) När mamma peppat mej mådde jag bättre och nu går det som en dans. Jag kan iaf konstatera att jag inte är jordens mest organiserade människa, att jag samlar på mej för mycket och att fd. sambon har halva sitt bohag här fortfarande. Grr.

När jag var liten fick jag ett kort av min farbror där det   typ stod: "De säger att de som har rörigt på sitt skrivbord har likadant i sitt huvud, men då undrar jag hur det ser ut i huvudet på de som har ett tomt skrivbord" *haha* Det har jag levt efter verkar det som. ;) Jag är lite rörig av mej, både i huvudet och hemma. Allra helst i skåp och lådor. ;)


Delar av mitt kök


Ett tomt och slitet köksskåp.


Kaklet som snart är ett minne blott. Tack och lov..

Nu ska jag grädda pannkaka. Bästa att passa på medans man har en fläkt! :)


Värsta stjärt!

Min O. (såklart) brukar säga Värsta stjärt då och då. Ni kanske tror att det är något negativt? Icke, säger jag. Värsta stjärt är ett positivt omdöme! :) Smaka på orden och känn att det låter bra! ;)

Så lite betyg:

Vädret: Värsta stjärt
Jobbat: Inte så värsta stjärt
Men ett tu tre på jobbet inser vi att det är storhelgs-OB: Värsta stjärt!
Röran här hemma: Absolut inte värsta stjärt
Mina loppisfynd i veckan: Värsta, värsta stjärt
Marabou kokosrulle: Värsta stjärt
Marabou Polka: Värsta stjärt
Jag efter ha mofflat en massa choklad: Så lågt från Värsta stjärt man kan komma

Snart ska jag och tonårigen ner på stan och shoppa lite och äta lunch. Värsta stjärt skulle man kunna säga om det. :)


Jag har lika humor som min 6åring. *haha* :)

A good day

I dag har jag provat på att vara blind. Jag går på en kurs om vardagsrehabilitering på jobbet. Där får vi bla prova att vara i "utsatta" situationer som de som vi vårdar ofta är i. Det är jättenyttigt! Vi fick sätta på oss några glasögon där man enbart såg ljus och mörker. Sen fick vi gå _ut_ och gå med en ledsagare. Bla. i en trapp och på knöggligt underlag. Läskigt. Sen fick vi sitta och fika med glasögonen på. Bre mackor, hälla i saft och sånt. Jättesvårt! Vi skrattade ganska mycket.. ;) Vardagslyx!

När jag och småisarna kom hem kl 16.30 (lång dag tackvare kursen) hade min fina tonåring gjort mat. Hon hade varit och handlat och fixat. DÅ blir man glad! Gullunge! Sen åt vi i värmen på balkongen. Vardagslyx!

Nu på kvällen blev jag akut baksugen. Bakade en plåt med
vanlig jävla muffins med lite hallonsylt och en plåt med ostfrallor. Så nu har jag mofflat i mej lite nybakt. Vardagslyx!

Nu ska jag slöa vidare vid datorn. Vardagslyx! :)

Bye bye kitchen bye bye

I dag fick jag ett infall och städade tre hyllor i skafferiet. Det blev 4 kassar med skräp. Fattar inte vad mycket gammalt jag hade. Skämmes! Hur som helst måste jag har känt på mej att något var på G. För på eftermiddagen ringde värden och sa att nästa måndag ska köksrenoveringen starta. Jihaaa! :)

Det kommer bli kaos och misär att leva i ett renoveringsobjekt i ca 4 veckor. De blåser ut typ hela köket. Så spis och kyl får vara i vårat matrum så länge. Den här gången är det bra att ha två delat kök. Hursomhelst så kommer det bli bra när allt blir klart. Ute med gamla torkskåpet, och in med en DISKMASKIN! Jippie! :)

Så nu vet jag var jag har att göra i stora drag:

*Ut med all skit jag har i skåpen i matrummet.
*Flytta över allting från köket till matrummet
*Flytta ut tvättmaskinen och ta ner allt väggfast på toaletten (De ska dra ventilation på toa med)
*Försöka överleva när allt drar i gång.
*Flörta med hantverkarna *haha*
*Flytta in allting i köket igen när det blivit klart
*Köpa lite roliga saker att förgylla köket med
*Köra diskmaskin! :)
*Baka, baka, baka och ha invigningsfest! :)

Fler roliga saker än tråkiga iaf. :)

To be or not to be?

Har suttit och funderat på Facebook. Har alltid tänkt att det inte är något för mej. Jag orkar inte ha kontakt med folk som jag inte har träffat på länge, typ någon man gick på en kurs med för 15 år sedan eller nåt. Uppenberligen fyller de ingen funktion för mej längre.

Men nu börjar jag vackla ang facebook. Kanske kan man hitta något gammalt guldkorn jag har tappat bort på vägen? :)

Rösta: Ska jag joina resten avvärlden, eller envist gå min egen väg?

Enkät: Facebookar du?


Walk this way
just gimme a kiss
like this!

Det är ju vår för fan! :)

Tänk att jag har överlevt vintern! Det här är allra bästa tiden, tycker jag. Ljuuusa kvällar och solsken i blick!


Första fikan på uteservering. Mysigt! :)


Mr I-love-my-gummistövlar fick nya skor, och tyckte att de rockade hårdare än stövlar till och med.


Fröken Hoppetossa tog hopprepet till fritte i morse. Klockan är 06.25, solen strålar och L. hoppar hopprep! Underbara, underbara vår! Jag får ångest av att tänka på mörka kalla vintermornar när vi pulsade i väg.. Usch!


En viss person fyller snart år. Största önskan är denna box. Köp den till henne. Gör det! :)

Det här skrattar jag och tonåringen seriöst ihjäl oss åt..


Bäjby Jeesus. *hahahahaha*

En helg har försvunnit

Tänkte göra ett foto i timmen i lördags. Men jag glömde bort det efter typ tre kort. Men här är lite blandade kort


Favoritfrukost på favoritbricka


Latmorgon med frukost, spel och kolla tv i sängen :)


Loppiskjolen åkte på. Fick många komplimanger för den under dagen. Roligt! :) Körde trekvartsleggings för det var tokvarmt ute. :)


Här är brickan jag köpte på loppis häromsistens. Den var sliten och blå, nu är den vit och fin! Tack morfar! :)


Småisarna, två grannbarn och jag var på lekparkspromenad


Jag känner livet i mej och odlar nya fräknar.


L. känner livet i sej, hon med!


I dag var det genomgrått. Men vi har haft en mysig dag ändå. :)

Känslomänniskan

Har suttit och läst saker jag skrev för 1 år sedan. Hur jag mådde och hur det var. Jag är så lycklig över att jag lämnade det där. Att jag står på egna ben och är stark. Jag är vinnaren!

Fast innest inne har jag ett litet, litet hål i hjärtat. Det gör ont ibland. Jag saknar och minns det bra någongång då och då. (mer och mer sällan iofs) Men det är något som bara jag vet. Och ni som läser min blogg.. *haha* För innerst inne vat jag att det är idioti att längta tillbaka. Det finns ingenting att hoppas på liksom. Men jag ibland är jag bara en liten, liten människa, med ett alldeles för stort och öppet hjärta.

Tack och lov för det föresten. Tack och lov att jag är en känslomänniska och ingen robot. Tack och lov att jag _känner_! Även om det är korkade känslor ibland, så är det iaf mina. Jag känner alltså lever jag! :)

Och för det mesta kickar jag rumpor och rockar stenhårt. *haha*


Ev. känner jag lite för offentligt nu, så det kan hända att jag tar bort inlägget. Men va fan.


Oj!

Jag har problem med spolningen på ena toaletten. Ringde husvärden som kom hit. Han sa att han skulle skicka hit RÖRIS!

Så nu undrar jag om röris har Skopis och Bandis med sej. Eller kanske vaktis? Eller om Röris kommer innan mellis? Kanske jag kan få en liten kramis av röris om jag har turis? ;)

Woohoo!


Här var det livat

Hela eftermiddagen spenderades på ett tomt badhus. Oj vad vi åkte vattenrutchbana idag. Så himla kul! :)







O. in action. :)


Ro

I tre och en halv timme gick jag och småisarna i skogen idag. Det är läka för själen det. Jag älskar att gå i skogen.


det är ganska komiskt att man hälsar på alla man möter i skogen, men direkt när man kommer ut på gatorna hälsar man inte längre. ;) Vi träffade 4 killar i skogen. Vi pratade lite, sen frågade en av dem om vi ville hälsa på RÅTTAN! Då såg jag att en av killarna hade en stor j*vla råtta klättrandes på axeln. Jag tycker typ råttor är det äckligaste som finns, så jag nästan skrek "NEJ TACK!!!!!!!" Euw, vad äcklig den var. Sen ångrade jag mej att jag inte vågade, det vore ju bra träning. Så kanske jag slipper bli hysterisk nästa gång jag ser en råtta som jag blev i Stockholm när en råtta sprang över gatan. Jag bara gallskrek. Tonåringen höll på att skämmas ihjäl! ;) Spindlar, ödlor, småkryp, ormar osv nemas problemas, men råttor och katter är superläskiga. ;)


Vi matade myrorna med plättar. De blev glada. Tror vi.




Sten sax påse


L. skrev varnande ord på spåret

"Stop! Det kan finas drakar" ;)


Jag körde med prickig rosett idag. I´m such a kid. ;)
På jobbet var det en som sa att jag har sån fjortis-stil. Jag hade tydligen lika skor som hennes söners flickvänner, som är typ 19 år eller nåt. Så nu håller vi på och dryga oss om det. Här kommer A. med sina fjortisskor. ;) Och med sin lekis-rosett. *haha*

Hela helgen har jag tänkt på kärlek. Jag tror inte jag är mogen för kärlek än. Jag tycker det är skönast att sköta mej själv, och inte behöva anpassa mej till någon (förutom mina barn och så). Jag kan ha en liten vän i viken, men inte mer. Inte än iallafall. Jag har fullt upp att känna lugn och ro. När jag tänker på att ha ett riktigt förhållande och träffas ofta tycker jag det låter mest jobbigt. Vad är det för fel på mej?? ;)

Men man ska ju inte klaga, för mej är det en stor styrka att vara självständig och klara mej själv. Jag har nog alltid haft lite för stor självständighetsbehov..

Nu måste jag lägga mej. Somnade tidigare på kvällen och vaknade i panik över att vi hade försovit oss. Sen såg jag att klockan var 22. ;)

I morgon ska O. och jag på inskolning i f-klass igen. Jag är så förvånad att min lilling ska börja f-klass i höst! Jag har ingen bebis längre. :(

O. goes bananaz

O. har kommit på en sång

"Jag kan bli vad jag vill
För jag kan skaka stjärt

Jag kan bli vad jag vill
För jag är en barbie-girl"


*haha*

Han vet vad som krävs för att bli känd nu för tiden. Skaffar han sej sedan en blogg så har han verkligen framtiden för sej! *hihi*


O. skakar stjärt.

Nu: skogen!

Sunday morning

I dag ska vi gå ut i skogen. Det ska bli så skönt!

Gårdagen i bilder:


Vi var ute och tittade på folk som sprang. O. fick såklart lov att hoppa lite.


Jag gräddade en massa plättar. Vi åt endel och resten får följa med ut i skogen i dag. :) Sen bakade vi sandkakor och en tigerkaka.


Den här utsikten hade jag från min balkong i går kväll. Fantastisk! ♥ Jag får ont i magen bara att tänka på om jag måste flytta från min lägenhet någongång. Jag älskar den!

Apråpå min anti-lista igår så var den inte speciellt seriöst menad.

Amlon ♥ loppisfynd


Hittade två kjolar på loppis häromdagen. Jättefräscha och fina. Pris: 20 kr st.


Två sjalar hittade jag också. Jag _älskar_ sjalar! Har många, och använder det typ jämt. En tia styck kostade de.


Jag har letat efter en sån här sjal i flera år. Älskar färgerna! Jag höll på att få tok-ryck när jag när jag hittade den. :)

Sen hittade jag en bricka också. Det var tur för jag har ju inte så många..



*hihi*

Mina fyra favoritsaker att handla:

♥ Brickor
♥ Servetter
♥ Sjalar
♥ Muffinsformar

Fyra saker jag inte gillar att handla

♥ Tischor
♥ Heels
♥ Väggord typ Carpe Diem.
♥ Allt som är vitt, vitt, vitt och vitt 

*hahahaha* Evil me.
 

Before and after och Vicky


L. i morse


L. på eftermiddagen.

Äntligen har L. kommit till sans och ville klippa sej. Hon blev så himla fin i håret! Sköööönt med en lättskött frissa. Både för mamma och L.! :)

Tonåringen och jag har helt snöat in på Little Britian. Tycker det är så jäkla kul! :) Min favorit är Vicky Pollard. Så nu går vi omkring mest hela dagarna och säger: Yeah but no but yeah but no but.. och Euuuh maj goud. ;)



*hahahahaha*


Halleluja!


Min dator verkar funka! :) Halleluja! :) Här kommer lite kort från min ofrilliga paus.


Gerberor


Glugg


Glömde gummistövlarna.. Suck! ;)


Glad-blommor. :) (Ranunkel)


Gung-fantaster


Grus i dojjan och i maskineriet


Glad igen :)


Grrr-dojjorna :)

Skönt att vara tillbaka!

Tack för alla fina ord i mitt depp-inlägg! Jag växte flera cm! Jag vet att jag gör ett jättejobb, precis som alla andra ensamma föräldrar. Tack för att ni påminde mej! Skulle jag kunna skulle jag bjuda er alla på något riktigt gott! :) Ni är bäst!!

Kram