Köket rekommenderar
Kardemumma- & vaniljmuffins
6-12 portioner | Stora formar
2 ägg
2 dl socker
1 dl rapsolja
1 1/2 dl vaniljyoghurt eller vaniljfil
1 1/2 msk kardemumma
1 1/2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Råsocker eller pärlsocker
Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner oljan och vaniljyoghurten. Blanda de torra ingredienserna för sig, och dofta sedan ner dem genom en sil. Häll upp smeten i muffinsformar, ca 12 vanliga, eller 6 jumbomuffins. Strö råsocker eller pärlsocker över muffinssmeten. Gräddas i 225°C ca 15-20 min. Vanliga muffins i mitten av ugnen, jumbosar i botten av ugnen. Kolla gärna med en provsticka om muffinsen är klara!
Kommer såklart från Dagens muffin :)
Mums! Vi som är storkonsumenter av vaniljyoghurt + hade en storebror som önskade att få baka = kan det bli mer klockrent?! :)
Kram!
Älskar kardemumma, älskar vanil - kan ju inte bli fel =).
Dagens Muffin är ju sååå bra! Bakar bara muffins numera.
Är inne och skriver upp receptet. Måste baka dem imorgon. =)=)
Åhå! Rapsolja minsann..? Det skall jag testa.
Jag älskar också kardemumma. Dom måste jag prova! Det är ju så smidigt att baka muffins :-)