Maskerad

Småisarna ska ha maskerad på dagis. L. ska vara katt och O. ska vara "sjörövdaje". :) I dag har jag fixat och donat med kläder. L. ska ha svarta strumpbyxor och svart tröja med vita prickar på. Sen diadem med svarta öron och en svart svans förstås. :) Sen målade jag dit morrhår och nos.

Till O. klippte jag sönder ett par gamla jeans så de blev lagom korta och fransiga, likaså med en randig tröja. (Som O. själv har klippt sönder, som jag av någon anledning hade sparat. Nu kom den väl till pass. ;)) På huvudet ska han ha en sjal med döskallar och sen en lapp för ögat, såklart. Sen målade vi mustacher och skägg. 

Barnen tyckte det var hysteriskt roligt att bara prova kläderna. Tog några jättesöta kort. Synd att jag inte kan visa dem här. Kanske ska skaffa en lösenordskyddad blogg som jag kan sätta in kort i?

Hursomhelst älskar jag maskerader, och har alltid gjort. Tycker det är så roligt att få använda fantasin och lite kreativitet. :) Senast jag klädde ut mej var till häxa. Mitt rätta jag, antagligen.. ;)

Godnatt på er!

Thing to do

Thing to do

Nu ska jag lägga mej och läsa den här boken. I like!

Några böcker vi gillar

mhlkjiggfedcyba

Här är några böcker som vi gärna läser hemma hos oss. Vem som läser vad får ni gissa själva. :)

(Kan avslöja att det är jag som läser Loranga. Jag älskar Loranga, Mazarin och Dartanjang. Det är humor på hög nivå! ;))

Bilderna kommer från
Adlibris och Bokus

Dagens stora favorit

Dagens stora favorit

Favoriten för dagen heter Moneybrother, eller Anders Wendin som han egentligen heter. Jag gillar honom på engelska, men jag älskar honom när han sjunger på svenska. :)

Inte nog med att han är bra, han är j*vligt  attraktiv också. *tihi*

k


Brr..

Jag vill ha vår! Jag orkar inte med mer snö. Det har varit grått och trist i över en vecka nu. Hellre lite kallare och klart än det här grådasket. Hela jag blir grå. Hela jag känns grå. Usch!

Åh....

Jag blir knäpp på det här. Det bara krånglar. Hade tänkt visa vilka böcker jag köpte på rean idag, men det funkar inte. Såklart. Men här är en jag köpte iaf

y

En av barnens favoritböcker. Den är väldigt spännande och busig. :) Rekommenderas! Storasyster M. älskade också den boken när hon var liten, så jag har läst den måånga gånger. :)

Ursäkta röran..

..jag bygger om. För tillfället känner jag mej som en kakelplatta från forna tider. :)

Skit blogg

I går hade jag sån lust att blogga. Tid hade jag också. Men tror ni jag ens kom in på bloggen? Svar nej. I dag kommer jag in, men har inte tiden. Så typiskt! Men jag återkommer nog mot kvällningen, håll tummarna för att det funkar då. :)

Ha en bra dag. Själv börjar jag jobba kl. 16. Tänkte ta vägen förbi bokrean på väg till jobbet. :)

Mello

Gårdagens omgång var ganska tråkig tycker jag. Tyckte ingen låt var sådär superduper bra. Men de två som gick vidare var de bästa iaf. Fast jag tycker det är tråkigt med ballader. Nu får det räcka. Det är väl Tommy Nilsson, Marie nånting och Sara som gått vidare med ballader, det räcker!

Jag blev så glad att Uggla inte gick vidare direkt. Tyckte låten var dålig. Sen HAR jag lite svårt för honom också. Förr i tiden gillade jag honom jättemycket, typ när "IQ" och "fula gubbar" var aktuella. Nu har jag nog växt i från honom. Inte så svårt iofs, han är ju jättekort. *hahaha*

Jag vet redan att jag kommer att hålla på the Ark på finalen. :) Och Kristian Luuk. Han är så himla rolig! :))

Nu ska jag gå till arbetet. Have a nice day, alla!

Godmorgon

Vi sitter och väntar på att badhuset ska öppna. Det dröjer en bra stund till, men barnen är så ivriga. :)

I dag får stor-flickorna sportlov. M. ska åka upp till fjällen med några kompisar och deras pappa ( som är M:s pappas kompis). Efter halva veckan kommer M:s pappa upp också. Hon tycker det ska bli jätteroligt! Jag med, även fast det blir väldigt tomt här hemma.

Jag saknar fjällresorna jättemycket. Nu har jag inte åkt skidor på flera år. Men ska åtminstone köpa mej nya längdskidor sen så jag kan åka med småisarna. L. älskar att åka skidor. Hon är en riktig ute-människa. O. är lite bekvämare av sej. Men har börjar bli inspirerad av syrran, som tur är. :)

Jag ska jobba i kväll. Känns väl ok. Sen jobbar jag hela helgen. Ganska tråkigt. Men det går. Det måste gå iaf. Som tur är är det ganska lugnt på jobbet nu iaf. Magsjukan har satt sina spår i husen, om man säger så.

Ha en bra dag!

Dagens låt

"I'm not ready to make nice
I'm not ready to back down
I'm still mad as hell and
I don't have time to go round and round and round
It's too late to make it right
I probably wouldn't if I could
'Cause I'm mad as hell
Can't bring myself to do what it is you think I should"

Dixie chicks

Piggare, men tjockast

Fan jag är så jäkla tjock Det är sjukt att jag har varit som smalast när jag precis fått barn. Jag borde amma jämt. Nu äter jag lika mycket som när jag ammade, och ser ut därefter. I morgon ska jag till badhuset med småttingarna, gissa om jag har ångesten ALLAN! Jag måste försöka gå ner lite i vikt, 8 kilo ungefär. Men jag rör ju mej jämt. Går som en idiot. Försöker att itne äta så mycket godsaker. Men ändå.. Är det åldern?

I dag har jag och lillebroren varit hos tandläkaren. Vi har blivit flyttade till en annan tandläkare, och det tyckte jag var dumt först. Nu tycker jag det är helt suveränt. Tandläkaren var helt underbar. Hon pratade med O. först, sen mej. Det tycker jag är jättebra, att man inte pratar överhuvudet på barn, även fast man bara är snart tre år. O. var jätteduktig och fick välja en sak på leksaksaffären. Han valde ett munspel. L. ville också välja något. Då sa jag "O. får ju någo för att han har varit hos tandläkaren, varför ska du få något, då?" Då svarade L. "För att jag är snäll, såklart". Då fick hon välja något, kan man motivera sej så bra måste man jju få något. :)

Konstigt att L. inte sa att hon är bäst. För det säger hon ganska ofta. Inte så att hon tycker alla andra är dåliga, utan för att hon är så bäst helt enkelt. Hon kan ju allting när man tänker efter. :) Goa unge!

Föresten, jag mår bättre nu igen. På med störtkrukan och på´t igen liksom.. :)

Tar hjälp av Lars

I dag när det mesta känns bajs är Winnerbäck en god vän och räddare i nöden. Jag älskar den här låten!


MARELD
(Text och musik: Lars Winnerbäck)

Det är sensommar i Sverige, jag är på väg härifrån
jag kan inte förklara, jag stänger av telefon
ner faller löven, och bladen blir mull
jag kanske åker till Island, jag kanske super mig full
jag är för fattig för London, jag är för tyst för L.A
det finns en anda i Dublin, men den är skadlig för mig

jag glider ifrån allt, var var jag en gång
jag förlorar mitt fokus, vad drömde jag om
jag har lånat av banken, jag har säkerhetsdörr
jag skulle aldrig få säga, att det var enklare förr
jag ser mig i spegeln, det är en dålig dag
Är det honom jag känner? Är det han som är jag?

Det blåser osunda vindar, det gör mig dämpad och sval
det krävs så mycket mygel, för att verka normal
det här är tusen butiker, med vässade klor
det kommer trötta idéer, från strama kontor
men det är sällsamt vacker, här kommer hösten igen
det är kallt som i stenhus, det doftar av regn

jag läser en tidning, jag ser vad det står
men det är inget jag bryr mig om, ingenting jag förstår
dom som skriver dom ljuger, allt är tvärt om
dom skulle mörda för pengar, skandalen är dom
jag såg ett dreglande lejon, stå på toppen och sa
jag ger bara folket, vad folket vill ha

rör mina händer, du måste förstå
jag orkar inte förklara, försök att se det ändå
det gnager ett sinne, det är som overklighet
i varje blinkande fönster, en korrupt profet
och jag har vart i templet, där månglarna står
dom sa allt är till salu, jag sa kom älskling vi går

Kunde ställa mig naken, jag skulle mena en del
men ett dreglande lejon, skulle ta det helt fel
jag hade massor idéer, jag hade vägen klar
jag hade tusentals frågor, och tusentals svar
tyst ligger vägen, i rödbrun rost
jag såg mareld i havet, som allhelgonafrost

Jaha..

I dag har en människa (eller två egentligen..) gjort mej så oerhört besviken och ledsen. Jag orkar inte ens skriva om det. Det enda jag orkar skriva är att jag är en j*vla idiot som aldrig lär mej!

Ni som känner mej väl kan väl gissa vem.

SUCK!

Viktigast i veckan

Härmar Metro lite.. :)

I veckan...

..ser
jag på sista delen av Saltön, och så mello på lördag, såklart!

..lyssnar jag på mina kloka barn och på radioskval

...läser jag troligtvis någon bra bok. Läste ut "Saknad" i morse och ska börja med någon ny bok i kväll. Får se vilken det blir. Annars läser jag gärna bloggar..

...surfar jag mest runt på olika bloggar.

...shoppar jag nog lite för barnbidraget, tror jag. Tonåringen behöver nog lite nytt.

...äter jag inget godis och andra nyttigheter, bara om jag blir bjuden. I dag ska vi äta köttfärs och potatisgryta, en favoriträtt i våran familj

...dricker jag ingen läsk, mest bara vatten.

..jobbar jag ti, on, fr, lö, sö. Känns ok med tanke på att jag varit ledig i fem dagar nu.

..bävar jag för apt:n i morgon. Risk för jidder.

..måste jag komma i håg att gå med O. till tandläkaren, att F. har friluftsdag på tisdag, M. har det på onsdag + ganska många grejer till.

Läslust

I somras läste jag väldigt mycket böcker. Sen har det varit lugnt. Nu känner jag att jag är på väg in i ett stim igen. I förrgår började jag i "Mossviksfruar", och igår läste jag ut den. :) Nu håller jag på med "Saknad" av Karin Alvtegen. Gillar hennes böcker.

Sen hoppas jag att jag får läsa "Linas kvällsbok 1 & 2" när M. har läst ute den. :) Den verkar så bra, och det kan ju vara bra att bli påmind om hur det är att _vara_ tonåring, nu när man faktiskt är tonårsmamma. *gaah*

Doin' the omoralisk schlagerfestival

Jaha, ännu en mellokväll till ända. Denna gången är jag riktigt nöjd, förvånad men nöjd. Trodde absolut att Nanne och Magnus skulle till Globen och Idol-killarna till andra chansen. (Innan jag hört låtarna) Men ack så fel jag hade.
 
Dotter-M och jag höll på Idol-killarna. :) Så vi blev glada! De är ju bara för söta! Som små hundvalpar. Fast Sebastians klippning var inte så lyckad. Inte kläderna heller. It´s not the eightes anymore! *hihi* Men jag gillade låten. Måns låt var en riktig schlager, jag har den på hjärnan redan. :)

Iövrigt tyckte jag att Sonja var tråkig, Nanne var Nanne, Magnus hade ful frisyr, Drömhus-Theres är söt och killarna såg ut som dupontarna (?) i Tintin, den där orientaliska låten var dålig, Drop-dead-brudarna var intetsägande.

Kristian Luuk är jättekul! :) M. och jag skrattade massor åt hans Finlands-resa. "En aaakvaaariefiisk" :)

Spännande kort

Kul spel
Det här "spelet" tycker jag verkar spännande. Så
här skriver barndesign om det. Skulle vara jättekul att ta fram när man sitter några föräldrar ihop. Även att ha innan man får barn, för att se om man ändrar sej när man får barn. Jag har då ändrat mej på flera punkter sen jag fick barn, fast min grundsyn har alltid varit den samma. Sen ändrar man ju sej ju fler barn man får. Jag är inte riktigt samma förälder till O. som jag var när M. var i samma ålder. Både på gott och ont känns det som. :)

Här är några frågor vi kan fundera på:

- Du får indikationer om att ditt barn blir mobbat, vad gör du?
- Du märker att ditt barn börjar leka våldsamma lekar, vad gör du?
- Får ditt barn smaka på alkohol i hemmet?
- Du tycker inte om ditt barns val av pojk/flickvän, vad gör du?
- Hur många timmar per dag ska barnen max vara på dagis?

Det är inte lätt att vara förälder egentligen. Gör man rätt?
Men hur som helst så är det världens största äventyr att vara förälder! :)

Zlatan

Jag tycker Zlatan är ganska fånig. Divig.

Tänk när skulle föda mitt andra barn, L, och var väldigt hög på lustgas sa jag till sambo-M att "om det blir en kille ska han heta Zlatan". *hihi* Tur att det inte blev någon kille den gången! ;)

Fredag

I dag har jag varit hemma med barnen. L. har inte kräks sedan i onsdagskväll, men 48-timmarsregeln gäller på dagis så vi fick vara hemma. Det är bra med en sån regel tycker jag. :) Skönt att bara vara hemma. I går hade jag en aktiv dag med städning och matlagning. I dag har vi bara softat. Mest läst och ritat ritsagor. Barnen älskar när jag berättar ritsagor för dem. L. ritar sina egna. Här är en bra bok.

Men jag längtar tills i morgon när vi ska gå ut. Jag längtar verkligen efter luft. Är inte van att vara inne i två dagar. *blä*

I kväll ska vi äta hemgjorda hamburgare och titta på "dansprogrammet". L. ska vara uppe länge, och hon älskar att se alla fina kläder. Själv är jag väl inte så road, men det går väl. Jag kan absolut inte dansa, jag gillar inte att dansa. Nu var det så otroligt längesedan jag var ut på något dansställe, men jag misstänker att jag skulle få allergi av dansen. För nu är jag om möjligt ännu räddare för dans.. Dessutom är jag lite rädd för dansanta killar.. *hihi* Gud vad jag är båååring! ;)

Hoppas alla får en skön fredagkväll, det ska jag ha! :)

Näe..

..idag blir det inget skrivet, mer än det här. Sköt om er alla! Godnatt!
Muntrar upp mej med en favorit-i-repris, de leeeeeckra killarna i Lennes. :))

Leeckert! ;)

Dagen

Hela dagen har jag tänkt på Johanna Sällström. Det är så ofattbart!

Ljusglimtar idag var muffinsbak med småisarna, taccobuffe och jobbfestligt, och underbara, underbara lilla bebisen A. Han var helt ljuvlig!

Mitt hjärta håller på att brista vid tanken att jag kanske inte kommer att få någon mer bebis. Jag är helt sjukt bebistokig, I need help! ;)

Nu ska jag lägga mej och läsa en tidning och kyla ner mej lite. Och bara tänka på kolik, vakna nätter, sår på bröstvårtorna osv. Och absolut inte på fjuniga små hjässor, små söta tår, hur gott en bebis luktar, att få vara mammaledig, att ha en bebis i magen och sånt där. Absolut inte! :)

I morgon ska jag vabba igen. L. har kräkts. Är det jag som går omkring med någon magsjukabacill eftersom alla utom jag blir magsjuka??

Godnatt!

Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag

En stor kram till alla idag. Tack för kramarna jag fått. :)
Här är det största storasystern och lillebroren som illustrerar en kram. :) Syskonkärlek när den är som bäst!

Sköt om er allihopa!

Sorgligt

Jag tycker det här är så sorgligt. Så ung, så duktig och mamma till en femåring. Ledsamt!

Hoppas kvällstidningarna låter bli att gotta sej i det.

Alla hjärtans dag


Alla hjärtans dagBild
härifrån

Är det ju i morgon, men jag skriver lite om den idag. :) Busigt!

I dag har vi haft besök av mormor och morfar. Det var såklart jättemysigt! Jag fick en A.H.D-present redan idag. En röd vaxduk med vita prickar som jag trånat efter länge. :) Antagligen har de tröttnat på mitt tjat. Nu ligger den på mitt köksbord och är så fin!! Blir alldeles glad när jag går in i köket. Trodde aldrig jag skulle vilja ha en vaxduk, men efter år av playdoo-degande, vattenfärg, fingerfärg, bullbak, osv. har mitt köksbord blivit rättså slitet. Men nu är det bara glatt och alldeles prickigt. :)

I morgon ska jag och småisarna baka muffins. På de ska vi ha rosa glasyr och gelehjärtan. Det gör vi alltid på A.H.D.

Små presenter har jag också köpt. Det tycker jag att man ska ha. :)
L får ett hjärta i rött glas och Hello Kitty-tröja och kjol
O. får en egen bricka och en tröja (Randig, såklart! ;))
M. får Linas kvällsbok 1 & 2 och ett par strumpor med döskallar
F. (sambons dotter) får ett nattlinne och två par strumpor
Sambo-M får ingenting. :) Men han är glad ändå. Vi är inga romantiker, men väldigt kära ändå. :)

I dag har jag sett bebisen jag köpte kläder till. Han var så himla söt. Det bara skriker i mej när jag ser bebisar. Ljuvliga unge! I dag har morfar hjälpt mej att ta isär spjälsängen. Jag fick nästan tårar i ögonen. Tänk om jag fått barn färdigt nu? Jag börjar ju ändå bli ganska gammal, 34 i år. Hjälp!

I morgon ska vi ha liten fest på jobbet. Vi ska käka tacobuffe och firar lilla bebisens ankomst och tacka av några som ska/har slutat. (Gissa om jag kommer vara bebissjuk i morgonkväll..) NATURLIGTVIS jobbar jag kväll, men som tur är festen i samlingssalen på jobbet, så jag kan vara med iaf. Om än i arbetskläder.. Party on, dude! :)


Hoppas ni alla får en fin alla hjärtans dag!! KRAM


Nu ska jag..

  • SOVA! :)

Godnattkram till alla som läser!

I dag har jag

  • Jobbat 7 - 13.30
  • Hämtat glada barn på dagis
  • Varit på gympa med O. och L.
  • Förhört M. på teknik, ellära
  • Tittat på Saltön
  • Skrattat mej halvt fördärvad
  • Blivit bjuden på semla
  • Fått höra att jag är omtyckt, gullig och rar (på jobbet). Det blir man alltid glad av!
  • Tröstat en ledsen tant
  • Haft ganska mycket annat för mej.. :)

I dag är jag..

  • Lycklig över att helgen är slut, och att jag är ledig i morgon. :)
  • Torr i näsan. Tror mitt nässpraysmissbruk börjar straffa sej
  • Tjock. Fattar inte varför, jag rör mej ju jämt, och försöker tänka på vad jag äter. Åldern?
  • Kär! I min underbara sambo. :)
  • Mätt. Har ätit en god köttgryta.
  • Godissugen. Varför är jag det jämt? Brist på något?
  • Stolt över mina barn (Alltid!)
  • Nöjd med livet!
  • Besviken på vissa grejer på jobbet
  • Torr om händerna. Det blir en omgång miniderm snart.

Goda grannar

I dag kom en granne och frågade om L. ville ha ett dockskåp. Så nu är L. stolt innehavare av ett fint dockskåp med möbler. Vilken jättegullig granne!! :)

Jag älskar "Hjälp"


Här är min favorit.

Morgan Alling. FOTO: Andreas Lundberg/TV4
Namn: Lars Magnus Ericsson
Ålder: 41
Familjesituation: Ensamstående
Aktuell sjukdom: En intensiv och oberäknelig variant av prematur ejakulation
Status: Nästan vad som helst kan orsaka sädesavgång. Patienten försöker med alla medel att hålla sig, men trillar på de mest oväntade sätten dit igen, bokstavligt talat hela tiden. Patienten har svårt att röra sig på stan eftersom samhället idag i patientens ögon är fyllt av tvingande sexuella budskap överallt: löpsedlar, bussnummer, kundvagnar, charkdiskar - allt upplevs av patienten som sexuellt.
Spelas av: Morgan Alling

:))

Bild och text från
tv4

Jag slapp äta upp hatten :)

The Ark till final. Jag gillar låten, och dom! Kul även att Marie gick till final, kul med någon som inte är känd. Låten var fin, men det hördes att hon var väldigt nervös. Annars tycker jag att den här omgången var tusen gånger bättre än förra. Låtarna som gick vidare var också mycket bättre. Jag jobbade delad tur idag så jag fick se mello på jobbet. Stämningen var sådär..;)

Och jag gillar Kristian Luuk! ;)

Godmorgon

Hoppas ni förstår att jag ska jobba idag, annars hade jag legat och sovit som en liten gris den här tiden på dagen. Nu sitter jag däremot och lyssnar på mello-låtarna inför kvällen. Tycker överlag det här verkar bli en bättre omgång än förra. Roligt med låtar med lite fart! Jag står fast vid att jag kommer hålla på the Ark. Går inte de vidare direkt till globen ska jag.....äta upp min hatt..

Ha en bra dag!

Tjusigt!

Det här skulle nog L. tycka om. Guldig badmössa (De måste ha duschmössa på dagisgympan, L. har en som ser ut som en jordgubbe) hur tjusig som helst. Jag blev glad av den lila badmössan med en gerbera på. Kanske ska köpa en sån att ha på äventyrsbadet.. *hihi* Hippiekjolarna var ju bara så mysiga. L. skulle absolut vilja ha båda två. Tyvärr fanns de bara för 8-åringar. Vi får be mormor sy en. :)
h


Allt från Inreda

Önskelista

O. fyller ju tre år nästa månad. När man frågar vad han önskar sej blir svaret "En massa bilaj". Men jag ska försöka undvika det. Han har så himla mycket bilar redan. Det känns som det är det enda vissa köper åt honom bara för att han är kille. Nu älskar han visserligen bilar, men man kan ju tänka till lite ändå. Det finns mycket annat han gillar. :) Nu har han kommit på en sak till han önskar sej: en polismössa. :) Och en poliströja!

(Åsa: Lever du?? ;)) Som vi har jiddrat om dessa poliströjor, och nu sitter jag själv där i poliströjefällan.. ;) Dessutom tycker jag det är självklart att O. ska ha en! Vad händer här näst? Volvo 240 och burnouter?? *hihihihi*)

 Sen vill han ha ett par glitterskor också. Han frågade mej om tomten hade glömt bort att ge honom det i julklapp eftersom det bara var L. som fick det. :)

En till jacka

 Den här jackan vill jag också ha, tack. :) Vad är det med mej och vinterjackor? Jag har redan alldeles för många. Borde ju önska mej vårkläder i härliga färger i ställer för svarta vinterjackor, men hey thats me. ;)

 Kommer från Cheap monday


Alla hjärtans dags-present till mej själv :)

Det står mitt namn på den här Cheap monday-jackan. :)y

Det ska låta så bra

När sambo-M var på anställningsintervjupå sitt nuvarande jobb skröt de om att företaget ansåg att det var helt självklart att man som föräldrar delade på att vara hemma med sjuka barn. Precis så tycker ju vi här hemma också. Därför har vi gjort det också.

Och idag var sambon inkallad på möte. Mötet handlade om *tadaaa* att han hade för mycket v.a.b-frånvaro. De sa till honom att man inte kan vara så "mycket" frånvarande som han har varit på den tjänsten han har. Ska det fortsätta så här skulle ha få en annan mindre betydelsefull tjänst på företaget.

Barnen har varit sjuka endel sen de började på dagis, men det har ju blivit bättre nu när de har vant sej med dagisbacillerna. Men JAG kan inte heller vara borta från mitt jobb hur mycket som helst. Men det är ju så det känns nu, att jag måste ta varenda v.a.b fr. om nu, för annars får M. byta arbetsuppgifter. De menar ju på att mitt jobb är mindre betydelsefullt, jag jobbar ju bara med människor, ganska oviktigt..

Jag skulle iofs gärna ta varenda v.a.b-dag. Tycker det är skönt att vara hemma. Men det funkar ju inte så liksom.

Låtsaskompis

I dag hade en av O.s bästa bilar oförklarigt gått sönder. När jag frågade O. vem som hade gjort det sa han att det var en "Victor-pojke". ;) Då frågade jag var Victor-pojken var nu. Då sa O. att Victor-pojken gått till skolan. Sötonge!

Di leva

 Åh, vad jag tycker den här texten är bra! Hur många stämmer inte det här in på egentligen?


INGEN KAN KÖPA LIVET

Du sitter ensam
surfar efter skatter du vill ha
Du går & shoppar
söker efter något du kan va´
Din tunga suktar efter himlarna
Din näsa följer alla vindarna

Det mesta kan man köpa
men ingen kan köpa livet
Ingen kan köpa livet
Ingen kan köpa livet

Du vandrar hemåt
i rätt kostym av märket antivåld
Din klocka tickar
du läser om att månen blivit såld
Vad kostar åsikten i fönstret där
Vem äger luften som vi andas här
Det mesta kan man köpa
men ingen kan köpa livet
Ingen kan köpa livet
Ingen kan köpa livet

Se mig Hör mig
Känn mig Rör mig

Di Leva for president!


Today

Dagens låt: Upside down med Jack Johnson. Från Nicke Nyfiken-filmen :)
Dagens dusch: För två timmar sedan
Dagens frisyr: Just nu väldigt platt och trökigt
Dagens smink: Inget nu, mascara tidigare
Dagens klädsel: Just nu: blå träningsbrallor, randig tröja från barnavdelningen på Lindex. :) Tidigare svarta brallor och svart tröja. På jobbet hade jag mina blåa arbetskläder.
Dagens händelse: Mina paket som jag hämtade ut! Ytlig lycka! :)
Dagens planer: PRata med M. och krama på sambo-M
Dagens vill ha: Inget speciellt
Dagens saknad: Kamraten från solsta´n
Dagens drog: Riskakor
Dagens tråkigaste: Inget speciellt, jo en på mitt jobb.
Dagens finaste: M, L och O, såklart! Allra sötast var nog O när han provade L.s nya prickiga 50-talsklänning. ;)
Dagens måste: Dricka vatten
Dagens dricka: Vatten
Dagens köp: Mat i mängder
Dagens mat: Panerad torsk, potatis, kokta morötter, sås, citron. Åh, det var så gott!
Dagens sjuka: F. här hemma, på jobbet finns det massor.
Dagens kärlek: Mc Dreamy, och sambon.
Dagens mående: Bra.

GaaaaaaaH!!!

Jag blir knäpp när inte min blogg funkar som den ska när jag har tid att skriva. Vad är det för fel??

Sen när den ÄNTLIGEN funkar är det försent att blogga. Inspirationen är borta och jag är bara sur. Nästan iaf.. :)

Nu ska jag gå och lägga mej. Har haft grinorgie i kväll framför "Greys anatomy".

Sköt om er!

Treårspresent?

 f

O. som fyller 3 år snart, skulle bli överlycklig för det här påslakanssetet från MARIMEKKO. Han är nämligen en stor kille som flyttat ut från mammas och pappas sovrum och in till L.s rum. Sånt ska uppmuntras! Även fast mamman tycker det är jättetomt och tyst. Bebisen har blivit stor! *snyft*

Min sångfågel

Melodifestivalen i all ära, men den bästa nya låten hittade O., tre år i mars, på. Han är en riktig sångfågel. På dagis är han en så entuastisk sångare så han börjar sjunga på låten direkt fröken visar sångkortet. Så ingen annan hinner med. :) Om han inte är tillräckligt trött på liggvilan så ligger han och sjunger alla sånger han kan. :)

Hemma sjungar han jämt! I går hittade han på två låtar. HÄr kommer den första

"10 minuter, 10 minuter
Du sa att du skulle komma då
10 minuter, 10 minuter"


:)

Här kommer låt andra låten

"Polisen får inte, inte sätta mej i finkan
Du får inte sätta mej i finkan
Nej, nej, nej
Gör inte det
Nej, nej, nej
nej, nej, nej
Du ska inte sätta mej i finkan
NEJ
Å tjoheeeeej"

Världens sötaste! Som tur är lyckades jag fånga det på film. :)

Nu ska jag och O. gå på stan och fika. M. är och åker slalom, L. är hos mormor och morfar (SJÄLV; vilken lycka! :)), sambon och hans dotter F. ska åka skridskor. Då fick O. välja vad han och jag skulle göra, och svaret blev att vi skulle gå och fika. Bra val! :)

Hoppas alla får en skön söndag!

(Förresten, nu kom en ny sång

"Nej nej tjuven
du får inte komma och ta bort mej från motorcykeln
Det får du inte
Nej nej"


:))

Melodifestivalen

Vilka tråkiga låtar. Det var ju klockrent att Anna Book och Tommy Nilsson skulle gå vidare. Tommys låt var ok, men Annas gillade jag inte. Jag måste erkänna att jag har lite svårt för henne. Vet inte varför, men det är väl jag mot svenska folket typ. :) Tommy Nilsson såg otroligt sliten och gammal ut, fast ändå tusen gånger bättre än när han sjöng "En dag". Jesus, vilket hår han hade då! *hihi* Det året tyckte "Upp över mina öron" var MYCKET bättre, fast jag vet inte om det berodde på håret. :)

Jag tyckte Uno och Irmas låt var ok. Tyckte Irma var så enkel och fin på nåt vis. Stefan Anderssons låt var också ok. Resten var inget bra. Addis var min värsta mardröm! Elin Lanto tyckte ungdomarna i huset var bra, men jag tillhör ju inte ungdomarna längre.. :) Andrea Lundstedt blev jag besviken på, den låten var verkligen kass!

Tyckte Kristian Luuk var bra. Gillar hans humor.

Nästa vecka hejjar jag på The Ark! Det VET jag redan! :) 

Jihoo del II

I dag ska vi gå på bibliotekets utförsäljning av böcker och tidningar. Där kan man verkligen fynda. 5 kr för barnböcker och 10 kr för vuxenböcker brukar det kosta. Tidningsbuntar kostar 10 kr också, har jag för mej. Här hemma älskar vi böcker så vi kommer säkert kunna göra några bra fynd. :)

Ha en skön lördag!

Jihoo!

Jihoo

I kväll är det dags för melodifestivalens delfinal 1. Jag tycker det ska bli jättekul. I´m a mello-freak! :)

Har du någon mello-favorit genom tiderna?