Tack! :)



Jag fick en utmärkelse av snälla Smilla! Tack! Och av rara JoVi! Tack vännen! :) 


A: Kopiera awarden på er blogg!
B: Länka till personen/erna som gett dig awarden!
C: Berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
D: Välj 7 andra bloggar som du vill ge awarden till!
E: Länka till deras bloggar!
F: Lägg en kommentar i deras blogg att du gett dem denna award!

Sju very intresting saker om mej:

* Trivs alldeles för bra själv. Har svårt att se mej själv _bo_ med någon igen. Kanske blir det annorlunda när barnen flyttar hemifrån, men jag tvivlar. Jag är social, pratar gärna med människor och är inte rädd för att ta kontakt med nya människor. Men jag trivs bara jävligt bra själv. (Då menar jag inte utan barnen, utan utan andra vuxna människor runt mej.) Social Ensamvarg.

* Kan inte fatta det viktiga med alkohol. Vissas liv verkar ju bara vara en kamp om att få ruset typ. Det är ledsamt och tragiskt. Jag kan dricka mej full när det är partaj, jag kan ta ett glas vin osv. Men jag kan inte fatta att det är så _oerhört_ viktigt för vissa. Att de _måste_ ha det.

* Vill gärna gå på Björn Skifs show på Cirkus i Stockholm. Jag tycker han rockar fett. :) My first love :)

* Har mycket åsikter och ser mycket i svart eller vitt. Endera gillar jag saker, eller så gillar det inte. Få saker jag inte tycker någonting om. Men jag måste inte alltid _uttrycka_ min åsikt.

* Är en fysisk person. Närhet är jätteviktigt för mej! Älskar att kramas och vara nära.

* Sjunger jämt! Får jämt låtar på hjärnan..

* Pinkar med öppen toa dörr. *haha* Tonåringen tycker det är drygt, eftersom ena toa är i hallen.. Tänk om någon skulle komma in och SE mej! ;)

Jag ger den till alla som inte fått den tidigare! :)


Ro


Myskväll på Berget


Naaaaaw!

Fan vad Joel Kinnaman är snygg. Jag dreglar varje gång han är på bild på Guldbaggegalan. :)



Han måste ju ha något helt magiskt för jag har aldrig hört/läst om så många som trånar efter samma person. Ung som gammal. :)

Nu ska jag dregla vidare! ;)

Helmysig helg


Köpte min älskade
klänning till slut. Men det satt långt inne.. Nu fick jag den för halva reapriset och då kunde jag inte motstå. Den är så sjukt söt. I just love it! (Ursäkta röran i bakgrunden.. Tonåringens.) (Antar att provdockan (länken) har en aning mindre byst än mej, eftersom den klänningens gummiband hamnade som midja, och det gjorde ju inte min om man säger så. Tjocka Dodick!)


Köpte 2 sjalar för priset av en (39.50:-). Båda är från Lindex barnavdelning och jag har spanat in dem länge. :)

I dag har vi varit ute en god stund och åkt skridskor och pulka. Jag åkte stjärtlapp. Jäklar vilken fart! Jag kommer nog ha bra ont i rumpan i morgon. Tur att man har mycket fläsk där som dämpar endel. *hihi*


L. fräser på isen.


Och O. i backen.


O. skridskor är för små (Vi ska köpa nya i morgon) så han ville låna L.s lite och åka. Det gick bra, fast någon vurpa blev det. Tur att man har en snäll storasyster som hjälper till när man ramlar. ;)

Nu ska jag grädda pannkakor. Småisarna tittar på film, tonåringen är i backen och åker slalom. Lugn och ro på Berget. And I love it! No more drama in my life!

TGIF

Äntligen fredag! Skönt! Är ledig ända tills tisdag 15.30. :)

I dag hade vi bestämt att äta plockmat. Det är väldigt populärt hos småisarna. Träffade O.s fröken på affären i dag.

Fröken: Hej! Är du ute och handlar till plockmaten?
Jag: Öööh.. Ja.
Fröken: Jodå, hela dagis vet vad ni ska äta i kväll. ;)




Vitlöksbröd och potatissallad (O.s bästa mat!) hade vi också till. :) Gotta!
Det blev massor med mat över, så det ska jag ha i en pastasallad i morgon.

Nu sitter jag och lyssnar på Gyllene Tider. Känner mej lite halvdeppig i kväll så jag måste återuppleva en massa roligt genom att lyssna på dem. De har liksom följt mej som en röd tråd genom livet. Känns som om jag måste ta tag i den tråden igen. Har vimsat för mycket. Jag måste tänka.

Men inte nu. :) Nu ska jag lyssna på några topplåtar och sedan ska jag lägga mej.


Never thought I'd let a rumor ruin my moonlight



Den här låten lyssnar jag på X antal gånger när jag går till jobbet på mornarna. Då går jag jättefort. Sjunger gör jag också. Högt! :)

I dag har jag jobbat. Sen har jag och småisarna varit på badhuset. Mys! Sen har det mest varit hemmafix. Just ja.. *host* jag har bakat också *host*. Nu ska jag krypa ner i sänger med min lille godbit som redan ligger där och sover. Det är den 5åriga godbiten jag pratar om. ;)

Ledig tisdag



Min dag har bestått av bakning, skridskoåkning, tvättstugebesök, matlagning, en tripp till stan, korv med bröd, telefonsamtal, 500 grejer som måste göras, tv-tittning, bok-mys och en massa mer. Lugna lediga dagar, finns det? ;)

Nu blir det dusch, säng, en apelsin och P3Guld. Min älskling har redan vunnit ett pris! ♥ Jag blev rörd!

Ha ne bra kväll gullisar! :)

Måndag

Tänk att jag hittade mina leggings på söndagen. De låg under överkastet i sängen. Jag fattar inte hur de kommit dit. ;) Så nu vet ni, om ni legat sömnlösa och funderat över leggings-historien. ;) När tonåringen och jag lunchade åt jag grillad foccacia med halomiost och honung. Sjukt gott. Om ni undrar om det.. ;) Lördagskvällen var extremt trevlig och mysig, i fall ni undrar om det också. :) Resten av helgen spenderade jag på jobbet.

I dag har jag jobbat. Sen har vi varit hemma. Småisarna har lekt med grannbarnen både här och hos dem. Jag svängde ihop lite ostfrallor på kvällskvisten.


Så nu ska jag skita i alla måsten som hänger över mej. Jag ska sitta i soffan och äta en nybakt ostfralla, dricka blåbärste och titta på tv. Det är jag värd efter min mastodont jobbhelg. I morgon är jag ledig, så jag har liksom fredagkväll nu! :) 

Ha en skön kväll! :)


Typiskt scenario

Fredagkväll: Jag tar av mej kläderna, duschar och hoppar i sängen
Lördagsmorgon: Jag ska ta på mej kläderna för att gå till jobbet. Hittar INTE leggingens hon tog av sej dagen innan. Får ta joggingbrallor istället, för jag är trött och orkar inte leta på nåt annat.
Lördagsmiddag: Letar som en tok efter leggingsen. De _finns_ inte!

Jag fattar inte var de är. För jag gick ju och la mej hemma igår. Tror jag iaf. ;) Vaknade då hemma. Jag är nästan helt säker på att vi har spöken här hemma. Grejer kan _inte_ försvinna på det här sättet. För inte kan det väl vara så att jag är så in i nordens disträ? ;)

Nu ska jag kasta mej i duschen. Sedan ska tonåringen och jag ner på stan och luncha. Sen ska jag jobba. I kväll kommer jag hoppa ur kläderna på annan adress än Berget. Yiho. Lucky me! ;) Om jag nu kommer i håg att gå dit efter jobbet.. *haha*


Strumpbyxorna på bilden har inget med texten att göra. Fast de är iofs också försvunna, sedan nyårsafton. ;)


Dagen idag


Det blev en semla. En wienersemla för den delen. Jag känner våren i hela kroppen. I alla fall hoppet om att det ska bli vår. :)


Köpte nya servetter också. De var så himla Amlon! :) 19 kr på Åhlens.


Unge Herr och fru Äppelkind. ;)


Det här håller jag på att lattjar med direkt jag pysslar med barnen ( och när de har gått och lagt sej) Små rådjur som jag ritar, klipper, och limmar. Barnen är hemskt impade. ;) Vet dock inte vad jag ska ha dem till.. Jag ÄLSKAR att pyssla! Mina akvarellfärger är spårlöst borta, så när jag får lön ska jag köpa mej nya. Sen ska jag måla! Älskar det. Men fram tills lönen klipper jag rådjur.. ;)

För er som ev. undrar. O. köpte _såklart_
Gormiti för sina julklappspengar. Vad annars liksom? ;) Snart kan jag namnen på alla för jag får såklart läsa om dem.

Nu måste jag lägga mej. Det är pest och pina att gå upp på mornarna tycker jag, och alldeles för lätt att vara vaken på kvällarna..

Svettigt

Det är något som är lite sjukt när man tycker det känns "varmt" när det är -13. *haha* Man får passa sej så man inte blir svettig. I natt har det kommit några cm snö, så idag är det ännu vackrare ute. Utsikt från köket just nu:




Så här har jag sett ut de senaste veckorna, så det är tur att jag inte har någon modeblogg. Dagens outfit skulle bli jävligt tjatigt då. ;) (Ber om ursäkt för röran i bakgrunden. Tonåringen ska göra om på sitt rum och håller på att plocka) (Bra bild förresten. Jag ser inte så tjock ut, bara härligt kurvig.. *haha*)

Tröja: LOGG, HM
Långfillingar: Indiska (egentligen leggings)
Strumpor: Tjocka Hello Kitty från HM

Lägg därtill: fleeceväst/tjock tröja, termobrallor, sjal, jacka, mössa och tjockvantar. Sen naturligvis tjocka Ecco-kängor eller mina curlingkängor. I dont do frysa! ;)

Nej, nu lite nytta här hemma, sen ner på stan. Kanske blir det årets första semla idag? :)

Ha en bra dag!

Inte. ett. ord.

SÅ har jag lust att säga till alla vinterälskare som längtat och trånat efter riktig vinter. Nu har de fått de BIG TIME. Och då vill jag inte höra ett gnäll från dem hur kallt det är. Inte. Ett. Ord. ;)

Jag tycker om vinter, men jag är så trött på kylan. I dag är det -20 här igen. Det var lite mildare igår. Jag vill ha -7 grader, sol och snö. Inte - 27. Tack.


Men nog är det bra vackert ute nu. Luftade lite på balkongen och tog den här bilden. Vi är ju hemma idag med, så något uteliv har det inte varit tal om. Men i morgon är det dags för skola igen för L. Jag och O. är ledig. Vi ska nog ta en tur ner på stan och spana lite. Till O.s stora glädje.. NOT! ;) Får muta honom med att han får handla något för sin julklappspeng. ;)

Jag håller på att gör en Winnerbäck-playlist på min Spotify. Med bara de allra bästa låtarna. Hm.. Det blir väldigt många. Speciellt från de första skivorna som lärde mej att lyssna på honom. Mina favoritfavoritfavoritskivor med honom är Med solen i ögonen, Kom och Vatten under broarna. Men jag älskar alla! Han är min gud, helt enkelt. Darling Å, vilka är dina älsklingskivor? (ev. andra Winnerbäcks-fantaster får också svara!) 


 När jag ligger i min säng ser jag det här. Det är lika vackert oavsett årstid. Man känner sej nära trädtopparna och molnen. :)

Nu ska jag slita mej från datorn. Lägga mej på soffan och ta en pralin. Fick 12 lyxiga prallar på julafton. Jag har 5 stycken kvar. (Tyvärr har jag inte varit så duktig som det låter. Jag har vräkt i mej annat godis..) Prallarna måste äta med andakt vid speciella tillfällen. Tror jag ska kolla lite på Mia och Klara. :)

Ha en skön kväll!

What to do

Efter en helmysig slappdag med mina små fick jag bara lov att göra nåt "nyttigt". Jag mår inte bra av att slappa en hel dag. Måste göra något! :) Så vad gör jag då?


Bakade. Såklart! Jag älskar att baka. Jag mår bra av att baka. Jag bakade kärleksmums med riktig klet (inte florsocker-röran), chokladmuffins med vitchoklad och lite matbröd. Präktpriset till mej. ;)


Visst har jag det trevlig i mitt skafferi? ;)


Sjuklingen piggade på sej något och åt en _hel_ Risifrutti. Hon har fortfarande feber, men inte så mycket. Men vi ska vara hemma i morgon med. (Skönt!)


Jag fick besök av en Gubb-prinsessa. ;)


Jag fick tulpaner idag. Tyvärr blev bilden kass. Men jag är glad ändå. Tack! ♥

Det är dagarna som går som är livet

Herregud vad det går fort. Hänger inte med. Nu är det vårtermin på gång. :) Vår! Fast ute är det allt annat än vår. Vi har haft så kallt ett längre tag. Som mest -32 grader. Det räcker för mej! ;)

I dag är jag hemma och vabbar. Mina småisar är friska barn. *pepparpeppar* Det är första gången sedan mars jag är hemma (och då var det ju L.s ögonoperation). Den här gången är det sviter efter andra dosen svin-sprutan. L. fick i skolan i går, och i natt fick hon feber. Hög feber. Hon var som ett element. Nu är hon dock piggare. Men det är mys med lugn och ro. Nu ligger hon och O. i min säng och tittar på Bompia-kanalen. Lyxigt. Jag tycker faktiskt det är skönt att vara hemma. Är ganska jobb-trött nu.

Här är några bilder från de senaste dagarna:


Byggt en grotta


Plockat bort julen. Skönt!


Bakat saffransbullar ♥


Pimpat en tomte. :)


Pimpat mej själv i ett par nörd-glajjor. Fast bara på skoj. ;)


Minns ni? Blev sjukt nostalgisk när jag hittade dessa. ;)


Köpte en ny almenacka. Jag kan inte ha en liten kalender, utan måste ha en uppsatt på väggen så jag har översikt på vårat liv. Det bästa med denna var att det var en plastficka på den som man kan stoppa viktiga saker i. Perfekt för mej som inte är alltför ordningssam. Misstänker att plastfickan kommer vara knökfull innan mars. ;)

Annat jag har gjort på sistone:

* Skrattat åt min tonåring som svullnade upp i läppen. Elaka mamman. ;) Men det var ingen fara och hon såg så himla kul ut. Hej Lulu Carter liksom. *hihi*
*
Kännt mej anti bloggvärlden.
*Blivit lite kär i Joel Kinnaman. Så not my type, men så fin ändå.
*Känt mej väldigt kär i mannen med håriga armen. Nästan för lycklig. Hela tiden tänker jag: Vad kommer hända nu typ. Snacka om man är bitter och cynisk. ;)
* Lyssnat på den här musiken många gånger. I love! 00-talets 25 bästa svenska

Nu ska jag försöka få något gjort. Eller inte. Vi får se!

Kalle Anka-bula

Håller på att gå igenom en massa gamla kort och filmer. Gissa om jag blir bebissugen! Så mysigt! Men en sak jag absolut inte längtar efter var O:s oturperiod. Han var överallt och ingenstans och gjorde illa sej _jämt_. På ett av korten hade han bula i huvudet, jack i pannan och stor brännblåsa på fingret. (Han råkade dra ner en lampa som varit tänd i några timmar, glödlampan landade rätt på fingret..) Jag har förträngt den perioden, men när jag ser korten minns jag den. Efter lugna tjejer var det nästan en chock med en sån här kille. ;) Här är en av bulorna han lyckades få under den perioden..


Förstår ni att mammahjärtat brast?

Som tur var har det gått över. Nu gör han bara illa sej någongång ibland, som vilken unge som helst. :)

Livskvalitet

I kväll känner jag mej så tillfreds. I dag har jag varit ledig, barnen och jag har både spelat spel och läst många böcker. Jag har hunnit städa, tvätta och laga mat ( + att det blev en massa över som jag frös in).

Nu ligger jag i soffan och tittar på Stolthet och fördom, löser korsord och dricker varm choklad med marschmallows i. Nyss tryckte jag i mej en "fin pralin" också.

I sängen ligger två små varma barn. Den största sitter på sitt rum och grejar. Jag kan bara ropa, så hör jag henne. :)

Ute är det -26 grader. Men inne är det varmt och gott. Jag har världens skönaste joggingbyxor på mej och sol i sinnet! :)

Back to the soffa nu!

Ha en skön kväll :)

Föresten längtar jag ihjäl mej efter en semla! :)))


Mina vantar.. ;)


Min son - en posare

Åh, vad jag skrattade när jag kollade igenom nyårskorten. O. sparade inte på krutet under kvällen. Snacka om att strike a pose! ;)


När vi åt. (Obs att han har sin pyjamaströja med Darth Vader på sej. Det är den finaste tröjan EVER, tycker O. ;))


Jag och mister Pose. :)


Med största storasystern.


Ensam är stark. ;)


Går bananas med partyhattarna. ;) (Ser ni mina leopardstrumpisar?)

Ja, han är en speciell sort, min lille älskling. En showman. :)

Men det är inget nytt. Sånna här kort har jag mängder av:




I´m a survivor

När sambon och jag flyttade isär i somras fanns det en låt som hjälpte mej att gaska upp mej när jag kände mej nere. Nämligen den här:



Ibland känner man sej oövervinnerlig. Det gör jag idag. Fan vad jag är bra egentligen. Jag bor själv med tre barn, utan körkort, och ror allting i hamn liksom. Jag jobbar 75% och klara mej på det. Jag klarar mej helt själv och är inte beroende av någon annan. För mej som har oerhört stort behov att vara självständig känns det så jävla skönt! Mig äger ingen!

Fast mitt hjärta tillhör någon. Och jag behöver mina älsklingar och mina nära och kära såklart. ♥ Utan Er vore jag ingenting!

Men det är en sån jäkla skön känsla att man är helt självgående. I rock! :)

What the f*ck!?


Förr om åren har alltid mina fd sambos skött granskötseln. I år står jag som ensam granskötare. Jag kan väl säga att det inte har gått så där jättebra.. ;)

(Fast det finns inte en chans i världen att jag kommer att byta till plastgran. Barr is the shit.. Låtsas vi iaf. ;)