Till alla mina goa läsare..

GOTT NYTT ÅR!!! Tack för att ni läser min blogg, och för att ni är så gulliga! :) Jag får hälsa er detta via min blogg, hinner inte med någon bloggrunda idag.

Jag sitter just nu på jobbet. Jobbar delad tur. Vi har en delad tur mitt i veckan på vårat nioveckorsschema, och den inföll just i dag för mej. Men positivt tänkande: Jag får gå hem och sätta mej vid dukat bord och glada människor! :)

Ha en jättefin kväll! KRAMAR




A good day

I dag har jag och tonåringen varit på shoppingresa. M., tonåringen, fick en massa pengar och presentkort som brände här hemma. Jag hade turen att få följa med. Som vanligt hade vi jättekul! :) Det var en trevlig dag, på många sätt.

När vi skulle köpa biljett till tåget:

Jag: Två biljetter till XXXXX, tack.
Biljettförsäljaren: Två ungdomsbiljetter?
Jag: Vaa? Näe, en vuxen och ett barn!


;) Jag var så mallig hela dagen!

Sen när vi stog i en affär kom en dam och frågade oss:

- Står ni i kö, tjejer??

Hon trodde alltså att jag och tonåringen var väninnor! ;)

Sen skulle vi ta bussen hem:

Jag: En hel, tack.
Busschaffören: Hel? Det kan man då inte tro!


Jag vet inte vad det var med mej i dag, men jag måste ha sett ovanligt ung ut.. *haha*  De här hemma är rätt trött på mitt tjat om det här. Men liiite rolig är det ju, för jag är ju ändå trettiofem år! En gammal tant! ;)

Finaste tonåringen köpte nya jeans i dag:


Hon ber att få hälsa att Foppa-tofflorna icke är hennes..

Nu ska jag lägga mej i mitt underbara tant-nattlinne, kolla på tv och äta en kvällsmacka. :)



Ha en skön kväll!

Jag har närt en Leroy vid min barm

I dag kom O. ut till mej i köket. Han visade stolt att han hade hittat ett eget användningsområde för mina pulsvärmare.



Baby remeber my name - Fame!

Lejdig

I dag är det vardag, och då är jag ju såklart ledig. Jag har lyckats tajma in mina arbetsdagar på helgdagarna i år. Det gör mej inte så mycket egentligen. Jag tänker på lönen, 42 timmars storhelgsOB. Det gör att man står ut med att jobba iaf. ;)

I dag städar vi och har det allmönt lugnt och skönt. I like!

Lite städmusik:


Sjukt bra låt. Jag är en riktig sucker för den här typen av musik.

Mysljus och jobb igen


Julafton


Tomten kom. Ser ni tomtens vita skägg och lykta därute i mörkret? :)

Julafton började på jobbet. Vi hade grötlunch för våra boende i vårat kafferum. Det blev jätteuppskattat! De boende tindrade verkligen med ögonen! :) Jag tyckte det var superkul! Flera av mina jobbarkompisar sa att jag verkligen var i mitt rätta element när jag fick ha hand om skinkmackor och vara serviceminded! *haha* De boende fick varsin julklapp av oss. Vi hade bestämt att det skulle bli något ätbart, typ choklad. Men de som handlat måste ha fått en tillfällig sinnesförvirring. De hade köpt ljuslyktor med värmeljus. Det är ju jättemysigt, såklart, men kanske inte till dementa. ;)

Vi firade jul hos mormor och morfar, the place to be på julafton! ♥ Vi åt och njöt och hade det så mysigt! Min brorsa var tomten och han var helt suverän! Barnen köpte det helt!  Det VAR den riktiga tomten som kom! :) Julklapparna blev uppskattade, och jag fick så fina saker! ♥ Tack! Barnen tindrade och tyckte allting var så mysigt och roligt! Julen blir ju så mycket roligare när man har små barn i närheten! :)


Dessertbordet efter vi har huggit in. ;) Jag (och L.)  hade gjort allt julgodis och pannacottan. ♥ Och det kanderade äpplet! Duken har mormor lagt på för min skull. Den har varit med sedan jag var liten och den är ett måste på julen! ;)

Vi sov över hos mormor och morfar, så när jag jobbade på juldagen så var barnen där och myste. Vilken lycka! :)

I dag är jag ledig. Så skönt! Frågade L. vad vi skulle göra i dag. Svaret var självklart: PYSSLA! Frågar man O. samma sak svara han: Bygga i hop playmo-borgen, och leka med riddarna. Frågar ni mej är svaret: Ta det lugnt, njuta och lösa korsord! :) Och äta lyxpraliner som jag fick i julklapp. :)


På julaftonskväll skulle vi ställa ut gröt till tomten. O, hade redan satt på sej "kvällskalsongerna" så han fick låna mormors sjal att ta på sej. Han såg ut som en liten primadonna! :)

Ha en skön dag!

God Jul!



Önskar alla en riktigt GOD JUL!

Hoppas ni får en härlig dag!

KRAMAR!


:)

(L. har gjort apelsinarn. ;))

Dan före doppareda´n



Jag provar mammas julklapp. Har köpt ett förkläde till Greengate till henne. Jag måste köpa ett eget! Det var så fint! ♥



Våran gran. På Berget spar vi inte på krutet. ;)

I dag har jag mest sprungit runt och inte vetat vad jag ska ha på mej i morgon. Har provat X antal kläder på stan. Men jag är så jäkla tjock så jag ser ut som en smällfet julgris i allting. Ville ha en klänning, men det GICK BARA INTE!! MY EYES, MY EYES! ;) Det fick bli något jag hade hemma i stället. O. var med när jag provade. Hans omdömen var hårda:

En skjortklänning:
O: Du ser ut som en kille

En lilablus/tunika:
O: Du ser ut som 
hon som hade så konstiga tuttar på badhuset

En rutig tunika:
O: Du ser ju ut som han som sjunger den där tuffa låten


End of discussion. Det blev inga kläder..

Nu ska jag plocka lite, och slöa mycket! Skönt med kvällen före julafton.

Panduro is the shit ( och gran-tomten)



I år blir det röd-vitt under granen. Fint!

Tomten kom med granen. Ett tu tre stog den bara där i trapphuset. Magiskt!

Älsklingarna

I dag är det bara jag och småisarna hemma. Det är ganska skönt, det finns inga större julentuasiaster än mina småisar. L. har sprungit ut och tittat X antal ggr i trapphuset. Tomten lämnar våran gran där varje år. Men den har inte kommit ännu, men någongång i dag ska den komma. Det har tomten sagt mej. ;)

I dag har vi städat och satt fram alla tomtarna. Jag blir varm i hjärtat när jag ser mina gamla tomtar. Min mormor var en riktig tomte-gumma. Hon älskade tomtar och smittade av sej på mej.


Här är några älsklingar jag köpt på senare år. Underbara, underbara änglar. :)


Nu ska vi gå ut!

I can´t believe the news today


Jag har köpt en ny mössa, igen. "Bad hair day" står det på den. Så himla passande för mej. :)


God jul till lilla mej, från lilla mej! ;)



Tonåringen målar tomtar som hon ska ge bort i julklapp. Min står längst bak till vänster. Ville ha en som såg ut som en liten vätte. Visst är de söta?

Nu ska jag spela UNO med L. Ha en skön kväll!

Jul, jul strålande jul, Ingen glans över skitiga golv..



L. är 6-år gammal och klarar sej alldeles utmärkt i köket. Här häller hon upp ischoklad. :)



Vi gjorde världens godaste kola också. Och Rocky road. Och snöbollar. Det är alltid vi som står för julgodiset när vi firar jul. Kolasmeten fixade L. helt själv, medans jag satt och läste ett annat recept. Mammas lilla hjälpreda! ;)

I dag ska jag och tonåringen ta en repa på stan. Jag är så gott som klar med mina julklappar. Ska bara komplettera L:s pyssellåda lite. Och köpa lite snör-saker. När jag var liten hade jag en loftsäng. Varje julaftonsmorgon hängde det ett snöre på sängkanten. När man drog i det fick man olika små paket och godsaker. Det ar så spännande att dra upp snöret och få den ena saken efter den andra. Det har jag förståss fört vidare, fastänsålänge bara på tonårigen. Hon sover alltid hos sin pappa natten till julafton, så det är min morgonjulklapp till henne. :) Ja, hon vill ha så än! ;))


Karin Mannerståhls fina snögubbe trivs bra hemma hos oss. :)

Apråpå julklappar har jag tänkt smart i år. Alla barnen får något STORT och sedan några mindre andra julklappar. Jag orkar inte med en jul till med sjuhundrafemtielva paket som ska öppnas. Det känns jätteskönt! I bland känner ju köphysterin inga gränser. Det är NOCK nu, som vi brukar säga på jobbet. ;) Eftersom ingen av mina barn läser min blogg kan jag skriva den stora saken de får: Tonåringen får presentkort på ett köpcentrum, L. får en stor pysslelåda, proppfull (Favorit i repris, men den hon fick förra julen är tom sedan länge. Pyssel is the shit! ;)), O. får en playmo-borg. Bonusens stora sak får sambon sköta, men jag har köpt en jättefin klänning åt henne. :) ( Det kanske är någon som känner bonusen som läser här; Hej hej, skvallra inte!)


Våran hall. Älskar lingonris! ♥ (Det är inget skelett i bakgrunden, bara L.s superstora fågel. ;))

I går fick tjejerna jullov. Varning för "skryt": Min stora tjej kom hem med sitt betyg. Jag fattar inte var hon fått sitt läshuvud i från! Bla. fick hon MVG i fysik. I FYSIK!!!! Jag fattar ingenting! Det är ju typ världens jobbigaste ämne. ;) Jag som alltid varit en medelmåtta i skolan kände mej alldeles gråtfärdig av stolthet när jag såg hennes betyg. Vilka möjligheter liksom! Gumman!

Förövrigt ser det ut som ett bombnerslag i vartenda rum här hemma. Vi hade pysselkväll hemma i går. En liten stillstudie av vårat köksgolv.


Men städa hinns alltid med. ;)


Ha en bra dag!

Jullov, jullov

Inte riktigt, men nästan. Jag har nu hela fem dagar ledigt! Det ska bli så skönt! Har mjukstartat i dag med att göra knäck och saffransskorpor. Jag tycker tiden innan jul är den bästa, faktiskt. Jag älskar att göra julgodis! :)


Nästa gång jag jobbar blir på julafton. När jag säger det får folk något i blicken och säger "Men stackars" typ. Men för mej är det inte stackars. Jag tycker det är mysigt att jobba på julafton (Jobbar 7-13.30). Jag tycker om att förgylla ensamma människor liv lite grann på julafton, att ge de lite julglädje! Sen kan jag med gott samvete gå hem till min underbara familj och äta god mat, ge julklappar och mysa. Men för alla är det ju inte självklart att de får komma hem till sin familj, eller att någon ens har tid att hälsa på. Det är otroligt vad mycket tragiskt det finns egentligen. Det gör mej ingenting att jobba på julafton. Så länge det inte är kväll bara. Så tyck inte synd om mej! ;))


Några dagar- några bilder

TORSDAG



Då var vi på badhuset. We like! Här är det O. som doppar huvudet.

FREDAG



Luciatåg på skolan. Så fint! Här är min lilla rufsiga tärna efter luciatåget. ;)

LÖRDAG



Kalas-tjejen i sin allra, allra bästa klänning. Och på sitt allra bästa humör :) (Ni ser hur högt vi har i tak. Gardinerna var hellånga i min förra lgh.. Men jag orkar inte göra nåt åt det.. ;))



Påsarna och...



... och fikat. Gott var det! ;) Sen blev det glass.

Kalaset var superlyckat! L. var jättenörd och alla hennes kompisar med. Jag hade jättekul, likaså min assistent Tonåringen. ;)

SÖNDAG



Luciatåg på O:s dagis. Jättefint! ♥ Sen var det julpyssel och pepparkaksbak på dagis. Mysigt!

MÅNDAG



Pepparkaksbak hos mo och mo. Mysigt! ♥



Och pepparkakshus-dekoration. I vår familj har alla barn varsitt pepparkakshus. Alla tycker det är så kul. Här pysslar finaste tonåringen med sitt! :)

I DAG



Har jag sällskap av den läskigaste otäckingen som finns. Mucka inte med oss!

(Lite tråkigt att jag kamoflerar bilderna, men jag vill inte lämna ut mina barn, så är det bara!)


Full rulle!

Dagarna går fort och jag bara hänger med.

I helgen när jag jobbade pratade jag endel om mina barn med de boende. Att det vi hade haft kalas, varit på Lucia osv. ALLA fick något drömmande i blicken och sa: Ja, den tiden är något alldeles speciellt, den tiden när barnen är små. Och det ÄR den ju. Helt underbart fantastiskt! Och det är väl det jag gör just nu: NJUTER AV LIVET! ♥

Rapport om det mesta kommer! (Så även kommentarer i min och era bloggar!)

Sköt om er!

3 saker jag retar mej på idag + annat

* Tidningen Mama.

Ett tag tyckte jag att den var en fräsch fläckt bland föräldratidningar, men nu är jag bara anti. Anti alla glammiga kändismammor som hyllas som superduperduktiga för att de jobbade igen tre dagar efter den _superenkla_ förlossningen. Sen väljs olika kändismammor ut till supermamas och allt möjligt av läsarna. Hur nu läsarna vet det liksom. Alla visar väl sin bästa mamma-sida om man är med i en tidning liksom.. Sen valdes ju Pernilla Wahlgren till årets mama bloggare.. Det finns såklart guldkorn både i tidningen och på deras hemsida. Mia Skäringens blogg tex. ♥  Men jag vet att jag den rätta målgruppen för tidningen Mama så jag får väl försöka inse det. ;)


* Negativa människor som _alltid_ måste uttrycka sin åsikt.


Ex. 1: Vi har varit och ätit julbord. Alla, utom 1, tycker att det var helt suveränt gott. Var på den personen VARENDA gång vi pratar om hur gott och mysigt det var måste uttrycka sin åsikt: Äcklig Jansson, för stora köttbullar, konstig sill, tråkig lokal osv. osv. osv. Det tar liksom udden av upplevelsen för oss andra. Visst får man säga vad man tycker, men man kanske kan vara tyst någongång.

Ex 2: En ska äta sin matlåda. En annan frågar vad hon har för mat med sej. Den första svarar: Quinoa och blablabla (minns ej vad). Varpå den andra _naturligtvis_ måste säga: ÅH, fy fan vad ÄCKLIGT! och göra kräkljud.. Nödvändigt liksom..

Skulle kunna ta otaliga exempel..

* Endel föräldrars sätt att tänka

Jag tycker det är alldeles underbart med pojk-Lucior och stjärn(gosse)-tjejer så länge barnet själv har fått välja mellan ALLA sakerna man kan vara i ett Lucia-tåg. Det ska inte vara så att en tjej får välja mellan stjärngosse, tomte eller pepparkaksgubbe, eller att en pojke BARA får välja mellan tärna och Lucia bara för att föräldrarna ska sätta något statement liksom. Utan det ska vara på BARNETS villkor. Det är barnens lucia-tåg, inte de vuxnas. Jag hyllar alla barn som väljer att vara de de SJÄLVA vill. :) Oavsett om det är lucia, tärna, julgris, peppis, stjärngosse eller Peter Pan, som O. helst ville vara för något år sedan (som han dock inte fick, för sin elaka moder. Han fick vara det på en maskerad senare) ;)




Vi har varit på världens sötaste Luciatåg nu på morgonen. Underbara, underbara sexåringar! Tandlösa och tillräckligt stora för att våga ta i ordentligt, och tillräckligt små för att tycka det är hysteriskt roligt att lussa. Jag grinade i vanlig ordning. Efteråt var det fika i matsalen, varm choklad, lussekatter och peppisar. Så mysigt! ♥ L. var tärna. Hon fick välja mellan allting, och valde till sist tärna. Det är kul att det inte verkar så noga att vara Lucia nuförtiden. Det var flest tärnor i det här tåget. När jag var liten skulle ALLA jämt vara Lucia, och det har nog varit så när jag jobbat på dagis också. Och när teenisen var liten. Hursomhelst tycker jag Lucia är en tradition att må bra av! Så vackert! ♥

I helgen är det fullspäckat schema. Jag börjar jobba kl. 16 idag, innan dess ska jag kalashandla. I morgon jobbar jag delad tur. I pausen ska jag hem och ha barnkalas. 9 st. damer blir det. :) På söndag jobbar jag också delad tur. Då i pausen ska vi på Lucia-firande och julpyssel på O.s dagis. Ska bli så kul! :) Det kommer bli hektiskt, men himlans kul, både med kalas och Lucia-pyssel. :)

Ha en fin dag!


Osociala Allan

På lördag ska vi ha barnkalas för L.. Ska bli kul! :) I dag mötte vi en mamma och ett av de bjudna barnen på stan.

- VI kommer på lördag! sa mamman.

Jag fick hjärtklappning på en gång. Vaddå VI?? Har inte ens tänkt tanken att någon förälder ska vara med. Hjeeeelp! Jag är så otäckt osocial ibland. Jag skulle kunna ha 100 ungar här på kalas, bara jag slipper kallprata med föräldrarna! Jag håller tummarna på att föräldrarna lämnar sina barn. Om inte blir det sambons uppgift att roa föräldrarna. ;) (De flesta av barnen som kommer på kalaset är nya lekiskompisar, så jag känner absolut inte föräldrarna)

Sen vet jag innerst inne att OM det kommer någon förälder så kommer det gå bra, till och med för mej.. ;) Men jag håller tummarna..

Därom tvista de lärde..

O. har varit i kyrkan med dagis.

O: Mamma, vet du en sak?
Mamman: Nej, vaddå?
O: Vet du, i kyrkan. Där hängde det en kille på väggen.
M: Jaha, gjorde det?
O: Ja, han hade drunknat. Det sa prästen.
M: Jaha. Vem var det då?
O: Ja, det var väl den där Jäsus-killen.


Det där med Gud och Jesus har jag nog helt missat att prata om med mina barn. Det är ju ganska  uppenbart.. ;)

Pysselkväll



I går kväll låg jag i sängen och ritade. Det är bland det bästa jag vet, när jag är ensam och har inspiration. Vilket inte inträffar samtidigt så ofta.. ;) Men i går blev det lite ev. julkortsbilder. ;) (Endel är inspirerade av stämplar jag sett..)

HA EN BRA DAG!!

Love love love



Jag älskar lussekatter! I går bakade vi på 1 liter. ♥

I dag är det sega söndagen. Så nu ska vi snart gå på bio. :)

A little bit of the Berget



O. och jag spelade rim-memory. Gissa vem som vann, STORT??



Ledtråd.. ;)



Tonåringen kom hem med en hylla hon gjort i slöjden. Längs hela hyllan har hon ritat små grejer, många som är HON liksom. :) Tack vare hennes små dekorationer fick den "lite väl enkla hyllan" finfint betyg. *stolta mamman* ;) Nu ska hon bara skriva en typ dagbok (med foton) hur hon har gjort den, och lämna in till slöjdläraren. Jag är helt förvånad. När jag var ung var ju slöjd ett slapp-ämne liksom. Inte behövde vi någonsin lämna in några beskrivningar, vad jag minns. Fick ni?



Liten rapport från Berget:

I förrgår: Var på utvecklingssamtal för O. Allt väl. En godhjärtad kille med många roliga kommentarer och uttryck (Unge man - lasagne tex) har vi. Skönt! :) Jobbade kväll.

I går: Jobbade, 7-1330. Sprang på stan och letade någonting att ha på mej på kvällen. (Hittade ett linne, som jag iaf inte hade på kvällen) Var och åt julbord på kvällen med jobbet. Jättegod mat och mysigt! ♥

I dag: Jobbat, 7-1330. Lönesamtalat med chefen. Skitsvårt till en början, men sen drog jag på. Jag har ju inget att förlora liksom. ;) Hoppas jag får hög lön nu! ;) Hämtade L. och O: och gick till badhuset. ♥ Sen handlade vi och gick hem. Vi åt nachogratäng och chips och tittade på Idol. (Jag sov till och från, tycker Idol är tråkigt i år!) Bara jag och mina barn hemma. Ska snart gå och sova, om jag kan.

I morgon: Kanske ska vi baka lussebullar. Vi ska iaf ta en prommis och köpa lördagsgodis. Sen final i Stjärnor på is! :)

I övermorgon: Bio eller julmarknad? Eller något helt annat?

Sköt om er!

Bowling is da shit!


På L.s födelsedag var vi och bowlade. Det var första gången vi var i väg hela familjen (ja, tonåringen valde att inte följa med. ;)) Det var så kul. L. slog oss ALLA första serien.. *harkel* Ungen gjorde tre strike på raken. ;)


O. hade värsta snitsen. ;)


Dagens outfit: Jag hittade svart-vita bowlingskor som matchade mina strumpor. ;)

Grinfärdig

De två senaste dagarna har jag varit ledsen och grinat massor. Varför vet jag inte egentligen, men det har inte gått att stoppa. Det finns grejer som tynger mej, och jag antar att de kommer ut såhär. Men inte tynger det mej SÅ mycket som jag har grinat.. Nu har jag just grinat över min sambos dumhet. Vad är det för fel???

Test

Testar bara.. Dumma blogg.se bara krånglar. Vi hörs!