Lördag

I dag känns det bättre. Jag var inte så stupid iaf. I bland blir jag nästan rädd för min intuition. Jaja, strunt i det nu. Jag lärde mej två saker av det här:

1. Att jag måste lära mej att hålla igen min glappkäft.
2. Att jag inte behöver säga någonting, för jag vet ju att jag har rätt i alla fall. ;)

Jag fattar inte varför jag ska ha så svårt att hålla snattran ibland. Jag talar först och tänker sedan, ganska ofta. Och det är inte alltid mun och hjärna går hand i hand. ( Tack goa C, JoVi och Pippi  OCH Å för kommentarerna♥)

Nog om det nu!


Kul med Let´s dance-finalen i går. Jag hejade på båda två! Fast en aningen mer på Tina. Jag tycker hon är underbar. Jag har en förkärlek till kvinnliga kockar..

image579 Monika Ahlberg (Bild från Recept.nu)

image580 Nigella Lawson (Bild från dailymail.uk)

image581 Leila (bild från recept.nu)

image582 Systrarna Eisenman (Bild från Adlibris)

Och så Tina förståss!

Det finns så många kokböcker jag skulle vilja ha. Älskar att sitta och bläddra i mina kokböcker. :) Har du någon bra kokbok hemma?



I
dag blir det en lugn dag. Känner att jag måste vila mej lite. Vi har så galet mycket på jobbet just nu. Det är jobbigt både psykiskt och fysiskt. Sen måste jag vila upp mej inför måndagen som kommer bli en stressig dag:

♥ Lämna barne på dagis, 6:30
♥ Jobba 7-13.30
♥ Matlust ger livslust-kurs 14-16
♥ Hämta barnen på dagis, försöka gå och äta något. (Världens vidrigaste dagisdag! Tur att det bara hänt en gång tidigare! Skulle aldrig vilja ha mina barn på dagis så länge jämt!!)
♥ 17-18 Gympaavslutning och uppvisning för L. (KUUUL) :)
♥ Lämna över barnen till sambon
♥ 18.30-19.30 Utvecklingssamtal med och för M.

Usch, det är inte en dag i min smak. Hatar att stressa och känna tidspress.

Men i dag är det ledig lördag. Det enda vi har planerat är att gå ner på stan och köpte lite "lyxchoklad" till barnen på ett kondis som de har önskat sej. ;) Kanske slinker det ner några lyxiga mamma-praliner också?!

Ha en bra dag!!

Suck

I dag har jag en dålig dag. Bläää. Jag är så jäkla stupid! FAN!

Shoegals

Jag och mina flickor har köpt nya skor. :)

Här är mina sötaste kinaskor. Tänk bort prickiga strumpor, och tänk dit sommarbruna fötter. :)
image576

Här är L:s nya vårskor. Äntligen hittade vi ett par SNYGGA träningsskor. Är så trött på alla jolliga tjejträningsskor!
image577

Även tonåringen har köpt nya skor. Hon har hunnit använda sina några gånger, som ni ser. ;)
image578

Gårdagen blev faktiskt riktigt trevlig. Locket i örat släppte efter ett tag. Vi var sams och skrattade mycket. Sen var vi ut och åt kina-buffe. Gott och roligt! Jag fick många komptimmar alt. extrapengar (har inte bestämt mej), och nu är det bara tre dagar kvar på mina mastodontveckor. (kommer att jobba 11 dagar av 12 möjliga.. Usch!) Jippie!
Sen skiner solen och det är plusgrader ute och alldeles vitt. Jättefint, men det känns som om jag gärna hade haft det i januari i stället.. Men jag njuter och odlar nya fräknar!

Ha en bra dag!

Stackars dumma lilla mej

I dag har vi planeringsdag med jobbet. Hela dagen, på min egentliga lediga dag. Till råga på allt har jag lyckats få lock i ena örat och hör ingenting. Jättebra förutsättning när man ska lyssna hela dagen.

Den enda trösten är att vi ska hålla till på brandstationen. *hihi*

Ha en bra dag!

I like



Den här låten hörde jag på radion i morse och jag blev genast på glatt humör. Magnus Johansson var en stor IDOL för mej när jag var tonåring. Tokgillar honom fortfarande. Han borde göra en  ny skiva!

En annan låt som gör mej glad:
:
Sådär ser jag ut när jag går till jobbet på mornarna.. *haha*

Gul lördag..

image575

..fast på en söndag. Några gula böcker.. Jättekul.. ;)

Nu är Nillas färgvecka slut för den här gången, synd! Det har varit KUL!

Snart ska jag gå till jobbet och kämpa hela j*kla dagen. Räddningen är min matlåda (påskmat från i går). :)
Gårdagen var supermysig. God mat, glada barn, härlig familj och lugnt på jobbet. Skönt. Jag hade dispans ochh fick t.om äta lite godis. Men jag åt bara lite. Heja mej!

Ha en bra dag! God fortsättning på påsken!

Men glad vår, då..

Snart ska jag gå och jobba. Höll på att få en smärre chock när jag kollade på termometern, - 10 grader. Ändå brukar vi på berget alltid ha det varmare än alla andra. Så kallt har vi inte haft många gånger i vinter, och så får vi det den 22:a mars. Sjukt.

I dag jobbar jag delad tur. I pausen ska vi åka till mormor och morfar och äta påskmat. Lyxigt! Jag längtar så mycket efter lax och sill. Och ägg såklart. Men först blir det några timmar på jobbet. I dag ska jag jobba med kollegan som jag trodde jag skulle slippa med nya schemat. Men det ska säkert gå bra. Vi har inte träffats på flera veckor så hon har säkert massor att berätta. Vi har envägskommunikation. ;)

Dagens färg på färgveckan är gul. Jag har försökt kollat runt för att hitta något gult men det var lättare sagt än gjort (förutom kycklingar då..) Gul är inte en av mina favoritfärger. Men I´ll keep on looking!

Glad Påsk på er alla, hoppas ni får en fin dag! :)

KRAM

image574 Lånad från fotoakuten

Föresten, vilken drömfinal det blir i Let´s dance!

Svart fredag + märkliga ägg

image572

Älskad nattlampa. ♥

Den här lampan gjorde min pappa till mej när jag var liten. Jag har alltid tyckt om den mycket! Den sprider ett sånt mysigt ljus genom glaskulorna. Tonåringen hade den på sitt rum när hon var liten, och nu står den i fönstret på småisarnas rum. We like!

Mer svart hos
Nilla

(Skulle man ta ett kort på mitt sinne nu skulle det också vara svart. I bland fattar jag inte hur vissa tänker.. Som nu tex. gå i väg och träna mitt i påskstädningen.. Jiiisus.)


I morse gjorde jag mystiska ägg till småisarna. Det blev såklart succe och många funderingar! :)

image573

Kika in hos Emen för att se hur man gör. Tack för tipset! :)

Nu önskar jag alla en riktigt GLAD PÅSK!! Vi ses säkerligen under påsken, jag ska ju mest hänga på jobbet.. Förhoppningsvis blir det lite lungt ibland.

KRAM

Rosa torsdag

image571

En rosa cider som jag köpte idag. Enda anledningen att jag tog kort på den är egentligen för att jag vill skrika ut att:

JAG FICK VISA LEG. PÅ BOLAGET I DAG!!!!!!

Hej på dej, barnansikte liksom. Det var ju 15 (FEMTON) år sedan jag fick börja handla där.. ;)

(Vilken tur att jag köpte en rosa cider, så jag fick berätta.. ;))

Titta in hos Tankebubblor-Nilla!

Laaaajn åf faaaajär

image570

O. tittar på Poodles och E-type. Ni ser väl mikrofonen (pennan) och att han gör likadant med fingret som E-type. ;)

Ni ser väl också att han har världens goaste bullkinder. :) ♥

(Det är inte jag som samlar snusdosor..)

Grön onsdag

image569

I dag måste jag ju bara visa vårat fina påskgräs. :)

Tjocka Dodick

Jag höll ju igen på socker förut. Jag hade världens bästa karaktär och gick ner 7 kilo, eller nåt. Sen kom julen. Då var det kört. Jag har kunnat hållit mej något så när ett tag. Men nu har allt RASAT igen. Hej sockerberoende!

Nu känner jag mej som en rund jävla boll. Inte för att jag har gått upp allt jag gick ner, men tillräckligt för att det inte ska vara kul längre. Jag har ett par speciella byxor jag använder som måttstock och de sitter inte så skönt längre. Så nu jäklar måste jag ta mej samman och dra ner på sockret igen. Det funkar uppenbarligen inte för mej att bara äta lite, utan äter jag så äter jag "rejält". (Allt är ju relativt, det är ju inte så att jag äter 5 dubbeljapp, 12 chokladbollar osv som en jag läste om idag.) Som vanligt är det antligen eller när det gäller mej. ;)

Sen kan man ju fundera hur kul det är att inte äta något socker alls.. Men hur kul är det att känna sej som en padda då? (Allt är ju relativt där också..)

Nu ska jag äta en semla. Och njuta ordentligt.

Mitt nya liv börjar nog i morgon, eller efter påsk.

Vit tisdag

image568

I dag skulle jag kunna ta ett kort ut. För där är det vitt.. USCH! 
 Men i stället nöjer jag mej med ett kort på mina älsklingsljuslyktor. Vita och fina. :) Kortet är taget i julas. I fall någon observant ser att det är en liten tomte i bakgrunden. ;)

Titta in hos Nilla.

Blå måndag

..på en tisdag. Hann inte i går. Nilla har färg-vecka.(http://tankebubblor.blogg.se) Gå in och kika för mer info. Här är mitt bidrag:

image566

En glaskula som jag ärvt av min älskade mormor. Tyckte den var så fin när jag var liten, och gör fortfarande. Det är en sk. brevpress.

Sen när jag kom till jobbet möttes jag av något blått när jag öppnade skåpet. Det fick jag ju lov att föreviga.. Mina arbetskläder, prydligt i hopvikta.. ;)

image567

Idag är det vit tisdag. Ha en bra dag!

Fridens

Måndag, bloody måndag. Nädå så farligt är det inte. Jag börjar inte jobba förrens kl16, och det är ju så skönt! Hoppas att det har lugnat ner sej på jobbet. Torsdagen och fredagen var så jobbiga! Tror attt jag ska sätta på mej stegräknaren i kväll för att kolla hur mycket jag går på 5 timmar.

Nu har jag gått in på min bajs-vecka på nya schemat. Har två sånna här veckor på 9 veckor. Tur att de andra 7 veckorna är bra. Så här jobbar jag den här veckan ( i fall ni vill skriva in det i eran intressebok.. ;)) (Slog nog världsrekord på att skriva vecka/or nu..;))
Må: 16-21
Ti: 8-14,30
On: 7- 13.30
To: 7-13.30
Fr: Ledig
Lö: 7-10.30 + 16-21
Sö: 8-16
Må: 7-13.30

Sen skulle jag ju ha ledig dag på tisadgen, men ICKE. Då har min chef satt in planeringsdag för oss. Hela dagen. Jättekul. NOT! Men, som vanligt, ser jag det positiva. Under påskhelgen får jag ju fett med storhelgs-OB, och på planeringsdagen får jag en massa komp-timmar. I like!

Tack för alla snälla kommentarer ang. O.s pirat-tårta. Jag blir nästan lite generad. Jag hade först gjort en glad pirat. Men det dög inte åt herr O. så jag fick vända på munnen. En pirat måste ju se farlig och arg ut. ;) Jag hade en annan tårta på G också, men den ska jag spara. Kanske till Halloween?
Titta här!

I dag har vi haft en skön dag. Ungarna har lekt och lekt. Jag har plockat och plockat. Hur GÖR man för att hålla ordning i en 6-personer-familj? Jag vägrar att städa jämt, så hur fan ska man bära sej åt? Man kan ju bli galen för mindre. Det är smulor överallt jämt. Och grus. Och grejer. Vi ska inte ens prata om tvättberget som blir i vår familj. Jag tror jag har sett botten i tvättkorgen c:a fem gånger. Men hellre att jag vadar runt i smulor, grus och leksaker än att jag sitter ensam i en liten lägenhet utan min underbara familj! De är ju det bästa som finns, ÄVEN om de är i rörigaste laget i bland. Jag inkluderad. ;) Jag kan inte skylla på att jag jobbar. Det skulle vara likadant även om jag vore hemma. Jag tycker helt enkelt inte att städning är prio ett på listan. Fast vi har det inte så rörigt som vissa andra. Utan mest smuligt och grusigt.

I lördags gjorde L. eget godis som hon hade fått tips om på Philofix, L:s älsklingsprogram. Det var banan i skivor och apelsinskivor med kokos på som man frös. Det var mumsigt. Sen gjorde hon saftisbitar också.

image565

Ursäkta dålig bild..

Nej, nu ska jag greja lite. Snart kommer mo+mo och hämtar barnen. Sen ska jag gå till da wörk. Ha en bra dag!

O.s pirat-tårta :)

image563

Veckan som kommer..

I veckan..


..ser
inte på mello iaf. Känns lite tomt! Men i morgon måste jag komma ihåg att titta på 100 höjdare. :)

..lyssnar alldeles för mycket på Poodles och E-type misstänker jag. Svårt att undvika när O. spelar det jämt.

...läser jag mest tidningar. Och barnböcker

...surfar jag på mina favvobloggar, och lite shoppingsidor.

...shoppar lite påskpresenter till ungarna. :)

...äter förhoppningsvis bättre än vad jag har gjort i helgen. Tjock-A! Fast lite påskmat och godis kommer nog att slinka ner..

...dricker vatten mest. Men ska försöka dricka lite grönt te!

..jobbar jag min mastodontvecka! Tyck synd om mej! Må, ti, on, to, lö, sön, och så måndag också.

..bävar jag för arbetsveckan. Usch!

..måste jag försöka få någon ordning någonstans i hemmet iaf..

..njuter jag av mina nära och lära. Påskmaten! Vårsolen hoppas jag

..tänker jag efter två gånger innan jag öppnar munnen.

Ha en bra vecka!


Smartis

Jag har fått en egen slogan:



«Amlon, the clever way.»

;)

Få en egen slogan på
den här sidan.


Yes!

Charlotte vann. Kul!

Men ännu roligare var ju att JAG vann the battle of the berg. :) 6 rätt. Jag var helt överlägsen! :) Japp!


Nu ska jag krama lite på min sambo, som by the way suger på schlagertippning! ;))


Myslördag

Åh, vad skönt med lördag. Sambon och tonåringen har redan hunnit varit i väg och tränat. Sambon på gym och tonåringen har dansat afro-dance. Hurtbullar! Jag själv ska snart gå på shoppingpromenad med L. *mysigt* O. hostar och snorar så han får vara inne idag. Han har fullt upp ändå. Musik och lek är hans liv. :) Nu har han börjat showa till NI VET VILKA. Vi har pennmikrofoner och jag får var Jakob i Poodles, medans O. själv är E-type. Även morfar har fått vara Jakob. Men enligt O. så "sjungde inte mojfaj jätt". ;)

I kväll ska vi titta på mello och heja. O. har hittat en ny favorit i brist på NI VET VILKA.. ;) Det är Nordman. L. håller på Linda Bengtzing. Jag och tonåringen håller på Charlotte och BWO. Sambon håller på Amy Diamond. ;) Sambons dotter sover hos sin mormor i natt. Hon är dock lite tveksam vad hon håller på.

Hittade, tack vare
Helena, till Allt om mats sida. I like! Allt om mat är en tidning som jag gärna läser. Misstänker att jag kommer hänga på sajten endel också.

I går åkte ju Danny ur Let´s dance. Jag trodde ju att han skulle vinna. Men jag måste erkänna att jag hade bra koll på de fyra bästa paren redan efter första programmet. ;) BEVIS!

Jag håller på Tina och Tony nu. Hoppas verkligen att de blir de två som går till final. K-P är ju charmig och kul, men de andra är bättre. :)

När jag ändå skriver om tv så måste jag skriva om en grej jag är allergisk mot. Det är när folk som är med i SÅ ska det låta måste resa sej upp och göra värsta numret av allting de sjunger. Jag slog över typ 5 ggr i går och varenda gång så gick en dam i lila klänning bananaz. Jag fick allergi.

Föresten har jag köpt nya skor:

Skotskrutiga kinaskor. Hur A kan det va?? ;))

Vadslagning på berget

Nu har vi slagit vad om morgondagen. T.om sambon har gjort en lista, så nu är mitt absolut största mål att slå honom. Jag är väldens sämsta förlorare gentemot honom.. ;)

Här är vad jag tror..

1. Charlotte
2. Sanna
3. BWO
4. Amy
5. Rognedal
6. Nordman
7. Linda
8. Sibel
9. Christer
10. Frida

OBS OBS! Det här är vad jag TROR, kanske inte vad jag TYCKER direkt.

Jag är lite osäker på vissa platser, men det här är vad jag skrivit ner, så det får gälla.
Jag hoppas att inte Sibel eller Christer kommer högre upp, men jag är rädd för det.
Förra året gick det ju inte så bra med min tippning.. så jag har inte speciellt höga förhoppningar i år heller. ;)

Fasiken vad skönt med fredag. Det har varit supermycket på jobbet de två dagarna jag jobbat den här veckan. Så jag känner mej alldeles lagomt fredagstrött.I kväll blir det hemgjord pizza och Let´s dance.

Ha en bra kväll, kamrater!

Försvarstal och kändisspaning

Jag har tänkt på en sak.. När jag säger att jag inte tycker om Carola längre, eller att jag inte tyckte att de (Androla) var värda att gå vidare får man automatiskt inta försvarsställning. Vissa blir nästan aggresiva! :O

Men jag tycker verkligen inte att deras framträdande var nåt bra alls i lördags. Som någon sa på radio "Sjunger man en duett om kärlek kan det ju vara bra om det finns någon värme i uppträdandet också". Carola skulle ha gjort det bättre själv, likaså Andreas.

Fast sen kan jag säga att jag tror att medias bevakning av Carola är to much. En av anledningarna att jag nästan tröttna på henne innan hon ens hade tagit första tonen. Synd!

Men för mej har Carola gjort sitt på något sätt. Jag längtar efter flickan i den gula dräkten! :)


I går var det kändisspaning BIGTIME här. O. och jag var och hämtade L. på gympan. O. tittade in i omklädningsrummet och kom tillbaka till mej och bara strålade.

O: Mamma, det är någon från Poodles där inne!!
Jag: Va??
O: Jo, han som sjunger!
Jag: Va?? Vart?
Vi kikar in i omklädningsrummet. O. pekar på en av mammorna
O: Där, där är han.

;))

Mamman hade ljust hår precis som Jakob i Poodles. ;) Hon tog det hela med ro, och de andra skrattade gott. ;))

Jag tror O. måste få Poodles-avvänjning.. ;)

image562

Nu också på gymnastiken!

Bild från Aftonbladet.se

Namn

Jag älskar ju att fundera på namn. :)

Här är 2007´s 10 i topp-namn

1. Wilma                                                                    
2. Maja                                                                        
3. Ella                                                                          
4. Emma                                                                     
5. Julia
6. Alice
7. Alva
8. Linnea
9. Ida

10. Ebba

Min kommentar: Fina, men lite tråkiga namn. Min tonårings namn är med på listan. :) Fast när hon fick sitt namn låg det lååångt ner på topplistan. Det är kul att det blivit så många små M:or nu. ;) L.s andra namn är också med. Mina favoriter är nr. 2, 3, 7,8 och 10.

1. William
2. Lucas
3. Elias
4. Oscar
5. Hugo
6. Victor
7. Filip
8. Erik
9. Emil
10. Isak


Min kommentar: Här känns det som det har stått still läänge. När tonåringen låg i magen funderade vi både på Oskar och Elias. Även William, Victor, Emil var populära då. Till O. har vi prickat in båda mellannamnen på 10-i-topp-listan. ;) Finast är: 8:an! :) (Jag har bara valt det ena av O.s mellannamn.. ;))

Namn som ökade mest:

1. Lilly
2. Livia
3. Natalie
4. Siri
5. Edith
6. Svea
7. Signe
8. Mira
9. Molly
10. Elvira


Min kommentar: Natalie var en chock. Det är väl ett typiskt 90-tals namn?! De andra namnen gillar jag faktiskt mer eller mindre. Fast namnen får mej osökt att tänka på mitt jobb. ;) Favoriten är Siri!

1. Sigge
2. Dante
3. Milton
4. Wilmer
5. Maximilian
6. Malte
7. Loke
8. Charlie
9. Noel
10. Vidar


Min kommentar: I like! När L. låg i magen kallade vi henne för Sigge, så det namnet gillar jag såklart! Charlie är väl också ett 90-tals-namn? Maxi.... tycker jag är alldeles för långt. Noel är ingen favorit. Men de andra: Tummen upp! :) Även om jag inte skulle döpa mina barn till det kanske.


Mjusik, mjusik, mjusik



Jag fick lite Nordman-längtan efter gårdagen. :) Det här är min favoritlåt med dom. Tycker texten är så bra! Vad smal och fräsch Håkan ser ut om man jämför med nu. Men han har ju samma röst fortfarande.. I like!

Sen måste jag ju visa en av låtarna som är med på O.s egen skiva. Han älskar den här låten! :)




Blixten McQueen är en viktig bil hemma hos oss. :)

Lillebror 4 år!

I dag har vi firat O.s 4 årsdag! Jag kan inte fatta det. Tiden går så fort!

Det har varit en jättefin födelsedag med kalas, pirat-tårta, Blixten McQueen, mys, skratt, nära och kära, roliga presenter och en charmör till födelsedagsbarn! :)

Bästa presenter var en sån här:

image561
Bild lånad från
den här sidan.

och en skiva med O.s favoritlåtar. :) Den hade t.om bild på O. på framsidan. Han har spelat och spelat. Och dansat och sjungit såklart. Behöver jag säga att första låten på skivan var "Etajp o poooodäls". :)

Så nu har jag officiellt ingen bebis längre. Det går att tro att man har en bebis upp till ca 3 år, men vid fyra år går det inte längre. Han är stor, min lilli.. :)

Halvvägs

Lite sur blev jag att Etajp gick vidare. (O.s största idoler, juh! ;))
Lite trött blev jag när Sibel gick vidare. (Zzz..I don´t do ballads..;))
Lite skadeglad blev jag när inte Androla gick vidare. (Elaka jag..)
Lite nostalgisk blev jag när Nordman gick vidare. (Minnen, minnen..)
Lite förvånad blev jag när Therese/Suzzie inte gick/gick vidare
Jag blev inte förvånad när Ola/Caracola gick vidare/inte gick vidare.

Jag kan inte med Sibel. Hon är så hihihihihihihihihihi.

Adjö så länge.

Mammas bulle!


image560

Älskar det här kortet. :) *hihi* Lilla bullkinden. Nu är han inte lika bullig, men minst lika söt. I dag hittade jag O.s första body. Jag blev nästan gråtfärdig av nostalgi. :)

Helg

Skönt med helg. Ledig helg t.om. ♥ Dessutom har jag tagit en semesterdag, och blir ledig ända till torsdag kl. 16. I like mitt nya schema, iaf den  veckan. ;)

I kväll är det andra chansen. Här hemma håller vi mest på E-type och Poodles. Det är O.s absoluta favoritlåt. Han sjunger till den på låtsasengelska och är världens sötaste! :) Håller inte speciellt mycket på Androla. Tycker att de är tråkiga. Och förutsägbara. ;) Men går de vidare tror jag inte att de vinner alltihopa. Tycker inte att låten är den bästa, även om den är helt ok. Vilka går vidare i kväll då? Jag tippar på Androla och...nej, jag vet inte.. Men jag hoppas på Poodles för O. skull. ;)

I dag ska L. på kalas, som vanligt känns det som. ;) Det har varit många kalas på sistone.

I morgon fyller världens bästa O. 4 år. Mammas lillhjärta bli så stor!! Jag kan itne låta bli att tänka på för 4 år sedan när man gick där med magen i vädret. Tänk vad förvånade vi blev när det var en kille! Det trodde vi aldrig! Men vilken kille sen.. :) Charmören nr 1, gosigaste i världen. ♥♥♥ Just nu är han kär i en praktikant på hans dagis. ;) Han hade pussat henne hela dagen i går.. *haha* Men hans favorit är ändå fortfarande mamma! :) Kan det vara annat än kärlek när han ligger bredvid mej i sängen på morgonen och säger "Mamma, vad GOTT du luktar".. *hihi* (Ofta man luktar gott efter en natts sömn.. ) Älskade unge! :) ♥

Ha en bra dag!

Modeblogg ;))

Snart ska vi köpa nya kläder på jobbet. Här är några kläder som jag skulle kunna tänka mej.. Jätteintressant, jag vet. Men jag har bloggtorka i hjärnan..

image557
Capribyxor. Svarta. Helt suveränt på sommaren. Jag går alltid med uppvikta byxor hela sommaren. ;)

image558
Svart tunika. Fin med en figursydd variant.

Det skulle jag vilja ha. Nu har jag mest kläder i blått. Känner att jag skulle vilja ha lite svart också. Eller rött vore fint. :)
image559
 


Här kan ni se fler kläder som jag kan välja på. (Vård och omsorg).

Jag tycker det är himla skönt med arbetskläder. Det är så kul när man ser sina jobbarkompisar privat, då känner man igen knappt igen dem. :) Likaså lär de boende att känna igen oss på kläderna. De vet att jag alltid ha blåa kläder, och blir förvånade om jag kommer i någon annan färg. Det är liksom en liten trygghet för dem. ;)


Vad har du på dej när du arbetar?

Näe, nu lägger jag ner ett tag. ;) Det här var ju ett sanslöst intressant inlägg. K R A M ♥♥♥

Hissa och dissa

HISSA

♥ Att jag klarat av hela långa vintern. Det trodde jag aldrig i höstas! Men nu är vintern snart slut. Jippie!

♥  Att det verkligen finns kina-skor igen! Jag älskade dem när jag var liten och har längtat efter att hitta ett par. Nu har jag gjort det!

image555


♥ Melodifestivalen! Fasiken vad kul det är! Jag och mina barn är tok-engagerade! ;) O. älskar Poodles, L. älskar Linda Bengtzing och Amy Diamond, M. älskar Björn. ;)


♥ Att O. fyller år på söndag! :) Dessutom gillar han grädde, så jag får göra en riktig tårta! Det lutar åt monstertårta eller pirat-tårta. :)


♥  Mina stövlar. Ursäkta tjatet, men de är ett sånt jäkla fynd! :)

DISSA:

♥ Mitt humör.. Känner mej ganska surmulen och grinfärdig hela tiden just nu. Utan att jag egentligen har någon anledning. Jag tror jag har fått en släng av vardagsångest. Ska man bara äta, skita och jobba?

♥ Att det inte ska gå att få tag på en Cars-bilbana här.. O. har önskat sej en sak i födelsedagspresent och det är en bilbana. :) Den här skulle ha bli överlycklig för:

image556

♥ Mitt jobb. Fortfarande galet trött på jobbet.. (Se humör..)

♥ Att jag har kommit in i ett godis-stim igen. Dumma, dumma mej!

♥ Att jag inte är mångmiljonär..

:)

Nu ska jag gaska upp mej och gå och jobba. Jätteroligt.. Eller inte. Sen kan jag se framemot 3 roliga dagturer (on-fr). Jihooooooo. NOT!

Ha en bra dag!


Tingeling och Peter Pan

image554

I dag var småisarna försvunna.. I stället hade Tingeling och Peter Pan kommit på besök. :)

Lycka är att ha en sambo..

..när man hittar något mögligt i kylskåpet! Då tar han hand om det, och jag slipper kräkas. ;)

En av mina största fobier är möglig mat. Det hela kommer från när jag väntade L. och skulle hälla upp ett glas nyponsoppa på jobbet. Ut kommer mögelklumpar i stället för nyponsoppa. Då var det färdigt.. Spydde som en gris, och har fortsatt att göra det sedan dess. (När jag ser något mögligt alltså..) Nu är det som tur är sällan jag hittar något mögligt i våran kyl, men om jag gör det rycker sambon ut och räddar mej. ;)

Har läst en singelmänniskas blogg i dag, och då slog det mej hur skönt det är att vara sambo. Vad det är skönt att HA någon. Singelllivet har väl sina ljusglimtar, såklart, men inget går ju upp mot att vara sambo. Om man dessutom är det med en underbar kille är det ju ännu bättre. :)

(Fast jag måste erkänna att det är jättespännande att följa singelmänniskans öden och äventyr, lite på avstånd sådär..) :)

Ledig

Jag kan inte annat säga att det ÄR lyx att jobba som jag gör. Nog för att det suger att jobba helg då och då, men det är så skönt att vara ledig när alla andra jobba. I går när alla andra hade söndagsångest kunde jag liggai soffan och mysa. ;)

I dag börjar vårat nya schema på jobbet. Jag börjar med ledig dag. *hihi* Det nya schemat är på nio veckor. Det är vissa på jobbet som är helt galna över att vi har fått en delad tur på en vardag. 1 gång på 9 veckor.. ÄR det något att hejdera om? Jag blir bara trött! En ska som är bra med vårat nya schema är att vi inte jobbar kvällar och helger med samma person. På gamla schemat jobbade jag med samma person, och jag har verkligen tröttnat på henne! Så jag var glad i ungefär 2 sekunder över nya schema tills jag insåg att jag iaf ska jobba två helger med henne. Neeeej! Egentligen kommer vi bra överens och så, men hon har sidor och ett sätt (ibland) som inte tilltalar mej alls. 

I går jobbade jag delad tur. När jag hade slutat första turen gick jag till ishallen (alldeles bredvid mitt jobb) och tittade när man älsklingar åkte skridksor. :) Kul att se. Jag blev supernostalgisk av att vara i ishallen. Där hängde jag jättemycket som tonåring. Vad mycket roligt man har haft där. ;)) 

I morgon ska barnen på maskerad på dagis. O. har bestämt sej att vara Peter Pan och L. ska vara Tingeling. :) Mormor har fått rycka ut och sy en Peter Pan-hätta. ;) De kommer att bli så fina! Förra året var de pirat och katt. Jag tycker det är så kul med maskerad. Skulle vilja gå på det ofta själv. :)

I dag ska vi gå till bibblan och låna lite nya böcker. Ha en bra dag!

Fasiken..

..vad "Hero" är bra! Jag tror absolut att den kan vinna ALLT! Det var längesedan en låt satte sej på min hjärna direkt.. ;) I dag har jag sjungit på jobbet och smittat mina jobbarkompisar.. Iaf en av dom.. ;)

Tre år!

Grattis till en liten kompis, J, som fyller TRE år idag! :) Hoppas du får en mysig dag med god tårta och fina paket! :)


image553

Mello

I kväll gillar jag mest Charlotte Perelli. Faktiskt. Det är en riktig schlagerdänga. Sen är jag ju lite förtjust i Linda Bengtsing, såklart. :)

Egentligen tycker jag att låtarna över lag är helt ok, förutom Fronda. Sibel är ju en ballad och jag är inte så förtjust i ballads.. Men annars är det helt ok utbud. Tycker jag efter 1 minuts lyssning, det kan ju ändras.

I dag har jag jobbat värsta skiftet 8-16. Usch. Tur att man jobbade med snällaste A. och att man hade schlagern att se framemot. :)

Ha en bra kväll!


Den här gången hade jag rätt. Heja Perelli och Linda! :)