Paradiset


Syrener hos mormor och morfar


L. känner på vattnet. Observera kläderna, de hade jag när jag var liten. :) Det gula är pollen, om någon inte förstår det. ;)

Innan jag hunnit blinka ligger båda småisarna i vattnet och badar för glada livet. Jag hörde ord som "JÄTTEVARMT" och "HÄÄÄÄRLIGT". De måste ha badat i något annat vatten än det jag kände på.


Mormor har sytt nya dynor till utemöblerna och hammocken. Det blev så fint! ♥

Ny kärlek

I brist på sambo har jag hittat en ny kärlek! Jag är så lycklig. :) Riktigt bra musik är ju en bristvara. Att dessutom killen verkar otroligt sympatisk och är från landskapet som IS THE SHIT gör inte saken sämre. 

STIKO PER LARSSON



Coo, coo, ca-choo, Mrs Robinson

Så var Robinson-finalen över. Jag tyckte det var urtrist att Ellenor vann. Se bara vad jag skrev här.. Tycker hon är lika tråkig fortfarande. Hon råkade vinna rätt tävlingar bara. Det var väl bra, fast hon var ändå så tråkig! ;) Vi tokhejade på Jarmo här hemma. L., som nog var ganska trött efter kalaset, började gråta när Ellenor vann. ;) Jag och teenien var nära att göra det vi med. ;)

Tillägg: Helst hade jag sett Blomman som vinnare!

Robinson är ju blodigt allvar ju! ;)



Kolla in den här killen. My god, vad duktig!  11år, och har spelat gitarr i 2 år. Helt galet!

Lovely may

Här njuter vi för fullt av maj. Bästa tiden på året är nu, tycker jag. Ljusa kvällar och nätter is the shit! :) Vi har haft två extra bra dagar på sistone. I torsdags hade bästa Å och hennes A vägarna förbi min lilla håla, så vi sammanstrålade på mitt älsklingsfik. Det var så mysigt. O., som var med, blev såklart extra förtjust i A. Fast han tyckte att Å. var sötast! *haha* :)


Jag fick en fin kökshanduk från Village. TACK! ♥

I går var O. och jag på utflykt med dagis. Stårlande sol och varmt. Först kom brandbilen.


Här lyfter en brandman ner O. efter en åktur. Jag blev tydligen alldeles till mej, eftersom bilden blev så himla suddig. Jag och brandmän alltså. ;)


De har fött upp fjärilar på dagis. På utflykten släppte de dem fria. Här står O. och två av hans kompisar och tittar på en av fjärilarna.

I dag har är det riktigt sommarvärder ute! ♥ L. har varit på kalas och under tiden strosade O. och jag runt i solen. Vi hann med både glass, Loka och festis. På kalaset hade L. haft det helkul. Under mina 15½ år som förälder har jag aldrig varit med om något liknande. Inbjudningskortet var en berättelse om två tjuvar som hade rymt från fängelse och var på rymmen i skogen. Så nu skulle barnen ut på tjuvjakt på Berget. :) På vägen var det olika hinder och grejer de skulle fixa. Tillslut hittade de tjuvarna och deras skatt. När barnen såg tjuvarna var det flera som hade skrikit att det var L:s pappa! *hahaha* 

Nu ska vi snart äta kalops! ♥ En av mina födelsedagspresenter! :) Tack! ♥

      

Birthday girl



I dag fyller jag år. För en gångsskull har jag ingen ångest över hur gammal jag blir. Utan det känns helt ok. :) Fast man kan verkligen tro att jag fyller TANT eftersom jag önskat mej röda pelargoner. ;)

Min supergulliga tonåring har lagat mat till mej i dag. Kasslergratäng. Till efterrätt gjorde hon smulpaj med hallon och blåbär. Supergott! Gulliga unge! ♥

I dag kände jag att jag måste muntra upp mej lite. Är lite låg av olika anledningar. Så jag gick ner på stan och köpte mej en  blommig klänning (tante!) och lite lyx-prallar (har dispans idag) och god ost (Herregud, var det 56 jag fyllde?). :)


Här är jag i min nya klänning. För dagen iklädd prinsesstårta. ;)) Jag läste föresten att kurvor är mer inne nu än någonsin. Yäy!

Nu ska jag lägga mej på sängen och titta på tv med min raring (Teenien).

Är det någon som har den här karln i ett paket är det helt ok att skicka hit honom. Men bara före 22, då sambon beräknas hem.. *haha* :)


Monday funday


I morse åt O. och jag frukost på ett cafe efter vi lämnat L. i skolan. Solen var varm, mackan god och teet var så himla smarrigt. Jag hade mina älsklingar på fötterna. :) Och en älsking bredvid mej! ♥


Har även bakat lite matbröd. Eller Mamma-bröd som småisarna kallar det. Jag älskar verkligen att baka! ♥


Effektivaste sättet att inte äta det man bakar är att baka det man inte tycker om. tex. äppelpaj. ;) Det undviker jag mer än gärna.

I dag har jag varit ledig, fjärde dagen. Min kropp har inte kommit in i nya schemat ännu. Hela dagen har jag trott att jag skulle jobba kväll, men det var inte förräns i morgon. :)) Sköönt! Nu måste jag ta nässpray. Jag har så ont i bihålorna! Alla i familjen har varit förkylda. Sist och värst blir såklart jag.

Jag älskar måndagskvällar. Jag sorterar alltid tvätt och tittar på Färjan då. Det är min lilla ritual. Sen slöar jag till Project Runaway. I like! Ha en bra måndagskväll, ni med!

Barn av 70-talet


Sötaste träskorna. :) Tänk att jag har haft de här på mina fötter. Inte konstigt att jag drömmer om ett par träskor nu igen. :)
Vi har varit hos mormor och morfar idag. Mormor höll på att städa bland gamla kläder och skor. Hon tänkte kasta massor som jag och L. _absolut_ fick lov att spara. Bla dessa. :)


Fick lov att lägga dit en tändsticksask för att ni verkligen skulle se hur små de är. Strl. 23.


Hur coola är inte de här Adidas-skorna? :) Heja Sverige!


Höll på att skratta ihjäl mej åt de här farbror-skorna. De hade min brorsa ärvt av våran stor-kusin. Tror brorsan aldrig använde dem. Av förståliga själ. ;)


O. roffade åt sej en brun jacka som min brorsa haft. Den passade honom jättebra! :) Han blev så cool, tyckte han.


Jag är inte bara ett barn av 70-talet utan även ett barn uppvuxen vid en sjö. Det går liksom inte att hejda, jag måste i vattnet! :) Det var kallt.

På promenad genom stan


Vackra hemstad ♥


Finaste barnen ♥


I dag syndade jag. Gott var det, men det gav inte mersmak.


Det började regna och O. ville att jag skulle fixa tuppkam i hans regnvåta hår. ♥


Jag älskar den här tiden på året då allt blommar. ♥

En bra dag!

Nu: sova!

Gårdagen



Vi såg världen lite från ovan


Jag kände mej lite blek och tanig. Och hålögd.


L. hittade äntligen en "lång, rak sjal" som hon har letat efter så länge.

Vi var på vårat älsklingsmuseum i går, jag och småisarna.(Vilka annars?) Det är alltid lika roligt! ♥ Sen var vi och handlade examenskläder till L. Hon slutar ju snart lekis. I höst börjar hon ettan. Men det blir ingen grej alls. Hon har varit inne i klassrummet varje dag sedan hon började lekis. Hon känner redan fröken och klasskompisarna väl. Åldersblandade klasser is the shit! :)

Bakdag







Ps: Jag har inte ätit sött (godis, glass och fikabröd) på nio dagar. Heja mej! Fast fy fan vad trååååkigt det är!  I dag är jag ledig och vi ska ut på äventyr. Tåget går snart! Ha en fin dag!

Bråda dagar

Lite pausmusik:


Heja heja

Min favorit är Island. En ballad! Jag som tycker ballader är såå tråkigt. Man är väl inte sämre att man kan ändra sej. Albanien gillar jag också. Finns flera andra låtar som jag tycker är  rätt bra, fast de orkar jag inte räkna upp.

Men jag hejar såklart mest på Malena!

(Föresten är en bloggkompis väldigt lik Malena! :) Nån som känner sej träffad? )


Home alone

För en mamma i en familj med 4 barn kan det uppfattas som lyx att:

♥ Få gå i fred på stan och titta i affärer
♥ Få komma hem till ett alldeles tyst hem
♥ Få lyssna på den musik hon själv vill. Högt!
♥ Få fixa med tvätt och dammsuga utan avbrott
♥ Få äta en god räkmacka, från första till sista tuggan utan att behöva resa sej
♥ Få läsa en tidning medans man äter



Men sedan är det nog-lyxat. Mackan är uppäten (GOD!!), tidningen läst (iaf ögnad), golvet dammsuget, halsen hes av sången till min höga musik (Winnerbäck och Gyllene tider blev det idag ;))). Nu är det för tyst och tomt. Nu vill jag ha mina älsklingar hemma. Tur att jag får gå och jobba igen.

(Jag veeeeet, jag är hopplös!)


Gyllene kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta. Så många minnen jag har till dem. :))

Det här var tider det! Vi minade jämt till GT. Jag var blondast av mina kompisar så jag blev automatiskt Per. Kommer i håg att vi hade en manchestersoffa i källaren som det var extremt bra studs i. Den stog jag och mina kompisar på och tränade coola Per-moves. *hahaha*

Här är en annan av våra mim-favoriter.


Och en till:


När man mimade till den här låten skulle man stå med ryggen mot publiken ända till hon sjunger "why". Då skulle man vända sej om coolt. Jag dör nästan av skratt bara av att tänka på det. ;))

Nej, nu måste jag rusa!

Föresten.. Hade du några paradnummer när du var liten, om du var lika mim-besatt som jag var??

Jag och Alex

Alex Shulman hade skrivit en krönika i Aftonbladet om människor han hatar. Jag ska skriva min lista, fast jag är lite fegar och väljer att skriva "inte tycker om" ;). Skriver 15 st så jag inte verkar alltför bitter och folkilsk:

Jag tycker inte om:

♥ Folk som tycker att det är sååå viktigt med alkohol. "Wow, fredag, då måste jag ha vin" "Wow, hockey på tv, dags för en öl", "Wow, dags att grilla, fram med whiskyn" osv. osv. Jämt, jämt, jämt.

♥ Folk som knakar med fingrarna. Och rapar. Och fiser med flit "Lyssna, lyssna!!"

♥ Folk som inte duschar och håller sej fräscha

♥ Folk som visar upp _allt_ de shoppat i sin blogg. "Kolla, köpte tre dl grädde idag. Flaschig kartong, va??" ;)

♥ Folk som skriver heels och tisha

♥ Folk som typ dyker ner i ens mat och dissar det man har med sej för det är något annat än falukorv. "Couscous, guuuuud vad konstigt!"

♥ Folk som har fel yrke. Typ supersura affärsbiträden. Eller folk inom vården som inte har någon empati. Eller folk på dagis/skola utan tålamod.

♥ Folk som säger att de "aaaaaaldrig" ser på tv, men ändå har full koll på Robinson och Greys Anatomy. Eller Rent hus, eller något annat program.

♥ Folk som dissar melodifestivalen, men ända tittar. Fattar inte det. Om man inte är intresserad varför tittar man? Jag skulle aldrig sitta och titta på speedway i flera timmar.

♥ Folk som kallar sina respektive för grabben, kärringen, regeringen och liknande.

♥ Föräldrar som sätter sej själv före sina barn.

♥ Folk som är uppenbart smala och håller på att gnälla ihjäl sej om hur tjocka de är.

♥ Folk som är helt hysteriskt negativa innan de vet hur det blir. Det är ju oerhört mycket energi som går åt till ingenting.

♥ Folk som blonderar håret pissgult.

♥ Folk som håller fast vid samma look JÄMT. Typ när man träffar en som var _jättesnygg_ och poppis i högstadiet som fortfarande har samma look ännu. Fast det gått typ 20 år.

Fy, nu känner jag mej elak. Men samtidigt var det lite skönt. För vissa dagar stör jag mej på allt. För det mest stör jag mej normalt mycket på saker, men idag är en riktig stördag.
Om det är någon som jag tycker om som gör 1 eller flera av de här sakerna tycker jag om Er ändå. ;) Även om jag kanske stör mej på just den grejen litegrann.

Vad stör du dej på? Mej kanske? ;)

Tips från coachen


Nyss när vi lämnat L. i skolan fick jag en cool-lektion av O. Så här går det till att bli cool:

♥ Ha öppen jacka
♥ Tuffa gummistövlar med döskallar
♥ Coola jeans
♥ Yoda-tröja
♥ HÄNDERNA I JEANSFICKORNA!!!
♥ Gå med coola steg
♥ Prata med extra cool röst, typ amerikansk brytning.


;)

Tyvärr hade ocoola mamman tagit fram en randig mössa och inte Blixten McQueen-mössan som han brukar ha. Då skulle ha om möjligt bli ännu coolare!

Jag är ganska ocool med sneakers, jeanskjol, stängd jacka, randig tröja, kobent och med helt vanlig dialekt. Tur att jag får gå i cool-skola hos Mr Cool. :))

and my heart is set on you



Här min lilla teenie, aka Sandra D. :))

Sandy can't you see, I'm in misery

I dag ska teenien och hennes klass ta avslutningsfoto. De ska ha Grease-tema. Teenien ser ut som allra sötaste Sandy i sin klänning:


Kofta, vita tygskor och diadem har hon också. Tyvärr hann jag inte ta kort, men jag måste göra det när hon kommer hem.
Klänningen kommer från Lindex.

Förövrigt kan jag inte fatta att hon snart slutar nian. Tyckte det var nyss hon gick i f-klass och lekte Missan och Missis med sin bästis L. ;)) Nu är hon jättestor och klok. Eftersom jag vet att hon tjyvläser min blogg i bland kan jag passa på att hälsa: M. Du är bäst! Jag är så stolt över dej! Finaste gumman! ♥ 

I dag är jag ledig :)

Nu är det NOCK!

I morgon börjar mitt nya liv. No sugar! Jag mådde ju så himla bra när jag höll igen på det sist. Nu är jag tjockare än någonsin, tror jag. I dag var jag på badhuset med småisarna. Jag kände mej som en j*vla boll. Nu måste jag skärpa till mej, big time!

Nu j*vlar!



Urmodern


Jag kommer aldrig att känna att "NU räcker det med barn!". Aldrig någonsin. Fick jag bara tänka med hjärtat skulle jag ha ett gäng till. NU!!

Här är min O.. Min prins och lillis! Goaste lilla Masarin! ♥ Kan man bli annat än gos-sjuk i hjärtat när man ser honom? ♥ Tiden går alldeles för fort när barnen är små! Jag tycker synd om de föräldrar som kommer att upptäcka det alldeles försent.

Ha en bra dag!


Men vad i....



Min ögon höll på att trilla ur skallen i går när jag tittade ut.. Ser ni det röda som hänger i trädet? Det är tyget till vårat parasoll som flugit i väg och fastnat. ;) Fråga mej inte hur vi ska få ner det, det hänger väldigt högt upp. Ni ser väl hustaket i högra hörnet?! Vi fick ett gott skatta iaf, jag och småisarna. ;))

Ofrivillig paus

Nu funkar allt igen, men nu har jag inte tid! Jag återkommer! :))


Skrot-Nisse

I kväll när jag jobbade fick jag för mej att jag skulle städa mitt skåp. Det här hittade jag bland annat:

* 3 tandborstar (Fobi för dålig andedräkt?)
* 23 pennor (Det är alltså där allas förlorade pennor på jobbet är..)
* 59 kronor i småpengar (För jobbigt att lägga i plånboken??
* 4 påsar tuggummi, olika smaker ( Fobin, igen?)
* 8 flaskor handsprit (Man kan aldrig skydde sej FÖR mycket mot baciller)
* 5 st 50 cl flaskor, tomma. (4 av dem var cocacola sedan jag jobbade natt)
* X antal recept som aldrig kommit längre än till skåpet (Ambitiös?)
* Typ 1000 godispappar (Vems?)
* 3 par skor (1 par jag använder, och 2 som har sett bättre dagar)
* 1 vintermössa (Den har legat där sen förra vinter. Letade efter den i vintras)
* 1 liten Schleich katt (Har fått adoptera den av L., tror jag)
* 1 ruttet äpple (Fräscht!)
* 2 rollon (Svettfobi?)
* 1 medicindelegation (Det enda viktiga, egentligen)
* 3 matlådor (Var sjutton är mina andra?? Trodde jag hade alla i skåpet!)
* 2 tidningar (Som jag inte kunde kasta..)
* Typ 500 gamla medicinpåsar (Varför ska jag släpa runt på de för?? Svårt att kasta liksom?)
* 1 Dove-cerat! (Äntligen, som jag har letat! )

Inte konstigt att jag får hänga mina kläder _utanför_ skåpet!

Men nu är det fint! Så nu behöver ingen bloggläsare skicka in till Rent hus (skåp) ! ;))Får skylla på att jag faktiskt inte hinner städa mitt skåp så ofta. Ja, eller hur?!

Godnatt!


Är man en sol så är man

Mamman: O., vet du? Du är min sol. Jag blir glad i hela hjärtat när jag ser dej.

O.: Jag vet. Det blir jag med när jag ser mej.

Mamman: Blir du också det?

O.: Japp. Och visst blir det och regna i ditt hjärta när du ser andra än mej?!

Shoppat loss




Köpte två tröjor, Tommy Hilfiger.


Ett par schyssta tygskor från Manolo Blahnik.

Nej, just ja.. Allt är köpt på Rusta.. ;)) *hahahaha* Jag har verkligen sjunkit lågt! ;)

Ledig, äntligen!


Var är strumpan, broder?

O. klagar på att han bara har en strumpa av varje sort. Jag trodde att han var lat och inte orkade leta ordentligt. I dag bestämde jag mej för att gå igenom hans strumplåda. Han har ju rätt! Här är alla udda strumpor jag hittade. De udda ledde överlägset mot paren. H-e-r-r-e-g-u-d, var ÄR alla borttappade strumpor?? :0


O. muntrade upp sej med ett skumbad.


Syrran fick agera DJ. ;) Alltid när O. badar ska han lyssna på sin hårdrocksskiva. Rokk on! :))


Jag shoppar ju  nästan aldrig och kan inte visa upp något i bloggen. Därför får min blogg bli en FIKA-blogg. ;) Fika gör jag gärna och ofta. Här är en smarrig chokladmaräng. :)


Min goda kladdkaka. Mums!

Nu känner vi lugnet på berget. Jag är äntligen ledig efter 7 dagars arbete. Skööönt! Teenien är på sitt rum och gör nåt, de andra tjejerna tittar på Philofix och O. leker med sitt riddarslott och alla möjliga gubbar. Här följer en konversation som nyss ägde rum:

Svarta spiderman: Jag är en superhjälte!
En riddare: Är du?
Svarta spiderman: Ja, jag är då ingen bajskorv iallafall.

;))

Visst är det skönt...

...när man har en frisyr som man absolut inte behöver göra i ordning på morgonen, utan det är bara att kliva upp och åka till jobbet?!



Nu drar jag till jobbet! Byebye!

Geeks och annat

Christians grinshow var det mest patetiska jag sett _någonsin_ i Robinson! Ranjits tacktal ligger inte långt efter. Så löjligt  och genomskinligt att två som typ har kunnat gå över lik för att vinna, helst plötsligt vänder på en 5-öring. *hahaha* Skönt att Christian är borta nu, fast jag kommer sakna den adrenalinkick han ger mej. ;))

Förövrigt jobbade jag min sjätte dag på raken i dag. I morgon ska jag också jobba. Jag är trött! Jag fattar inte hur jag klarade att vara "timmis" förr. Då var sju dagar på raken vardagsmat. Kan ha att göra med att jag var *viskar* yngre på den tiden.. ;) Plus att jobbet då var mindre tugnt, fysiskt och psykiskt. Plus att jag bara hade ett barn på den tiden. Hur kunde man någonsin tycka det var mycket med ETT barn?? ;)

Jag har fått paranoja när det gäller bloggen. Det finns några människor jag _absolut inte_ vill ska läsa min blogg. Inte för att jag vet att de gör det. Men bara tanken på att de KAN göra det är läskig. Kanske lösenordsskyddar jag, kanske skaffar jag en ny blogg, kanske skiter jag i det och fortsätter som vanligt?


O. fick en ny tröja av mormor och morfar. Han blev överlycklig! Han kallar Yoda för MÄSTER YODA.;)) Han kommer att älska SW-filmerna när han får se dem. Flera på hans _dagis_ har redan sett dem, så han är lite ute. ;) 

Min O. har namnsdag i dag. Hurra! Sen fyller Bobbo år! Grattis! ♥ 

Mini me

Bland det töntigaste jag vet är när föräldrar försöker göra någon slags mini-me av sina barn. Typ samma frisyr, lika kläder osv. Eller när föräldrar "tvingar" barnen att tycka om samma saker som de, eller ännu värre när barnen ska förverkliga de vuxnas drömmar. Gaaah!

Men i går när vi skulle handla nya gummistövlar till L. ville hon absolut ha likadana som jag redan har sedan länge. Det är BRA gummistövlar som dessutom kostade halvapriset, så hon fick dem. Så nu är vi lika. Jag har en liten mini-me. Yey! ;))



Ha en bra dag! Det är första MAJ idag!! :))))))))))))))))))))))))))))))))