Blommiga gummistövlar = kärlek?

Mitt nya hår vållar uppståndelse. Nädå, men jag har fått många komplimanger för det. Det är jätteroligt! :) Roligaste kommentaren var från en jobbarkompis som sa:

-Men A, vad är det som har hänt? Ny frisyr, ny hårfärg och blommiga gummistövlar som inte alls är din stil. Har du träffat någon ny kille??

*haha* I går ösregnade det så jag hade mina vita gummistövlar med röda blommor på. Tydligen var inte det min stil alls, och tydligen var det ett tecken på att jag var nykär.. ;)

Jag sitter på jobbet nu. I dag känner jag att jag MÅSTE ha ett nytt jobb! Är det någon som har något kul, kreativt jobb till mej? Gärna med bra lön och 25%, eller högst 50% arbetstid. Det får gärna innefatta blommor eller bakning. :)

Da bäbis är..

..*taadaaa*.. en elgitarr! Heja ni som gissade rätt! :) )Nej, Åsa, jag är inte mattsvart utan blanksvart! ;)) image381


Nu ska jag bara lära mej spela maracas, så har vi ett band ihop! image380

Ha en bra dag! Kram!


Full fart med småisarna

I badiis. Tänk vad svårt det är att hinna ta bra kort i vattenrutchbanan. ;)

         

Efteråt gick vi till Mc Donalds. Lika svårt där med..

      image377

I skogen med mycket spring i benen..

image378

Jobbhelg

Ska snart dra i väg till jobbet. Jag vill inte! Jag vill vara hemma och kurera mej, jag är så förkyld. Spännade att se om någon kommenterar håret.. :O

I går hände någonting konstigt. Kl. 20.00 ville alla i familjen hellre se Dobodido än Idol. Det har aldrig hänt förut! Men det är inte lika intressant i år, tycker jag. Plus att det här nya upplägget var jättetråkigt att titta på. Bättre förut. Vi får se om det tar sej senare.. Men Daniel får min tumme iaf. Amanda är också bra, fast hon har såå många tummar redan.

Nej, time to go! Ha en bra dag!


Vill ha!

En av de boende på jobbet har en gammal stol som jag tycker mycket om. Hon har en färgglad dyna i som gör den ännu härligare. Jag ser framför mej hur bra den skulle passa i vårna hall, och hur den skulle inbjuda till lek. I morse fick jag syn på den i en tidning. Tänk att den fortfarande görs. Då är jag inte ensam om att gilla den. :)
image373
Stolen heter
Arka.

På min önske-jakt hittade jag även några andra grejer jag önskar..
Till O.
 Brandbil i trä med gubbar. Helt underbar! :) Från Trä-Otto.

En säng-trappa till L.
 Jag tror det är i boken "När prinsessor fyller år" det finns en bild på en säng med sängtrappa. Sedan vi läste den har det stått högt upp på L.s önskelista. :) Ska måla om L.s säng, och då passar det ju bra att sätta dit en sängtrappa. :) Fast våran får morfar snickra.

image370
Jag skulle gärna vilja ha mina barn runt halsen JÄMT! Det här var ett smycke i min smak. Enkelt, fint och i silver! Här hittar du det och andra.

Gissa bebisen

Vi har fått en ny bebis i familjen. Fått och fått, köpt!  Den är mattsvart, kurvig och  bör behandlas med varsamma händer.

Nu när sambon fått sin bebis ( Det är nämligen hans bebis..) borde jag väl få en egen liten RIKTIG bebis! Det skall vara rättvisa i världen! ;)

Fortfarande chockad

I natt var jag upp på toa. Då råkade jag slänga ett öga i spegeln.. Höll på att trilla baklänges, för jag hade glömt att jag är svarthårig.. Får se hur jag känner det under dagen, annars ringer jag min frissa och grinar. Tycker jag ser värre utan än någonsin nu, men jag antar att jag ser lite vettigare ut med lite mascara och lite ocean-spray. Hoppas!

I dag är jag ledig, och genomförkyld! Jättekul. Hade tänkt gå ut med några goa flickor i kväll, men det orkar jag inte nu. Så är det jämt. Alltid när jag bestämt något.. Men jag får ligga i soffan, äta godis och kurera mej.

Hoppas ni alla får en bra dag!

Vinn choklad hos Junitjej

Hos mysiga Junitjej kan man vinna choklad! Gå in där och var med du också!

Men vad f*n

Jag använde en färg som hette "Ljus mahongnyaskbrun". Resultatet blev svart som j*vla ebenholts! Jag är halvtchockskadad här. Hittade en bild som beskriver det hela:

image367
Det är jag i mitten.. (Från filmen Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott.. *Haha*) :)

Näe, men seriöst. Man blir förvånad! Fast alla som sett mej tycker det blev jättefint. T.om kräsna tonåringar har berömt mej, så jag kanske kan vänja mej. Det lär väl blekna nångång iaf..

Nu ska jag lägga mej och titta på Idol, eller nåt. Jag är kanonförkyld och mår inte så bra.

image368

Sköt om er! /Snövit :)

Nyklippta

I går var O. hos frisören. O, charmören! ;) Han är så himla charmig och rolig så hela frisörsalongen stannade av när han var där. :) Fyra frisörer och en kund var helt fokuserade på vad O. hade att säga. *hihi* Han sa bla. åt sin frissa att hon "bojde klippa håjet, föj man sej ju inte dina ögon näj du haj så däj lång lugg" *haha* Hon som är så trendig. ;)) En av frissorna sa att hon egentligen inte vill ha barn, men när hon träffar charmtroll som O. blev t.om hon sugen. Hur kan han blivit så himla charmig?? ;))

I dag har jag varit hos samma frissa. Jag var inte lika rolig eller charmig som O. men jag var modig. Klippte av min hockeyfrilla-liknande frisyr till någonslags kort page. Först fick jag värsta ångesten för jag såg ut som en tant, eftersom frisören envisas med att platta lockarna. Fast sen kändes det bättre. Och nu har jag färg i håret, så snart är jag som en ny människa. Najs! Nu ska bara de där trivselkilona väck också. Det är betydligt svårare.. ://

Nu ska jag skölja ur hårfärgen. Ajöken!

En ny kamrat

Jag har fått en höst-kompis! Vet att jag kommer spendera många, långa höstkvällar med min nya kompis. :)

Min nya kompis: image366

Har inte hunnit bekanta oss så förfärligt, men jag tycker det verkar som vi är en perfect match! ;)

Ha en skön kväll!

Ps: Jag gillar nog Daniel i Idol (Han som sjunger, inte han i juryn), föresten! :) Ds


Självkänsla nu

Inte mycket skrivet från mej på sistone, mest i listform. ;) Men jag har inte varit på humör att skriva. Sen jag började läsa "Självkänsla nu" av Mia Törnblom har jag börjat rannsaka mej själv. Och andra runt omkring mej. Jag har kommit fram till att jag har bra självkänsla förutom när det handlar om EN speciell grej i mitt liv, så nu gäller det att träna upp självkänslan där också. Å då jävlar.. ;) Mia är iaf min idol!

Jag sitter här och snorar. Har en envis förkylning som liksom aldrig bryter ut. Trök! I dag ska jag jobba 7-13.30. Sen blir det rakspåret till frissan med O. Han är så långhårig! Men det ska ju pojkar iofs vara när man kollar i MAMA. ;) Där i älskar iofs alla mammor och jobba också, så där passar inte jag heller in. ;) Hursomhelst så tycker O. att det ska bli så kul att klippa sej hos bästa Eva. Han och hon har hur mycket som helst att prata om! Han är så söt när han sitter där och konverserar som den värsta herren! ;) På torsdag ska jag klippa mej också. Det ska bli så sköööönt. Ser f*n inte klok ut nu! :O

Jag tycker fortfarande Idol är helt ointressant. Har inte hittat någon speciell favorit. I går somnade jag när jag tittade på tjejerna- Har ni någon favorit??

Det är plågeri att jag snart måste väcka mina småisar.. Det är inga problem när de väl kommer upp, tack och lov. Men det är plågeri ändå. Men men.. än har jag inte vunnit något på lotto, så jag är väl illa tvungen..

Ha en bra dag!

IDAG...

..gillar jag: att jag faktiskt är en bra människa! (Lovebombing! ;))

..men jag ogillar: mörkret på mornarna. Kvällarna går bra, det är bara mysigt. Men mornarna..BLÄ!

KRAM!



God morgon

Snart dags att gå till dagis/jobbet.

I dag känner jag mej störd på människor som lämnar mej i ovisshet, men jag är glad över människor som får mej att skratta! :)

Ha en bra dag! Kram

Jag älskar Youtube!

Här är några klipp med min "Vänner"-favorit! Jag tycker han är helt underbar!! ;)))





*hahahaha*

Vem är din favorit i Vänner??

Amlons önskelista

  • Singstar eller liknande. Jag vill SJUNGA! I ROCK! ;)
  • Hårfärg, som matchar min nya frissa, som ska klippas på måndag
  • Några nya kotor, näe,, koftor menar jag! ;)))
  • En karl bredvid mej i sängen. Förslagsvis min sambo, eller möjligtvis Mc Dreamy om han har vägarna förbi. ;)) (Sambon sov på soffan i natt. Vi var inte osams! ;))
  • En fet Lotto-vinst!
  • Härmar JoVi: En beeeeeeeeebis! :)
  • Ett par schyssta skor som inte är träningsskor, och inte stövlar. Och absolut inte boots. image362
  • Att Henning ska var med Idol. :) Jag har inte hittat någon riktig favvis av de som gått vidare, det är ovanligt (fast jag har iofs inte tittat i samma utsträckning som tidigare år..)
  • Winnerbäcks nya skiva. Jag längtar!
  • En Kitchen Aid, min våta dröm! ;) image363
  • Nån ny, bra, rolig kompis som bor NÄRA mej! "Alla" bor så långt bort! *snyft!*
  • Den där rutiga vinterjackan jag har sett på Intersport
  • Och den gröna från samma ställe.
  • Nya längdskidor. Och stavar.
  • Och ganska mycket mer..
  • Och fred på jorden!

Bilder kommer härifrån och härifrån. Tack för lånet!


Topplistan på Berget

Här är de fem låtarna som gäller för de två yngsta på berget

* Hej Sofia ~ Benjamin Wahlgren
* Rosa helikopter ~ Peaches
* Cara Mia ~ Måns Zelmerlöv
* Amanda ~ Jimmy Jansson
* I wan´t you back ~ Jackson five
 
;)

Återkommer med mammans och teenagerns topplista! :)

Only you



Åh, den här låten alltså. :) Den är ju så bra, och väcker så mycket minnen till liv. :)) Men videon då, den är ju så rolig. Snacka om hockeyklubbor den coola sångaren har! :))

Rekord

I går hade jag rekord i antal besökare på bloggen. Jättekul! :)) Tyvärr syns inte det på antalet kommentarer.. *pikpik* ;))

Ledig onsdag

Livskvalitet idag: (förutom det vanligaste grejerna)

* Jag har varit ledig
* Jag och småisarna har haft en mysig stund i badhuset..
* ..och när vi åt "ute". :)
* Solen har skinit. Det har varit en fantastiskt fin höstdag!
* Samtal med människor jag tycker om
* Min ensamma power-walk på kvällskvisten. Jätteskönt!
* En liten bebis-Elias som är 1 månad gammal. Åh, så söt!
* Sett på Greys anatomy med min teenager. Lovely!
* Kvällsmys med småisarna.
* Att veta att jag inte börjar förrens kl. 16 i morgon
* Att jag ska lägga mej och läsa "Självkänsla nu"

Trök idag

* Sambon jobbade över länge
* Att jag känt mej lite småirriterad (mens på G?)
* Att det går vattkoppor på dagis. Nog för att det vore bra om de fick det, men det är trist ändå.
* Att jag börjar vänja mej att vara knubbig. Farligt ju!

En bra dag! Nu ska jag gå och lägga mej. God natt!

Åh, "Umbrella" är ju jätteklämmig ju

Jag känner mej som en tant ibland. Fördetmesta gör jag inte det, men när det gäller musik så gör jag det. Jag lyssnar på min gamla invanda musik. Det är ytterst sällan jag orkar ta till mej något nytt (om det inte är av några av mina gamla favoirter, såklart!) och gör jag det är det min tonåring (eller P3 i bland) som får upp ögonen på mej. Hjälp, vad är det som händer?? ;)) Sen missar jag en massa låtar också, som alla pratar om. Det är först nu som jag fattat vad "Umbrella" är för låt. Den har ju bara varit poppis hela sommaren, eller nåt?! :O

Dags för skärpning, damen! En av mina allra bästa skivor är fortfarande Jakob Hellmans ".....och stora havet" :) Det var ju BARA 18 år sedan den kom ut.. ;)) Herregud, I need help! ;)

En skiva eller låt som du absolut tycker att jag borde lyssna på?!

image360
Min hjälte! :)

This day, so far..

Dagens låt: I will survive :)
Dagens dusch: Ska bli alldeles snart. Började tidigt i morse, så jag hann inte duscha då. Hatar att inte duscha på morgonen..
Dagens frisyr: Ganska lockigt
Dagens smink: Mascara
Dagens klädsel: Svarta stuprör, eller nåt ditåt iaf. och en svart topp
Dagens händelse: Expertens felsägning! ;) HaHAHA
Dagens planer: Tv-kväll med min tonåring. Idol, Desperate, S.Y.T.Y.C.D. Mysigt! Glass ska vi äta också!
Dagens vill ha: Glass
Dagens saknad: A. i Uppsala!, Å i Karlstad!
Dagens drog: Apelsinarn
Dagens tråkigaste: Inget speciellt, vissa tankar kanske. 
Dagens finaste: Mina älsklingar!
Dagens måste: Dricka vatten och äta glass. Duscha!
Dagens dricka: Vatten
Dagens köp: Fullkornstagliatella, 2 paprikor och en purjo.
Dagens mat: Köttfärsgryta till lunch, symöteslåda till kvällsmat. Jag hjärta allt-i-ett mat.
Dagens sjuka: Vi är friska! :)
Dagens kärlek: Höstluften, min familj, glass och glada skratt! ;)
Dagens mående: Mår bra.

Ha en skön kväll!

Tre saker som alltid finns i min/mitt...

Kyl: gurka, lättdryck, yoghurt
Frys: grönsaker, hembakt fikabröd, fiskblock
Skafferi: bönor, majs, frukt
Handväska: tuggummi, plånbok, extra kläder
Sminkväska: Har ingen sminkväska
Badrumshylla: saltvattens-spray, miniderm, roll-on
Tvättkorg: MASSOR med tvätt
Skohylla: Träningsskor (mina och andras, just nu 7 par som är mina..) Converse ( 3 par), gummistövlar ( 5 par)
Förråd: kartonger, skrot, julsaker
Hjärna: saker att göra, saker jag vill göra, saker här och nu
Jackficka: nycklar, plånbok, skräp (om jag inte använder väska)
Kryddskåp: kardemumma, oregano, chili
Trädgård/balkong: balkongmöbler, krukor, O:s bil
Barskåp: Har inget barskåp.
Köksbänk: Brödskrin, cd-spelare, brickor
Fruktfat: apelsiner, äpplen, päron

Den här listan har jag lånat av gulliga
Kjellinskan! :)

I don´t do romantik

Kollade lite på Youtube. Hittade två låtar som jag förknippar jättemycket med sambons och min första tid ihop. Inte världens mest romantiska låtar, men jag älskar dem!

In the end ~ Linkin Park


Last Resort ~ Papa Roach


Det är kärlek! :)

Det är då själva...

Är ju hemma och vab:ar idag. Kl. 8.30 ringer de från jobbet och frågar om jag kommer _i morgon_! Hur sjutton ska jag kunna veta det när vi knappt hunnit gå upp, liksom. Give me a break, tack!


En ljusglimt i tillvaron:


image359

;)) Bild från kanal5.se


Dagens låt

Tänk vad jag tycker om den här låten..



I'll face myself
To cross out what i've become
Erase myself
And let go of what i've done

Nu ska jag gå och lägga mej. I morgon ska jag vab:a. Småisarna är förkylda. Inte så farligt, men tillräckligt för att inte vilja dra upp dem till dagis 6.30.

Sov gott!

Ledig lördag

Åh, vad skönt med lördag, ledig lördag t.o.m. :) Veckan har varit tuff. Jag har jobbat fyra dagar på raken. Vi har det ganska tufft på jobbet nu. I går var det dagen som gud glömde, typ. För den började med en utskällning av en av de "fina" innan jag knappt hunnit gått på mitt skift. Jag hade inte ens med det att göra, ändå fick jag och en till ta det. IDIOTO!! Sen var hela dagen förstörd.
Jag beundrar verkligen er som jobbar 5 raka dagar, jag tycker det är jättejobbigt!!  Tycker jag inte hinner med någonting, så idag blir det till att roa sej med städning och div. andra nödvändigheter. På en lördag! Värdelöst!


Trots att jag inte uppdaterat bloggen på ett speciellt roligt sätt har jag ändå min trogna lilla läsarskara. Tack för att ni läser! ;) Är imponerad att jag faktiskt har några läsare öht. Jag blir så nyfiken på vilka ni är!

Veckan har bestått av endel roligheter också. Bla. har L. varit på teater med dagis. Det var jätteroligt!! Det är hennes fjärde teater hon går på, och hon har verkligen blivit teater-biten. När vi tittade på Pelle Svanslös-julkalenderna undrade hon om vi inte kunde gå och titta på den på teater i stället. ;)

Sen har vi varit på grillkväll på dagis. Också jätteroligt. Jag och småisarna blev kvar längst.. ;) O. gungade med en "jättehäptig" kille. Det var en av fröknarnas son som var 8år. Han tog sej an O. Och O. var mäkta imponerad, såklart. Jag hörde minst 4 ggr hur O. sa till honom "Vilka häptiga skoj du haj, jag haj också döskallskoj hemma". ;) Sen blir jag förvånad över att vissa föräldrar tror att direkt de är på dagis så ska personalen ta hand om, och säga åt deras barn. Vissa barn betedde sej jättekonstigt och föräldrarna bara stod och pratade. Eller är det bara jag som tycker att det inte är ok att hälla sand i vattnet som är till för att tvätta cyklar med, eller som förstör och kastar trasorna i hinkarna så att barn som vill tvätta cyklar blir alldeles blöta?! And so on.. Jag förstår mej inte på vissa föräldrar, helt enkelt.

I kväll vill en vän att jag ska följa med henne ut. Men jag orkar inte! Jag är så trött. Men jag har lovat att jag ska följa med ut om några veckor, när det är något extra kul i stan. ;) Det känns trökigt att bara gå ut på "lokal" liksom. Det finns inte så många ställen att välja på här i byhåla.

Näe, nu ska jag göra lite nytta. Ha en skön lördag!! :)


Fullt upp

Hoppas alla mår bra. Bra här, men mycket att göra. Därav min bloggtorka, och kommentarstorka hos er andra. Men snart, snart är det helg. och jag är ledig. Skönt!

Ha en bra dag!

Lååång dag

Puh, idag har det varit en lång dag. Gick 7 i morse, och kom hem kl. 18.30. Det har varit en rolig dag med jobb, lekpark och grillfest. :) Nu har jag tittat på Idol. Jag är så trött på juryn att jag kan kräkas. Det känns som om programmet mist sin glans. Fast jag tittar ju ändå. I dag var programmet extra intressant, om nån cathar driften. Näe, nu är det ju Mia och Klara på tv! Jihooo! ;)))


Utmanad!

Världens bästa JoVi har utmanat mej.

Regler: Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg som innehåller åtta fakta eller vanor om en själv. I slutet av inlägget utmanar bloggaren åtta nya personer. Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen i deras kommentarrutor på deras bloggar, så att de vet att de har blivit utmanade.

1. Byter och tvättar handdukar på måndagar.

2. Kan störa ihjäl mej på hur folk har det i fönstret, typ om de har fönsterlamporna för tätt, högt upp eller långt ner. Då vill jag helst gå och ringa på dörren och säga till.. ;)

3. Folk tycker alltid att jag är extremt lugn, och de blir förvånade när de ser att jag kan repa humör. ;)

4. Är allergisk mot persienner. Jag klarar inte av det. Jag hatar nerfällda persienner! ;)

5. Är väldigt fysisk med nära och kära, och med mina boende på jobbet tex. Men jag tycker inte om när okänt folk kommer in i min "personliga sfär" tex när man står i en kö.

6. Är väldigt olik min sambo, i tex. värderingar, smak och åsikter. Opposites attrack ?!

7. Tycker om att fika på cafe, och gör det ganska ofta. :)

8. Är faktiskt en ganska enkel person.

Jag utmanar den som vill!


Ledig

I dag är jag ledig. Hurra, hurra! Synd bara att min boss ringde kl. 07.00 och frågade om jag kunde jobba, på min lediga dag. Jag sa nej, och skyllde på att jag inte hade dagistid idag.(Sant!) Orka jobba när man jobbat hela helgen. Och ska jobba tis-fre. Näe, hoppas de fick tag på någonannan. Somvanligt fick jag LITE dåligt samvete när jag sa nej.. Dåligt samvete är my middle name. Fast det HAR blivit bättre.

Ledig idag, som skrivet.. Det blir nog en ganska lugn dag. Det regnar ute. Det blir väl lite plock, lite tvätt, och lite bak. Det fick mej osökt att tänka på "Lite sång, lite dans, lite naket".. *hihi* Dvs: Killing på Grand. I like!
 
image358

"-Om jag säger smör, vad säger du då?
-Då går jag ner i spaaaagaaaat"

"-Jag är jättetjåååååck, jag
-Ja, men hur är du tjock?
-Jag är tjock på ett fantastiskt vis, jag är nämligen michellin-formad. Jag är vääääääldigt glad i mat."

"Hörrdududu, du flööööörrrtar med mej. Passa dej för det, ditt gamla popsnöre där"

"Koooonstigt, va?!?"

:))))


Hemma "KELW"

Nu när jag kom hem på min lilla paus var det ingen hemma. De hade åkt till farmor och farfar. Vilket betyder att jag är helt själv hemma. Eller kelw som O. säger. Hursomhelst är det inte ofta som jag är ensam hemma. Vad gör man? Det är så tyst! Jag har bestämt att jag ska ta en stund och plocka och greja, sen ska jag göra något som jag tycker är roligt. Kanske baka?! ;) Jag älskar att baka!
 
Min dröm vore ett eget litet cafe med hembakt bröd. Eller något i stil med
Rosendals trädgårdscafe på Djurgården i Sthlm.  Jag sa det till L. igår när vi bakade och då sa hon "Ja, men vad bra. Då kan ju alla komma till mej när de har fått ont i magen efter alla kakorna" ;) Hon ska nämligen bli doktor när hon blir stor. Hon tittar i olika böcker om kroppen, och har alltid miljontals frågor om just kroppen. Just nu är det mycket "Vad händer i magen om man äter lim/papper/en pinne/stenar/glasbitar osv.osv. ;) O. ska bli polis i fall någonundrar. Tonåringen vill gärna bli konditor. Jag skulle vilja göra något annat.. Helst något kreativt! Fast ändå trivs jag ändå väldigt bra att jobba med människor. Gaaah.. Tycker du att du hamnat på rätt plats? Eller vad skulle du vilja göra i stället?

Näe, nu ska jag göra nytta. Sen ska jag roa mej igen. Hejhå

God morgon

Snart dags att cykla till jobbet. Jobbar deald tur i dag med. Jag har bytt till mej det. Den här helgen orkade jag inte jobba 7-16. Jag tycker det är så tråkigt att jobba så lång dag + att det ofta är så lugnt på helgerna att det känns som man sitter av tiden mellan 13-16. Då är det skönare att gå hem och ha några mysiga timmar hemma. I går var jag på loppis när jag var ledig. Hittade ett sstort sjörövarskepp till O: för en billig penning. Han blev överlycklig och lekte hela dagen med det. Till L. hittade jag ett "Börja läsa"-spel. Passar henne utmärkt, för läsningen har lossnat ganska mycket för henne på sistone. Jättespännande!! Sen bakade vi också.

Sen var det dags att gå tillbaka till jobbet. Där blev jag än en gång påmind om hur skört livet är! Jag var lite ledsen i hjärtat när jag gick hem kl.21. Sen tittade jag på fotboll och gick och la mej. Sambon hade en kompis här på besök. De höll på  att grejade med ett skivomslag, så jag slapp vara social och trevlig. Skönt!

Näe, time to go! Ha en bra dag!!

Har jag haft semester?

Så nu har jag börjat jobba igen. Efter ca ½ minut på jobbet så var man inne i allt igen. Har jag varit ledig öht liksom? Jaja, det var helt ok att jobba. Det är lite tryckt stämmning på jobbet just nu. Det är vi vanliga dödliga vs. de som är lite "finare". Tur att vi inte har så mycket med de "fina" att göra, men de gör allt för att sätta dit oss och vice versa. I går när jag jobbade upptäckte jag tre misstag som en av de "fina" har gjort, så nu har jag tre fjädrar i hatten om de börjar jiddra med mej personligen.. ;) Löjligt, men de är de "fina" som har satt i gång allt.

I dag jobbar jag delad tur. Så i pausen ska jag bla. annat upp på stan och köpa fingervantar. Vad är det med oss och fingervantar? De försvinner jämt!! Likaså strumpor och småskedar. Till varje kalas måste jag köpa nya skedar. När vi flyttade hit trodde jag det spökade för det försvann så mycket bestick, men det var nog inget spöke.. ;) O. har ungefär 5 par strumpor och 30 udda strumpor i sin strumplåda. Vad händer liksom? Så det blir nog lite strumpinköp idag med vi närmare eftertanke. ;)

Näe, nu ska jag borsta tänder, fixa håret (om det går!!), mascara mej och cykla till jobbet.

Ha en bra dag, kamrater!!

Jag har fått nåt

Det här har jag fått av gulliga Malin! :) Tack, och tack det samma!! Jag blev jätteglad!!

image356

*This award is for those bloggers who are nice people; good blog friends and those who inspire good feelings. and inspiration. Also for those who are a positive influence on our blogging world. Once you've been awarded please pass it on to 7 others who you feel are deserving of this award."*

Jag ger den här till alla på min länk-lista! Era bloggar lyser upp min vardag. En härlig blandning goa tjejor! Tycker om er allihopa!

The last day + Listkoll

I morgon kl. 16 börjar helvetet igen. Då börjar jag jobba. Inte för att jag vantrivs på jobbet öht, men jag trivs så mycket bättre med att vara hemma. Jag mår som en prinsessa då, helt enkelt. Även om jag har haft fullt upp på semestern, och övriga familjen verkligen har tagit semester från det mesta (Jag har ju ändå haft semester och kunnat fixa allt.. SUCK!) så har jag haft det så skönt!! Sen att ha fått umgås med ungarna hela dagarna, helt underbart!!! :)

Bada i badhuset (och helst gå ner tio kilo innan..) Två gånger har vi hunnit med badhuset. Kilona sitter bergfast kvar.. Har inte försökt ens en gång..
Röja upp på småisarnas rum och kasta massor  Done!
Åka tåg någonstans (L.s önskan) Nej, Det har vi inte hunnit. Men det kan vi göra vilken ledig dag som helst. Så det ska nog kunna bli av. :)
Sy klart gardinj*vlarna Jajamensan. Är så stolt över mej själv.
Gå i skogen Ja, i helt underbar höstsol!
Vara smakråd och moraliskt stöd när tonåringen ska köpa nya glasögon Yesbox. De ska hämtas ut i morgon!
Beställa klipptid åt L (och kanske till mej om inte snåltarmen vaknar.. ;)) L. är klippt och fin. Jag är mest snål.. ;)
Röja här överallt här hemma  Neverending story.. men jag har hunnit så pass mycket att jag kan stryka det.
 Baka matbröd  Siktkakor och grahamsbullar x 2, och lite godsaker!
Gå på bibblan  Japp
Njuta av att vara ledig
You bet!! Hela tiden! Jag mår bäst när jag bara är hemma med mina barn. Så trökig och oglammig är jag.. ;) Älskar det!!
 Ha frukost-på-sängen-mornar med småisarna Ja, nästan varje dag! ;)
Inte tänka på jobbet en sekund Jag har tänkt på att jag inte saknar det ett dugg visserligen
Försöka shoppa lite heminredning, om jag hittar något  Jag hittade nya lampskärmar och gardiner, precis som jag ville!
Handla tröjor till O. , om jag hittar några som duger.. ;) Ja, och till L. också. Har tom köpt två tröjor till mej!
Läsa  Ja, lite på vkällarna, och för barnen såklart. Kunde göras lite mer föregendel, men nu har jag Idol börjat.. ;)
Umgås massor med mina barn, och vara the worlds gräjtest mum! ;) I do my best! Tycker jag är så skön och avslappnad när jag slipper tänka på alla måsten jobbet och dagis innebär. Jag har gjort mitt bästa, och barnen verkar nöjda
Cykla med L. Det har vi också hunnit med! :) Har nog sprungit bort något kilo, tror jag.. ;)

Jäklans.. Jag kan känna mej stolt över mej själv. Vilken härlig, aktiv semester jag har haft!! Den här semester var mycket bättre än min sommarsemester, faktiskt. Finare väder har det också varit. Nu ska jag städa.. Kram på er!

En galen man!

O. är ju bara för rolig! Nyss var han inne på rummet och grejjade. Ett tu tre hör jag honom ropa "Nämen, en galen man!". Sen skrattar han "Åh, en galen man". Sen kommer han till mej "Titta mamma, en galen man" med sej har han ingen galen man, däremot SKALMAN från Bamse! ;))) Han hade missuppfattat namnet något! *Sötunge*

image355

Idol

image353

I kväll är det dags för Idol igen. Denna gång utan Clabbe. Det blir lite tråkigt utan gamle Clabbe. Haha..
Jag vet inte om jag ska kolla. Det är så plågsamt att se alla som gör bort sej. Totalt utan självinsikt. Usch! Fast ändå är det ju kul att se Idol. Det är ju något som engagerar många. Det blir säkert att jag tittar, nu när jag ändå vet vem som vinner top model.. ;)

Ny människa

I dag känner jag mej back on track igen. Gick och la mej före kl. 22 i går kväll. Det var evigheter sen jag gick och la mej så tidigt. Nu känner jag mej riktigt utvilad. Härligt! Nu är det bara att se till att axlarna håller sej nere, och inte åker upp till öronen som igår. Tur att man har barn som lärt sej massage i skolan! :)

Får se vad vi ska göra idag. Det ÖS-regnar ute, så vi struntar nog i skogsskoj. Vi är ju faktiskt lediga och kan göra hur vi vill. :)

Är det nån som vet hur man krymper jeans? Krymper de om man tumlar dom? Jag köpte två par nya jeans förut, ett par svarta och ett par blåa. De svarta sitter som en smäck, älskar dem. Men de blåa tog jag en storlek större på, fastän de var samma sorts jeans, för jag tyckte att det kändes som om det behövdes. Hey Stupid! Det gjorde det inte, så nu är de blåa helt pösiga över baken och i låren. Fult! Nån som har en ide vad jag ska göra? Skriv nu inte "SY IN" för då börjar jag grina. Tänk på att jag nyss sydde gardiner, och har inte planerat att ta fram maskinen inom det närmsta året.. ;))

Ha en bra dag!

I går, i dag, i morgon

Gårdagen i stora drag

Sommarvärme
Skogspromenad med _alla_ mina barn!
Förundran över hur vissa tänker
Pärlpyssel med tjejerna
Pelle Svanslös-julkalendern, äntligen! :)

Dagen i stora drag

Utelek i höstkyla
Känner mej ganska sliten, trots semester. Hösten?!
Tvättplock och annat trök
Brödbak och muffinsbak :)
Irritation och dåligt samvete (I´m a stupid, stupid girl..)
Gympa med L. (Barngympa, utan mamma och lillebror) Gick jättebra. Älskade lillgumman är stor!
Top Model med tonåringen :)
Nu: VILA

Morgondagen

L. ska på skogskoj och under tiden gör O. och jag något kul. (Antagligen fika "bulle med gegga". ;))
Hoppas att jag kan ta det lite lugnt
Tvättstugan, jippie.. NOT!

Hoppas ni alla mår bra, speciellt JoVi som jobbat sin första dag i dag. Kram till dej, gumman!


Fira med mej

Gardinj*vlarna är färdiga! :) Jag tog fram symaskinen, sydde gardinerna, tvättade fönstren, slängde upp gardinerna på rekordfart. Det blev fint! Jag är så mallig! Men det är precis så jag är, antingen eller. :) Här är tyget:


 Och gardinerna sitter köket och matrummet i fall någon undrar.

Sen har vi tittat på en av mina favoritfilmer, Lejonkungen. Jag bara älskar den! När tonåringen var liten älskade hon den och kunde dialogen och sångerna utantill. Eller hon tolkade de lite som hon tyckte.. *hihi* ;) Nu var det första gången småisarna såg den, och de blev klart imponerade. Döden funderar de mycket på, så det var en passande film.

image351Bild härifrån: http://www.soundtrackcollector.com/catalog/soundtrackdetail.php?movieid=5982

Nu ska jag lägga mej raklång och fira med lite godsaker och lite tv. I´m proud of myself! :) Kram på er!